Mršina ve vodě

Při rybaření jsem narazil na uhynulou ovci.Je zachycená o vázku.Chtěl bych se zeptat jestli je to možné hlásit na Rybářském svazu a jestli je svaz povinen s tím něco dělat.Pokud se nezvedne voda tak to bude za nedlouho dost drsné. Díky
Autor diskuse: Laos - Profil , 1.9.2004 všeobecné - ostatní

Véna - Profil | So 11.9.2004 20:02:11

todle sem u vody našel dnes odpoledne....pěkně voněla....

rybomil | Pá 3.9.2004 11:23:05

Jednou ráno jsem chytal na úplavču a bílá šla jak pominutá. Když se zvedla mlha, zjistil jsem , že chytám tak 1řm pod polotekutým dibokým prasetem ve vodě.Lezli z něho červíci. zavolal jsem 158, chtěli všechny údaje o mé osobě, číslo očanky atd., tudíž jsem je poslal rychle a nezdvořile do prdele. Největší sranda byla, že asi 300m pod tím byl vodácký tábor s koupajícími se dětmi.

siro | Čt 2.9.2004 15:44:53

Zdenda:promiň opravdu jsem si to špatně přebral a ty máš pravdu:o((
Jo jo dvakrát čti,jednou piš:o).
Na druhou stranu málokdo má představu kde má kdo honidbu a jaký je kontakt na hospodáře.Obec to jistí tak jako tak.

Zdenda - Profil | Čt 2.9.2004 8:21:14

siro - "pochybuji že by myslivci měli napsanou v kmenovém stavu i ovci???" nic takového jsem nepsal !!! Přečti si můj příspěvek pořádně. Jinak ovce samozřejmě není zvěř, ale zvíře.

Ed | St 1.9.2004 22:02:40

Nikomu to nehlaš, právě jsi objevil ideální flek na úhoře. Navnadíno máš tak hurá na ně :-)

siro | St 1.9.2004 16:33:46

Zdenda:pochybuji že by myslivci měli napsanou v kmenovém stavu i ovci???
Volal bych obec na jehož katastru se mršina nachází.
Než ale hledat kontakt na obec je snazží volat policii která obec zkontaktuje.

Carrot:já bych postupupoval jako myšák.Nesmíš bejt tak pintlich,prostě jí čapneš za běh a už se veze.Loni jsem tahal u sestřy u Lubence z propadlý studny srnu v tak jetym stavu že jsem jí přetrhnul.Ještě den před tim tam jedna bába brala vodu na pití a taky se nezesr.. .;o))
Pro psa zbíram na vlečky přejetý kočky,zajíce a bažanty a vůbec mi to nepřijde.Kdyby sis představil kolik sraček za život spolikáš asi by ti bylo šoufl.

whitefish | St 1.9.2004 16:01:28

Našel jsem nad splavem utopeného dobrmana v pokročilém stupni rozkladu. Zavolal jsem na Městskou policii a nějaká asanační služba společně s policisty tam byla tak do hodiny. Situaci řešili bez jakýchkoli okolků, ačkoli byla neděle poledne.

carrot - Profil | St 1.9.2004 11:22:18

Mišáku, to by mě zajímalo, jestli nosíš na vycházky gumové rukavice, nebo jakým způsobem to vlastně ty utopené ovce a srny vytahuješ z vody :)

Mišák - Profil | St 1.9.2004 10:56:14

hraji: Vypadá, že víš o čem mluvíš. Úřední šiml u nás opravdu stojí zato. Naprosto souhlasím.
Laos: Mně když se tohle stane (již několikrát jsem uhynulé zvíře v potoce našel), tak jsem ho sám uklidil na břeh - mimo dosah vody. Je to někdy humáč, ale nejrychlejší a spolehlivý způsob. Pneumatiku nebo jinej binec ti tam vandalové naházej zpátky, ale mršině se zdaleka vyhnou. Při další vycházce tam budou už jen kosti. Příroda pracuje fantasticky rychle :-).

hraji - Profil | St 1.9.2004 9:33:53

Zdenda: než zafunguje správce toku, odteče ta ovce do Baltu. :-))

Zdenda - Profil | St 1.9.2004 9:22:28

Podle zákona o veterinární péči je povinna to zlikvidovat na své náklady příslušená obec prostřednictvím asanačního ústavu ( kafilerka ). V případě, že se jedná o zvěř podle zákona o myslivosti tak to má na starosti uživatel honitby ( myslivci ). Já bych zkusil správce toku, protože obec a myslivci se většinou cukaj ( nemají prachy a ani nevědí, že je to jejich povinnost ). Policii bych v tomto případě asi nevolal. Leda, že by na té ovci byl spáchán trestní čin :o)))

Mates(původní) | St 1.9.2004 8:45:53

.................popřípadě zajistí pitvu a zprávu o následku smrti popřípadě nestala-li se ovce obětí násilného činu.
Teď ale vážně,nejsi jako rybář povinen odklidit uhynulé zvíře z vody,vím že se to jeden čas týkalo ryb a bylo to i v řádu.

hraji - Profil | St 1.9.2004 7:07:09

Lepší než na rybářský svaz je lepší zavolat na Policii ČR a nahlásit to, oni musí zajistit odstranění přes asanační správu. Navíc by měli zjistit, komuta ovce chybí.