K. K. Komplex

Máte někdo zkušenosti s používáním K.K.Komplexu od Vápeníka? Dočetl jsem se, že při použití do bolies směsí se potom již nemusí používat vejce. Docela mne to zaujalo, tak prosím o Váš názor a náměty.
Autor diskuse: Marfy - , 15.9.2004 kaprařina - nástrahy, návnady

Honzas - Profil | St 6.10.2004 13:00:47

Ladis : Promiň, tato otázka zmizela z aktuálního seznamu, tak jsem Tvůj dotaz objevil až teď. Takže nejdříve připravím suchou směs bez sušených vajec. Suš.vejce rozmíchám ve vodě zvláš´t (100g s.v.+400 ml vody na 1 kg suché směsi) přidám esence, oleje atd. Tento roztok pak přidám do části suché směsi, rozmíchám na řídkou kaši a nechám asi 15 min.odležet. Pak přisypu zbytek s.s. a vyválím těsto, popř. zahustím nebo přidám vody. Po uvaření koule suším 1-3 dny podle podmínek pro sušení a pak dám do mražáku. Po rozmražení a oschnutí koulí nemám problém ani s házením kobrou. Důležité je vysušení boilie, aby tam nezůstalo moc vlhkosti a při zamražení se nepotrhaly vazby ale důležité je i složení směsi, aby mělo boilie dobrou stabilitu při zamražování a rozmražování. K tomu je potřeba rovnoměrného rozložení vody ve směsi, což se dá dosáhnout
kombinací obj.komponentů 10%pšen.krupice + 10 sojová mouka toustovaná. Co se týká trvanlivosti v nezamraženém stavu, nemohu to hodnotit. Ale před pár dny jsem objevil kuličku zapadlou v místě, kde boilie suším, která tam byla cca 2 měsíce a nic jí nebylo, takže dobře vysušené by mělo vydržet delší dobu.

Ladis - Profil | Út 21.9.2004 20:01:36

Honzas: A jak postupuješ při zpracování směsi? Mícháš směs, která obsahuje sušená vejce s vodou? Pokud ano, neměl jsi problémy s trvanlivostí boilies v nezamraženém stavu?
Díky za odpověď.

Radek S. - Profil | So 18.9.2004 10:27:23

Marfy: nepracuješ náhodou na OKTE? Jinak to je pěkně drahý špás :)

Marda - Profil | Pá 17.9.2004 16:35:20

Radek S: Ale poradit bych si dokázal, jen jsem si myslel, že hotovky se prostě koupěj, rozbalej a nastražej :-) Já je vůbec nepoužívám a náhodou jsem se nechal panem Kordou ukecat, ať si pytlík koupim (teda on mi jich chtěl nacpat víc). No už to zase pěkně dlouho neudělám :)

Marfy | Čt 16.9.2004 17:15:21

Radek S. - jasně, bez plyňáku to nejde :oD

Dneska mi kámoš z laborky řekl, že když použiju želatinu tak docílím spojení směsi, ale že problém bude s uvolňováním látek do vody. Je to prý stejné jako když hodím sulc do vody. Sice to vevnitř krásně voní, ale ven do vody se dostane minimum a hlavně - je to guma. Ještě že ta chemie vůbec je :o)))

Pavel D. | Čt 16.9.2004 14:44:36

Zkoušel jsem taky hotovku bez vajec příchuť ořech. Je pravda, že to dlouho na vlasu nevydrželo, ale v mém případě to nevadilo, protože místním násaďákům to chutnalo a tak jsem to co chvíla musel vytahovat. Po každé rybě jsem musel dát novou kouli. Zdá se, že jinak to kaprům chutná, tak jsem pár boilie nechal sušit aby ztvrdlo což je podle mě to nejjednoší. Až to vyzkouším dám vědět.

Honzas - Profil | Čt 16.9.2004 7:25:19

Marda : Údajně jsou tam vejce nahrazeny želatinou, proto je to jak silikon a ožírají to čudly. Já už klasické vejce také nepoužívám. Nahrazuji je sušenými, což je cenově na stejné úrovni, ale ve směsi se chovají trochu jinak, což je výhodou. V konečném výsledku je boilie stejně pevné ale daleko víc "otevřené" pro pronikání olejů, esencí a jiných atraktorů.

Radek S. - Profil | Čt 16.9.2004 0:34:53

TO Marfy:budeš žhavit i plynový chromatograf :)?
Marda:Pravda, boilies je měkké ve vakuovaném balení kvůli působení konzer.látek atd.,docela mě překvapuje, že si s tímto problémem nedokážeš poradit, ja dosáhnout toho, aby bylo jako šutr :)
Jinak musím smeknout před hotovkou-makrela,dost dobrá.Konečně někdo najíždí do "anglánských kolejí"-minerály,vitámy atd. jsou základ.

Padre | St 15.9.2004 23:04:58

Není nad žluťoučký domácí vejce,kolega na to chytá a když to po pěti hodinách vyndá z vody tak to nevypadá moc vábně. Ale zase nemůžu říct že by na to nic nechytil.

Petr.J | St 15.9.2004 18:52:37

Souhlas s ivo koupil jsem to na zkoušku a nešlo to vůbec házet rourou a za chvíli se to rozměklo.Sám jsem zkoušel udělat domácí bez vajec a neosvědčilo se.

Marda - Profil | St 15.9.2004 18:24:43

Jsem zvědavej jak to dopadne, dej pak vědět. Nechal jsem boilies vyschnout cca 2-3 dny, ale pak už jsem se nějak nepřemohl k tomu, abych ho dál testoval, ale je fakt, že trochu vytvrdlo (za jak dlouho ale po vhození do vody z toho bude zase "žvejkačka" nevim)

Marfy | St 15.9.2004 18:14:52

Marda: A toho jsem se právě bál, že to budou ožírat čudly. Koupím asi pro "vědecké účely" jedno balení a zavřu se s kámošem do lborky a budem bádat co že to je za zázrak.

Marda - Profil | St 15.9.2004 16:22:55

Zkusil jsem pro zajímavost koupit jejich hotové boilie "bez vajec" Profesional, abych zjistil, jak se to chová... (údajně je tam taky zmíněný K.K. Komplex). Je to taková divná "věc" konzistence silikonu, po pár hodinách totálně ožraná od čudel a skoro rozpadlá :-( Moje boilies tak nevypadalo ani po 24h (a i po tý době chytalo na rozdíl od té hotovky)

ivo | St 15.9.2004 12:59:41

Boilie bez vajec nestojí za nic.