Bivak Nash Double Top Extreme 2 Man MK3

Vlastníte někdo tento bivak? Jaké máte zkušenosti s rychlostí postavení, se stabilitou, se srážením vody?

RINGO6131 - Profil | Po 2.6.2014 22:25:31

Zdarec, mám presne ten istý bivak a nemôžem naň povedať jediné zlé slovo, len MK2. Ak sa zacvičíš v skladaní, tak potom je to už bez problémov. Dve lehátka a ešte dosť miesta. Moskitiéra je na nezaplatenie, prehoz som ani neriešil nebolo treba, všetko kvalitne spracované. Bivak mám už tri roky a za ten čas ma ešte nesklamal. Konštrukčne je dobre stavaný ak je vonku vietor vo vnútri v bivaku to skro ani nezbadáš. Za ten čas sa mi ešte nestalo, že by sa rosil, ale je to presne tak ako píše kolega el.ou ak máš vetranie rosiť sa nebude, ale ak to zabedníš a vonku bude výrazne chladnejšie tak to nevylučujem, ale sám v bivaku by si si tam musel variť a ešte robiť saunu aby sa zarosil :) Vela ludí ho nemá, ale tý čo ho mali možnosť omakať, tak nenašli chybu preto si aj tak drží cenu"asi" stojí presne tolko čo pred časom. Meniť určite nebudem, pomer, cena kvalita vynikajúca, lepšie za tie prachy moc nezoženieš, ak si pozrieš staršie diskusie nenašiel sa tam skoro nikto kto by nadával. Odporúčam.

el.ou - Profil | Po 2.6.2014 18:24:57

Jen k tomu rosení. Pokud v bivaku spí dva + třeba pes. Zimní přehoz, vše zavřeno, teplotní rozdíl 20°C tak zákonitě je v bivaku rosný bod jak v deštném pralese. Pokud ale spím sám ve dvou větrám zadním oknem i vchodem tak se žádné rosení nekoná.

rhinitisX - Profil | Po 2.6.2014 15:17:43

Díky za fotky a radu ohledně kozla. S desítkou se trápit nebudu, tu nepiju. Jsem věrný Pilsneru, Heinekenu, Stelle a Guinessu :-)) Jiné experimenty odmítám :-))

El Duffus - Profil | Po 2.6.2014 15:04:35

rhinitisX - >> zde pár fotek s přehozem, nevýhoda - přehoz nemá sucháče na upevnění prutů. Jo a pejsek vypadá jako štěně, ale má přes 50 kilo, bylo mu zima, tak je schoulenej :-)
A Kozla deset si nekupuj, nedá se to pít a má to umělou pěnu...

El Duffus - Profil | Po 2.6.2014 9:39:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

rhinitisX - >>

měl jsem MK 2 (dvoumužný) a reklamoval jsem jej, protože mi do něj teklo. Vzal jsem místo toho MK3 (1,5 man) s winterskinem. Plusy MK3 vidim v solidném provedení, celkové odolnosti a velikosti vnitřního prostoru. Vnitřní moskyto je praktické, lze eliminovat, mravence, komáry a jinou haveť. Přední kšilt je fajn věc. Staví se poměrně dobře, ale oproti brolly je stavba samozřejmě delší. Největší nevýhoda je podle mě slabá podlážka, na písku se prodřela velmi rychle. Ve velkém dešti mi pustil skutečně pár kapek, které ale odtekly po moskytu, takže žádnej problém,. Co je dost sračkově udělané je ten winterskin, ten protejká v místě švů u slídových oken na obou stranách, ale i tak jeho koupi doporučím hlavně na podzimní výpravy, kdy jednak zvětší už tak velký prostor bivaku (v pohodě v předsíni mohou sedět dva rybáři, nebo v jedné části mít pelech i větší pes), ale omezí rosení. Bivak se samozřejmě rosí... Doporučuji (obecně) koupit delší zavrtávací kolíky

Buffalo1969 - Profil | Po 2.6.2014 7:28:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zdarec. Už si přesně nepamatuju co to mám za bivak, ale zažil veliký deště, dokonce i mrazy a sníh.
Nezatéká, je stabilní a rozloženej za 5 minut. Spíme v něm 3 a ještě pes. Takže za nás má NASH za 1 s hvězdičkou!!! Jenom neůžu sehnat přehoz, ale jedna dobrá duše mi slíbila, že mi ho ušije z celtoviny.

el.ou - Profil | Po 2.6.2014 0:25:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

rhinitisX - >> Mám Double MK 2 předchůdce Mk 3. Stavím raději ve dvou bivak je z těch největších, postaveno cca +- 3 min. Nové tyče jdou do sebe ztuha než se
,,zajedou,,. Stabilita výborná i ve velmi silném větru, srážení vody po dvou letech nezaznamenáno. Nic nezatéká, ani při několikati denním silném dešti. Drobná výtka k podlážce vestavěného vnitřního stanu. Mohla být ze silnějšího materiálu. Po dvou letech se místy odírá (lehátko), ale bez vlivu na funkci. Silnostěná podlážka to řeší. Doporučuji, kvalitní bivak do kterého bych šel znovu..

chesper - Profil | Ne 1.6.2014 21:29:06

rhinitisX - >> jsou to teda 1man tak snad to nevadí

chesper - Profil | Ne 1.6.2014 21:12:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

rhinitisX - >> je prostě hodně dobrej z leva double top mk3,double top mk2 a ziko