Rybářské náčiní pro výlov rybníku?

Sháním rybářské vybavení pro výlov cca 1ha rybníku. Nevíte někdo kde se dají půjčit kesery, kádě, vaničky, sítě apod? Také bych byl rád, kdyby někdo s výlovem poradil či pomohl. Všem děkuji za nabídky či pomoc. Jsem z Kutné Hory.
Autor diskuse: Vasman - Profil , 12.6.2014 všeobecné - náčiní, doplňky

Vasman - Profil | Pá 13.6.2014 10:08:03

fotojakes >> Jednu věc vím jistě-pokud zde bylo loviště u výpusti (jako že bylo), tak teď už tam není:-). Ale letos jsme podobný rybník lovili-taky už tam přes vrstvu bláta nebylo žádné loviště a slovilo se to. Asi to nebylo jako na drátkách, byla to dřina, ale nakonec to klaplo. S nějakým tím problémem počítám, ale vše se nechá řešit:-). Jinak díky moc.

Vasman - Profil | Pá 13.6.2014 10:03:15

Káceč >> Já jsem přímo z Kutné Hory. Do SZ ti mohu zaslat, o který rybník se jedná. Pokud jsi někde z mého okolí, určitě budeš vědět:-).

Káceč - Profil | Pá 13.6.2014 0:31:40

Vasman >> ale kdepá, jde o Kutnohorsko, asi jen náhoda :-)

fotojakes - Profil | Pá 13.6.2014 0:30:11

Vasman >> já už těch rybníků lovil podstatně více než ty, včetně několika různých revírů (vod, které nikdo delší dobu nevypouštěl) a vždy byl nějaký problém, který pod vodou nevidíš, ale nechci tě strašit, osm let není zas tak dlouho a pokud to někdo zastavil jak se má, tak by to mělo být v pohodě.

Vasman - Profil | Pá 13.6.2014 0:21:26

Káceč >> Jako že já sem jako Vágner a nebo že po nás nastoupí někdo jako Vágner?:-) Moc jsem tenhle příspěvek nepochopil.

Káceč - Profil | Pá 13.6.2014 0:11:51

Vasman - >> tenhle případ ? http://www.mrk.cz/minidiskuse.php?id=727810

Vasman - Profil | Čt 12.6.2014 23:04:57

fotojakes >> Tak s tím se počítá, že se nesloví to co tam bylo nasazeno. Těch línů tam asi moc nebude, jelikož je tam dost štik, ale o to nejde. Rybník musíme slovit, jelikož nám letos vyprší smlouva o pronájmu a od nového roku bude mít rybník nového pronájemce. Pokud neseženeme jiný rybník k pronájmu, tak budu muset všechny ryby prodat, což bych dělal nerad, ale jiná možnost nebude. Letos tam kluci chytli štiku 88cm a to podle mne nebyla zdaleka ta největší. Kapry kolem 70cm tam chytají běžně, tak se necháme překvapit, co tam bude. Hlavně aby bylo čím to slovit:-). Výpust je tam klasika jen ´´U´´ profily a v nich vsazená prkna, nad prkny posuvně česla. Přítok regulovatelný v malé míře. To jsou věci alespoň pro mne nepodstatné, jelikož jsem už takové rybníky podobné tomuto lovil. Nebude to tak jednoduché, ale nechá se to. Bláta tam bude aspoň 40-50cm. Naposledy jsem lovil jeden chovnej u KH a bylo tam bláta až nad kolena (tak 60-70cm) a taky se to slovilo. Jak říkám, hlavně aby bylo čím to slovit:-).

fotojakes - Profil | Čt 12.6.2014 12:07:49

Vasman >> záleží na tom jak ten rybník vypadá, jak to je s výpustí, lovištěm, možností přítoku při lovení (není, je, nejde zastavit, nebo se dá zavřít/pustiti podle potřeby). Po 7-8 letech tam může být spousta "bubáků" jako ucpaná roura, nefunkční výpust, velké množství bahna a podobně. Tuším, že to funguje spíše jako revír, než chovný rybník, tak proč to vlastně chcete lovit?

Jinak dopředu počítej s tím, že ti bude část z toho co jste vysadili chybět.

Vasman - Profil | Čt 12.6.2014 11:33:39

fotojakes >> O ty sítě by ani tak nešlo, ty jsem chtěl jen pro jistotu, kdyby byly ryby potřeba stáhnout. V podstatě by stačily vaničky, kesery a kádě. Samosebou máme v plánu slovit to až na podzim dle počasí, počítám tak říjen/listopad. Ryb je v rybníce víc jak vody:-). Je tam hodně štik, kaprů, amurů a línů. Víc jak 4 roky jsme ho zarybňovali a takových 7,8 let to nebylo vůbec vypuštěný. Já osobně mám za sebou tak cca 15 výlovů jiných rybníků, ale vždycky jsem byl buď lovící a nebo na třídičce. Samotný výlov jsem nikdy neorganizoval, tak bych něco nerad pokazil. Přece jen tam budou pěkné ryby, tak bych o ně nerad přišel. A že náčiní nebude zadarmo, s tím počítám. Buď za pronájem zaplatíme a nebo dáme protislužbou nějaké ryby.

fotojakes - Profil | Čt 12.6.2014 11:04:06

Vasman - >> a je to opravdu rybník, který jde vypustit? Kdy se lovil naposledy?

Nikomu se to nářadí půjčovat nechce, kádě, kesery vaničky ještě možná, ale síťě se nepůjčují a už vůbec ne někomu, kdo o lovení moc neví. Nechat si roztrhat síť za desítky tisíc nikdo riskovat nebude. Zkus najít nějaké rybářství v okolí a nebo svazáky co mají rybochov. Ale počítej s tím, že zadarmo to nebude a u hektarového rybníčku se ti to asi fakt nevyplatí. Co tam máš za ryby a v jakém množství a co s tím chceš dělat? Jedno řešení je nechat to někoho s vybavením slovit a prodat mu to.

Jinak doufám, že ptáš na výlov na podzim, teď by to nedopadlo dobře, protože je voda moc teplá:-).