Nemoc ryb v jezírku

Potřebuji poradit, nevíte, co to může být za nemoc? Případně co s tím mám dělat? Má to většina ryb, takhle vypadají kapři v jezírku, ale není to jen u kaprů (i tolstolobik atd.). Myslíte, že to je nějaká plíseň? Půjde s tím něco dělat?
Autor diskuse: Bucia - Profil , 23.5.2014 kaprařina - ostatní

pytlasek79 - Profil | So 17.12.2022 18:39:30

SlavnýLovecPampalini >> plíseň z hlediska napadení parazity rodu phisciola tedy chabotnatek ty to způsobují. Dále na plísní se podílejí složky qasinek co rozkládají listí,organické látky či trus ryb. Pokud se přemnoží napadají rány ryb po cizopasnych parazitů. Léčba je....vápnění a změna pH na krátkou dobu a pak naředění vodou.. už to studuji dlouhou dobu léčení se mi daří a na zimu dokoupení si dní také mají parazity tudíž trvat na dovozu ve solném roztoku(paraziti se odloučí z ryby)

SlavnýLovecPampalini - Profil | Pá 23.5.2014 21:56:45

Bucia - >> tohle je špatnou kvalitou vody, časem se to zhoršuje pokud je nedáš do čistý vody a pokud to maj takhle rozsáhle jako ta ryba na fotce tak je lepší je klepnout a zakopat... stává se to pokud máš v jezírku spadané listí a to tam tleje... už v prosinci ty ryby nevypadaj dobře, sou lehce zaplísněný a pokud přežijou zimu tak na jaře vypadaj takhle... radil bych vypustit jezírko, vyčistit a dát nový ryby a pokud je tam máš přes zimu, tak to vypouštěj vždycky když už je spadaný všechno listí na podzim, protože to je hlavní důvod problémů... a samozřejmě jim tam dej vzduchování, nemusíš se tak starat o to dělat jim díru do ledu, takhle to mam celou zimu a ani v -20° to nezamrzne, pořád tam jde vzduch do vody a bublá, stojí to pár korun a je to bezúdržbový

nofish - Profil | Pá 23.5.2014 16:46:35

Bucia - >> Povrchové zaplísnění. Může to mít víc příčin. Buďto mechanicky odstranit, nebo nechat a ryby vykoupat v nějaké "dobrotě", nebo to nechat osudu pod heslem "silnější jedinci přežijí". Osobně bych takhle zaplísněné ryby prásknul po hlavě, je to tak ani ne 50/50, že to rozplavou a trápí se (mimochodem, kdyby ses nebál, po stažení kůže by mělo být maso v pořádku).

DEBUSTROL - Profil | Pá 23.5.2014 16:27:18

ZEPTEJ SE ZDE TŘEBA TI PORADÍ http://www.mrk.cz/poradna.php?id=17

Tiky Květák - Profil | Pá 23.5.2014 16:02:26

Myslím si, že je to normální zaplísnění které vzniká v důsledku špatné kondice ryb po zimě. Je to ale pouze má domněnka. Jistě tu budou nějací odborníci, kteří ti to řeknou s jistotou.

Neutron - Profil | Pá 23.5.2014 15:25:10

Fotka postižené ryby, je pravděpodobně ta, kterou má v kartě dole v zápisníku.