Kde jsou slunky?

Dříve jsem chytával slunky v neskutečném množství, ale poslední dobou je nemůžu chytit nikde, ani na mých tutových místech. Nepočítám pár kousků za dvě hodiny. A kde berete nástražní rybičky? Kupujete je, nebo si je chytáte sami?
Autor diskuse: Pepík - , 3.12.2004 dravci - nástrahy, návnady

JiříH - Profil | Pá 3.12.2004 23:27:10

Na pražských chovňácích bylo kdysi slunek nepočítaně. Ale co se rozmohla střevlička východní, tak nejsou. Střevle je zdecimovaly.

Kato | Pá 3.12.2004 17:53:41

Tak já mám zase poslední dobou problém chytit okouna. Dřív jsem je chytal v hojném počtu a teď o ně nemůžu zavadit. Celkově je ale o ně nouze, když se tak ptám. Rybky jsem si lovil sám v malém potůčku, ale teď jen vláčím s umělinou.

Šuli - Profil | Pá 3.12.2004 8:22:58

Chytám slunky v jámě kde se schromažďuje zkondenzovaná voda z parovodu,celoročně je tam voda teplá plná řas a slunkám se tam daří dobře.

mirmen - Profil | Pá 3.12.2004 0:46:02

Slunky jsem chytával na dost mělkých,výhřevných rybnících ( do 2 metrů hloubky), jejichž voda byla poměrně nečistá, bohatá na dusičnany a dusitany ( znečištění hlavně ze zemědělské činnosti,případně komunálními odpady). Ve vodě bylo hodně řas , sinic, mikroorganizmů živočišného původu. Často se na ponoření čeřínku dalo nalovit i několik desítek kusů ( čeřínkoval jsem na chovném !). Po výlovech zůstávaly v loužích na dně desítky tisíc slunek odsouzených k leknutí. Mimochodem - na těchže vodách se dobře dařilo i při odchovech línů,kaprů. V případě odchovu candátů nebo duháků zbylo slunek podstatně méně :-)
Rybičky převážně chytám na plavajdu, jen ve dnech časové tísně z donucení pár karásků koupím.

Tomáš - Profil | Pá 3.12.2004 0:24:16

Kde jsou slunky, to nevím. Rybičky na dravce si chytám sám. mám své místa, kde se dají nachytat hrouzci, plotičky, perlínci, malí karásci, popřípadě okouni, nebo ježdíci. A to buď do čeřenu, nebo na bič. Z nakupování nástražních rybek jsem vyléčený od té doby, co jsem mezi zakoupenými rybkami doma našel malé boleny, proudníky nebo i tlouště. A to jsem tenkrát nakoupil 2 - 3 x ve specializované rybářské prodejně. Děkuji, ale nerad bych přišel o papíry.