Rozpouštění boilies při vaření

Dobrý den, prosím o radu. Koulím doma boilies už dva roky a vždy bylo všechno ok. Dneska jsem ze zbytků co jsem doma našel ukoulel 1kg a při vaření se mi rozpouští. Nikdy se mi to nestalo a nevím co s tím. Za rady předem díky.
Autor diskuse: ažíž<-- - Profil , 10.9.2014 kaprařina - nástrahy, návnady

Malda512 - Profil | Ne 7.8.2016 23:00:53

Kondrakar >> nic se neděje když to chytne plíseň. Protože ta je pouze na povrchu. Stačí to postříkat třeba olivovým olejem
a nebo http://www.jetfish.eu/cz/jet-fish2/sweet-liquid/51e​7832630747-sweet-liquid-500ml


nebo ...http://www.jetfish.eu/cz/jet-fish/51e7833068b33-tek​uta-potrava---csl-cornmino


a boilí je zase jako nové :-)

Kondrakar - Profil | Ne 7.8.2016 21:44:47

Malda512 >> Aha. No, já toho boilisu moc nenavařil zatim. Když sem ho dělal poprvé a zatím naposledy tak mi v rámci sušení zplesnivělo :-(

Malda512 - Profil | Ne 7.8.2016 21:28:54

Kondrakar >> Kdyxž to děláš rozprašovačem na čerstvě udělaný boili tak to saje jak o život. A hlavně než to všechno nabalím do sáčků a připravím na mražení tak se jedná o dobrou půl hodinu.
... Ano,.... vařič a napařovák. Doma si jen namíchám směs a zbytek dělám u vody. Dám víc albuminu aby to rychlejí ztvrdlo

Kondrakar - Profil | Ne 7.8.2016 21:24:03

Malda512 >> To ten dip ani nenecháš zaschnout, vsáknout?
Přímo u vody? Si sebou vozíš vařič a hrnec s pařáčkem?

kareldj - Profil | Ne 7.8.2016 18:55:22

dobře promíchej a nech si to jako obalovačku...

Malda512 - Profil | Ne 7.8.2016 18:40:10

Vranouš - Kondrakar..... 6.8.2016 22:19:37 >> čau.. když dělám boili o průměru 20 tak jej nechávám 10 minut. Do sítka dávám co se do něj vleze. Nemusíš mít strach že by se boili uprostřed sítka nenapařilo. Pak je dám na síto a nechám 24 hodin schnout. Potom je rozprašovačem ve kterým mám dip nadipuji a po 5 kg dávám do mrazáku. Dosušuji přímo na rybách. Ted už doma dělám boili jen na tři dny a pak dle záběru dělám boili přímo u vody. At ti to hrčí

RK - Profil | Ne 7.8.2016 11:50:50

marmyš >> 😂😂😂

marmyš - Profil | Ne 7.8.2016 11:36:46

Kondrakar >> Já zamlada pařil i celou noc:-)

Hori - Profil | Ne 7.8.2016 7:49:50

Vranouš >> V páře to bude trvat dýl. Záleží na průměru a trochu i složení. Prostě při první várce pár kuliček postupně odebírej a rozkroj na půl, poznáš jestli je provařená skrz.

Kondrakar - Profil | So 6.8.2016 23:20:39

Malda512 >> Tohle by mi taky zajímalo..V páře lepší jak ve vodě? Jak dlouho v tej páře?

Vranouš - Profil | So 6.8.2016 22:19:37

Malda512 >> a jak dlouho napařovat? stejná doba jako při vaření? Díky :)

Malda512 - Profil | So 13.9.2014 0:37:18

ažíž<-- >> >ažíž nevař to.. zbytečně vyvaříš ty přísady které tam liješ do vody. Hod to na sítko a pěkně to napař. Uvidíš ten rozdíl. Není to olepené a hlavně to pěkně schne a krásně voní. A co se týká trvanlivosti je uplně stejná.

Buldokov - Profil | Pá 12.9.2014 20:24:42

ažíž<-- >> >ažíž Jak jsem již psal zkus přidat albumin když nechceš davat vice vajec

ažíž<-- - Profil | Pá 12.9.2014 15:00:03

OK, dneska snížim tekutý složky a naperu tam vajec, co se vejde ;), zatím díky za rady :)

Blumik - Profil | Pá 12.9.2014 14:44:00

ažíž<-- >> >ažíž Tak jsi měl male vejce, než předtim,neni vajco jako vajco.Ale pod 6 vajec, bych nešel.

Slavíček - Profil | Pá 12.9.2014 14:31:19

ažíž<-- >> >ažíž delam boilí 14 roku taky jsem sel touhle cestou hodne tekutych slozek dnes davam zlomek a chytam porad dokonce něco chyta i lip neotravuji tolik male ryby . Když davas tak malo vajec jak dlouho ti to vydrzi ? Vejce jsou nutricne dobra přísada ale hlavne pojivo . Bezne davam 8 az 10 kg

ažíž<-- - Profil | Pá 12.9.2014 14:21:25

Na páře jsem to nikdy nezkousel a asi nebudu, už u poslední várky mne málem otec vyhodil z baráku :D. Na kg suché směsi mi přijde hodně 8 vajec, hlavně to musí byt řídký těsto. Jinak smíchávám suché složky samostatně a tekuté s vejci samostatně. Pak zahustim, popřípadě přiředim těsto a necham ho cca na 5 hodin odležet v lednici. Pak nechám těsto zteplat z lednice a koulim.. Říkám, vždy to vyšlo, až teď je zádrhel a jelikož teprve 2 roky chytam na boilies, tak nemám tolik zkušeností a ted si nevím rady...

SlavnýLovecPampalini - Profil | Pá 12.9.2014 10:08:19

ažíž<-- >> ažíž> zkus vařit v páře

Martian - Profil | Pá 12.9.2014 10:02:53

ažíž<-- >> >ažíž jestli mas nejaky problem s tim, ze 8-10 vajec na kilo je pro tebe moc, tak muzes nahradit napr. najemno mlete ovesne vlocky nebo krupice. ale kdyz se koukam na to slozeni, tak je skoda neco z toho nahrazovat vlockama nebo krupici :-) spis jak to delas? splacas to vsechno dohromady anebo zvlast umichas suche slozky a zvlast tekute a pomalu to vmichavas do sebe? nechal jsi testo nejakou dobu odstat? nekdy je dobry to dat treba na den do lednice... ale kazdy ma sve postupy :-)

Slavíček - Profil | Pá 12.9.2014 9:54:07

ažíž<-- >> >ažíž Tak to už se nedivím tolik tekutých složek . Dával jsem až 70 procent rybích mouček a stejně tam přišlo stejně vajec . Jinak dřív jsem používal podobný recepty než jsem poznal že to je zbytečně drahý .

ažíž<-- - Profil | Pá 12.9.2014 9:46:07

40% rybí moučky, 10% sušená játra, 10% syrovátka, 5% bisquit moučky, 5% kvasnice, 10% ddgs moučky, 15% gluten, 20 ml oleje, 50 ml sladidla, 100g tekutý potravy.

Slavíček - Profil | Pá 12.9.2014 9:14:05

ažíž<-- >> >ažíž Nespletl ses 3 vejce na kg ? To jsi dělal nějaký ořech a z velkým množství běžný je 8 vajec na kg . Jenom do ořechu jsem dával 5 vajec protože ty vůbec neberou vodu .

ažíž<-- - Profil | Pá 12.9.2014 9:08:34

Vychází mi 3 vejce na kg. Řídké těsto určitě nebylo a voda se vařila. Vím čeho jsem kolik dal, zapisuji to pokaždé do sešitu ;) Jen je mi divné, že jsem tam dal suroviny skoro na % stejné jako vždy a takhle to dopadlo....

molca - Profil | St 10.9.2014 18:39:14

ažíž<-- >> >ažíž řídké těsto, nebo nízký bod varu, to se stává pokud voda nevře a dáš tam hodně koulí tohle radily v krmiva Hulín.

Slavíček - Profil | St 10.9.2014 18:24:45

Problém je že jsi přidal moc nějaký rozpustný složky . Jinak se tohle nemůže stát .

Buldokov - Profil | St 10.9.2014 18:02:07

malo vajec nebo přidat Albumin

Markoš - Profil | St 10.9.2014 9:04:05

Chybí vejce

CarpHouser - Profil | St 10.9.2014 8:25:06

ažíž<-- >> ažíž> A kolik vajec ti padlo na kilo?

Tomajo - Profil | St 10.9.2014 7:33:29

to bude asi orisek kdyz jsi smichal nejake zbytky a nevis kolik a ceho jsi tam dal.

burgy - Profil | St 10.9.2014 3:39:08

jak rozpouští? vejce jsi nezapoměl?