MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Uzení úhoře - maso 1 - 1 1/4 roku v mrazáku

"objevil" jsem v mrazáku několik úhořů chycených vloni a nevím, zda má smysl prohnat je udírnou. Zužitkovali jste uzením tak dlouho mraženou rybu? Šli by jste do toho nebo úhoře vyhodili ?

Autor diskuse: mirmen ®
Zařazeno do: všeobecné - ostatní, 17.10.2014

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

N Jovánek - ® Čt 19.2.2015 15:38:20
fotojakes >> Si to hezky oslavte. Já si dělal srandu, smozřejmně...

No já takhle nakládám všechny ryby na vyuzení a nemá to chybu.
N fotojakes - ® Čt 19.2.2015 15:17:18
Jovánek >> příští víkend, slavím 30 (i když narozeniny mám až za měsíc, ale lepší termín se nenašel) a další dva kamarádi 28 a 29, zároveň je to takový srazík třeboňských spolužáků:-). Udit se bude v sobotu, pátek bude ve znamení vepřového:-)

Díky za tip.
N Jovánek - ® Čt 19.2.2015 15:08:05
fotojakes >> Na 10 kg ryb dáš 6 litrů vody, 500g soli. Koření nedávej. Na to, aby se ryba načichla kořením, je celkem krátká doba. Ale dávám ještě česnek a citron. Udíš po 24 hodinách. Rybu musíš opláchnout a otřít. Kolikrát mám naloženo jen přes noc a stačí to, jen dám o trošičku soli víc.

Kdy že budeš udit? Nemám to daleko, takže ochutnávka? :-)))))))))))))
N fotojakes - ® Čt 19.2.2015 15:03:04
Příští týden mě čeká větší oslava a mám v mrazáku hromadu hadů, které chci vyudit. Jsou vykuchaní s hlavou a kůží. Velikost cca 0,5 - 3 kg

Jak dlouho před uzením rozmrazit a na jak dlouho naložit?

Jak silný solný roztok použít?

Co nějaké koření?

Nerad bych to pokazil. Díky za tipy
N mirmen - ® Út 23.12.2014 17:14:41
Povedlo se.
Nikdo u stolu nepoznal rozdíl mezi úhořem mraženým po dobu 4-5 měsíců a úhořem o rok starším.
Naložení byli 3 dny v 6ti% solném roztoku, poté omyti a otřeni od slizu, řez až k ocasu ( pro odkap tuku ).
V udírně 50 minut na 80 C , poté 8 hodin na cca 40 - 45 celsia.
Buk s olší.

N rybomil - ® Pá 24.10.2014 11:27:56
osobně do mrazu nestažený nedávám, po stažení nechávám vykapat krev, předpokládám, že to tak dělá vícero. Na uzení je dávám s kůží.

btw: u nestaženýho odříznu jen špičičku ocasu, aby krev vykapala a před nasolením řádně z kůže odstraním sliz, by se ten humus nenasáknul při nasolení do masa. K nasolení zásadně nedávám do vody.
N Dart Ness - ® Pá 24.10.2014 8:07:20
rybomil >> Podle čeho soudíš,že je stažený?
N mirmen - ® Pá 24.10.2014 1:09:19
Díky za názory a rady.
Udit budu asi až v druhé půlce listopadu, pak dám vědět, jak to dopadlo.
N salfi - ® Čt 23.10.2014 14:45:06
mirmen - >> tak se pochlub, jestli uz jsi to prohnal kourem
N Píďa2 - ® Čt 23.10.2014 14:25:40
Je to tučný maso a tuk, jak známo, chytá smrad /a toho je v lednici dost/. Rozmraž, kousek uřízni a opeč. Pokud to bude jedlý, můžeš udit. To jsi na ně zapoměl? Nechápu...
N rybomil - ® Čt 23.10.2014 14:02:28
nestraším, prostě tam fišle zdaleka tak dlouho nenechám.

joo, když jsem dělal v mrazírně, byli tam králíci taky 3 roky a pak si je pomalu zlomil jak klacek. Lidi to ve slevě kupovali, jejich boj. sem si vzal radši o pár kaček dražší čerstvý losůsky na tataráčky.

veterinář ti řekne jak je to poživatelný při skladování v mínus 23 - 26°C, za rok jsou na tom plísně, z 10 vzorků tak na půlce.
kolik máš v maráku ? těch mínus 18°C s bídou. ty to poznáš vokem, že je to poživatelný? jsi borec nakonec.
N Morus - ® Čt 23.10.2014 13:53:08
rybomil >> nestraš, sám jsem jedl kapra po víc než roce v mrazáku a je to jen víc cítit rybinou takže je vhodnější použít recept kterej tu pachuť trochu rozmete, jinak je to poživatelný.
N rybomil - ® Čt 23.10.2014 13:23:12
NTW,NTW,NTW tady se dočtem věci.... předpokládám že 1 + 1/4 roku starej had je staženej. No udit staženinu takhle starou, vysublimovanou, tý joo, jste podle mýho fakt borcí na max.
Nebyli jste na rybím kulinářským kursu u Štěpničky ? :P)

zamrazovat do vody, to mě dostalo, sem vyřízenej, to je jít po 5 ti letech zas do hospody !

dej to rozsekaný slepicím, kočka to žrát asi nebude :§)
N Pstruh27 - ® Čt 23.10.2014 12:02:53
Neboj sa - kludne ich môžeš zužitkovať - nemáš sa čoho báť.
N Moravák - ® Čt 23.10.2014 11:58:24
Máš jen dvě možnosti, vyuď a dej vědět, jestli to dopadlo, nebo jsi to vyhodil a nebo to rovnou vyhoď. Nepotřebuješ na to požehnání ostatních. Osobně bych to vyhodil.
N Morus - ® Út 21.10.2014 9:00:02
nebo jiná možnost, udělej ho po anglicku. Uvař v bílým víně (asi 20 minut mírně vařit se solí) a pak na máslo do trouby, asi 20 minut zapect a pak zalít smetanou. a ještě dalších 20 minut dopect. Nebudeš se stačit olizovat :)
N nofish - ® So 18.10.2014 20:07:27
mirmen - >> A bude tě to uzení stát víc než čas? ... To zkus.
N draveček - ® So 18.10.2014 19:43:42
mirmen - >> dělám to taky tak,jako ti píší kluci,vůbec se toho neboj a hod je do kouře :-)Dobrou chuť
N Starc55 - ® So 18.10.2014 19:33:00
flekos >> Žádná hrůza to není. Nemusíš mít strach.
N FockeWulf - ® So 18.10.2014 12:56:12
Dart Ness >> No tak jo. Já staré věci nejím. Ale klidně si to dej, musí to být dobrota.
N flekos - ® So 18.10.2014 11:36:14
Starc55 >> Hruza , to ti ktery majster poradil?
N Čík - ® So 18.10.2014 10:29:35
Pokud byl kvalitně zamražený,tak to vůbec neřeš .Kupuju takhle mražený makrely o kterých nikdy nevíš jak dlouho v tom mrazáku jsou a je to v pohodě.
N Dart Ness - ® So 18.10.2014 8:08:45
FockeWulf >> Jako provokatér dobrý....Ty s tím máš nějaký problém? My tady evidentně ne.
N Dart Ness - ® So 18.10.2014 8:06:45
mirmen - >> normálně to nech povolit a nasol....Já dělám lák,takže rozmražené úhoře normálně ponořím do láku,jen je třeba je rozříznout až do ocasu...
N Starc55 - ® Pá 17.10.2014 22:23:29
Já úhoře zamrazuju do vody. Až jich mám víc, udím. Mám přiměřeně velkou plastovou krabici, dám do ní hada, zaleju vodou a zamrazím. Takhle to dělám např. i s vyfiletovaným candátem i kaprem. Rozmrazuju v ledničce s dostatečným časovým předstihem před uzením. Je to jak čerstvý.
N Starc55 - ® Pá 17.10.2014 22:19:20
mirmen - >> Ty, takovej zkušenej udič úhořů má strach vyudit jednoho rok starýho? Nalož to jak jseš zvyklej a šup s ním do udírny. Akorát ho neuď 30 hodin.
N Lauri - ® Pá 17.10.2014 22:18:40
mirmen - >> pokud byli ti úhoři dobře vykuchaní tzn.,že jsi je nařízl až za anální otvor několik cm a zbavil jsi je celých ledvin a dobře opláchl, tak budou v pohodě. Důležité je také aby byli dobře zabaleni. Ideální je, když se k nim nedostane vzduch, který potom rybu vymrazí (vysuší). Zkus je vytáhnout z mrazáku, nechat rozmrznout a uvidíš sám. Vyhodit je můžeš vždy,ale byla by to škoda
N TEZAR - ® Pá 17.10.2014 22:18:28
Tahle ryba vydrží mnohem déle než třeba kapr a to bez ztráty kvality-jako sumec.Závisí to samozřejmě na kvalitě zmražení-očištění,usušení a zamražení bez vzduchu-tak mám sumce i deset měsícu bez sebemenších problému.
N MAXXSKATER - ® Pá 17.10.2014 22:13:08
Určitě to nevadí. Si vem, jak staré zmražené ryby kupují lidi v krámech. :-) Záleží na Tvém naložení.
N Saddám - ® Pá 17.10.2014 22:03:46
Ahoj. Rok jsem sice rybu nikdy nemrazil, ale za pokus nic nedáš. Jednoho vyuzeného můžeš dát třeba někomu s kým jsi na válečné stezce. Buď se pak s tebou usmíří, anebo to zůstane při starém. Nebo scípne. Vlastně nemůžeš prodělat.
N FockeWulf - ® Pá 17.10.2014 21:56:22
No teda pánové, jste všežravci? Přes rok stará ryba v mražáku? Kontejner, nebo zakopat.
N p.lorenc - ® Pá 17.10.2014 21:41:39
Ty tomu pořád nevěříš co? Rozmraž a vyuď...
N TEZAR - ® Pá 17.10.2014 21:37:36
Přesně jak píše dada11-nic jim není-pokud mezitím nerozmrzli-ten postup dělám stejný,jen česnek rozmačkám se solí a tím to potřu-je to výborný i po roce v mrazáku.
N retrívr - ® Pá 17.10.2014 21:36:06
mirmen - >> Nevidím problém.
N dada11 - ® Pá 17.10.2014 21:33:00
mirmen - >> V klidu je vem, klidně i zmrzlý, posyp solí, rozmačkej trochu česneku, dej na ně a zalej na den vodou. V ledničce ti to v pohodě vydrží, i dýl. Já to taky dělám, že mražákuju a pak udím.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | ostatní ]

Co je nového - všeobecné
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Členská schůze ČRS MO Kladno

Teď v neděli 26. 3. 2017 od 9.00 hodin restaurace RACEK v obci SRBY okr. Kladno.
Holt musíte dojet autem, autobusem, z Kamenných Žehrovic třeba pěšky, ale hlavně přijďte, ať víme co nám výbor...

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniBivak Specialist XT Bivvy 2 Man + lehátko + spací pytel!

Za 7499
Dodáme do 24 hodin a bez poštovného.Velmi povedená a oblíbená řada bivaků, která je předurčena pro maximální stabilitu. Na tento bivak byl použit vodě odolný materiál 210D té nejvyšší kvality 5 000mm srážek, který je 100% nepromokavý.


akce, rybareniBivak SPX Plus Bivvy 2 Man

Za 6799
Dodáme do 24 hodin a bez balného a poštovného.Ideální přístřešek pro dva rybáře odolné trubkové konstrukce a s odnímatelnou podlážkou na suchý zip. Dodáván se ....


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen