Plavana a umele nymfy, patentky a zizaly

Ahoj chtel jsem se zaptat jestli podle rybarskeho radu muzu ted na plavanou chytat na nymphy od berkley, nebo na umely zizaly ci patentky
Autor diskuse: milanpindryc - Profil , 22.2.2015 všeobecné - RŘ, MO, svazy

nofish - Profil | St 25.2.2015 18:31:38

kakr >> U jakéhokoli přestupku, je jedno, jestli je to rybařina, nebo na silnici, je normální požadovat sepsání vyjádření. Už proto, že to pravděpodobně budu požadovat.
Moderní důkazní prostředky jsou ti prd platné. Protože pokud prostě nacpu do krmítka šrot, napíchnu na háček twistera, nahodím a čekám až to z toho dna něco sežere, může si o mě RS myslet, že jsem magor, ale nevláčím a právo na zadržení povolenky nemá.
Právě, pane kolego. V hlášenkách o přestupku máme kolonku na vyjádření "průseráře" a je to úřední formulář. Tedy, právo na to mám. Tečka. Jako sorry, ale je zbytečné vymýšlet kraviny, když máme formulář, který jasně říká, co do něj napsat.

kakr - Profil | Út 24.2.2015 20:27:52

nofish >>
Dej si pod splávek co chceš, jen jsem upozornil, že RS už používá "moderní" důkazní prostředky (fotku).
Na vyjádření k přestupku skutečně máš právo, ale to je asi vše. Operuješ tu zákonem či vyhláškou, tak mi napiš kde ve vyhlášce či zákonu "právo vyjádření" k přestupku najdeš.
Tím vůbec nechci zpochybňovat metodický pokyn pro RS ,který platí i u nás a dokonce na formuláři hlášení je na to kolonka. Metodický pokyn ale není zákon:-))

timb - Profil | Út 24.2.2015 20:03:27

nofish >> Nebo mu sebrat povolenku a pro výstrahu pověsit. :-)

nofish - Profil | Út 24.2.2015 19:55:57

timb >> to bys musel celý RŔ upravovat každý týden, kdy se najde někdo, kdo vymyslí, jak něco obejít :-)

timb - Profil | Út 24.2.2015 19:54:35

nofish >> Já to myslel celkově. Ne jen na tento případ.

nofish - Profil | Út 24.2.2015 19:50:58

timb >> já si myslím, ž není třeba nic upravovat. Magorů co budou pod splávkem stahovat trojku kopyto aby uvláčeli v květnu štiku, je minimum.

nofish - Profil | Út 24.2.2015 19:49:41

Varada >> to je v pohodě, twister je guma, ta se dělá z ropy, ropa jsou mrtví dinosauři - "živočišný původ" :-)

timb - Profil | Út 24.2.2015 19:36:41

nofish >> No proto jsem tam dal toho smajla.
Je prostě fakt, že zákon i vyhlášku by chtělo trochu "upravit". Ale pro české rybáře by bylo potřeba napsat vše přesně a doslovně, aby se zamezilo různým spekulacím.

Varada - Profil | Út 24.2.2015 19:35:09

nofish >> Tak u položené je v BPMRS jasně stanoveno,že nástraha má být rostlinného nebo živočišného púvodu neohrožující kvalitu vody,takže tam by asi twister neobstál a striktně vzato ani třeba umělá kukuřice.Zajímavé je,že u plavané nic takového není a jako nástrahu lze tedy použít prakticky cokoliv..

nofish - Profil | Út 24.2.2015 19:25:47

timb >> a co? Já to nevláčím, jen stahuju.... Hele RS si může do protokolu úředníčkovi psát co chce, ale vsadím se, že to vyhraju. Tady jde o to, že si někteří lidé jasně domýšlí jasně dané věci. Jako že mi někdo kdysi tvrdil, že s trojhákm nemůžu chytat kapry, že je to háček na dravce... a ono prd.

timb - Profil | Út 24.2.2015 19:22:55

nofish >> Počkej až to krmítko budeš vytahovat :-)))

nofish - Profil | Út 24.2.2015 19:07:40

kakr >> vyfotit si to může, klidně i namalovat na A4 papír. Ale pokud dm twistera na jigovku, pod krmítko,nahodím to a čekám, tak to vyhraju. Netvrď mi, že úředník bude taky myslet moderně, že třeba "kapr baits je na kapra a tak se s tím nedá chytit pstruh"... :-)
Ono je to ve finále i pochopitelné. Nevidím důvod, proč bych nemohl nahodit cokoli pod splávkem, nebo na položenou twistera. Pokud věřím tomu, že to něco sežere.
Mimochodem, na vyjádření k "přestupku" mám právo a každý člen RS to moc dobře ví, alespoň u nás. Nevím, co tu vymýšlíš.

milanpindryc - Profil | Út 24.2.2015 16:13:37

mrakofila >> Asi nema cenu vymyslet a zustanu u rohliku jak sem to delal na zimni soulacku do ted. S musakem si pockam az bude venku teplej.

kakr - Profil | Út 24.2.2015 15:14:21

nofish >>
RS už dnes nejsou tak naivní, by se spoléhaly na psaný projev. V době foťáků v mobilu si pěkně tvoji sestavu vyfotí i s přiloženou povolenkou, by ses nevymlouval, že jde o podvod.Sepsání přestupku můžeš požadovat, ale RS tě klidně může odkázat na páté nástupiště, kde s tebou bude přestupek sepsán.
Soudit se můžeš do aleluja.......

nofish - Profil | Út 24.2.2015 14:21:00

hraji >> marmyška a splávek, pokud to nebudeš tahat vodou, je plavaná, protože aktivně neovlivňuješ chod nástrahy.
Stejně jako streamer není podle hmyzochytů přívlač, ač vyhláška mluví o aktivním vedení nástrahy vodním sloupcem, nebo jak to tam je.

nofish - Profil | Út 24.2.2015 14:19:07

Martin M. >> OK, může mi sebrat papíry, já můžu požadovat sepsání přestupku a toho ž s tím nesouhlasím, opíšu si také číslo RS.
Hele hrajme si na cokoli, ale myslím si, že jsme všichni dospělí a víme jak je to s našimi zákony. BTW: Nedej bože, pro všechyn členy RS, že se někdo jednou bude soudit ohledně poškození za neprávem zadržené papíry a nějakou újmu a vyjde mu to...

hraji - Profil | Út 24.2.2015 8:43:14

nofish >> marmyška s žížalou pod splávkem není podle mého názoru plavaná ani náhodou. Ale jinak to přesně zapadá do schématu chování typického českého rybáře.

Martin M. - Profil | Po 23.2.2015 22:27:19

nofish >> jeste k tve zprave hrajimu - pises "nikdo nemůže říct ani slovo" - nemusi, vezme ti papiry a hajit se muzes pred karnou komisi nebo pred urednici na OU. Budes 14 dni bez papiru a pak ti je treba vrati a uznaji, ze jsi mel pravdu. Ale priste ti je RS vezme zase :-)

Martin M. - Profil | Po 23.2.2015 22:25:15

nofish >> to uz jsou ale pripady, kdy sezerou uplne cokoliv a pak ma guma smysl, protoze vydrzi i nekolik ryb bez vymeny. Ale pripoustim, ze to nekdo muze brat jako vyzvu a pak si tech ryb vice vazit... Z pohlede efektivity lovu to ma ale jen maly vyznam.

nofish - Profil | Po 23.2.2015 19:22:45

Martin M. >> Neříkej mi, že jsi nikdy nezkoušel na zakrmených flecích, na kapry, cejny, nějaké umělotiny :-) MI to třeba při položené ryby braly normálně, pokud najely. Polysytenová kulička je funkční. Ale beru chytání u dna na zakrmeném fleku.

nofish - Profil | Po 23.2.2015 19:20:36

hraji >> K tomu dopolednímu příspěvku. Souhlasím s tebou, jen jsem chtěl poukázat na to, že plavanou můžu chytat klidně s twisterem, pokud věřím, že ho ryba vezme. Což se třeba u kapra na nakrmeném místě klidně může stát, stejně jako že vezme rybičku, kuličku polystyrenu, umělé červy.
Ale musím ti připomenout jedno. Když vidím co teď píšeš. Pokud použiju sbirulino místo splávku, nikdo nemůže říct ani slovo. Stejně tak jako když na marmyšku píchnu žížalu a hodím to pod splávkem do vody - pokud nebudu aktivně ovlivňovat chod té nástrahy vodou.
Můžeme být rybáři, můžeme vědět, že se to a to používá k tomu a tomu, ale vyhláška mluví jasně, co je přívlač, co je plavaná, co je položená ale minimálně omezuje, co za nástrahy můžeme použít.
Je to blbé, lidi to třeba i zneužijí, ale je to prostě fakt.

Martin M. - Profil | Po 23.2.2015 18:35:12

milanpindryc >> podle mne na klasickou plavanou s umelymi nastrahami tezko neco chytnes, pokud s tim nebudes zamerne "vlacet". Pokud chces skutecne chytat na plavanou a hledas nejakou instantni nastrahu, kterou nemusis pracne shanet nebo skladovat, tak napr. kukurice cukk nebo ruzne burisony a krupky. Nebo si ber jen lopatku a vydloupni si par zizal rovnou u vody.

hraji - Profil | Po 23.2.2015 17:45:26

OG >> nesouhlasím s tvým názorem, že pokud navážeš marmyšku na vlasec pod splávek, že chytáš plavanou. To bys mohl tvrdit, že když dáš na udici sbirulino, tak taky chytáš na plavanou. Marmyška je přívlačová nástraha zcela jednoznačně.

kaprus - Profil | Po 23.2.2015 17:32:39

OG >> Co se čílíš??:) Omlouvat se nemusíš. Všechno co jsi napsal je pro mě klišé. Já sem nepsal ze chcu bagrovat vodu. Rybolov jak ho známe je moc špatná věc, kterou jsem bohužel nemocen. Chtěl sem jenom naznačit, že ty podmínky jsou jaksi rozdílné. Ano jak kde. schválně sem psal Bývá. Samozřejmě chápu že ryby nejsou od toho aby měl každej rybář ty svoje pro sebe. Já vím že horskej ledovej potok nikdy nebude přirozeně dávat tuny pstruhů. V podstatě my už ani nemůžeme vědět jak početné by bylo přirozené zarybnění řeky, protože v česku defakto žádná řeka nezůstala.
Bydlím u Moravy. a vývoj za posledních cca15 let je katastrofa. Jak ve vodě tak v našem svazu. POkud mě někdo ujistí, že to je přirozenou cestou a že je to původní stav, tak at to tak zůstane, byl bych pro. Ve vodě je když moc pětina ryb, některé druhy skoro vůbec. a to tu nemáme kormorány. Jenom rybářů je 2x tolik. To sem všechno vypozoroval. Když sem začínal, nepotkal sem rybáře. Fak ne. Teď? Horor. Jediné co se zlepšilo je kvalita vody, to zas jo. Ale třeba krajina kolem. No rve mi to srdce, když se do toho povodí pustí.