Jak na ryby v Kanade

Chystám se prišti rok na ryby do Kanady, stát Ontario. Poradíte mi jaký způsob techniky lovu použít ?
Autor diskuse: Petr - Profil , 20.10.2004 všeobecné - techniky lovu

Vlada S. | Čt 21.10.2004 8:42:02

Na lipany arktické tam taky platí rotačky, není to vcelku ojedinělý záběr jako v Čechách, ale žerou je tam s chutí. Nejlépe rotačky zlaté nebo stříbrné, lesklé, případně s nějakým červeným znakem, velikost 0-2. Ale lipany jsem chytil i na woblera a na plandavku. Siven obrovský (myslím, že to je český název pro sivena jazerného zmíněného RW) se v angličtině nazývá lake trout a místní na ně chodí vláčet mrtvou rybku cca 20 cm nebo obří plandavky, také cca 20 cm, většinou jsem je viděl ve žluté barvě.

Pan Pikesson | Čt 21.10.2004 8:26:19

Tuhle byl na Discovery zajimavy dokument o lovu v Kanade, bohuzel to bylo nekde v Britske Kolumbii, ale ryby nadherne - 4 druhy lososu, steelheadi, v jezerech jeseteri (rekord na prut 290 Kg).

Royal Wulff - Profil | Čt 21.10.2004 8:18:54

Este ma napadlo, ze som stravil par dni v narodnom parku Algonquin, ale nemal som tam so sebou muskarsku vystroj, bola to taka vodna turistika po jazerach a riekach na clnoch ( kanoe ), kde sme stretavali len losy, bobry a medvede. Ale kamarat mal so sebou lahky teleskop a par rotaciek, tak sme to asi dvakrat skusili. Mali sme sice len nejake ostrieze a jalce, ale videli sme krasne ostracky ( bass ) a tiez par peknych pstruhov. Kupil som si tam brozuru o miestnych rybach, podla nej je tam mnozstvo zubacov a pstruhov a vyskytuje sa tam aj obrovsky sivon jazerny ( Salvelinus namaycush ) a dokonca jeseter. Ak budes mat moznost, urcite Algonquin navstiv, je to najkrajsi a najznamejsi ontarijsky park.

Royal Wulff - Profil | St 20.10.2004 14:25:11

V Ontariu som lovil na Cold Creek a Ganaraska River ( tah steelheadov ). Najlepsia je asi Grand River nedaleko Toronta s velkymi potocakmi. Povolenie ziskas jednoducho zakupenim v rybarskej predajni.

Vlada S. | St 20.10.2004 13:11:01

Amerika a Kanada je především o mušce a přívlači. Jinak doporučuji najít si na netu podmínky získání povolenky v Ontariu a přečíst si příslušné "fishing regulations", to Ti hodně napoví podle toho jaké ryby jsou tam vyjmenované, hájené, míry, počty povolených ks, ... Hodně se začíná prosazovat používání pouze jednoho jednoháčku baz protihrotu, někde zkušebně, někde už to běží. Při muškaření ryby prakticky neznají naší krátkou nymfu se zatíženými vzory, takže je to často až brutálně účinné. Já si prochytal jen Yukon, ale myslím si, že některé obdobnosti by jsi tam mohl najít i pro Ontario.