háčiky bez protihrotu

Naviazal som si muchy na háčiky bez protihrotu a moj problém je, že k sebe pritiahnem len asi každú tretiu až štvrtú rybu, proste ryby mi z háčikov padajú. V mnohých článkoch som čítal, že rybáry chytajúci s takýmito háčikmi nezaznamenali výraznejšie straty rýb. Poraďte mi prosím, čo robím zle. Rybu priťahujem klasicky s udicou kolmo hore a snažím sa mať vždy napnutú šnúru a aj tak sa ryba strasie a to aj vtedy, keď nevyskočí nad hladinu.
Autor diskuse: Slavo - Profil , 2.9.2004 všeobecné - techniky lovu

miki | Út 14.9.2004 18:29:51

Slavo: tak se vrať zase k háčkům s protihrotem. To je rada nad zlato viď?

XAXAP - Profil | Čt 9.9.2004 18:56:11

ryba jen tak nespadne z duvodu, ze chybi protihrot ... asi bude chyba ve zdolavani

Dalibor - Profil | Út 7.9.2004 6:14:51

No já jsem nějak rapidní padání ryb nezaznamenal a zamáčklé protihroty nebo háčky bez protihrotů používám 2.sezonu.Ale je fakt jak píše LSD rybu většinou zdolávám prutem vykloněným do strany .V nějaké knížce jsem četl že to rybu vyvádí více z rovnováhy .Ryba se v proudu udrží podél ale bokem jsem rybu stát v proudu neviděl tak na tom zdolávání bokem asi něco bude...

Stilet - Profil | Po 6.9.2004 19:44:13

Nejsem právě ortodoxní muškař, pstruha raději pokouším přívlačí, ale háčky bez protihrotu mám snad až na pár výnimek na všech nástrahách. Myslím, že ne vždy je to o umění. Jak je den blbec, tak z háčku spadne každá slušná ryba, která se jen podívá vpravo, nebo vlevo a naopak malí dravci skáčou, metají kozelce a ačkoli povoluješ ať spadne , nakonec ho musíš odepnout u břehu sám.
Vnitřní rozhovor při ztrátě větší ryby na téma: " kdyby tam byl protihrot" již dost dlouho končí zdviženým palcem směrem k rybě.
Slavo: -nikdy to nebude fifty/fifty, ale bez protihrotu se šance ryby a rybáře dost srovnávají a myslím, že jde i o ten pocit rovného boje.

LSD | Čt 2.9.2004 10:56:36

Právě ten prut kolmo nahoru je největší chyba. Musíš ho mít vodorovně s hladinou vody a vždy proti směru pohybu ryby. To je, když ryba jede doleva, máš prut vpravo a naopak