vlastní (oblíbený) flek na rybách

Zdar chlapi již delší dobu mi vrtá hlavou takový nápad nebo spíše nápad.

Jedná se mi o to zda někdo máte své oblíbené místo na ryby o které se staráte. pravidelně navštevujete apodobně?

Nebo dokonce ktere jste si sami někde našli zapadlé schované? A přizpůsobili si ho obrazu svému?
Autor diskuse: bednaa - Profil , 11.4.2014 všeobecné - revíry, cestování

zdeko - Profil | Ne 13.4.2014 18:33:25

Mám jeden oblíbenej kde se dá dobře zachytat, s hodně špatným přístupem, kterej jsem si upravil a pro jistotu tam chodím stranou od míst z kterých mě může cestou někdo vidět, takže tam chodím naštěstí sám. Jakmile ale začneš upravovat flek s dobrým přístupem tak tam za chvíli budeš muset udělat pořadník.

pekeno - Profil | Pá 11.4.2014 19:41:15

Jo měl jsem oblíbený flek pak se nějak profláklo že tam tahám velke ryby tak se tam začli stahovat ostatní. Vyřešil jsem to jednoduše ve vodě jsem nadělal vázky a jen já vím kde nahodit abych nebyl ve vázce a od té doby jsem tam rybaře neviděl jen jednou přišla RS a říkala že je to tam sama vázka a jdu raději jinam... :D :D :D

paulis - Profil | Pá 11.4.2014 18:51:30

Vlastní flek.Uděláš si ho a do tří let tam máš pravydelné návštěvy.Měli jsme krásnej flek.Po nějaké době si ho rybáři začali upravovat podle sebe.Měli jsme boční cestičku, kterou jsme tam chodily aby nebyl vydět.Jenže rybář, který chtěl chodit přímo na flek, tak vyřezal dálnicu ,aby nemusel chodit dokola..............od té doby už se nedá tak dobře zachytat jak jsme byly zvyklý.

packa - Profil | Pá 11.4.2014 18:49:58

jo mam ,,sve miísto,,-mam tam platicko,schodypro pohodlny přístup a breh pravidelne sekam-ze si mi tam nekdo sedne-neresim-když mi bude nesympaticky tak se,po mem příjezdu tutove zvedne,jeden cas se mi tam naucil chodit fajn deda z blizke vesnice prave pro pohohlny přístup k vode tak jsem pro zmenu byl ja o kus dal-bohuzel už není mezi nami a tak to zazemí už bylo 2-krat vykradeno

dada11 - Profil | Pá 11.4.2014 18:14:00

bednaa - >> Mám, nějak jsem moc neupravoval. Vytlačili mě tam rybáři a to je dobře. Je to v rákosí a blátě, nikdo tam moc nechodí. Hloubka +- 0,5-0,75m. Chytneš tam i sumce, candáta a hlacně tam jsou hadi. Mám tam i pěkný amůry.

Buffalo1969 - Profil | Pá 11.4.2014 16:34:08

šmudla007 >> moc často s tebou kámo nesouhlasím, al teď se pod to co jsi napsal rád podepíšu!!!!

Patrik Šanda - Profil | Pá 11.4.2014 16:16:59

Podle mě čím horší přístup k vodě, tím lepší. Mám jedno místo na jedné přehradě, jede se tam asi 2 km autem a pak 100 m prutká stráň, jsou tam proudy a kolísá tam tak voda, že se člověk tak jednou za 1 až 2 hodiny musí stěhovat někdy i častěji. Nikdy jsem tam nikoho neviděl, ryby tam v létě a napodzim berou jak blázni a většinou kapři kolem 60 cm. Největšího kapra tam mam chyceného 75 cm. To je můj celkově největší kapr. A to krmím jen partiklem.

retrívr - Profil | Pá 11.4.2014 12:06:46

bednaa - >> Ano mám své oblíbené místo, přetvořené k mému obrazu je také, je totiž čisté. I když to stojí soustavné úsilí.

bednaa - Profil | Pá 11.4.2014 9:58:42

Vibec jsem to nemyslel tak ze trwba misto oplotim a dam ceduly soukromy pozemek to by me ani nenapadlo:-D ale myslel jsem spise treba čištění dna nebo podobne drobne uprav nezasahujici do prirody je mi jasne ze kdyz se misto vycisti lepe zpristupni tak tim padem udelam hezky flek pro celou vesnici a to nechci musim tedy hledat n e jake nesostupne skryte misto jen me to zajimalo jak to mate vy ;-)

Anýzový dědek - Profil | Pá 11.4.2014 9:50:56

Kozič origin >> Zapomněl jsi ještě na přenosné domácí kino + Online spojení na Mrk a tým fotoreportérů a realizační tým + casting a potápěče, kteří ti věší ryby na tvé háčky a ostatním je uřezávají ..:-D

Martian - Profil | Pá 11.4.2014 9:39:42

Diskokoule :DDDDDD

Kozič origin - Profil | Pá 11.4.2014 9:38:40

bednaa - >> Ahoj. Svůj flek samozřejmě neprovalím. Nicméně zmínit se o něm chci, neb jsem ješitný flekotuningář.
K mému koníčku mě dovedlo to, že se mi nikdy nelíbilo místo, kde jsem chytal. U vody je to prostě na nic, samá tráva, stromy, kameny nebo klacky a tak.
Ani už nevím jak a kdy nastal přesně ten okamžik, kdy jsem si své pohnutí začal uvědomovat, ale dnes jsem prostě v úpravách lovného místa světová špička, zejména co se týká sportovních úprav.
Nebudu si ale neseriozně činit skrytou reklamu, neb to nemám vskutku zapotřebí a zmíním tedy jedno ze svých míst, které prošly progresivním tuningem, jelikož činy mluví za vše.
Rád přijímám výzvy, a tak jsem musel dlouho hledat a vybírat místo, na kterém patřičně vynikne můj vkus předvedený mistrnou realizací. Poté, co jsem byl dostatečně spokojen s výběrem, jsem dlouho přemítal, jak provést vše tak, abych mohl být spokojen nad náročnou víceprvkovou, přitom však decentní a hlavně funkční realizací.
Nemůžu zmínit vše, na co se jezdí dodnes dívat zájezdy začínajících flekotunerů, podstatnými a nedílnými součástmi ovšem jsou:
-příjezdová cesta
-koberec
-schodky(beton)
-zdobně upravený záhon s vonnými barevnými květy
-zábradlí
-starý gauč
-dvě pneumatiky (byl jsem donucen k instalaci odborem životního prostředí, abych neničil ráz krajiny)
-popelník na stojánku
-sklenka od kompotu (snobská designovka bez důvodu)
-díra na bečku
-strom (ponechán kvůli zavěšení diskokoule)
-diskokoule
Všemu dominuje socha trpaslíka v životní velikosti, čili v malé velikosti.

Martian - Profil | Pá 11.4.2014 9:24:41

Podle mě to dost záleží i na revíru... jestli je to řeka u velkýho města, tak je jasný, že pokud si človek "vybuduje" flek někde kde se nechytá, tak tam druhej den má nakyho duchodcaka :-))) na tohle je ideální nejaka velka prehrada a strasne spatne dostupny misto (napr kde se jede 2km lesem a potom jde pul kilaku pěcha). Tam si myslim, ze tohle muze fungovat dobre, hlavne kdyz tam clovek jezdi na vic dni...

Ale souhlasim s tim, ze by mel clovek respektovat prirodu a kvuli vlastni zabave nevykacet pul lesa ;-)

Balzer - Profil | Pá 11.4.2014 9:04:00

Netreba nič upravovať, treba splynúť s prírodou aj keď nie vždy je to pohodlné.

šmudla007 - Profil | Pá 11.4.2014 9:00:29

bednaa - >> Oblíbené fleky mám. Mám jich víc a střídám je podle ročního období a nálady. Jakmile si flek upravíš aby byl pohodlný, tak se stane oblíbeným i pro jiné rybáře což né vždy je vítaná změna.
Takže radši nevysekávat trávu, nevytahovat věšáky o kterých víš a umíš se jim vyhnout(ať si jiní taky vylámou pár háčků a najdou si pohodlnější flek).
Nedovedu si představit situaci že bych byl fixovaný na jedno jediný místo který si dva týdny připravuju krmím a když chci jít chytat tam bude nasáčkovaná banda 4 monitorů kteří přišli slíznout smetanu.

Na druhou stranu mi není blbé jít po někom dochytat opuštěné rozkrmené místo, když už tam jsou stáhnuté ryby tak proč si nezachytat že jo?

MAXXSKATER - Profil | Pá 11.4.2014 8:53:44

bednaa - >> Takových míst mám více. Na každém revíru, kam rád jezdím, mám své nejoblíbenější místo, kam rád chodívám, když mám volno, ale prozrazovat je pochopitelně nechci. Místo se snažím nijak neměnit, maximálně tam uklidím, protože čím je méně nápadné, tím spíše mi tam nikdo nevleze. Nicméně člověk nesmí zapomínat na to, že se flek nesmí rezervovat pro nikoho, i když to tak kolikrát u vody vypadá.

Miraryb - Profil | Pá 11.4.2014 8:52:10

Pokud si najdeš oblíbený místečko, vem si alespoň dva pytle různýho odpadu a rozházej ho kolem. Potom budeš mít jakous takous jistototu, že ti tam nikdo nesedne:-D

Anýzový dědek - Profil | Pá 11.4.2014 8:44:13

bednaa - >> Jak si představuješ "upravit si jej k obrazu svému"?
To jako vyřezat stromky a větve a vysypat štěrkem?
To je přeci nesmysl A navíc místo u vody si nesmíš vyhrazovat jen pro sebe...)))

F.T.M. - Profil | Pá 11.4.2014 6:00:12

bednaa - >> Tak se připrav jaká tu bude mela až tuto diskusi objeví zdejší "všehokritici" :-))))
Jinak všeobecně platí, že sebeméně upravené místo se rovná profláknuté místo, ale na to přijde časem každý sám.

Saimon - Profil | Pá 11.4.2014 5:22:05

místa které navštěvuju pravidelně tak pravidelně uklízím a tím si je přizpůsobuji obrazu svému....
Jo a jednou kdysi sem si na místo kde nešly píchnout vidle dotáhl kladu a akučkou navrtal díry na vidle. Nic víc.

kečemot - Profil | Pá 11.4.2014 4:52:02

mám ale neprozradím ! hoj .