Slovenská řeka Bodrog | MRK.cz

Slovenská řeka Bodrog

Sháním info o této řece.U obce Viničky,jaké jsou možnosti,druhová skladba ryb,hloubka,provoz lodní dopravy,nákup povolenek,cena a vše užitečné . Děkuji
Autor diskuse: -F.T.L- - Profil , 20.2.2015 dravci - revíry, cestování

Pařezz - Profil | St 18.5.2016 20:10:38

Saddám >> Určitě doporučuji. Před měsícem jsem se opět projel lodí do Sárospataku a dal si opět výborné halászlé a zapečeného sumce v místní restauraci. Doporučuji navštívit i vinařství Ostrožovič. Pod restaurací má několik set metrů ručně vykopaných chodeb v tufu. Degustace ve sklípku byla parádní.
Při letošních třech návštěvách rybáři skoro žádní a místní chytají na dva pruty. Na Slovensku je zákaz chytání na přehradách do konce května, takže bych na těchto řekách čekal silný rybářský tlak. Minulý týden bylo zahájení na Šíravě, která je nedaleko (pouze 2 přehrady mají tuto výjimku) a rybářů bylo dost. Řeka asi nedává moc ryb, jinak mi to nedává smysl....Budu čas od času pokoušet štěstí. Jeden místní říkal, že když se začátkem června rojí místní jepice (trvá to 24 hodin), tak vyjíždějí k hladině ryby všech druhů a velikostí. Mít echo, sednu do auta a udělám fotky.

Saddám - Profil | Út 17.5.2016 20:31:17

Před lety jsme podnikli 3 týdenní výpravu na Laborec.Start byl v půlce září, návrat v říjnu. Až na jednoho 12,5 kg amura (na vařenou kukuřici) to nebylo nic moc, ale pravdou je, že jsme byli nejvíc rádi, že nás nesežrali komáři. U obce Oborín (Abara) jsme dávali na vodu katamaran a propluli jsme postupně až k soutoku s Latoricou a dál pak až po soutok s Ondavou a to už je Bodrog. Tenkrát jsme byli za exoty, že chytáme ,,len na dve palice". Po pár letech jsme se sem vrátili v říjnu, tentokrát už bez lodě, aby si s námi místní sumci elegantně vytřeli pr..l. To ještě člověk vídal místní lovce , jak auty bez SPZ útočili kolmo na protipovodňovou hráz (vjezdy bývaly zamčené nebo zatarasené betonovými bloky) a pak u vody nahazovali klidně i devět udic a brali vše, co ulovili. Hodně se chytalo na keresy (larvy jepice) - ony zmiňované jednodňovky a na hlisty (po našem žížaly). Ty se okolo břehů vyskytují velmi hojně a ve 3 variantách. Když víš kde, tak narýpeš lopatkou dost a dost.Naposledy jsem tento krásný kraj navštívil jako rybář v létě v roce 2004. To už po hladině jezdili vodáci a člun říční policie a staří místní borci, které jsme poznali v minulých letech (a mocně s nimi popili) nám hned líčili,,,stašlivé historky " o tom, jak mají po 40 letech rybolovu na tomto toku první povolenku, jak kontroluje policie, ochranáři a rybářská stráž, že se nikdo s nikým nemaže a hříšníci putují k soudu. I lov keresů, že je mimo zákon a běda, kdo by neměl osvětlené místo lovu, prostě obrat o 180°.
Tenkrát jsem byl s jen s nejstarším synem a asi za 2 dny se nám nad hlavou přehnala vydatná mračna směrem na Ukrajinu. Protože jsem věděl, co bude následovat, sbalili jsme tábor a vyrazili pryč. Od planiny rozprostírající se až k protipovodňové hrázi ( místy klidně 1 km široké) k hladině to bylo tak 4,5 m na výšku. Když jsme dojeli po 4 hodinách na naši základnu na středním Slovensku, ukazovali už ve správách zatopená rybářská auta na loukách okolo Latorice a Bodrogu . Buď je to nenapadlo nebo to prostě nestihli. Když na Ukrajině řádně zaprší, tak 4 výškové metry umí tato řeka opravdu za chvíli.Na to bacha.
Místní byli velmi vstřícní, ale nesmíš být fajnofka a musíš si umět vypiť. A to tak, že vela. To, že jsme Češi, bylo vždy vnímáno , jako plus. Slováky tam zas až tak moc nemuseli.
Člověče, když to tak teď píšu, víš, že bych tam zas jel?


Pařezz - Profil | Čt 12.5.2016 21:04:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak letos jsem opět testoval Bodrog. Před měsícem jsem zkoušel s kolegou jemnou přívlač z lodě na hraničním úseku řeky. Zkoušeli jsme woby, popy, nymfy, kopyta i rotačky a vůbec nic. Dnes konečně na podruhé se dostavil malý úspěch na velké rousnice při chytání ze břehu. Povedlo se několik cejnů, slušný tloušť a menší candát. Chytáno bylo u protějšího břehu v blízkosti keřů, bez krmení. Zároveň jsme zakrmili cca 10 kg směsi kukuřice, šrotu a řepky flek v jedné třetině šířky řeky, kde jsme zkoušeli feeder na kukuřici a kostňáky. Vůbec se nám ryby na toto místo nepodařilo nalákat. Feeder nečekaně zklamal. Vypadá to, že ryby jsou zalezlé v překážkách a je těžké je odtamtud vylákat.

fheavy - Profil | Po 31.8.2015 22:30:42

Řeči o pytlacich a o tom ze to delaji i jini ,nebo vinit srz je uplne zcestny nazor,pokud neporusujeme rad a zakon tak to rozhodnuti o tom jestli rybu pustit nebo sezrat je na posouzeni a odpovednosti kazdeho z nas a vymluvy na nekoho nebo neco jineho jsou jenom alibisticke řeči.

-F.T.L- - Profil | Po 31.8.2015 21:49:34

doktor multiplikator >> j.sladkay - 31.8.2015 8:07:58 >> Nechci se do této debaty zapojovat,ale v podstatě souhlasím.

vaga - Profil | Po 31.8.2015 9:32:18

každá organizácia má vedenie ktoré je obrazom jej členskej základne. či je to štát, občianske združenie.. ak bolo všetko podľa zákona.. škoda písať.. ale KAŽDÝ ma možnosť zmeniť to.. stačí si vytiahnuť hlavy z r.ti a svet bude krajší.. p.čovať do toho, ako a čo sa nasádza vie každý.. hlavne že to robí niekto druhý. rybárske právo je oprávnenie ryby chrániť, chovať a loviť.. tak je to v zákone a v tomto poradí.. bohužiaľ 99,5% členov o tomto ani netuší.

j.sladkay - Profil | Po 31.8.2015 8:07:58

-F.T.L- >> rybar ma byt v prvom rade hospodar tak ako polovnik. polovnici tiez nestrielaju zver spiacimi sipkami a potom ju nepustaju a hlavne sa s nini nezuzlaju na podlozke. kaprov je vsade viac nez dost a viac nez je potrebne. mame hodne uzivne vody a staci sadit malu nasadu. ryby cez 70 sa normalne brali odvody a nic im nebolo. SRZ je hnoj s tym suhlasim.a prioritou by mai byt ine ryby ako je kapor

gibbon - Profil | Po 31.8.2015 7:55:24

poldeci >> vyplakávajú nad kaprom a každého zubáča nad 50cm by zožrali.....

-F.T.L- - Profil | Ne 30.8.2015 22:56:28

Pánové, mám pocit, že se nám diskuse zvrhává do tuctových debat! Každopádně je škoda takové ryby,ale" jaky pán takový krám ". To myslím SRZ. Jen kolik lidí na této řece pytlačí.To už se k nám nedostane ,jaké kusy se od vody odnášejí. Nejsem kaprař, ale můj názor je ten, že ryba nad 60 cm by se měla ctít.Samozřejmě že jsou tu otázky jiné , jako nap.Vysazování kapra na danou řeku,Počet velkých predátoru, rybářský tlak, atd.. Tímto chci říct , že my z tím nic neuděláme !! Každý Rybář, by si měl sám stanovit priority, jak k živému tvoru bude přistupovat.A můžu sám za sebe říct, že z každé puštěné ryby, mám dobrý pocit.

fheavy - Profil | Ne 30.8.2015 15:56:44

Ja sice kapry nad 70 neberu,ale nikoho za to neodsuzuju,tady nejsme na klubove vode v anglii,vic mne vadi ti co to prodavaji do soukromaku a jeste o tom pisou clanky a jsou sponzorovani od vyrobcu boili a nkteri jeste maji tu drzost mit napsany na triku chyt a pust/pust ke znamymu za prachy/to mne je milejsi chlap ktery ho sezere a netaji se s tim.holt na vrcholu potravniho retezce je clovek a ne ryba nebo pes aj.:-) :-) :-)

Ravachol - Profil | Ne 30.8.2015 14:46:37

mickey marauder >> provinil se tím, že vzal slušnej kšeft pár firmám. Víš kolik takovej kapr mohl sežrat někde na soukromáku bojlízu??zas na druhou stranu chlapík tím že ho sežral zachránil spoustu tuňáků na tuňákovou moučku a olihní na extrakty který se do boílízu dávaj:
http://imothep-baits.cz/d/boilies-14mm-kleopatra-ko​renena-olihen--1kg-1000019/
To mě hlava nebere jak ti lidi přemýšlej (přemýšlej vůbec??)- rozemletejch tuňáků kdoví z kterýho konce světa líto nikomu není, ale sežranej kapr nafasuje nelíbiče a cikánský kletby.

mickey marauder - Profil | Ne 30.8.2015 14:32:15

Na Bodrogu taky mají K70? Nebo čím se ten rybář s tím kaprem provinil? (neznám pravidla SRZ) Podle těch reakcí v tom odkazu ale musel porušit snad všechno co šlo...

poldeci - Profil | Ne 30.8.2015 14:22:19

Ravachol >> amen!

Ravachol - Profil | Ne 30.8.2015 14:20:27

poldeci >> pomodleme se společně, ať takhle najdou klid i ostatní kapři a nemusej sportovat na soukromácích s fox uniformama :)

nofish - Profil | Ne 30.8.2015 14:17:40

poldeci >> mám tu u sebe jídlo a přitom nemám ani odvahu to sníst, co to se mnou udělá. Je mi zle, chce se mi plakat, chvíli horko, chvíli zima, dva infarkty už jsme ustál.... Nechápu, jak člověk mohl sníst ulovenou rybu, vždyť kapři se vždy lovili pro pouštění a chytání dokola, na to je bůh vymyslel...

Rybkin - Profil | Ne 30.8.2015 14:09:12

Si z toho děláte zadel ale to byl jedinej co tam žil:-))

poldeci - Profil | Ne 30.8.2015 14:06:50

nofish >> tiež si z toho vykoľajený?...ja sa už asi dve hodiny modlím za všetkých kaprov z Bodrogu

nofish - Profil | Ne 30.8.2015 14:04:58

Monti >> To musí být hodně velký problém. Normálně bych toho nespal, nejedl, následně měl infarkt...

KHfisher - Profil | St 26.8.2015 8:02:46

Fotky super. Taková divočina se mi hodně líbí. Celkem mi to připomnělo, jak jsme loni byli na Moravě okolo strážnice na kánoe - ticho, bez lidí, prostě paráda.

Monti - Profil | Út 25.8.2015 13:30:04

-F.T.L- >> inak keď už spomínam obec Klin nad Bodrogom tak je to tiež najnižšie položené miesto na Slovensku a myslím že ani v čechách sa nič nižšie nenájde :):)

-F.T.L- - Profil | Ne 23.8.2015 18:35:22

Monti >> Moc ti děkuji za info určitě z toho něco použiji příští rok!Už se těším ! :)

Pařezz - Profil | Ne 2.8.2015 18:48:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Z pátku na sobotu jsem byl na Bodrogu. Přes noc nahozeny dva pruty na rousnice a do rána ani záběr. Od rozednění dvě hodiny vábnička. U jednoho potopeného stromu splávek třikrát zajel pod hladinou, ale zásek se nepovedl. Potom několik hodin vláčení bez záběru. Na 2 km úseku řeky nebyl ani jeden rybář. Přesunul jsem se na Latoricu, respektive hledal přístup k vodě. Z jednoho cyklisty se vyklubal místní rybář. Měsíc nic nebere a už to vzdal. Na ryby půjde po pořádném dešti, až se zvedne voda. Místní krmí ve velkém kukuřicí.
K Latorici jsem se dostal přes vesnici Rad, poté 2 km po štěrkové cestě jsem se dostal k valu, potom ještě 2 km polní cestou. K vodě vedla několik set metrů lesní cesta hustým porostem zakončená krásným místem u vody se sumčím hradem. Tam jsem si autem už netroufl (rozbité skleněné láhve a výmoly). Zaparkoval jsem na louce u vody (poslední dvě fotky) a chytal v zatáčce s pěkným vracákem. Zkoušel jsem v noci jen žížaly. Podařil se sumeček kolem půl metru. Na Latorici už bylo několik rybářů na obou stranách břehu a řeka byla živější. Sem tam zalovil bolen anebo šplouchl kapr.
Spal jsem pod širákem a repelent bohatě stačil. Jak píše Toledo, řeky jsou to krásné, ale ryby v létě nespolupracují. Možná to na podzim bude lepší.

Monti - Profil | Čt 23.7.2015 18:09:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

bohužiaľ som si na bodrog našiel čas iba pár krát zo začiatku roka na pár hodín....ryby žiadne ale to ma neprekvapilo...čo sa týka lovu kaprov tak na ne platí dlhodobejšie zakrmovanie podľa mojích informácií...s dravcami veľké skúsenosti nemám ale bol som svedkom ulovenia krásnych boleňov cez 70cm a zaujímavé miesto na zubáče (candáty) by mohlo byť v mieste ako idete z viničiek do stredy naad bodrogom a pred mostom zabočíte do ľava, hneď po niekoľkých metroch nájdete miesto pod stromom kde breh hneď pod nohami klesá do hĺbky asi 4-5 metrov...na šťuky je zas dobré vyraziť na mŕtve rameno pri obci klin nad bodrogom no voda je kvôli veľkému množstvu lekien chytateľná až niekedy na jeseň

TEZAR - Profil | Čt 23.7.2015 17:52:53

otoš >> Přesně-a i ten lodičkář na té třetí fotce-já jim tak zááávidíííím!!!!!!To je nádhera! Ani by mi to nemuselo brát-čuměl bych po přírodě,bahenních želvách,ptactvu...

otoš - Profil | Čt 23.7.2015 17:24:47

TEZAR >> ...tam u toho mostu...samá palice ve vodě...tam to je luxusní...co?....:-))

TEZAR - Profil | Čt 23.7.2015 2:11:22

Pařezz >> Krása-paráda!

ŠUKI - Profil | St 22.7.2015 20:48:52

Pařezz >> Kuwa,to jsú fleky jak cip.Tam musí ryby skákat samy na břeh...!!!!!!

Pařezz - Profil | St 22.7.2015 20:35:18

Na ryby jsem se na Bodrog od června nedostal, tak aspoň připojuji pár fotek z nedělního rodinného výletu na výletní lodi z Viniček do Sárospataku. Fotky jsou z maďarské části od hranice po Sárospatak. Na to, že je sucho, vody je v řece dost. Na cca 17 km jsem napočítal 4 rybáře na loďkách (jeden s vábničkou) a asi 10 bobkařů - domorodců, žádné bivaky, carp týmy ani sumcaře jsem neviděl. Fotky jsou furt to samé, tj. zarostlé břehy, stromy ve vodě no a docela dost PET lahví. Od mostu v Alsóberecki po Sárospatak to byla džungle bez jediného rybáře. Blíže k městu začala civilizace, mola, rychlé čluny, chaty a domy kolem vody. Poslední foto je z hradu na kopci v Sárospataku, který stojí za to vidět. Soudě podle počtu rybářů, ryby asi neberou. Co mě překvapilo, neviděl jsem žádnou rybu vyhřívající se pod hladinou po celou trasu tam a zpět. Měl jsem skvělý výhled z horní paluby lodi, což bylo tak 6 m nad hladinou. Tož nevím.... Přespříští týden budu mít volný víkend, tak zkusím vábničku, žížaly a woblery, pokud mě horko nezabije :-)

-F.T.L- - Profil | Út 21.7.2015 22:24:29

Toledo >> tak podle tebe ,jaký je nejlepší termín nebo období ,kdy ryby aktivně vyhledávají potravu a mohlo by se vyplatit tuto řeku navštívit? Jinak moc děkuji za správu od vody. Určitě si z toho něco vezmu.Určitě tuto řeku v budoucnu navštívím(Bodrog),už kvůli prarodičům kteří od tut pocházeli! Díky patřičně tě ohodnotím :)

Toledo - Profil | Po 20.7.2015 21:12:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj kluci!
Pekne to tu píšete a tom našom Bodrogu a to ma teší. Je to tu ale tak ako všade. Žiadny ráj rýb a býva to aj tak ako to bolo minulý týždeň. Boli tu priatelia od Prievidze a pred príchodom sme im boli vytipovať miesto na chytanie. Prešli sme Latoricu i Bodrog v okolí Brehova a Zemplína a našli sme množstvo celkom prijateľných miest na chytanie i zaparkovanie auta. Najmä sme hľadali nenáročný prístup do vody aby mohli spustiť čln a aby nemuseli pri zábere chodiť po schodoch na skoro kolmom brehu do hĺbky aj 3-4 m. Našli sme ho aj zakŕmili varenou kukuricou a veľmi sa im to miesto páčilo. Predtým si prešli aj iné miesta na Latorici a Bodrogu. Strávil som s nimi 2 noci a 3 noci priateľ, ale aj pri kŕmení to nešlo. Za týždeň chytili jedného kapra 63 a jedného 72 cm. Jedného jalca a 2 zábery nezrealizovali. Voda bola hlboká 2-3 m a na sonare nič. O 50 m nižšie bola voda hlboká 4-5 m, chytal tam jeden rybár, na sonare plno rýb a tiež nič nemal. Ani záber. Naša partia mala nahodených súčasne aj 10 prútov na kukuricu, rybku, sumčie pelety ale nič viac nebolo. Vo Vašich príspevkoch cítim veľký entuziazmus a nadšenie nad týmito riekami, ale tak to nie je. Na Laborci napr. nebrali ryby asi mesiac po tom čo vyleteli jednodňovky / motýle lariev zavŕtaných do brehov rieky/. Keď sa ryby preberú začnú brať ale to nikto nevie bližšie určiť. To vedia len ony. Ak v ten čas budete tam, zachytáte si. Ak nie, bude to len čakanie pri vode. Komáre skutočne tohto roku akosi absentujú, ale to bude tým, že tento rok tu málo pršalo a je sucho. Ešte chcem dodať, že Bodrog bol stále primútený. Latorica bola nízka a čistá. Okolie vyzerá krajšie ako to na obrázku kanála s brehmi vysypanými kameňom ale to by ste "čumeli" ako by ste na ne s láskou spomínali, keď to tu zleje a šmýkate sa po blate na hrane s pádom do vody.
Ale skúšať treba. Aj naši priatelia si pochvaľovali prostredie aké okolo Prievidze nemajú a tu sa im veľmi páčilo a bolo: "Ale je tu krásne" ako v tej prisprostej reklame na pôžičku! Howgh.

-F.T.L- - Profil | St 15.7.2015 9:50:25

Nějak to tu spí,co tak to to zase probudit? Napište jak se vám daří, na této krásné, ale obtížné řece.Přidejte Foto vašich úspěchů,jsou prázdniny, tak by se mohl zapojit i rybářský potěr, coo?