MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Prořízlá žluč u kapra a jeho znehodnocení

Znehodnotí prořízlá žluč podle vás maso? Pomůže propláchnutí od toho, aby maso zhořklo, a nebo ani propláchnutí nepomůže? Díky za odpovědi.

Autor diskuse: shotty ®
Zařazeno do: všeobecné - druhy ryb, rekordy, 28.5.2014


Když se prořízne žluč, tak ...

A)Maso nic nezachrání a je na vyhození. 0%
B)Maso zachrání okamžité propláchnutí do +/- minuty. 39%
C)Maso zachrání propláchnutí do několika minut. 50%
D)Kromě propláchnutí napomůže i naložení. 0%
E)Pomůže něco jiného... 11%

Od 28.5.2014 hlasovalo 28 čtenářů.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 2 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N dada11 - ® St 28.5.2014 19:31:45
shotty - >> Když se mi podaří proříznout, tak v klidu dokončím čištění a opláchnu maso. Nikdy to nikdo nepoznal.
N tuzemak - ® St 28.5.2014 18:39:58
Sven >> ale lidem to šmakuje,díky ceně...
N Sven - ® St 28.5.2014 18:32:24
tuzemak >> já taky viděl ale musel bych ho hodně hledat...
N tuzemak - ® St 28.5.2014 18:27:49
Sven >> to já viděl video,kde to chovali ve větčích sračkách,bléééé..
N Sven - ® St 28.5.2014 18:22:04
tuzemak >> já určitě také ne :-)
Prima německá reportáž:





N S&F - pescador - ® St 28.5.2014 18:17:42
Sven >> Kýblík Omega 3 .... ty kyseliny v kaprech 70+ myslíš tyhle ? :)) - http://www.maracarps.cz/baits/1566-starbaits-vyvaze​ne-boilie-omega-fish20mm.html
N tuzemak - ® St 28.5.2014 18:16:29
Sven >> já bych to do huby nikda nevzal,brrrrrrrr:-))
N Sven - ® St 28.5.2014 18:15:44
tuzemak >> jo tak to jo. Pro ně je pangas jako dělaný :-)))
N tuzemak - ® St 28.5.2014 18:13:03
Sven >> ale ta nemá kosti,psal sem to pro ty,co se kostí zbavují,zbytečně:-))
N Sven - ® St 28.5.2014 18:12:02
tuzemak >> ale fuj ...:-) Psal jsem mořské , ne žumpní :-)
N Sven - ® St 28.5.2014 18:10:42
F.T.M. >> ahoj. To děláš chybu..
Takový kapr 70+ obsahuje kyblík Omega-3 nenasycené mastné kyseliny a ještě plno všelijakých vitamínů :-)))
N tuzemak - ® St 28.5.2014 18:10:40
Sven >> a nebo pangase:-)))
N Sven - ® St 28.5.2014 18:07:55
dimarcus >> :-)))
No mě to nedělá nic, zpracoval jsem za život slušnou řádku ryb, drůbeže, králíků, prasat, ovcí apod....byla by z toho slušná ZOO :-) Dělal jsem i známým a příbuzným amatersky komplet zabíjačky.
Pravda, posledních cca 15-20 let jsem dospěl do stadia, že vyšší živočichy, tedy savce ani nemorduju ani nejím. Nějak se mi to už příčí, už té krve bylo asi moc..
Ptáky a mořské ryby kupuji zabité a tedy to odnesly jen sladkovodní ryby... i z nich jsou některé druhy tabu.
Máš pravdu, stříhat ploutve je blbost ale spousta lidí to dělá. Já je u malých ryb nechám, včetně ocasní a u velkých je vyříznu.
Nefiletuju, protože mi to jednak připadá jako mrhání materiálem a hlavně mi kosti vůbec nevadí.
Ani jako dětem nám nikdo kosti nevyndával. Prostě k rybě kosti patří.
Kdo s tím má problém ať si místo kapra koupí bůček :-)
N F.T.M. - ® St 28.5.2014 17:45:51
Žluč kaprovi neprořezávám :-)))) a to ani ostatním rybám. Raději jim dám svobodu a tím potom takovéto problémy nemusím řešit.
N dimarcus - ® St 28.5.2014 17:40:59
... už se jedn děsím dalších příspěvků něco stylem o masařích, až jsem někdo takový vlítne :-)) Na svou obhajobu takhle zmasím max. cca 15 ryb za rok ale když už, tak si s tím opravdu pohraju aby to bylo jak říkal Ota Pavel Eňo Něňo :-))
N dimarcus - ® St 28.5.2014 17:38:27
Sven >> :-)) To možná sneseš ty ale já stříhat rybu nůžkama, tak se mi udělá mdlo jak na chirurgii a pomůže mi nejspíš jen amoniak :-)) Ale jinak máš pravdu, já jsem k tomuhle vynálezu přišel jak slepý k houslím a na mé potřeby to prostě bezvadně funguje... :-) Podle mě jinak, jestli můžu názor, je největší blbosti stříhat ploutve... ty jsou vlastně jediný záchytný bod ke kůstkám, které jsou uvnitř svaloviny a po kuchyňské úpravě chytnu ploutev a krásně s ní vytáhnu i ty kůstky ve svalovině... Jinak když šmikneš ploutve, máš těch zbylých kostiček v mase hafo a už je pohodlně nevyndáš... Jinak já už dnes filetuju každou trochu větší rybu... a dělám to tak, ploutve neploutve, že se jich zbavím komplet a to tak, že ostrým fileťákem celou tu ploutev i s kůstkami ve svalovině krouživým pohybem prostě vyříznu a hotovo :-)
N Sven - ® St 28.5.2014 14:19:37
dimarcus >> no tak to jistě:-))
Rozpižlat ryby lze v podstatě čimkoli :-)
Osobně vidím jako nejvhodnější a univerzální nástroj pro ty, kteří si nejsou s nožem jisti, nůžky.
Snadno, rychle a bezpečně, jimi lze rybu rozstřihnout, odstranit žábry, ploutve a případně přestřihat žebra. U malých ryb tzv. na salát, i odstřihnout hlavu.
N dimarcus - ® St 28.5.2014 14:00:29
Sven >> Myslím že rybí břicho a bezpečnostní pás má jinou strukturu :-)) Ne, jak kdo chce dal jsem typ, je to ostrý jak břitva a řeže to jak šlak, zkuste, uvidíte :-) Hlavně s prořezanou žlučí a vnitřnostmi je amen :-)
N Mikšík - ® St 28.5.2014 14:00:10
Ahoj. Maso to vůbec neznehodnotí. Stačí jen pořádně propláchnout :)
N Sven - ® St 28.5.2014 13:46:47
dimarcus >> to je spíš kopyto než řezák....
viz přepižlání pásu na videu - 01:02 min.
http://www.noze-nuz.com/kershaw/KS2520ORC.php
N hraji - ® St 28.5.2014 13:24:27
Na těch 53 kaprů co za rok kuchám si snad nebudu pořizovat nějaké udělátko.
N Šlapeto - ® St 28.5.2014 12:57:39
Občas se to stalo, ale rybu jsou propláchl v dešťové vodě v sudu na zahradě a pohoda :)))
N vahaj - ® St 28.5.2014 12:53:54
http://www.noze-nuz.com/kershaw/KS2520ORC.php
N dimarcus - ® St 28.5.2014 12:49:42
Opravdu je to vynikající pomůcka, já nevěděl co s tím a pořádně ani na co to je, pak jsem to vzal k vodě, vyzkoušel a ejhle, nic lepšího snad není :-) Bez toho už nechodím... Vyrábí to firma KERSHAW, tak je potřeba zagooglit, když najdu odkaz tak ho sem hodím, myslím že to drahý nebude... A jestli to je řezač koberců, je to docela možný pro mě je to už řezač ryb :-)
Tak viceroy měl pravdu akorát to není na koberce ale řezač na bezpečnostní pásy :-))
zde link: http://qishop.zahas-sro.cz/12-Vyprostovani/Hydrauli​cke-vyprostovaci-zarizeni/Ostatni-vyprostovaci-nara​di-a-nastroje/Rezak-na-bezpecnostni-pasy-Kershaw-_d​12033878_10939.aspx
N Bušák - ® St 28.5.2014 11:37:11
shotty - >> tak u kapra se mi to zatím nepovedlo,jelikož si na to dávám dost bacha,povedlo se mi to u sumce kolem metru,hned jsem to opláchl vodou a nejvíce postižené místo jsem odřizl a vyhodil spolu s odpadem,na chuti masa nebylo nic poznat,chce prostě při kuchání dávat bacha
N Kreja - ® St 28.5.2014 11:15:22
přidávám se k ostatním pokud rybu rychle omyješ není to problém spíš je zázrak tu žluč proříznout když vedeš řez těsně pod kůží
N flekos - ® St 28.5.2014 10:43:08
alfonz42 >> No...prafje fo tom to je....a prozlely otecko uz na kuchani vidi a tim padem zluc neproreze :-)))
N Sven - ® St 28.5.2014 10:36:59
flekos >> díky, od profíka pochvala potěší .-))

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 2 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | druhy ryb, rekordy ]

Co je nového - všeobecné
Oznámení - obecné
Vložit oznámení

sbírka

Dovoluji si oznámit ,že jsem se rozhodl uspořádat sbírku nějakého rybářského nářadí -náčiní pro svého kolegu z práce,kterého postihla dne 16.1.2017 osobní tragédie v podobě vyhoření domku do...

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniSensas 3000 Dark Salty Bremes (cejn-černý-slaný) 1kg

Za 129 Kč s DPH.
Nové slané černé krmení obohacené o směs minerálních solí. Slané krmení je vhodné zejména do velmi studené vody (zima) a nebo do velmi teplé vody (léto). Sůl podporuje atraktivitu krmení i při takovýchto teplotních výkyvech.


akce, rybareniMondial F Supermix Feeder černý 2,5kg

Za 126 Kč s DPH.
Ideální krmení do studené vody !!


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Gammarus - Prostějov Gammarus - Prostějov

Prostějov, Wolkerova 10