Feeder a závody

Zajímalo by mě jak chytáte s feederem na obyčejných závodech kde je mezi soutěžícími málo místa na řece se dán prut špicí na horu ale co na rybníce?Kde je zvykem dávat prut podél břehu ale s tímto umítění se tam člověk nevejde.A co když tam fouká ještě docela slušnej vítr .Jaké pak používáte montáže klasické páternostery nebo průběžné.Nebo feeder zabalíte a chytáte na nějaký jiný
rybolovný styl.Myslím si že mezi rybářema co mají na prutech 30 vlasce by feeder mohl docela slušně bodovat.
Autor diskuse: petr.k - Profil , 16.9.2004 feeder - techniky lovu

HrubecT - Profil | So 18.9.2004 21:33:12

Já měl to štěstí, že sem si vylosoval krajní místo ;-) Bodovaly se centimetry, tak nebylo těžky rozhodování co chytat. Sestavu jsem měl olovo nakonci, a nad ním dva tenky návazce. Házel jsem do prokrmenyho asi 4-5m od břehu a tahal cejny 21cm, jeden jak druhej. Ale i kapřík 47cm se přišel ke břehu podívat ;-)

Spinner - Profil | Pá 17.9.2004 18:15:24

Když už plavačka propadne, sahám po feederu.Plácnu na něj policajta a je vystaráno, nebo špička nahoru.

Bob - Profil | Pá 17.9.2004 7:15:40

Každý rok z jara chodím na sranda závody, kde sedí rybáři po 1 m. Rybníček půl hektaru. Samozřejmně feeder vůbec nejde použít, tak chytám jen na brk s 0,25 vlascem, kdyby se NÁHODOU spletl nějaký kapřík, abych ho vůbec dostal ke břehu. Ale chodím tam proto, že je tam sranda. A pak taky proto,že vždy vyhraje domácí i kdyby se měli změnit pravidla 5 minut před koncem závodu a nikdy se nám nepodaří je napálit. Je to hec.

pepe - Profil | Čt 16.9.2004 12:50:25

Jak to tak pročítám, tak poteš pánbůh. Já byl asi 2x , to sem ještě fídr neměl, chytalo se na plavanou v úzkém řečišti tak do 5 m od břehu, kapři brali. ale já nechyt žádnýho. Ale taková tlačenice tam nebyla. Jenom ten kdo měl místo vedle lávky, po které furt lezli lidi, tak to měl pochopitelně vyplašené. ( Já)

dantex - Profil | Čt 16.9.2004 9:29:34

Zůčastnil jsem se dvou gulášáků, kde byly rozestupy 3m mezi závodícími (mj. i v Chocni - závod je teď opět v oznámení). Už nikdy na takový závod nepojedu, člověk se skoro nemůže otočit, natož manipulovat s prutem.

hraji - Profil | Čt 16.9.2004 9:15:53

taky jsme byl pozván na závody na rybník, bylo to v květnu a zima byla jak v Rusku. Do rybníka byly údajně vysazeny ryby. Sešlo se tolik lidí, že nepřipadalo v úvahu položit feeder bokem. Ovšem soustředěná kanonáda krmítek všech asi 150 lovících zahnala rybu za hranici dosažitelnosti feederem. Vyhrál mladík, který měl velmi slušné kaprové vybavení a házel do míst, kam nikdo s klasickým krmítkem nedohodil. Možná mít feeder heavy a pořádně se do toho opřít, tak mu šlo konkurovat, ale takhle byly jen ojedinělé záběry od oprsklé bílé ryby, která se nedala zahnat rámusem. Byla to rozhodně zkušenost - na závody, které neznáš, nelez s feederem. :-))))

Carlos - Profil | Čt 16.9.2004 9:05:12

S feedrem jsem byl na závodech taky jen jednou na stojáku, 2m vysoký břeh a vítr. Položit prut bokem nešlo - všude křoví které se nesmí lámat. Takže tvrdá špička nahoru a chytalo se tak 12-15m od břehu. Ob dvě místa vedle chlápek s 13m děličkou, perfektně upravený břeh (předem před losováním !!!) a na druhé kolo si čistě náhodou vylosoval stejné místo !!! V tom větru a dešti jsem druhé kolo vzdal a už mě tam neuvidí.

Salám - Profil | Čt 16.9.2004 8:52:42

Já byl na závodech s feederem taky jen jednou a můžu říct že nebyl problém mít špičku nahoru a šlo to, celkem sem nachytal cca 12ryb - líny, karase, pochopitelně se počítal jen kapr. Chytalo se bez krmení a bylo to najaře, kdy se nesmí na stojáky. Dědci kolem mě nechytli takřka nic,proto kdo náhodou vytáhl 2 kapry tak vyhrál, protože se počítali právě jen ti kapři. Země měli pochopitelně hlínu, protože tahám jen malý ryby(nejvíc se mi smáli ti, kteří nevytáhli nic:-))) Jinak pro případ větru znemožňujícího chytat s federem jsem měl sebou ještě matchovku, ale nedošlo na ni.

harpunar - Profil | Čt 16.9.2004 8:41:54

Absolvoval jsem jen jednou a nikdy více!Mám Sch.Technium,nestálo málo a když jsem viděl jak bezohledně mi dědek vedle poskakuje kolem špičky,tak jsem jen čekal kdy mi na ni stoupne.Měl jsem paternoster a chytil jsem prd jako ostatní.
Dědkové řvali a mlátili olovy do vody co deset sec. tak se nedivím!!