Chytání z lodě a povinnost na výzvu RS přiject ke břehu nechat se zkontrolovat ??

Existuje pořád povinnost, když chytám z lodě a ze břehu mě vyzve rybářská stráž ke kontrole, přiject ke břehu a nechat se zkontrolovat ??
Myslím, že zároveň existuje povinnost RS napřed se úprokázat odznakem a průkazem. Takže dokud se mi neprokáže, není to RS a nevidím důvod, proč na jeho výzvu reagovat !!! To by mohlo bejt u vody dost zajímavé a nosné téma , co vy na to ??
Autor diskuse: pepe - Profil , 9.9.2004 všeobecné - ostatní

MacOS | Po 20.9.2004 11:57:00

jakub> kšššc, jedeš?!!
:o)

Jakub - Profil | Pá 17.9.2004 15:26:47

Někdo si tu chtěl pronajmout billboard? Jsem připraven :-)

MacOS | Pá 17.9.2004 13:15:51

xaxap> ok

XAXAP - Profil | Pá 17.9.2004 12:50:20

MacOS: v Ostrave jsem ted o vikendu a chci jit jeden den na ryby (flyfishing only) ... toz pojed taky! :-) posli mi SMS na muj foun, poslal jsem ti ho mailem

MacOS | Čt 16.9.2004 16:54:35

ale kdepak, každá ta blbost mě stála tisíc korun - do hajzlu dyk to jsou za každej brigády na dva roky!!!!
:o)

Miloš_diakritický | Čt 16.9.2004 16:29:22

bacha, hoši si budou trhat živostenská oprávnění!

MacOS | Čt 16.9.2004 14:23:13

xaxap> tak tohle byl slušnej veletoč...
jestli tě to uklidní, viděl jsem tě na pipsákovo fotkách a tak bych řekl že jsem asi tak stejně poškozený dobou jako ty a navíc jsem stejně jako ty malý živnostník. na rozdíl od tebe budu ale asi blbej, protože tvoje vize fakt nechápu. na moje řečnické otázky jsi mi odpověděl pěti řádky nicneříkajícího textu - bravo, tomu říkám debata! :o)
jinak už jsem tě do ostravy na kukačku zval...

hraji - Profil | Čt 16.9.2004 14:08:11

Miloš_D: no náhodou, když tam dá fotku z karty, bude to stačit :-)))).

Miloš_diakritický | Čt 16.9.2004 14:04:08

XAXAP:
ty vole, na tom billboardu by musela bejt jenom písmena, pokud tam bude i tvůj ksicht, tak ti to nikdo věřit nebude...

XAXAP - Profil | Čt 16.9.2004 13:59:43

apropos, MRK neumoznuje tak rozsahlou interaktivni diskusi o tomhle tematu, takze kdo by chtel neco o principech fungovani trzniho hospodarstvi v rybarstvi vedet a prodiskutovat i ceske podminky, popripade se pripojit k privatizacnimu loby, rad se nekde sejdu. Jsem presvedcen, ze se pak toho i pesimisti a rybari z nizsich prijmovych skupin (coz jsem mimochodem i ja - maly soukromy podnikatel) prestanou bat. Snad nemusim vyvesovat bilboardy "Myslim to uprimne" :-)))

XAXAP - Profil | Čt 16.9.2004 13:46:00

MacOS: pokladas recnicke otazky na temata, ktere uz jsem zde davno zodpovedel, proto je nebudu opakovat.

Jinak se tvuj pohled prilis nevymyka beznemu pohledu generace, kterazto je znacne poskozena dobou, kdy vsechno bylo pro vsechny a kazdy si mohl z toho vsechna (mala) relativne bez vetsi namahy ukusovat. Nastesi uz je tahle doba pryc, ale chtelo by to jeste nastartovat lidi, aby si uvedomili, ze za sve uspechy i neuspechy si muzou jen a jen sami a pokud nechteji shnit jako spadane listi, musej (zejmena na sobe) makat!

XAXAP - Profil | Čt 16.9.2004 13:33:17

sakra martine, koukam ze mi v brne roste souputnik! velmi dobre! :-)

rybomil | Čt 16.9.2004 13:29:52

Hraji: Tady to holt chodí jinak. Když jsem sehnal pro organizaci malý chovný rybník od obce zadarmo a nabídl, že se o něj budu kompletně starat, odmítli to, zřejmě ze strachu z nějakého prospěchu pro mě.Měl jsem to tam 150m. Tak jsem koupil váčkového mníka a za 2 roky slovil přes 300 ks, většinu prohnal udírnou a malé hodil do řeky. Když jsem to udělal znova a vědělo to pár lidí, nasypali mi tam skalici.
Teď mám na utajeném místě 140 amurů a 25 štik, tak uvidíme přístí rok.

MacOS | Čt 16.9.2004 13:18:08

xaxap> vzhledem k tomu že cena povolenky je v přímé souvislosti se zarybňováním, tak mi počet odnesených ryb připadá jako naprosto relevantní informace, samozřejmě že ne jediná - nebo myslíš že ne??

píšeš "svaz se o vody nestará nebo špatně stará" - napiš mi laskavě jaká je tvá přestava, jak by se svaz měl starat "správně". zamysli se taky nad tím že ta představa asi bude u různých rybářů různá, protože každý čeká od vody něco trochu jinýho.

to co píšeš o té pověstné neviditelné ruce trhu, o monopolu a výpalném - jsou to silná slova ale myslím že bez obsahu. v podstatě tím říkáš to že by ti bylo milejší kdyby se všechno zprivatizovalo a ty bys nemusel platit členské příspěvky - no prosím, vůle vaše. já ten názor nesdílím. a za co jiného bys pak chtěl platit než za možnost přijet k vodě a možnost chytat?? představuješ si snad nějakou garanci na počet úlovků, jinak se bude vracet vstupné?

mm> jaká tupá námezdní síla?? drtivá většina bere myslím brigády jako nutné zlo, a podle toho to taky vypadá. prosím, jak píše hraji - pokud organizace potřebuje lidi se znalostí nějaké praxe, tak jí nic nebrání dát tu práci právě jim, bude jen dobře že to budou právě členové - takže těm se příspěvky vrátí nebo započtou, a klidně ať si tím třeba i přivydělávají. mě šlo právě o to odbahňování apod. - při práci za peníze se zkrátka líp práská bičem nad dělníkem, než když to dělá člen v rámci brigádnické povinnosti. no a ty řeči o profesionální RS - to už tu bylo tolikrát a prostě to vůbec není na pořadu dne.

Martin M. - Profil | Čt 16.9.2004 11:55:09

hraji> nemuseji si kupovat tupou namezdni sily, ale mohou zaplatit tem lidem, kteri dnes radi delaji nucene brigady, aby to delali i za ty, co radeji nez pracovat brigady zaplati. A taky je tam plno lidi, kteri to nedelaji jako brigady, ale zcela ve svem volnem case a dobrovolne - tak ti potrebuji zaplatit nejvice. Myslim, ze se tu nebavime o vetsi cene povolenek na vetsi zarybnenost, ale pro lepsi sluzby.

hraji - Profil | Čt 16.9.2004 11:11:46

Potvrzuji informaci podanou Martinem M: v MRS se otevřela diskuze, ale je jejími vyvolavateli špatně nastavená. Cena povolenky není stanovovaná, ale vypočítaná, tady je diskuze k ničemu. Jediné, co je možno zvyšovat, jsou členské příspěvky a měnit úhradu za brigádu.
Co se týče úhrady peněz místo brigádnické povinnosti, je to otázka do dlouhé diskuze. Ty MO, které provozují rybochovy, které jsou založeny na brigádnické pomoci vlastních členů trvají na odpracování, protože jim jsou peníze k ničemu, žádný najmutý pracovník nebude obsluhovat líheň a další zařízení, které vyžadují mnoho zkušenosti. Taková námezdní síla, kterou lze koupit za peníze je dobrá tak na vybírání bahna z rybníka a to ještě s dohledem. Už jsme to taky zkoušeli, ale není to ono. Samozřejmě velké organizace,které mají tisíce členů a nemají šanci pro ně práci zajistit a ani nemají zájem, protože není na čem pracovat, kromě úklidu kolem revíru, uvítají velké množství peněz, které jim takto přiteče. Příklad: Malá MO chovající pstruha na líhni má 80 členů, na placených "brigádách" vyberou 80x500= 40 000,- kč, ale potřebují práci,ne peníze a za 40 000,- si nenajmou odborníka na péči o líheň ani náhodou. Velká organizace s 2800 členy bez rybochovu vybere 2800x500= 1 400 000,- Kč a nemá je za co utratit.

Martin M. - Profil | Čt 16.9.2004 10:38:07

macos> podle mych informaci od predsedy jedne MO MRS je nasobne zvyseni ceny povolenky a zavedeni "placene prace" docela aktualnim tematem.

XAXAP - Profil | Čt 16.9.2004 10:36:00

MacOS: to je strasna dedukce:
"apropó já platím ročně za papíry + brigády něco kolem 2.500 korun. na to že loni jsem si napsal 1 rybu a letos zatím 3 je to docela dost, ne?"

Jinak, ja jsem ochoten platit treba 3.000 rocne za jednu povolenku na par malych reviru. A pak bych si koupil jeste dve takove. A jsem zcela presvedcen, ze bych byl spokojenejsi, nez ted! Ted totiz platime nejakemu monopolnimu svazu za to, ze muzeme prijet k vode, o kterou se nestara nebo spatne stara. Takovehle placeni uz ma temer prichut vypalneho!

A co se tyce ceny, tu by mel urcovat trh! Trh navic dokaze prostrednictvim tlaku na cenu i naucit hospodarit. A tohle neni zadna utopie, ale proverena praxe!
Misto toho ale mnoho lidi prahne po udrzeni monopolnich poskytovatelu, jako jsou CRS, MRS ... co kdybyste si vzpomneli, jake to bylo za casu SPT Telecomu nebo jak se nam zije pod monopoly privadejicimi elektrinu, vodu atd.

MacOS | Čt 16.9.2004 10:04:05

xaxap> pokud si taky oholíš pinďoura a vlezeš si do vany, budeš hydrodynamik. když si napustíš hodně teplou vodu tak bys mohl být i termodynamik :o)

MacOS | Čt 16.9.2004 10:02:06

martine, martine, oceňuju co tady pro lidi děláš a určitě jsi výborný rybář. ale vezmi taky někdy rozum do hrsti - to co tu píšeš je jedním slovem utopie, jak už tu bylo v mnoha diskuzích prokázáno. zvýšení ceny povolenek na to nebude mít ŽÁDNÝ dopad.

o pár příspěvků níž vám hraji vysvětlil jakým způsobem se odvozuje cena za povolenku. není to tak že by ji každej rok sekretář svazu vyčetl někde z lógru.

apropó já platím ročně za papíry + brigády něco kolem 2.500 korun. na to že loni jsem si napsal 1 rybu a letos zatím 3 je to docela dost, ne?

hraji + třeba brach> před nějakou dobou jsem tu zadával otázku jestli organizace dávají při úhradě brigádnických hodin přednost penězům nebo práci. vyplynulo z toho že práci.
přiznám se že mě to přišlo trochu divný, protože já zaplatím za hodinu brigády 50 kč, jinde dokonce i 2x tolik, ale lidi tu normálně makají za 35 na hodinu a nikdo se tomu nediví. když vidím ty brigádníky v akci, tak bych taky kolikrát řekl že jsou zadarmo drazí.
není třeba možné aby si organizace vzala na to co potřebuje udělat místo brigádníků lidi z pracáku a normálně je z těch peněz za brigády v rámci smlouvy o díle zaplatila? myslím si že produktivita by šla razantně nahoru.