Hodinky CASIO FT-2000W?

Již delší dobu sleduji inzeráty nabízející tyto hodinky,které rybářům dle měsíčních fází určují nejlepší (nejhorší)dobu pro rybaření.Je zde někdo,kdo vlastní tyto hodinky? Hodinky jsou na obrázku pěkné,ale i pěkně drahé. Jaká je pravdivost inzerátu?
Autor diskuse: Petr Ch. - , 27.4.2001 všeobecné - náčiní, doplňky

micurinivan - Profil | Po 28.12.2009 20:47:01

Hodinky ukazují aktivitu ryb a aktivní ryby hledají potravu, ale které, jakou(potravu) a kde? ? ? Fungují na 80%, pokud skeptici nechytnou - co říct? Pokud budete chytat v kyblu, nebo v žumpě, nechytíte nic i kdyby svítilo že bere všechno. Stalo se mě, že když mají brát a neberou, je třeba hledat a něnit a zkoušet. někdy sou to dravci, jindy bílá ryba. Mičurin

Jirka S. - Profil | St 2.5.2001 12:28:08

Asi před rokem mi dosloužil můj starý orloj, a tak jsem se šel podívat po něčem jiném. Můj požadavek: Vodotěsné, dostatečně přesné, budík stopky, datum, "i v noci viditelné" světlo, lehké, pásek, který něco vydrží, rozumný vzhled. Upoutaly mě uvedené "rybářské" hodinky (označení - Casio FT - 200). Vůbec ne proto, že mají ukazovat braní ryb. Protě se mi líbily, splňovalaly vše co jsem potřeboval tak jsem je koupil. Zatím jsem s nimi spokojený.

Piškot | Ne 29.4.2001 7:25:51

Když jsem si před rokem a něco rozbil hodinky paličkou na vlastní ruce(bolelo to jako prase),šel jsem do krámu a tyhle hodinky tam měli.Stáli bratru nějakých 1700,- Kč a je to úplně normální cena .CASIA jsem měl už předtím a byl jsem s nima spokojenej,tak jsem si je koupil zas.Jak je to pravda s těma rybama je těžko soudit.Jednou ukazujou ,že budou brát a oni fakt berou,jindy mají brát a NIC.Když je srovnám s kalendářen,tak ukazujou vrchol rybí aktivity asi o 4 dny dopředu.Já je mám hlavně proto,že jsou vodotěsný,mají budíka a líbily se mi.Jo a ještě je na ně super vidět po tmě.

pike | Pá 27.4.2001 13:05:55

Hodinky nebrat. Moze to ukazovat co chce, ale to jde zjistit dle kalenadare. Pomer uzitek/naklady je zde nadmiru vymluvny.

Igo - Profil | Pá 27.4.2001 12:40:20

Naprosto souhlasím s Romanem C.Myslím, že k tomu přispěje i šikovnost rybáře.

Roman C. - Profil | Pá 27.4.2001 11:07:21

Petr Ch.>myslim, ze to bude pul na pul. Faze mesice na ryby nejaky vliv mit budou, ale tento vliv se da eliminovat znalostmi a spravne predlozenou navnadou. Mesicem jsem se nikdy neridil a chodim na ryby, kdyz mam cas a s plavackou chytnu temer pokazdy. Tech faktoru, jestli budou brat je daleko vic, nez jen faze mesice (tlak, teplota vzduchu, vody....)

Petr Ch. | Pá 27.4.2001 10:03:06

Každý má právo na slušný názor. Chtěl jsem jen vědět, zda je uváděná reklama pravdivá či jde jen o obchodní trik za účelem většího prodeje hodinek.

Hrabinsky typ | Pá 27.4.2001 9:51:30

Ryba žere když má hlad a ne podle fáze měsíce. Cpeš se ty snad více když je úplněk? A chodit k vodě až ti hodinky ukážou, že bude brát, to je úplný nesmysl. K vodě se chodí, když je volný čas a ne podle hodinek. To bys taky mohl celé léto ztrávit doma u televize!

Oňarb | Pá 27.4.2001 8:20:13

Môj názor je asi takýto: Ak chodíš na ryby iba pre potešenie a nepotrebuješ naplniť mrazničku, tak ti môže byť jedno v akej časti sa práve mesiac nachádza. Ak zvolíš primerané náčinie a vhodnú nástrahu, máš možnosť uliviť aj takú rybu, ktorá práve nie je hladná. A okrem iného, mne sa podarilo uloviť moju naj rybu práve vtedy, keď všetky predpovede hlásili, že ryby neberú...
Pravdu povediac, mne sa tie hodinky tiež páčia ale asi by som sa podľa nich neriadil.

Petr Ch. | Pá 27.4.2001 8:08:52

Mimo rybaření je mým koníčkem i zahrádkaření. Právě u pěstování zeleniny,řezu stromů apod.,i když to mnohým zavání šarlatánstvím,je vliv měsíce více než zřejmý. Zvedá-li měsíc oceány,má vliv na rostliny (i lidi),předpokládám,že ovlivňuje i braní ryb(nejde samozřejmě jen o měsíc,braní ovlivňuje podstatně i sám rybář).
Dotaz pro Igo: dobré nebo špatné braní na hodinkách se tedy nepotvrdilo v praxi?

Igo - Profil | Pá 27.4.2001 7:57:48

Já je tedy nemám,ale kamarád je má a vůbec se podle toho nedá řídit

Ivo K. | Pá 27.4.2001 7:49:29

Nic ve zlém, ale na to, abys věděl v jaké je měsíc fázi, se stačí kouknout do kalendáře. Kupovat kvůli tomu nějaké extra drahé hodinky pokládám za vyhozené peníze. Ale proti gustu žádný dišputát.