zátěž pro pva punčochu

Dobrý den, mam otázku. Chci zkusit chytat s pva punčochou a zajímalo by mě jakou použít zátěž,myslím hmotnost. Mam pruty jrc contact 3lb 3,9m a chtěl bych a by to dál letělo.

velký řezniček - Profil | Út 17.2.2015 11:09:01

Mockrát děkuji za rady a tipy,od každého jsem si vzal něco. Teď už jen zbývá počkat až roztají ledy a zkoušet. Tak ať nám ta doba co nejrychleji uteče :)

Halen - Profil | Út 17.2.2015 1:16:07

Použij silnější punčochu, vlož do ní olovo a to, co chceš v punčošce mít, nahoře nastřihni a uvaž k obratlíku olova. Neletí to jako holé olovo, ale letí to dobře. Jen to nejde nacpat tak, jako když použiješ tubu s pěchovadlem a je to zdlouhavější na přípravu, leda mít zásobu olov a v závěsce přehazovat připravená olova v PVA punčošce. A prut 3lb do 90g celková zátěž, takže olovo 70-80g, pokud si ho nechceš ničit, že ti popraská lak na očkách a tak podobně.

arnošt - Profil | Po 16.2.2015 23:01:08

velký řezniček - >> S PVA chytám prakticky neustále a pokud si montáž nemůžeš zavézt,musíš se opravdu smířit s kratšími hody.Ono to prostě něco málo váží,ale hlavně ta punčocha opravdu neletí a nechová se ve vzduchu jako olovo.Pak taky záleží,jestli návazec protáhneš PVA punčochou nebo jí jen zavěsíš a prošiješ několikrát na háček.A samozřejmě velikost punčochy.Já do ní kupříkladu dávám tak 5-6 kuliček boilí,2-3 pelety a hrst mikropeletek.Takže délka řekněme 15 cm.Olovo použiju 90-100 gramů a jsem rád,když nahodím okolo 60 metrů.
Pokud bych ale potřeboval nutně házet dál,zmenšil bych o něco PVA,návazec protáhl boilís jehlou punčochou a olovo dal max.70-80 gramů.

Preweed - Profil | Po 16.2.2015 22:41:07

Jo jo..kluci ti radí dobře..ale jestli máš na mysli konkrétní váhu olova na tento prut, tak bych to viděl na max. 80g..je to pouze odhad..měl jsem podobné pruty ve stejné cenové katergorii a s větší zátěží už jsem nebyl schopen z nich dostat maximální možný výkon..když potřebuju házet daleko, používám 25mm pva punčochu a balíček o velikosti ořechu či špuntu od vína :-) zkus si to pak doma v akvárku nebo někde..když punčochu správně napěchuješ, budeš možná překvapený jaký koberec udělá :-) no a když házím do 60-80m nebo prochytávám břehy, používám PVA pytlíky a PVA šňůrky..

Martian - Profil | Po 16.2.2015 22:05:38

velký řezniček - >> zdravicko. ja bych to asi shrnul na to, ze zalezi na jakou vzdalenost chytate... od toho jsou odvozeny v podstate vsechny faktory jako je hmotnost olova, velikost a hmotnost PVA apod. no? :-)

goldmaxx - Profil | Po 16.2.2015 22:00:18

Čau bohužel s pvačkem jeto kompromis protože ti hoodně zkrátí dosaženou vzdálenost ale na druhou stranu při správném použití s vhodným obsahem ti pomůže k záběrům a o hodně.Pokud to budeš chtít naprat co nejdál dělej jen malé punčochy.Na tvůj prut odhaduju že používáš olovo 80-90g.Pokud budeš dělat punčochu malou nemusíš měnit nic a lehce poznáš na prutu jestli je už přetížený a nemá sílu to poslat dál nebo má rezervu.Hodně u odhozu dělá tvar olova s osobní zkušenosti doporučuji typ Inlex.