- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Syrové sladkovodní ryby
Ať už to může být sušení, sushi, sashimi, tatarák z ryb, nakládání v soli....
Díky za odpovědi, těším se na ně, Šlapeto
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
12x v oblíbených a 0x v ignorovaných.
bioinformatik - Profil | Pá 20.3.2015 14:58:10
Co mě zaráží, tak v dostupných receptech uvádějí marinování několik hodin. Co jsem měl já, tak to bylo vopravdu čerstvý. Kostky masa zaleješ limetkovou šťávou (v Peru jsou nějaký speciální limetky - hrozně kyselý), přidáš chili papričku, cibuli, olivovej olej, sůl, pepř a jde se jíst. Jenom se to rozplývá na jazyku...mňam
Peruánci jsou na to právem hrdý.
K tomu doporučuju jejich pálenku - Pisco... v čechách se dá taky sehnat:)
sven - Profil | Pá 16.1.2015 18:55:01
sven - Profil | Pá 16.1.2015 18:48:11
Viz. původní verzi o devět příspěvků níž :-)
Pan doktor je znalec, to se hned pozná .-)
„Sushi paní nikdy nejedla. Ani jiné syrové ryby. Většinou si kupovala filety pangasia, případně tresky. Samozřejmě jedla i sladkovodní ryby,“ konstatoval Pulcer.
Čík - Profil | St 14.1.2015 15:35:49
bart.bm - Profil | St 14.1.2015 12:54:07
Royale with Cheese 3 - Profil | St 14.1.2015 11:59:10
medvěd - Profil | St 14.1.2015 10:49:06
sven - Profil | St 14.1.2015 10:37:27
http://www.novinky.cz/domaci/358706-lekari-nasli-v-tele-pacientky-z-krnova-vzacneho-parazita-o-delce-10-centimetru.html
: vydrák - Profil | Po 12.1.2015 17:44:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Pokud dělám jen zavináče, vypustím tu část s krájením masa na kostičky atd. Nejlepší ryba na salát a zavináče je bezkonkurenčně cejn!
Rybí salát z 1kg ryb
Ryby očistíme, vykucháme a vyfiletujeme. Čisté filety rozdělíme na menší kousky, silně nasolíme, naskládáme do mísy a necháme v chladu 48 hod. proležet.
Nasolené ryby pak naskládáme do nádoby a zalijeme prvním nálevem:
První nálev - ocet s vodou 1 : 1
Po 3 - 4 dnech vylijeme první nálev,ryby zbavíme kůže a dáme druhý (vychladlý) nálev:
Druhý nálev: ocet 0,25 l, voda 0,75 l, 20 dkg cukru, 2 dkg soli, 8 kul. pepře, 4 kul. nového koření, 2 bob. listy, 1-2 hřebíčky, 3-4 velké stroužky(nakrájené, nasekané)česneku, 10 minut povařit. Poměr cukru a soli, octa a vody lze upravit dle vlastní chuti.
Ryby při tom prokládáme cibulí nakrájenou na silnější kolečka
Po dalších 3 - 4 dnech slijeme druhý nálev do hrnce a povaříme v něm na hrubém struhadle nastrouhanou kořenovou zeleninu - mrkev, celer (má pak stejnou chuť jako ryby). Ryby a cibuli zatím nakrájíme na kousky, dáme do mísy, přidáme vychladlou uvařenou zeleninu a nakrájenou kyselou okurku. Přidáme majolku, zamícháme a necháme do druhého dne proležet.
Šlapeto - Profil | Po 12.1.2015 17:27:30
Nezbyde mi nic jineho, nez projet zahranicni weby a trosku to tu obohatit nejakymi recepty...jen nemam momentalne moc casu a spis jsem se chtel nechat inspirovat :)))
: vydrák - Profil | Ne 11.1.2015 18:06:56
Jinak ryby prakticky vůbec nejím a to z jednoho prostýho důvodu - kosti. Takže si moc rád tady přečtu nějakej dobrej recept na úpravu,která by byla pro mě přijatelná.
Dobrá diskuse,chválím:-)
chřenovák - Profil | Ne 11.1.2015 17:28:08
Šlapeto - Profil | So 10.1.2015 20:02:28
sven - Profil | So 10.1.2015 13:33:08
http://www.celostnimedicina.cz/listerioza.htm
http://ekonomika.idnes.cz/i-pochoutka-jako-losos-muze-byt-nebezpecna-fjy-/test.aspx?c=A070223_691885_test_str
Pepé - Vsetín - Profil | So 10.1.2015 13:26:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Vyloženě schválně jsem to ale nezkoušel. Vystřevení je ale nutnost kvůli možným parazitům a případné nákaze trávící soustavy, to by člověku někde daleko od civilizace určitě nepomohlo!
doliz - Profil | So 10.1.2015 13:17:49
sven - Profil | So 10.1.2015 13:15:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Ochutnal jsem ze zvědavosti i sušené ryby, (směs bílé ryby) a nebylo to nejhorší... dokonce se stoupajícím promilem ethanolu v žíle, to vyvolalo chipsový efekt,... tak dlouho jsme uzobávali až jsme to hostiteli dočista sežrali...:-)
Recept neznám ale něco bych příležitostně vyzkoušet mohl.
http://www.susicka.cz/informace/susene-maso-jerky.aspx
Čík - Profil | So 10.1.2015 12:50:08
splavek - Profil | So 10.1.2015 12:43:58
Taky si vzpomínám, jak jsem někde četl tenhle recept. dělají to tuším ve Finsku, ale nikdy jsem nevyzkoušel. Filety s pstruha nasolíš, obalíš čerstvým nasekaným koprem a dáš na pár dní mezi dva ploché kameny, byla uvedena žula. Necháš v chladu a posléze se konzumuje. Kolik dní nechat zaležet si nepamatuji. Chtělo by to vyzkoušet. Jak už jsem uváděl výše jen si pamatuji recept, ale nikdy jsem nezkoušel.
Čík - Profil | So 10.1.2015 12:26:47
JanStropnický - Profil | Pá 9.1.2015 18:56:52
Čtenáři této diskuse také sledují
Fóry57440
Udírny a uzení48843
Zahrada pro lenochy aneb zahradnicko-budovatelské jádro17742
Kulinářský kroužek aneb vše co se dá uvařit z ryb5405
Sranda bez nadsázky 🤘3210
Grilování ryb a jiného masa na roštu1164
Gastrorožek aneb o jídle a všem okolo35064
Přírodní lékárna ... aneb bylinkové povídání ...1486
Čína - objednali ste uz nieco?15147
Jádro chilli žroutů10800
Kde to žije - všechna témata
PáV lipenské přehradě přibývá sumců velkých, kteří likvidují candáty (Bleskovka) 34
PáŠírava Big 6 Challange alebo "Šíravská šestka" 5
PáKorda Developments a vše co k této značce patří 818
PáAllegro CZ/SK - postrehy a tipy na nákup 49
PáChov okrasného ptactva 829
PáLowrance hook 9 2
PáPrut Sportex 3m, 2,7 nebo 3lb na menší vody a loď 31
PáOhře, úlovky, nástraha 818
PáOrient Rods pruty 187
ČtBitcoin (a jiné krypto) mezi rybáři 657
ČtMalé kalendáře k povolence 281
ČtPivo- craft beer 488
ČtLehátko Fox dutalite 6-nohé 0
ČtMethod je nutné krmení? 22
ČtVíkend v MRS - revír a ubytování 4
Co je nového - všeobecné
ÚtBleskovka: Kvůli invaznímu sumečkovi se v Pasohlávkách vypouští mokřady
NeBleskovka: V lipenské přehradě přibývá sumců velkých, kteří likvidují candáty
NeBleskovka: Dynamický vývoj řeky Moravy
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
20.4.!!!PŘESUNUTO NA 15.6.2024!!!,...
20.4.Rybářské závody Rybnik Talian
20.4.Skutečský kapřík
20.4.Rybářské závody Ledce u Plzně
21.4.Dětské závody Skuteč
21.4.Karasobraní - Vrabčák Moravský...
26.4.Benátský Blinkr 2024
27.4.OBSAZENO !!!! Jarní rybářské...
27.4.Jarní rybářské závody Víceměřice...
27.4.Přísnotické jarní závody