Jaké rukavice na zimní přívlač?

Prosím o tip na teplé, ale přijatelně citlivé prstové (to podtrhuji) rukavice na zimní přívlač. Cena do 1000,- Neopren a pod. nepovažuji za materiál vhodný do mrazu. Windstopper bude asi plus. Nemusí to být zrovna model do -25 C, ale aby v tom člověk vydržel pár hodin u vody, když bude lehce pod nulou a vítr. Údaje výrobců nerozhodují, dávám přednost tomu, co se skutečně osvědčilo v praxi.
Autor diskuse: Alabalik - Profil , 25.12.2014 dravci - ostatní

megalops - Profil | St 8.1.2020 23:22:06

chytam mouchu a v posledních letech jsem se vrátil k přívlači a pro tu jsem vybral ze všech rukavic následující, hlavně kvůli citlivosti https://monfish.cz/simms-guide-windbloc-flex-glove

karvo - Profil | Pá 24.5.2019 9:35:54

krkoška >> Tam jsou nejlepší centrepiny, jde jen o zásobník vlasce. Nic se tam nenahazuje, to je úplně nejprimitivnější výbava. Machři mají vlasec namotaný na prkénku a taky to jde.

krkoška - Profil | Pá 24.5.2019 9:26:54

karvo >> přehlédl jsem, že mluviš o přívlači, myslel jsem na lov na dirkach

karvo - Profil | Pá 24.5.2019 9:21:28

krkoška >> Mluvíme o přívlači. Jde o překlápění a nahazování, tam cit v rukavici nepotřebuji. Ty možná ano. Je toho ještě mnoho, co neznáš.

krkoška - Profil | Pá 24.5.2019 9:17:42

karvo >> v těch obyčejných rukavicích máš natolik citu, že dokážeš chytnout háček a napichnout nástrahu? Nebo chytas třeba na marmyšku a nic neměníš?

karvo - Profil | Čt 23.5.2019 23:40:58

Na přívlač v zimě si beru obyčejné teplé rukavice. Používám naviják ABU 506, kde se odklápí vodič vlasce stiskem čudlíku vpředu, takže odpadá manipulace s obloukem překlápěče. Pořiď si buď ten, anebo nějaký jiný matchový navi a máš po starosti!

micke - Profil | Čt 23.5.2019 22:55:59

Tak to já mám http://sportcarp.cz/eshop/obleceni-boty-prsacky-bry​le/ksiltovky-cepice-rukavice/behr-neoprenove-rukavi​ce-titanium-neopren-powerrip.aspx?referrerID=24 A i když to není úplně šup šup jak píše kolega, jsem s nimi spokojen. Je v nich teplo a jsou silné tak akorát, abych v nich neztrácel cit. Ty na ten windsurfing vypadají zajímavě, ale zase v nich asi nic neuděláš. Na jakoukoliv činnost musíš prsty vytahovat a ve výsledku tě asi moc nezahřejí.

Denny - Profil | Po 26.12.2016 2:31:59

voz >> Kdyz je takove pocasi jak pises,tak verim,ze to muze byt dobre,jen bych mel asi ze zacatku problem nez bych si zvykl,je to dost neobvykle.Jen tak mimo tema.Ted uz tu rybarinu tolik nezeru,ale jeste pred peti lety jsme byli strasni magori,kdyz jsme bydleli v severni dakote.V poledne k vode a za tmy domu v prosinci a lednu pri hlubokych mrazech a vetru,casto k -20.Zmrzli jsme si v aute rikali,ze si dame voraz a druhy den padla desata dopoledne a uz jsme zase balili a vyrazeli do mrazu a vetru :-) Jitka je vetsi blazen nez ja,takze nez jsem se rozkoukal,bylo zabalino a vyrazelo se :-)Nebylo to zadne hrdinstvi,kazdy na nasem miste by se choval uplne stejne,aspon vlackari rozhodne ano.To jsou vody,kterym rikame stikodromy nejsou to zadne male plochy,konkretne tam na tom jezere se uvadi plocha necelych 13 tisic hektaru vodni plochy.Ptaci rezervace,kde je omezeny pristup a narvane vody rybama,protoze tam amici moc nechodi,nesmi tam s lodi a to je nebavi.Zadne vysazovani,vse si reguluje priroda,jen se tam smi chytat na velmi malem kousku,zhruba 800 metru dlouhe hraze,jen na jedne strane a pritoku jednoho vetsiho potoka.Mimochodem,v lete jsme tam zazili vec,ze jsem zustal koukat s otevrenou hubou.Prjel amik,na trojhak pod splavek nabodnul parek a nahodil.Koukli jsme s Jitkou na sebe a mysleli si neco o magorovi,kdyz v tom bum a mel na ten parek stiku,to opravdu neni zadna rybarska latina,to jsme zazili :-) Hladova voda,kde dravci sezerou vse na co staci.Takze v zime jsme tam na takovem zvlastnim kousicku,ktery nezamrzal, byli jen my a od nas tak 500m dirkari,protoze ti byli zalezli v teplych autech,odkud sledovali zabery :-) Dirkovani jsme si tam vyzkouseli,ale je to strasne pasivni a tak nas to za chvilku prestalo bavit a slo se vlacet.Tam probiha lov tak,ze zhruba na kazdy paty nahoz mas na prute stiku a na mraz vubec nemyslis.Ten si uvedomis,az kdyz uz opravdu prsty prestavaji byt funkcni tak rychle prevleknout rukavice a hupnout do auta,schovat se pred vetrem na par minut,protoze ten lovecky chtic je vetsi nez zima :-)Kdyz prestanou na konci odpoledne brat stiky,zacne candati koncert a opakuje se to same,jen obcas si nastrahu slukne kapr :-) Kdyz uz opravdu zacne cloveku byt zima, oceni ty nejobycejnejsi pletene rukavice,kozesinove palcaky nebo rukavnik.V nicem jinem jsem se rychleji neohral.

voz - Profil | Po 26.12.2016 0:56:49

Denny >> Letos jsem byl na Soroye. Vzduch 2 a voda taky. Stupně. A nejvíc se mi osvědčilo to co mám na windsurfing. šup šup a prsty jsou venku a zase zpět.

Denny - Profil | Ne 25.12.2016 22:59:16

voz >> :-))) Tady jsem se naucil nosit jednu vec,co pouzivaji lovci a to je rukavnik.Prodava se zde bezne a ja ho dostal k jedne bunde do extra chladnych podminek.Jedina nevyhoda pro me,ze se nevejde do kapsy :-), jnak vyborna vec.Na privlac to moc nevyuziju,tam to moc prakticke neni,ale treba v lese,kdyz nekde cekam tak vec k nezaplaceni.

voz - Profil | Ne 25.12.2016 20:31:55

Denny >> Jo, tak to je jak můj tata. ten má taky krém na ruce tak na dvě použití a je spotřebovanej. Pracovní sehnal pletený máčený XXXL a kožený maximálně zimní XXL a musí vytrhnout kožíšek.
Jinak v tomhle počasí by měla být nej ta lapačka co nosí Hašek v brance. A zároveň nemusíš tahat podběrák. A v létě spíš ty emerický bejzbólový. ty budou odvětraný...

Denny - Profil | Ne 25.12.2016 18:33:50

Dalas >>Ja si to nemyslim,proste velka chlapska ruka :-) Nejvetsi ruce,no spis tlapy jsem videl u jednoho Cecha ,ktery delal ve vyzkumaku ser a leciv.Klesla me brada,kdyz me stisknul tou lopatou mou ruku,ne,ze by mel nejak extremne silny stisk,ale ta moje ruka se uplne ztratila v te jeho.Naprosto neco neuveritelneho,ten s nimi mohl delat reklamu na bagr.

Dalas - Profil | Ne 25.12.2016 18:04:29

Denny >> to teda musíš mít strašný lopaty, to musí byt facka))

Denny - Profil | Ne 25.12.2016 12:37:21

Přemas >> Jak to pise Dalas,obycejne pletene ,treba od vietnamcu a mit suche v zaloze,to je jedno s nej resenich na rybarinu.Ja pochopitelne uz davno neznam ceny doma,ale tady takove rukavice v prepoctu vyjdou zhruba na dvacet korun,takze i kdyz nejake postracim nebo zapomenu na brehu,tak me to netrapi.

Denny - Profil | Ne 25.12.2016 12:29:55

S&F - pescador >> Ono je to hlavne o tom,co clovek povazuje za mraz.Kdyz je kolem nuly nebo lehce pod,tak si rukavice neberu vubec a to si myslim,ze nejsem zadny otuzilec.Kdyz jsme ale chodili ve velkych mrazech,tim myslim pod -10(ted uz chodime zridka kdy) na vody,ktere nezamrzaji nebo jejich male casti,tak bych se bez rukavic neobesel.Naprosta vetsina rukavic je pro me nepouzitelna I kdyz jsou oznacene 2XL,jsou male.Kdyz se do nich nasoukam,tak zjistim,ze to ma kratke prsty,takze prsty rukavic me zacinaji nekde na konci prvniho clanku mych prstu.Prolezl jsem kvuli tomu vse mozne od cabelasu a jemu podobnych obchodu az po prodejce luxusnich panskych rukavic.Bohuzel,99.9% je pro me uplne na nic.Naposled jsem donesl serius extreme a pochopitelne,prestoze jsou waterproof a breathable,je to jen takova nouzovka,protoze jsem v nich sevrenej jak v klestich :-(
Jedine prstove rukavice,ktere jsou me diky jejich elasticnosti a jsou take waterproof - breathable a sedi me objemove I na delku jsou DexShell,ktere se me podarilo take sehnat ve 2XL,zadna jina znacka me nepasuje,vzdy je na nich neco spatne.To je take duvod,proc nejvic pouzivam takove ty sklapovaci prsto palcaky,ty me sedi,krome kratkeho palce,jinak na tech snad nic pokazit nemuzou :-)
,

Přemas - Profil | Ne 25.12.2016 8:49:38

Dostaly se mi do ruk slabé střelecké rukavice ( http://www.holik-international.cz/hunting-basic-kol​ekce ). Si říkám, hele to nevypadá špatně. Jenže je v nich zima, takže na ně natahuji klasické pletené prsťáky. V téhle kombinaci není zima a dá se normálně pracovat s vláčecím vercajkem :o)

S&F - pescador - Profil | Ne 25.12.2016 6:40:19

Denny >> Neoprenové rukavice jsou pro přívlač naprosto nevhodné. V dnešní době se tohle ví a ti co si to okusili tak už jen při debatě o těchto rukavicích jim stávají vlasy na hlavě.
K těm velikostem. Karle nevěřím,že by ti byly rukavice od Patagonia vel.XXL malé.Nemám zrovna malou ruku ale měl jsem XL a bylo to fakt jak pro slona. Normálně mám XL ale tohle bylo neuvěřitelné. Velikost XXL snad ani proto nedělají. Nyní mám L a jsou trošku větší. Simms XL nebyly ani takové jak tyhle Patagonia L.
Jinak rukavice z materiálů Polartec a Windstopper hřejí i mokré a nemrzneš.Snad i proto je dělají pro rybáře vesměs firmy vyrábějícíjí hlavně funkční věci pro muškařinu a to nezmění žádný MRKo názor.

Denny - Profil | So 24.12.2016 23:33:23

Dalas >> Absolutni souhlas.Vyzkousel jsem ruzne doporucovane znackove rukavice na ryby,vcetne neoprenovych a ze nektere opravdu vypadali hodne dobre,tak pri maceni rukou ve vode pri mrazu se ani jedny neosvedcili.Neopreny sice nechavaji ruce suche,ale byla me v nich zima vetsi nez v normalnich :-) Takze dnes,pri vetsich mrazech dva az tri pary s sebou a menim.Zatim nejlepsi metoda.Nevyzkousel jsem zatim baterii vyhrivane rukavice,ale zatim na ne nejak nedoslo.Mam problem s tim,ze mam ponekud vetsi ruce a tak i XXL jsou me male,ty prstove rukavice snad sijou na trpasliky a jak se znam,stejne bych je nechal nekde u vody :-)

Dalas - Profil | So 24.12.2016 20:17:50

chlapci přidám trošku do mlýna, bo vidím, že tu kdosi cosi mele o suchém obleku a je jasný, že je potápěč, jak já farář. Suchý oblek je jen suchý- nedostane se pod něj voda- když se pod něj teple neoblečeš, chcípneš zimou.., specalisti ještě dofukují plyn, který izoluje- špatně vede- teplo/chlad, tuším argon. Mám neoprenové rukavky, jak z ryb potřeb za dvě kila, tak značkové potápěcké za litr, na čabrání ve vodě fajn, ale na vláčku na houno, lepší jakékoliv rukavičky od Tin-tona a ustřihnout prstík a když je mu zima, tak ho sem tam schovat), když je potřeba šáhnout do vody, tak sundat a pak před dalším použitím utřít suchým hadrem..

minatrix - Profil | Pá 23.12.2016 20:45:24

PepanD >> Mka. Ale mám menší ruku.

PepanD - Profil | Pá 23.12.2016 20:42:01

minatrix >> Petře, jakou velikost těch rukavic jsi kupoval?

drvoštěp - Profil | Pá 23.12.2016 19:49:16

GTdpcfix >> Jsou podezřele levné ;))))))