Klička přívlačového multiplikátoru?

Ahojte možná je to trapná otázka ale na jaké straně multiplikátoru mám mít kličku když jsem pravák ? Díky za odpovědi.
Autor diskuse: Matroš - Profil , 31.3.2014 dravci - náčiní, doplňky

osprey - Profil | Po 31.3.2014 19:42:17

Jestli myslíš vláčecí (baitcastový) multík, tak na té straně, co jsi zvyklý ze smekacího navijáku. V USA i hodně praváků motá pravou, ono na tom zas tak moc nesejde. Uměl bych oběma, ale s prutem v pravé ruce se mi líp ovládá nástraha.

Takže za mě (jsem pravák) levoruká verze.

Palusko - Profil | Po 31.3.2014 11:39:23

Aky multik? Ak castovy tak na lavej ked je multik smerom hore, tj tak ako na klasickom navijaku. Ak silovy tak to mas v podstate jedno, tam mozes mat multik hore aj dole a tym vymenis kluky, akurat budes mat opacne smery tocenia :) ja mam aj take aj take, pri sumcoch sa toho moc nenamotas.

P.&.S. - Profil | Po 31.3.2014 9:14:48

Matroš - >> Matroš - >> na rovnakej strane ako máš kľučku na klasických navijakoch. Ja som tiež pravák a mám kľučky na ľavej strane, ale mal som multiplikátor a kľučka na ňom bola na pravej strane, lenže mne to problém nerobilo, rýchlo som si na to zvykol. Je to len o zvyku, nejde o to či je človek pravák či ľavák, niektorí praváci majú kľučku na pravej strane napr., lebo im to vyhovuje viac.

hraji - Profil | Po 31.3.2014 9:10:09

vždy na té straně, kde ti to vyhovuje víc. Pokud to, že jsi pravák značí, že držíš v pravé ruce prut, pak potřebuješ mít kličku na té straně navijáku, která je k levé ruce, ať už máš multiplikátor pod prutem a nebo nad prutem.