Potřebuju poradit s koupí plavačáku.

Od příštího roku bych rád začal chytat splavačákem. Chytám hlavně na menších řekách (Berounka, Vltava uBudějovic...) a na menších rybnících. Byl bych rád, kdyby mi někdo poradiljakou zvolit délku, gramáž, materiál, kolik by měl mít oček, jaké sedlonaviáku... Můžete doporučit i konkrétní značky dle vlastních zkušeností.Záleží mi rovněž na příznivém poměru kvalita/cena.
Autor diskuse: Radouš - , 7.12.1999 plavaná - náčiní, doplňky

Zdenek | Út 7.12.1999 19:21:18

Podle Berounky soudim, ze do Prahy nemas daleko. Zajdi na Smichov, ulice Na Belidle (metro Andel, 50m) do prodejny VIPA. Jsou to specialiste na plavacku. Vyber je velky a ceny pro kazdeho. Radit si netroufam, lepsi bude, kdys si na pruty sahnes.

Roman C. | Út 7.12.1999 23:35:35

Pokud s plavackou zacinas, tak bych doporucoval prut tak kolem 4,20m. (at se s nim naucis manevrovat a tech 4,20 to je proste klasika. Kdyztak se podivej do NADOBICKA, tam je par prutu popsanych. Ja osobne mam SHIMANO AERO 390 FA a nemuzu si ho vynachvalit. Cena 3500 se me nezdala, az tak strasna, na to, co ten prut umi! :-)

Vita | Ne 19.12.1999 22:18:24

Proboha, jen ne do VIPY !!
Aby to nevypadalo jako vykrik do tmy, vysvetlim. I ja jsem zakoupil plavackovy prut zn. TRABUCCO od teto "firmy". Jak taky jinak, pokud vim, VIPA ma vyhradni zastoupeni tehle Italu. Prut to je fakt paradni, radost s nim chytat. Ale stala se chybicka - zlomil jsem spicku. Ono je to u plavackovych prutu tenounke uhlikove nic, musi se s tim hodne opatrne - proste moje blbost. No a pak zacly opravdove problemy. Prut byl predan obchodnimu zastupci VIPY a ten ho odvezl do Prahy. Zajistovani oprav (popr. dovezeni noveho dilu z It.) ma pochopitelne na starosti nekdo jiny (nebudu toho pana jmenovat, jen snad ze je to jeden ze spickovych plavackarskych zavodniku). Bylo vicemene jasne, ze to neni na opravu, ale na novy dil prutu. To znamena pri nakupu zbozi, pro ktere se jezdi do Italie cca. kazde 3 tydny, pribalit i tenhle dil. Jenze se to vzdycky nejak nepovedlo. Po mnoha telefonatech i osobnich urgencich u obch. zastupce (parkrat jsem si na nej pockal, kdyz mel prijet se zbozim do jednoho obchodu u nas a privadel ho k zoufalstvi - on s tim chudak nemohl nic delat) jsem nakonec dostal prut zpatky a dokonce opraveny. For je v tom, ze to trvalo 5 (slovy pet) mesicu !!!
Podle mych informaci jsem nebyl zdaleka sam, komu se neco podobneho u teto firmy prihodilo.
Takze je treba opatrnosti i pri vyberu u koho nakoupis. Kvalitnich prutu je na trhu dost. Samozrejme SHIMANA, ty patri k tem nejlepsim, TRABUCCA jsou taky spickove (ovsem je treba si koupit aspon dva kusy :-)) ), kvalitni pruty dneska dela vetsina znamych firem. Jinak souhlasim s Romanem, tech 4,20 je asi optimalni pro zacatek.

Zdenka | Čt 30.12.1999 12:11:05

Vipa nabízí dobré pruty, ale ne za tuhle cenu, pozor na to!!! Doporučuji Milo nebo COlmic, jdou sehnat za velmi za velmi sluąnou cenu a jsou to ąpičkové plavačkové pruty a vůbec celkové vybavení. Rozhodně nekupovat prut pod 4.20 je to pro začátečníka optimální délka, myslím si, ľe takhle ti těľko někdo poradí, kaľdý rád něco jiného a v tomhle se můľeme spolehnout na obchody, kde vľdycky pomůľou a poradí, doporučuji Slezskou u trunce, ochotně poradí a má sluąnou nabídku, kromě toho je to výborný plavačkář.

Zdenka | Čt 30.12.1999 12:11:42

Omlouvám se je to u trunce :o)

Zdenka | Čt 30.12.1999 12:12:09

tak jinak nebere to to s u Strunce s háčkem nad S

Zdenka | Pá 31.12.1999 11:26:48

Málem bych zapomněla na Kajmany na Palackého náměstí