P revíry v podhůří Orlických hor.

Ahoj plánoval jsem zahájení P sezony na některé z řek v podhůří Orl. hor. Kněžna, Orlice, Zdobnice. Z toho co jsem tady na MRKu našel mám dojem, že šance na fotku s nějakým slušnějším nebo vůbec s nějakým PO, je na jmenovaných řekách dost iluzorní. Je tomu skutečně tak? Nebo jsem jen natrefil na pesimistické příspěvky.
Autor diskuse: baddy73 - Profil , 14.4.2014 dravci - revíry, cestování

schiwa - Profil | Út 15.4.2014 11:27:01

Drozďák >> Ano omlouvám se,klidně at to admini smažou,já chtěl jen poradit,ale ani jeden z těch revírů podle mě není nějakej top na pstruhy,ty o kterých si myslím,že tam ještě něco je jsem vůbec nejmenoval..Vím,že na Mrknu je moc monitorů a už se mi to několikrát nevyplatilo s candátama,proto raději moc do ML nepřispívám a když jo tak tam dávám fotky se zpožděním a hejno popíchám takovým způsobem ,že si ostatní vláčkaři myslí,že tam nic není.

schiwa - Profil | Út 15.4.2014 11:20:00

Jirka_K >> Myslím,že to takové terno nebude,už loni mi přišlo,že je na pstruhovkách míň lovců než v minulých letech,kdo by si taky pstruhovku kupoval kvůli pár dnům po zahájení,kdy se vysypou ryby a během dvou týdnů v té vodě téměř nic není.Co jsem slyšel od většiny pstruhařů tak si berou hlavně jihočeskou povolenku a chystají se tam,hlavně kvůli masivnímu vysazování před mistrovstvím. Mě tohle davové šílenství neláká,raději se projdu v krásné přírodě a i když nechytím žádného trofejáka tak mi udělají radost krásně vybarvení potoci v menších velikostech, než nějakej překrmenej duhoň ze sádek co vezme i taženej vajgl.

Pstruh27 - Profil | Út 15.4.2014 11:12:41

fraisix >> vieš - ja mám vo svojom okolí 2 rieky pri ktorých som prakticky vyrastal. Keď som ešte nemohol mať pstruhovú povolenku tak som sa chodieval len tak prejsť popri vode, pozoroval som ryby a vôbec všetko živé vo vode aj okolí :-)
Mám tie vody veľmi rád, hoci viem že sú aj podstatne lepšie zarybnené revíry ale toto sú moje "srdcovky"

fraisix - Profil | Út 15.4.2014 10:46:27

Pstruh27 >> kdyby takoví byli všichni jako ty, tak by bylo na světě krásně a na některých revírech by bylo liduprázdno po celý rok :)

Pstruh27 - Profil | Út 15.4.2014 10:41:12

fraisix >> tak ak mám písať za seba - ak tu niekto napíše " na rieke XYZ sa dá dobre zachytať Potočák, sú aj kúsky 40 + a každý odchádza od vody spokojný " tak určite tam zajtra nepoletím s hosťovačkou v ruke :-D
zasa pôjdem len tu kde som doma, kde to poznám, na vodu ktorá je mi blízka a mám ju rád :-)

fraisix - Profil | Út 15.4.2014 10:38:14

Pstruh27 >> jj, to bude, ale netřeba to nijak přikrmovat, že?

Jirka_K - Profil | Út 15.4.2014 10:35:56

schiwa >> Neboj, napsal jsi toho víc než dost. Zase to bude o trošku víc v pr.deli...

Drozďák - Profil | Út 15.4.2014 10:14:17

schiwa >> pravdu máš ty i tví oponenti. Nemá cenu sdělovat do éteru nic nad nutný rámec a už vůbec být detailní, na druhou stranu substituce prázdnejch a naprosto kokotsky spravovanejch revírů pečlivým utajením každého, trochu slušnějšího fleku je hluboce smutnej příběh. Ale nedivím se tomu, každý rozumný člověk podvědomě chrání to málo, co zbývá.

Pstruh27 - Profil | Út 15.4.2014 10:05:19

fraisix >> no - myslím že zajtra bude všade ludí ako nasr.atých bez ohľadu či si to tu niekto prečíta alebo nie :-)

schiwa - Profil | Út 15.4.2014 10:03:21

fraisix >> Nenapsal jsem nic určitýho,pokud si někdo bude chtít jít potahat minilipánky do Rychnova nebo okounky do Žamberka,či si jít chytit duhoně na Bělou tak proč ne?Já nikomu nic nezávidím a každému přeju úlovek.Tohle je chyba svazu ,že na to kašle a ryby nejsou.Navíc je několik východočeskejch MO kde jsou k vidění fotky ryb i soupisy úlovků z některých pstruhovek tak jsem možná někomu ušetřil akorát pár kliků.

fraisix - Profil | Út 15.4.2014 9:55:16

schiwa >> jestli to nechceš provářet, tak o tom nepiš do veřejný diskuze, kde si to může kdokoliv kdykoliv přečíst.

schiwa - Profil | Út 15.4.2014 9:48:22

Jirka_K >> Nevím jestli myslíš stejnou říčku,nechci to tu provářet,ale věřím tomu,že to tam bude určitě lepší než jinde,protože se tam o to opravdu vzorně staraj ne jako je to na ostatních revírech.S lipanem jsem se tam nesetkal,akorát jsem je viděl u kina v chovném pásmu.

Jirka_K - Profil | Út 15.4.2014 9:42:00

schiwa >> Tamní zbytky obsádky potočáka a lipana ti už zítra budou velmi vděčné...

Drozďák - Profil | Út 15.4.2014 9:33:35

baddy73 - >> pesimismem bych to nenazval. Když se nad tím trochu zamyslíš, seznáš to spíš rozumnými, než pesimistickými příspěvky. Neochota s tím nemá co dělat.

schiwa - Profil | Út 15.4.2014 9:29:44

Loni jsem tam zkoušel chytat.Zdobnice je krásná říčka s čistou vodou,kde je hodně PO,ale ve velikostech do 25cm.Kněžná,vláčel jsem jen v Rychnově a celkem slušně zarybněná,víc ale lipanem než pstruhy. Orlice,chytal jsem nedaleko Vamberku,několik okounů,kolegovi se povedl lipan 44 na rotačku,pstruh žádnej.Dobře jsme si zachytali i na Bělé,která mi trochu připomínala Zdobnici,čistou vodou a i obsádkou,pod každým jezem nebo v tůních byli alespon vysazení duháci.

RSA - Profil | Po 14.4.2014 14:22:23

Souhlas s Laurim, to o čem píše se mi posledních pár zahájení taky povedlo, většinou vyjímka potvrzující pravidlo. Něco se tam lapne ale je to víc o procházce v místy i hezký krajině než o rybách

Lauri - Profil | Po 14.4.2014 14:11:52

baddy73 - >> nic ve zlém, ale těmi pesimistickými příspěvky chtějí ostatní rybáře odradit a nebo to je bohužel pravda. Nikdo nenapíše, jo Orlice nad Pastvinami je super, tečkovaných tam je dost pro všechny. Já byl vloni na zahájení v podhůří a dopadl jsem takto : pár projitých kilometrů kolem krásného revíru. Tůně a přírodní jízky, proudná i klidná místa. Prostě krásný tok, ,,pár" kilometrů od domova. Potkal jsem jednoho porybného a žádného rybáře. Na první nához obecňák. Paráda říkal jsem si. První vyhrání z kapsy vyhání. Za celé dopoledne jsem vytáhl jenom 5 malých obecňáků. Tůně i jízky, absolutně bez ryb, proudná i klidná místa jakbysmet. Trklo mě proč nepotkávám rybáře. Ta voda je skoro mrtvá. Pak jsem se dozvěděl, že tam sídlí volavky a že je nechtějí rybáři jentak krmit obecňáčkama, proto je voda bez ryb. NO nic, nezmokl jsem, prošel se na čerstvém vzduchu a vyčistil hlavu.
Pár dní po zahájení jsem zvolil jiný tok a tam to byla paráda. Podotýkám, že byla. Na podzim už to bylo vše vybrané od lidských kormoránů