Vietnamští rybáři v ČR

Ahoj, zabývám se problematikou vietnamské komunity v Čechách a opětovně jsem se k rybaření právě kvůli vietnamským kamarádům, kteří jsou do toho zažraní... Fenomén rybařících Vietnamců mi přijde zajímavý i z toho důvodu, že Vietnamci v ČR se takhle masově (tohle slovo trochu připomíná skutečnost, že to nejsou příznivci metody chyť a pusť) příliš volnočasovými aktivitami nezabývají. Mohli byste se se mnou podělit o své zážitky od vody s Vietnamci, ať už to jsou zážitky pozitivní nebo negativní...
Autor diskuse: ondraslo - Profil , 14.6.2014 všeobecné - ostatní

xvasikp - Profil | Po 23.6.2014 13:23:12

Angler >> :-D)))))

Denny - Profil | Po 23.6.2014 13:21:02

Angler >> :-))

Angler - Profil | Po 23.6.2014 13:18:30

Tonda, vlastním jménem Za-Biu Lin :D

st71 - Profil | Po 23.6.2014 13:07:33

Já jednoho potkávám na malém Lipně říkámemu TONDA.
Vstřícnej vždy usměvavej, když to nebere tak se od něj učíme tu jejich rodnou řeč.
Největší bordel jsou Rusáci.

xvasikp - Profil | Po 23.6.2014 12:59:21

Siven Polní >> Tu vlastně nemám co dělat..jsem ho na rybách nepotkal :-D mizím!

Siven Polní - Profil | Po 23.6.2014 12:53:23

xvasikp >> JJ... Už se to zvrhlo, ovšem směrem, který se dal očekávat.
Ad poslední věta: nic lichotivého to není...
Končím, příště přispěju, až potkám VietČecha na rybách :)

xvasikp - Profil | Po 23.6.2014 12:39:46

Siven Polní >> hele smažený červy jsme dětem dávali ochutnat na táboře běžně... jedl jsem i praženýho cvrčka... co vím, že žerou psy tak jsou to jaksi běloši z vedlejších vesnic. A jediný co chlapy láká na cizích národnostech je dostat jejich zástupkyně do postele :-D Mě tahle debata přijde trochu divná.. :-). Už od zadavatele diskuze. A jak tu někdo správně napsal... češi se často diví za co venku mají nás:-).

Siven Polní - Profil | Po 23.6.2014 12:34:47

xvasikp >> :) Jak vidíš, atmosféra "vtípků" o rákosí a fascinace krutostí Východu dokáží vykouzlit monstrtéma out of topic ...
To víš - pro lidi je to exotika s přídechem "senzace a zapovězeného", akorát kdyby si prolezli vesnické večírky, tak by nestačili čumět, kdo to ty psy vlastně žere (většinou ti stejní týpci, kteří postávají s lahváčem před potravinami, osobně takových pár znám). Jinak to, že já psy (asi) nejím, neznamená, že je nikomu nepřeju...
Jo, a ještě jsem se nedokopal k návštěvě tržnice, kde podávají smažené brouky - ty si klíďo dám, ale vždycky nějak zapomenu tam zajet...

Siven Polní - Profil | Po 23.6.2014 12:03:07

venca1 >> Jasně, to už bylo závěrečné memento, to co jsi napsal jsem jako konstatování pochopil a nenávistný záchvěv jsem tam nespatřil. Každý má jiné zkušenosti a někde se nešvary holt koncentrují víc, jinde míň.

xvasikp - Profil | Po 23.6.2014 11:12:54

Jak souvisí zadání otázky s konzumací psů? :-D Jako že je loví ve vodě? :-)))

venca1 - Profil | Po 23.6.2014 11:12:38

drvoštěp >> Za první republiky byl i u nás pes jateční zvíře.

venca1 - Profil | Po 23.6.2014 11:11:29

Siven Polní >> To není nenávist, ale konstatování holé skutečnosti. :-)

Cudla - Profil | Po 23.6.2014 9:53:03

Siven Polní >> jsem ateista babička říkala neznaboh kterýmu není nic svatý .V roce 1974 jsem poznal člověka a služebně jsem sním strávil přes rok.Byl to kněz který v tu dobu nemohl působit .Vedli jsme dlouhý debaty a i on sám uznal ,že KAŽDÁ víra chopí li se jí fanatik je nebezpečná, je to ale to je ve všem politika,zájmy atd.......uznávam každýho a vážím si lidí kteří něčemu věří,ale nesmí mě přesvědčovat že to jejich je nejlepší.To samý jsou lidi ať bílí černí,žlutý fialový a bůh ví jací vždy najdeš dobrý a kur.y,ale nic není černý nebo bílý.Vídam kluky vietnamský u vody málo ale když tak jsem nepotkal záporáka vždy slušně pozdraví a chování by jsme jim mohli kolikrát závidět....tečka P.S.koukam stačil jsi taky ještě něco dopsat

Delwin - Profil | Po 23.6.2014 9:47:05

chodím na ryby kde je vysoká tráva,takže ani nevím jestli tam jsou nebo ne.nejde je v té trávě vidět ikdyby tam byli :-D

podle mě nejhorší veteš u vody jsou poláci a ukrajinci,a pak samozdřejmě cigoši.

Siven Polní - Profil | Po 23.6.2014 9:44:02

venca1 >> Tak jasně, idealizovat si nikoho není třeba. O případech pěstíren a prodeje drog vím, nevím ale, jaké jsou v tomto statistiky Češi vs ti kteří cizinci (dealeři, pěstitelé, vařiči). Ale není to rozhodně hlavní doména Vietnamců. Jednou jsem například napráskal policajtům velkopěstírnu v bytě nájemního domu, kde byla majitelka napíchnuta na elektriku z bytu, který v nájmu platila moje přítelkyně (!), ale asi tam byly dobré vztahy s policií, protože to do dvou dnů odstěhovali (smrad se po chodbě táhnul ještě pár dní)... Byla to "slušná" česká rodina restituentů.
Jsou zde pravda i daňové úniky a prádelny špinavých peněz, ale v tom valí kdejaká česká firma (obchody, herny, kavárny, řemeslníci).
Pořád je ale mnoho jiných spolků, komunit, náboženství a bohužel i téměř celých etnik, se kterými není zrovna výhra soužít. A určitě nechci shazovat tvoje zkušenosti se situací z Ostravy, jak ale říkám - slepá nenávist škodí stejně, jako přílišné iluze kolegy níže.

jurasoft - Profil | Po 23.6.2014 9:33:08

napsal jsem sem několik příspěvků a není tady ani jeden..nedalo by se, že bych si nabral milionové půjčky a někdo by vyčistil o nich záznamy ? cenzoři nezvládli by jste to ?

venca1 - Profil | Po 23.6.2014 9:19:27

1mirda2 >> Zajímavý názor, že jsou lepší než většina čechů. Tady v Ostravě , když se řekne Vietnamec, tak je to spojeno s výrazy šmelina ,podvody a drogy

unudle - Profil | Po 23.6.2014 9:06:22

1mirda2 >> Pracovitější možná jsou, ale jen když viděj, že z toho něco kápne. Spojuju si je nejen se stánkama s hadrama, ale i s pašováním a pěstováním a prodejem marihuany a nejspíš i jiných drog. Jestli je slušnost to, že ti furt něco vnucujou, tak to teda nevím. Kultura vnímání věcí končí u nich tam kde zjistěj, že se na tý věci nedá vydělat. Jsou to jen kšeftaři, kteří našemu státu přinesou pramálo a mně zcela nic. Na to, že tu smrděj zhruba 40let, tak nám zatím předvedli jen výše popsané. Jací jsou rybáři nevím, žádnýho jsem u vody ještě (snad na štěstí) nepotkal.

1mirda2 - Profil | Po 23.6.2014 8:02:53

Vietnamci jsou u vody ohleduplní.Ale i normálně.Jsou pracovitější a rozhodně lepší než většina čechů.Pár jich znám.Bohužel čech je má spojené jen se stánkama s hadrama.Ale vše je jak kdo chce.Mají lepší kulturu vnímání věcí atd.A ve vietnamu u řek to je jiná liga.Maj soulad s přírodou v sobě.

Blue - Profil | Po 23.6.2014 1:45:24

O tomhle pamatuju už hodně debat já jim nemám co vytknout ,vesměs jsou to všechno slušný a milí lidé,někteří sice pěstují trávu atd..jak se dovídáme v televizi ale to je výjimka z pravidla,rozhodně jsem nikdy neslyšel že by větnamec někoho napadl nebo udělal nějaký závažný trestný čin....

Myslim že je tu plno jiných menšin o kterých se toto ani zdaleka říct nedá...

TEZAR - Profil | Ne 22.6.2014 23:58:34

Se mnou Vietnamci jednali vždy slušně-s prvními jsem byl v sedmdesátých letech v učilišti a nikdy žádný konflikt,a to ani u vody.Pokud bych měl tyto lidi hodnotit podle chování,tak za 1.Určitě existují i výjimky,ale kde ne?

Siven Polní - Profil | Ne 22.6.2014 23:16:18

Islám je agresivní ideologie - a osobně ji jako takovou vnímám negativně. Nevím ale, proč se vyskytuje právě zde - téma je o Vietnamcích - rybářích.
Ovšem když už sem to téma vlítlo, tak stejně negativně jako Islám vnímám i agresivní ideologie jiné - a tedy i jejich zástupce. A to se týká i vypatlaných plešek. Jako jestli bych si měl vybrat za souseda neonacistu (či spíše českého knedlonacistu), fanatického retrokomunistu či stejně ostrého muslima, domáhajícího se "svých práv", tak bych si nevybral ani jednoho. A byl bych vděčný za toho Vietnamce - tam by byla aspoň možnost, že natrefím na fajn člověka.
Není to totiž ideologie a okázalá snaha o stavění slavobrány demenci, ale etnická příslušnost a národnost. Čili takhle - Vietnamec může, ale nemusí být hlupák a zabedněnec, kdežto někteří výše zmínění (ano, knedloplešky s postretrokomančskou dezorientací) se objevili i na MRKu, a zde v diskusi tak sami sebe a své snahy či ideály drze determinovali (ještě čekám, až začnou vřískat nějací muslimové...).
Jestli přijdou nějaké reakce ohledně toho, že jsem hipík, smažka, anarchista či sluníčkář, tak dopředu upozorňuji, že nejsem ani jedno. Naopak musím krotit svou xenofobii, ale v některých případech se to (viz zde) nedá.
Jo - předevčírem jsem pokecal s vietnamským prodavačem ve večerce - i když chtěl vidět rybu, tak ji po mně nechtěl (to je ale divný...), a říkal, jak každý den rybaří doma (ve Vietnamu...).
Smál se, že si kupuji rybí salát, když mám rybu. Prostě normál pokec a sranda.
Žádnému psovi nožky nepálil (asi čekal, až odejdu).
Ještě malý bonus - před asi třiceti lety vykládali mýmu tatovi Francouzi v Paříži s vážným výrazem na ksichtech, že Československo znají a že se u nás jezdí na slonech...
Tož tak.

rover - Profil | Ne 22.6.2014 23:06:32

marmyš >> Jen čekám, kdy konečně napíšeš, co jsi v "rybařině", resp. rybářství, dokázal ty ... ? Jsem jen upřímný, a to bez rozdílu, vůči šem ... !

marmyš - Profil | Ne 22.6.2014 22:42:37

rover >> nesnaž se určovat,kdo má a co psát,po tom je ti kulový. několik takových jako ty a celý MRK jde do kopru. Jako příklad uvedu Chytej.cz,tam se pár volů tobě podobných usadilo a téměř nikdo tam nepíše. Takže tady nikoho neomezuj,pokud se mezi ně nechceš zařadit. Pokud jde o rybařinu,tak jsi zatím ale VŮBEC nic nenapsal,jen rýpeš!

Ratatan - Profil | Ne 22.6.2014 22:33:05

Vzdyt je to tak jednoduche,nejvetsi pohroma a nejvetsi odpad na tehle planete je sam clovek ktery pro sve obzerstvi pohodlnost a jine libustky nici,zabiji,vykoristuje a podobne vse co se neumi dostatecne ubranit.Jak proste a jednoduse receno.

rover - Profil | Ne 22.6.2014 22:21:20

marmyš >> Tak se zdrž písemných projevů, ...uleví se ti :-)

marmyš - Profil | Ne 22.6.2014 22:14:09

rover >> nemám na tě náladu

rover - Profil | Ne 22.6.2014 22:09:49

marmyš >> Hlavně se neboj, a přidej !

Tavris29 - Profil | Ne 22.6.2014 22:04:46

ondraslo >> To že jsi něco neviděl neznamená, že to není....Je to běžnou praxí jak ve Vietnamu,tak v Číně. Maso z vystresovaných zvířat podle nich chutná lépe. proto to mučení. Když už něco říkáš, tak si o tom něco zjisti. Opravdu nesnáším hloupé plácání. Když nevím,tak mlčím. Taky se necpu do jaderné fyziky :o)

marmyš - Profil | Ne 22.6.2014 22:02:12

rover >>Jeden blbější jak druhý.....

Buffalo1969 - Profil | Ne 22.6.2014 21:53:44

Cappyk >> zdarec, zas to nepřeháněj, klobásy se něčím naplnit musí a člověk maso žere, protože ho prostě potřebuje. Mám pár kamarádů co maso nejí a můžu ti s čistým svědomím říct, že to je na nich vidět. A co ryby, to taky nemáme jíst? A na silonový hadry prostě nejsem. Kožich v zimě prostě zahřeje víc a to znali už v pravěku.

Grasel - Profil | Ne 22.6.2014 21:37:01

marmyš >> Jo, hlavně ty tvoje, ale to taky už může být věkem..

rover - Profil | Ne 22.6.2014 21:30:38

marmyš >> Zato ty tady nechybíš nikdy, ...jak jsi starý, tak jsi ...ý. To už tak u některých holt bývá.

marmyš - Profil | Ne 22.6.2014 21:24:58

rover >> tys tady chyběl,rozume!

rover - Profil | Ne 22.6.2014 21:22:56

marmyš >> Zdá se, že jsi s tím už s "úspěchem" začal ...

Cappyk - Profil | Ne 22.6.2014 21:19:09

Jestli zabiješ psa nebo koně,krávu nebo nosíš kožíšek...prostě v tom jedeš! Jestli zabití toho či jiného zvířete je humální jsou keci.To zní jako ......humální bombardování
Jen tak pro představu Video zde

marmyš - Profil | Ne 22.6.2014 21:13:34

Grasel >> Já jen že některé příspěvky jsou na hranici zdravého rozumu,u mladého jsem ochotný je tolerovat.