Jaká průběžná montáž na daleké hody ?

Ahojte.
O různých montážích zde bylo popsáno již mnoho, ale rád bych věděl z vašich zkušeností, jaká je nejlepší průběžná montáž na daleké hody s co nejmenším problémem zamotávání.
Jaké olovo, zda šokovku, jaký kmen a jiné vychytávky se kterými máte zkušenosti ?
Ne všude je povoleno a lze používat pevnou montáž či helikoptéru.
Za odpovědi vřele děkuji a rád uvidím i nějaká fota vašich osvědčených montáží tohoto druhu.
Autor diskuse: VENTO - Profil , 5.4.2014 kaprařina - techniky lovu

Bambi.SpP - Profil | Ne 6.4.2014 18:50:56

don Ferrari >> Jo to vypadá zajímavě asi to taky vyzkoušim

Bambi.SpP - Profil | Ne 6.4.2014 18:47:30

VENTO >> Tak jo já používám jako šokovku vlasec třeba 0,40mm,a ono ty náhozy jsou taky o technice hodu já používam na háček pva punčochu ale jasně že hodíš míň a nebo před dopadem montáže do vody lehce přibrzdit aby jse srovnal návazec a nebo helikopteru jo a žádnej profík taky nejsem taky laboruju a zkoušim jo a nikde jsem taky videl návazec přivázanej na špejli pva ale to jsem nezkoušel

immortal - Profil | Ne 6.4.2014 17:37:30

zdravím,
já třeba používám při použití průběžné montáže aby se mi olovo při náhozu neposunulo PVA šňůrku.
Přivážu obratlík od olova k obratlíku od montáže. Toto spojení mi umožní klidné nahození a nic se nezamotá. PVA se po cca 1min rozpustí, a je zas průběžná montáž.

snad pomůže

honza

don Ferrari - Profil | Ne 6.4.2014 16:41:35

PETLOV >> používám, zatím jsem nic nezamotal,

PETLOV - Profil | Ne 6.4.2014 16:28:03

don Ferrari >> pouzivas u tech inlexu pri nahozech i treba pva puncochu s krmenim na hacek ?...nemota se ?...mam je to tiz taky a jeste jsem je nevyzkousel :))

SAMI - Profil | Ne 6.4.2014 16:16:28

VENTO >> no nevím jestli je toto to pravý ořechový. Když jsem začínal s feederem,tak jsem tyto průjezdy používal a když jsem nahazoval trochu razantněji, tak ten "závěs" co je v tomohybu sklouznul úplně dolů. A to jsem chytal s maximálně 40g krmítkama+futro...
Jinak bych asi použil obyčejnou závěsku, ale bez kolíku na obratlík, popřípadě s obratlíkem menší veikosti, nebo nějaký převlek na obratlík...

Pvl - Profil | Ne 6.4.2014 16:09:33

VENTO - >> Co se ti nezamlouvá třeba zde ?
http://www.mrk.cz/montaze.php?id=340

PETLOV - Profil | Ne 6.4.2014 15:51:59

VENTO >> no zajimave asi vyzkousim :))

VENTO - Profil | Ne 6.4.2014 15:46:12

Petlov
Já vím a máš pravdu.!!!
Logika sice napovídá že je třeba zkoušet a pak si vzít to co ti vyhovuje, jenže v dnešní době plné internetu a předávání zkušeností především těmito medii je to trochu jednodušší a o tom to je.
Navíc jsme i tak trochu pohodlní než zkoušet to je již někým vyzkoušené. lepší a trochu vyčuranější je využít toho co jiný už zkusil a osvědčilo se to. Věř, že jsem si MRK prohledal a to nejen co se týká těchto montáží. Nikde jsem však nenašel to pravé ořechové. I proto tahle diskuse a toto vlákno.
Sám používám osvědčené boční montáže na závěsce ať na pevno či v průběhu, jenže na daleké hody to není ono, často se to motá.
Dosti se mi líbí olovo INLEX a uvažuji o tom to otestovat. Viděl jsem to v akci na jedněch závodech, kdy to kluci vedle používali, ale mělo to jedno nevýhodu. Ulamovala se jim při razantních hodech ta vyčnívající trubička z plastu. Řešením by snad bylo, pokud by trubička byla z kovu, jenže to už by zase byla jiná cenová relace a tak výrobce zřejmě nehodlá nahradit plast za kov.
Uvažoval jsem i o vychytávce viz obrázek ( jestli se mi povede jej vložit).
Jenže tady je zase problém s možností prasknutí trubičky v ohybu při švihu. A navíc zase odpor vzduchu omezí zřejmě dolet.

PETLOV - Profil | Ne 6.4.2014 15:16:13

VENTO >> jojo...kazdej neni profik jak ostatni clenove zde na mrku a obcas proste potrebuje poradit a je porad se co ucit i kdyz nekdy neni nad klasiku a zadne slozitosti,ale to uz jsme trochu jinde....jen si myslim ze kdybys trosku pohledal zde v diskusich tak urcite odpovedi nejkae najdes taky...chce to zkouset a zkouset a zkouset :)))

VENTO - Profil | Ne 6.4.2014 14:56:49

Bambi.SpP.
Ahoj chlape, já ti rozumím, že ti to může připadnout divný, ale je potřeba si uvědomit, že informace o montážích, které v diskuzi jiní popíší a nebo sdělí své zkušenosti, nečtu jen já. Je to i pro poučení ostatních rybářů, kteří nemají tolik zkušeností jako třeba ty. Proto ty detaily !!!
Mně je jasné, že s vlasem prům.0.20 mm nenahodím 150 metrů.

Bambi.SpP - Profil | So 5.4.2014 10:27:24

VENTO - >> Jako chlape otázky tohoto typu mi dostávaj vždyt nejsi malej kluk aspon podle karty a ptat se sokovka ci bez na daleky hody a jakej kmen

Feroo - Profil | So 5.4.2014 8:48:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

VENTO - >> nazdar, používam najčastejšie tieto dve. Dá sa s nimi aj pekne nahodiť a nemotá sa mi to (foto z netu)