Kánoe a její úprava pro pohodlný rybolov?

Zdravím.
Rád bych uvítal Vaše zkušenosti,postřehy a rady s chytáním ryb z kánoí!
Jak nejlépe upravit kánoi(pořídil jsem si Plastovou starší loď ''Lochnesku''),a rád bych si jí upravil pro co nejlepší chytání

Uvítám rady jak si sám svépomocí mohu opravit malé prasklinky,u kýlu lodi?

Předem díky!
Autor diskuse: Cloud - Profil , 10.9.2014 všeobecné - domací dílna

Lze úspěšně a chytat ryby z Kánoe?

A) ANO!59%

B) NE!9%

C) Raději vodní lyže! 31%

Od 10.9.2014 hlasovalo 32 čtenářů.

007krivanek - Profil | So 18.10.2014 12:53:17

mascha >> Diskuse tu trochu ustala.
1. Máš nějaké zprávy od tvého sdružení v Alpském klubu ?
2. Nikdo nemá nějaké vychytávky na kajaky ?

petrikveprik - Profil | Čt 25.9.2014 14:39:59

tak jsem si zrobil kotvu (hechtmrk copyright). Protože potřebuji kotvit i na větších hloubkách, použil jsem silnější trubku. Sice to není úplně dokonalé, ale lepší jak zauzlované mokré lano pod nohama.. Vleze se mi na tu trubku 30m / 5mm provazu. Již jsem to testnul a fugnuje to, jako hlavní výhodu vidím právě v té trubce, která plave a slouží jako bojka, když je třeba odkotvit/vrátit se zpět a zakotvit. Jo a v noci jsem to pak použil i pro účel trhačky :-)
Pokud byste měli ještě vychytanější kotvu s nějaký navijáčkem apod... budu vděčný.

kubamaly - Profil | Čt 18.9.2014 20:50:47

Kubalorenc >> tak jsem to znovu prolistoval (nepročetl) a definici obytné lodi jsem opět nenašel. Mohl bys mi prosím poradit ve které kapitole hledat? Dík.

007krivanek - Profil | Čt 18.9.2014 19:03:54

Kubalorenc >> A u tebe být tebou , tak se na to pojištění taky podívám. Nevím jak u nás, Hledat v podmínkách každé pojišťovny nehodlám trávit moc času, ale znám případy, kdy pojistky ať již Aliannz, tak ostatní při problému ohledně spotrovního rybolovu daly ruce pryč. Nic víc, nic míň.

007krivanek - Profil | Čt 18.9.2014 17:38:04

mascha >> Buletin, kde je napsáno co vyřešili za pojistky bych bral na lehkou váhu.
Hlavní jsou fakta. Máš podmínky v ,,Tvém ,, členství. Tak to je. A ty jsou dána. A na rybolov to tvoje členství není. Není nic víc, nic míň. Nějaké buletiny dovede vytvořit jakákoliv administrativní pracovniceza 2 hodiny práce. Čteme, nebo hledáme fakta. Toto pojištění není asi pro sportovní rybáře. Navíc, pokousání tuleněm, nebo úrazy na horolezeckých výpravách asi nezajímají ,,,,,,,, rybáře chtajících na plavidlech na území CZ ,,,,,,,,,. Myslím si, že je ti víc než 20 let aby jsi si dovedl spočítat tvé rizika a pročíst si , nebo se písemně zeptat na cokoliv. A ohánět se, že při autonehodě, když máš v kufru tenisovou raketu a boty, je nesmysl. Zapltí ti to stát, jelikož jseš určitě pojištěn u nějaké ZP.

Raději pošlu foto držáku na bok lodi.

mascha - Profil | Čt 18.9.2014 16:23:24

007krivanek >> mno, já to mám jinak. AEOV vydává každý rok buletin, kde popisuje příklady za předešlý rok řešených událostí. Kromě hromady klasických horolezeckých úrazů si pamatuju například pokousání tuleněm při koupání na Gibraltaru, poranění rybáře medvědem v Britské Kolumbii, úraz bleskem houbaře apod.

Jediné, co mi odmítli výslovně v případě úrazu řešit, je zranění při šermu a střelbě z historických palných zbraní. To by prý jako sport neprošlo. Naštěstí už skoro nestřílím, takže je mi to fuk.

007krivanek - Profil | Čt 18.9.2014 15:21:50

mascha >> Poslední příspěvek na téma ALPENVEREIN. Zavolal jsem a nechal si písemně poslat z Prahy vyjádření od spolecnosti, která zstupuje Rakouskou společnost ALPENVEREIN.

Ptal jsem se na sportovní rybaření na území ČR, konkrétně na Orlík.

Dobrý den,

jak jsem Vám již v telefonu řekla, pokud se bude jednat o rekreační rybolov, členství Alpenverein se na něj nevztahuje. Jakákoliv účast na závodě, či jiné sportovní akci není možná. Nevztahuje se ani na jakýkoliv trénink před závodem (i když to se Vás asi netýká - vy se nerozcvičujete ne?). Alpenverein platí pouze v zahraničí, ne ve státě, kde si platíte zdravotní pojištění. Jedná se o cestovní pojištění. Jestliže jste občanem CZ , pojištění musí být sjednáno min. 5 dní před předpokládanou cestou a začíná platit překročením hanic našeho státu do jiného státu.

Celosvětový servis pro členy Alpského klubu 2013/2014
http://www.alpenverein.cz/pojisteni/

Jiný odkaz Vám bohužel zaslat nemohu. Pokusím se Vám to v pár větách vysvětlit. Vy si tady v ČR přes zástupce Alpenverein svazu hradíte členství u Rakouského horského svazu. Nesjednáváte žádnou pojistnou smlouvu. ( jedná se o Horský svaz, ne rybářský ) Díky uhrazení členství získáváte "zdarma" pojištění u rakouské pojišťovny Uniqa! Proto jsou tu jen německé pojistné podmínky. Alpenverein nemá s českou republikou nic společného! My jako jejich zástupci Vám pouze nabízíme možnost hradit členství v českých korunách a provedeme za vás v Rakousku registraci. Toť vše. I hlášení pojistných událostí (hlášenka) se vypisuje buď v německém nebo anglickém jazyce!!

Pokud vzneseme do Rakouska specifický dotaz (ve Vašem případě na rybaření), odpoví nám, že vše, co není napsáno v bodu 3 , na to se pojištění nevztahuje.

S pozdravem ..............

Takže dle mého se pojištění vztahuje pouze zaplacením poplatku v klubu , kde se v bodě 3 píše. :
Provádění následujících druhů sportů: turistika v horách, skitouring, skialpinismus, snowboarding, jízda na divoké vodě, canyoning a túry na horském/trekovém kole.

A foto držáků do Kanoe.

mascha - Profil | Čt 18.9.2014 13:56:55

Kubalorenc >> pojišťovna, která hodnotí rybaření z člunu jako rizikovou aktivitu za příplatek u mne nemá šanci. Nejsem hlásnou troubou AEOV, ale podle mne není lepší pojištění volnočasových aktivit a platí i na cestu na takovou aktivitu. Kromě rybaření občas jdu na vejlet, popojedu na kole nebo si jdu zapinkat a všechno tohle tím mám pořešený. Vybourám se v autě a v tom autě je tenisová raketa, cvičky a jel jsem na kurt? Pak je to cesta na sportovní událost a tedy kryto.

Tím bych diskuzi o pojištění ukončil, nemá v tomhle vlákně co dělat.

Kubalorenc - Profil | Čt 18.9.2014 13:34:38

mascha >> Co se týče třeba cestovního pojištění, tak když jedu na ryby, tak používám Allianz, která má normální rybaření v klasickém pojištění a rybaření z lodě / člunu má jako rizikové, takže zaplatíš pár kaček navíc na připojištění. Do stejné kategorie spadá jízda na kánoji.

mascha - Profil | Čt 18.9.2014 13:17:30

007krivanek >> je to hodně mimo téma kánoí, ale vycházíš z údajů ze zvláštního zdroje. Já mám s AV osmiletou zkušenost se dvěmi pojistnými případy. Jde o pojištění volnočasových aktivit v rámci celého světa.
Jestli voni ty informace z DAS nebudou zkreslený díky tomu, že součástí pojištění AV je pojištění právní ochrany a tak jde o přímou konkurenci?

Konkrétně z VOB OEAV:
- Rozsah pojištění... pojistnou ochranu pro všechny členy OeAV při úrazech ve volném čase v oblasti záchranných akcí. Ochrana krytí pro plnění při repatriaci, transportu a léčebném ošetření platí pro úrazy ve volném čase a při výkonu povolání a v případě nemoci.
- ALPENVEREIN WELTWEIT SERVICE má platnost po celém světě s výjimkou pojištění povinného ručení a právní ochrany, které se omezují na oblast Evropy.

Fakt by bylo fajn pracovat s ověřenými informacemi. Ať už se to týká pojištění, nebo řybářského řádu a lodí...

007krivanek - Profil | Čt 18.9.2014 13:06:21

mascha >> Když už jsme u Alpenvereinu, tak dle analýzy společnosti DAS, která mi dnes došla, tak výše uvedená pojišťovna pojišťuje klienty pouze v zahraničí a sportovní rybaření standartně nepojišťuje. Jestli jsi u ní pojištěn a myslíš si že i na sportovní rybolov, tak by jsi se o to měl začit zajímat. Jediná mě známá firma v CZ, která pojišťuje rybáře je ALLRISK.
A jedno foto sedaček do kánoe pro pohodlný rybolov.

HonzaV - Profil | Čt 18.9.2014 12:49:24

sliver >> hmm, tak ČRS píše zákony?? to jsou věci.... a pak kdo nechápe základní věci :-)

007krivanek - Profil | St 17.9.2014 14:58:35

Hliníkový držák.

007krivanek - Profil | St 17.9.2014 14:53:05

Možný úchyt příčníku.

petrikveprik - Profil | St 17.9.2014 14:50:00

007krivanek >> díky, díky. Jinak to uchycení, ten teleskopický bazmek na plováky vypadá velmi zajímavě.

007krivanek - Profil | St 17.9.2014 14:46:36

S motorem

007krivanek - Profil | St 17.9.2014 14:41:39

Kubalorenc >> Nevím, o čem píšeš. Nebo co tím myslíš. Tvé tvrzení jsem ti vyvrátil. Mohu ti i návody vyfotit třeba s razítkem prodejce, ale to by jsme se dostali zase na začátek, kdy by jsi mi psal o člunech z číny. Pojďme raději pomoci Cloudovi s Kanoí, na které chce chytat.

007krivanek - Profil | St 17.9.2014 14:33:27

Kubalorenc >> 1. Na návodech, jestli jsou , nebo nejsou na rybaření mě nezáleží. 2. Jestli to kontroluje RS je mi jedno. 3. Když jsem si kupoval loď na vláčku, bylo mi jedno, co je v návodu. Ten jsem našel po půl roku nalepený v uzavíratelné schránce. A shodou okolností tam je psáno, že loď je vhodná na rybolov. Když jsme kupovali raft, a o kamen ho rozřízli, hledal jsem v návodu, kde mohu koupit lepení. A shodou okolností tam bylo napsáno, že není vhodný na rybolov. Prostě si myslím, že každé plavidlo by mělo být na určitý druh sportu, zábavy, relaxace.

Kubalorenc - Profil | St 17.9.2014 14:18:36

007krivanek >> lžeš slušně kamaráde. jen tak dál.

007krivanek - Profil | St 17.9.2014 14:17:18

eskymak Mrakomor >> petrikveprik - 17.9.2014 14:00:18 >> Ale vůbec mi to nevadí. Každý ať si chytá z čeho chce. Jen jsem vznesl zezačátku otázku, jestli je to povoleno.
Pak mi Hraji napsal, že neumím číst ( i když neměl pravdu ), poté Kubalorenc, že výrobci to neuvádějí v návodech ( i když neměl pravdu ) atd. Je to jen diskuse. A je vidět, že možná díky špatným zákonům a různým vyhláškám my češi stále hledáme něco, jak se vším vydrbat. Tak přidám fotečku, ať se to tu uklidní.
Každý ať si z výkladu zákona a BP vezme to, co se mu hodí a je to.

Kubalorenc - Profil | St 17.9.2014 14:10:09

007krivanek >> tohle je jen tzv promo. to co si někdo napíše na svých stránkách určitě nenajdeš v 90% návodů, který bude přiložený k lodi / plavidlu. A co třeba bazarovky? jak poznáš, která loď má v popisu že se smí používat na rybaření a která ne? A co zahraniční zásilky? Jak asi bude RS zjišťovat u člunu, který si objednám v Číně jestli je doporučené pro lov ryb? Asi nijak.

Edit: když už ti tolik záleží na návodech tak tady máš jednu kánoe určenou k rybaření:
http://www.kayaksandpaddles.co.uk/canoe/kayak/uk/sh​op/productpages/canoes/old-town-canoes-saranac-146.​htm
a teď jak budeš rozhodovat která k rybaření je a která ne? Budeš chtít po lovícím návod? :-D

MISO* - Profil | St 17.9.2014 14:03:14

to co tu vediete za debatu??? sa spamatajte ;-)

petrikveprik - Profil | St 17.9.2014 14:00:18

007krivanek >> poslouchej - vadí Ti že se může chytat z kanoe? Pokud jo, tak to pls navrhni na členské schůzi - a odhlasujte si zákaz.. a nekopíruj tu návod k použití - je to k ničemu :-) Už se to na mrku řešilo 100x co je obytná, sportovní, rybářská loď..zbytečně. Kdybys měl něco inspirujícího na téma "Kánoe a její ůprava pro pohodlný rybolov" bylo by to supr. Díky.

007krivanek - Profil | St 17.9.2014 13:48:52

Kubalorenc >> A tady máš popis lodě, která je i pro rybolov. Když si vyžádáš podrobný návod, jistě to tam bude uvedeno. Tuto nemám, takže podrobněji snad jen u prodejce.
http://eshop.esako.cz/nafukovaci-cluny-sevylor

007krivanek - Profil | St 17.9.2014 13:33:53

Kubalorenc >> Ještě jsem dohledal návod na raft, který máme s kolegem do Chorvatska. Ono i výrobci ( někteří to uvádějí do návodu ) se kryjí pro případ problému.



Návod k použití + záruční list
Bezpečnost
Před vlastní plavbou vyzkoušej nasedaní a vysedání z lodě na klidné vodě pro případ převržení nacvič i vylití lodě. Z Hlediska bezpečnosti je nebezpečné používat loď při vysokých vodních stavech a povodních.
Výrobce lodi upozorňuje spotřebitele, že plavba na lodi vyžaduje odpovídající vybavení, zkušenost. Při plavbě na vodních tocích doporučuje používat nafukovací vaky nebo barely, které chrání loď před potopením,plovací záchrannou vestu, helmu a loď vybavit koníčkovací šňůrou.
Loď není určena pro sportovní rybolov. Hrozí propíchnutí vzduchového vaku, nebo převrácení.
Loď je určena pro obtížnost WW II (mírně těžká voda, nepravidelné proudnice a vlny, střední peřeje, slabé válce a víry, nízké stupně v silně meandrujících nebo málo přehledných řečištích, ke splutí je nutná znalost všech základních záběrů, obratné otevřené lodě a záchranné vesty a přilby)
Uskladnění, převoz, opravy a likvidace
Neskladovat více jak tři lodě na sobě, nevystavovat loď dlouhodobé deformaci při přivazování při převozu a na slunci. Opravy zajišťuje výrobce. Při likvidaci odebere výrobce loď bezplatně k recyklaci.
Záruka
Lodě vyráběné naší firmou mají čtyřletý záruční systém záruky (od data prodeje).
Záruka se vztahuje na poškození v důsledku vady materiálu či práce.
První rok - je záruka 100 % (tj. vrácení peněz nebo výměna lodě za novou)
Druhý rok - je záruka 100 % (tj. vrácení peněz nebo výměna lodě za novou)
Třetí rok - výměna lodě za 50 % aktuální ceny
Čtvrtý rok - výměna lodě za 75 % aktuální ceny.

sliver - Profil | St 17.9.2014 13:29:01

mascha >> naši neplodnou debatu končím , nechápeš základní věci, ztrácím čas.

sliver - Profil | St 17.9.2014 13:26:49

Kubalorenc >> u malého plavidla neexistuje definice obytná loď. V lodním osvědčení je napsáno - malé rekreační plavidlo- . V žádném zákoně , ani BP není žádná definice , která vymezuje a popisuje obytné lodě.

007 krivanek - najdi definici rybářské loďky.

007krivanek - Profil | St 17.9.2014 13:17:58

Kubalorenc >> Ok, přít se za kažkou cenu nechci a ani nehodlám. Jen jsem si přečetl BP, kde se asi píše.

8. lov ryb z loděk:
je prováděn z rybářské loďky, nebo z plovoucí nafukovací rybářské pomůcky, určené k lovu. Při lovu musí osoba provádějící lov respektovat plavební předpisy a předpisy upravující provoz plovoucích zařízení. Při lovu ryb na udici z loďky musí být pojíždění a přistávání loďky prováděno tak, aby zbytečně nerušilo ostatní osoby, provádějící lov ze břehu. Na revírech MRS je lov z loďky zakázán vyjma těch revírů, kde je v popisu rybářského revíru výslovně uvedeno "Lov z loděk povolen". Lovící z loďky nesmí mít nastražen jiný prut mimo loďku. Za lov z loďky se nepovažuje lov z loďky, která je navalena na přirozený břeh.

A dle mého přečtení je mi jasně dáno, že je povolen lov z RYBÁŘSKÉ LOĎKY a ... určené k lovu. Nikde tam nepovolují šlapadla, nafukovací krokodýly, atd.
Nic víc, nic míň.

kubamaly - Profil | St 17.9.2014 13:16:38

Kubalorenc >> večer k tomu sednu, projel jsem to jen narychlo v readeru

Kubalorenc - Profil | St 17.9.2014 13:09:45

kubamaly >> Tak to zkoušej pořád dokola. Třeba se povede.

kubamaly - Profil | St 17.9.2014 13:02:00

Kubalorenc >> nenašel jsem.