Rybářské vybavení v zimě - uskladnění

Ahoj,mám otázku ohledně uskladnĕní vybavení v zimě.Momentálně mám svoje vybavení v autĕ z důvodu stĕhování a nedostatku místa v bytĕ.Je tomu už asi mĕsíc.Jedná se hlavnĕ o pruty a navijáky.Mám střední třídu Shimano,tak mám jen trochu strach ohledně mrazu jestli se může vlivem teploty nějak poškodit pevnost prutu nebo chod navijáku.
Autor diskuse: Breakdown - Profil , 1.2.2015 všeobecné - ostatní

Unkas - Profil | Po 2.2.2015 14:07:26

Breakdown - >> No kolego, řeknu ti, že než vercajk skladovat celou zimu v autě, tak to bych ho raději šoupnul pod postel. :-)

sven - Profil | Po 2.2.2015 14:01:40

Pokud máš v kufru Shimana s biovláknem, tak jim mráz podle výrobce, naopak prospěje :-))
..."Biovlákno má také jednu neuvěřitelnou vlastnost – jeho odolnost se zvyšuje s klesající teplotou. Konstantní pracovní teplota je 80°C až 10°C, avšak pracuje ještě efektivněji v rozmezí +10°C až –20°C".....
Osobně bych vercajk v kufru nikdy nenechal. Kdyby mi ho někdo šlohnul, tak by mě to snad štvalo víc, než kdyby to bylo to auto..:-)

Jarda Š. - Profil | Po 2.2.2015 13:50:18

Breakdown - >> Snad jediné, co krom krádeže hrozí, je kondenzování vlhkosti, které u může u prutů narušit lak (což ale může vadit pouze opticky), u navijáků by mohlo dojít ke korozi ocelových pružin (nejsou-li dobře namazané). Ale, jak už napsali kolegové, nějaké vážnější poškození nehrozí.

Breakdown - Profil | Po 2.2.2015 13:39:27

Jasny..ja mel jen strach,ze urcity materialy vlivem teplot pracuji,ze by se mohlo neco treba na prutech narusit nebo neco pohnout v navijaku,kdyz to tam bude jen tak lezet..chyta se i v zime u vody,kdy pruty kolikrat uplne zamrznou,ale prece jen tam nejsou tak dlouho jako kdyz mi lezej v aute..no snad to nejak brzo vyresim s mistem..dekuju vsem moc za uklidneni..:)

Makrelobíjec - Profil | Po 2.2.2015 13:03:33

Breakdown - >> zdar bud v klidu nic se nestane . Pruty atd mám desítky let normálně na mrazu a nic se nestalo .

Breakdown - Profil | Po 2.2.2015 6:21:13

No jsme v Česku,takže s tou krádeží máte oba pravdu,taky uz sem na to myslel.Ale jinak jste mĕ teda uklidnili,že se nemohou pri tak nízkých teplotách poškodit. :)

Vendys 65 - Profil | Ne 1.2.2015 18:25:01

Breakdown - >> Čus,mráz v našich podmínkách tomu nevadí, ale měl bych strach to nechávat v autě z jiného důvodu....

hraji - Profil | Ne 1.2.2015 17:51:22

Chladno, a to dokonce ani mráz běžný v našich zeměpisných šířkách, nemůže běžné vybavení na rybolov poškodit. Myslím tím pruty, navijáky, bižuterii, splávky, a podobně. Skladování v autě není dobré z důvodu možnosti krádeže.
Skladuji své rybářské vybavení v dobře větrané místnosti, kde v zimě teplota klesá na cca 5 stupňů a nemám žádné obavy. Protože má vyzkoušený lov při poctivých -16ti stupních Celsiovy stupnice, věřím, že dobré vybavení vydrží. Snad jen navijáky, ve kterých je moc mazadla, mohou jít trošku ztuha.