Jak s feedrem na travnatu vodu.

Bol som v sobotu na jeden stojak. Vsade sama trava. /nenasiel som beztravnaty plochu/. Ryby tam su, ale ako na ne? Pri stahovani udice na krmitku a na hacku sama trava. /podaril sa len 1 pleskac/. Dik za rady ...
Autor diskuse: Joysi - , 25.8.2004 feeder - techniky lovu

Boris - Profil | Pá 27.8.2004 0:52:47

moja rada (neodskusana v trave): rozpadave krmivo, ktore sa zcasti vysype z kosika uz pri klesani + dlhsi navazec- aj meter so vzplyvavou nastrahou, chytal som takto pomerne uspesne kapre, ale nebolo to v zarastenom revire, len v bahnitom a v teple, pricom asi kapre proste zrali v stlpci- ak som dal na nevzplyvavu nastrahu kapra som neulapil.

šeptal - Profil | Čt 26.8.2004 10:43:15

hraji® : Policii na to upozorňovala RS sousední MO. A policajti se taky nějak neangažovali. Je to bordel. A amurů je v tý konkrétní tůni (cca 2 ha) stádo dobře přez metrák. V ostatních tůních taky občas nejakýho zahlídnu, ale spíš vyjímečně.

A chytám tam stejně. Jen musím najít místo, kde ten porost není až tak hustý. Prohodím hrstkou kukuřice z plechovky, na feeder dám zrnko s červíkem a na páternosterový závěs malou kapku a šup s tím do prokrmenýho fleku. Většinou se ryby drží poblíž těch "řídkých" míst do kterých pak vyjíždějí zobat. Aspoň tolik moje zkušenost - nachytám tak téměř pravidelně.

hraji - Profil | Čt 26.8.2004 9:08:46

šeptal: já vím, že to co te´d napíšu je pro mnohé silně kontroverzní, ale už jsi zkusil na tu RS, která nereaguje na upozornění na přestupek zavolat Policii? On se totiž dá spáchat trestný čin zneužití pravomoci veřejného činitele z nedbalosti, to je případ, kdy RS nezasáhne. takže ty vlastně upozorňuješ na to, že RS páchá trestný čin tím, že nekoná jak jí ukládá zákon. RS totiž musí zasáhnout, to není dobrovolné rozhodnutí.
Co se týče jakýchkoliv zásahů v chráněném území, je to špatné. A s tím amurem je to taky na levačku, protože to je nepůvodní druh a s jeho vysazením do chráněné oblasti by mohl být problém. S tím hnojením nevím, každá ryba produkuje exkrementy a co se týče druhů jako jsou kaprovití, ti obecně nemají trávení nic moc. Tak jak jsi problém popsal, tak je zřejmé, že tam za pár let ubydou revíry, protože z nich budou bažiny a mokřiny.
Ale utekli jsme od tématu, jak lovit rybyb v zarostlém revíru :-))

šeptal - Profil | Čt 26.8.2004 8:49:03

hraji® : V rámci chráněného území s tím MO nejspíš nemůže dělat nic. Aspoň myslím. A na těch lokalitách, kde by se s tím něco dělat mohlo a mělo, tak tam na to s odpuštěním se.... Vždyť ani porybní nereagují na upozornění o lovu v zakázaném pásmu u jezu a dokonce je nevzrušuje ani lov bezprostředně v ústí rybího přechodu a plavební komory. Tak co potom můžem čekat!?

Pravda, že když někdo hráběma vytahá třeba metrák toho růžkatce (nevím, jestli to je ten ponořený, nebo potopený, ale zrovna ten chráněný to není - pletu si jen názvy), tak tím ekosystém sotva ohrozí. A s tím amurem je to prý složitější. Sice spásá vodní porosty, ale prý jeho nedokonalé trávení uvolňuje z přijaté potravy fosfor, který samozřejmě vyloučí z těla, takže tu vodu vlastně velmi úspěšně hnojí.

hraji - Profil | Čt 26.8.2004 8:34:27

šeptal: myslel jsem svůj příspěvek obecně, z příspěvku samotného není patrno, ani jakým druhem vodní rostliny je revír zarostlý. Autor příspěvku ji popsal jako trávu, protože ji velmi pravěpodobně neumí pojmenovat. Ony jsou taky chráněné druhy, kde by se podobná činost rovnala ekonomické sebevraždě. Chápu, že mohou být místa, kde je na místě nějaký zásah, ale asi by měl být dělán po zvážení možností a třeba ze strany MO. Mimochodem, jak se staví hospodář příslušné MO k tomuto problému? Myslím, že ve stavu, který popisuješ, je popisované řešení naprosto neúčinné. Takové vodě nepomůže, že vytrháš 0,05 % plochy pro svůj lov. Rozhodně je ale takovou vodu řešit dřív než zaroste úplně a to radikálně. U nás jsme podobný problém vyřešili k naší spokojenosti pomocí vysazení amura, ale když se podívám na odmítavé reakce něktrých rybářů - puristů - odmítajících zásadně tyto vegeteriány jako ničitele vodních porostů, asi to není řešení ideální. Ale účinné.

šeptal - Profil | Čt 26.8.2004 8:12:51

hraji® : Kdyby jsi viděl některé tůně okolo Labe, tak bys tu trávu nejspíš škubal taky. V podstatě vyplňuje veškerý prostor a pro ryby už tam pomalu nezbývá místo. Znám ty tůně pár let a jestli to zarůstání bude pokračovat tímhle tempem, tak za takových 10, maximálně 15 let tam místo ryb budou srnci a divoký prasata. Ty tůně prostě mizí před očima a to především díky silnýmu zarůstání tou trávou.

hraji - Profil | Čt 26.8.2004 8:00:11

Kolegové, není to trhání trávy ve vodě srovnatelné s lámáním větví keřů na břehu, abych měl víc místa na nahazování? Ta tráva je součástí ekosystému a pokud tam neumím nebo nemohu lovit rybu, pak bych to měl respektovat a nic ve vodě neničit.
Je to můj osobní názor , nikomu ho nenutím, ale ty traviny jsou domovem mnoha živočichů a vy je kvůli chvilkovému lovu zničíte.

LordProtektor - Profil | St 25.8.2004 21:52:00

skus plavanou to bude lepsi.u nas mama 1,5ha rybnik a kardy ro se cisti mame 2m hrabe privazane na lodi zavezou se do pulky na lodi ponori se tak 1m pod hladinu a stahuji se docela to funguje protoze trava se drzi na vrchu

Martin M. - Profil | St 25.8.2004 19:52:27

nemam s tim osobni zkusenosti, ale asi bych pouzil ty hrabe, nebo se prodavaji i specialni udelatka, ktere tu travu pri stahovani na spagatu urezavaji - neco jako srp uvazany uprostred oblouku.

miki | St 25.8.2004 12:59:00

Opravuji-tato otázka se týká k feederu a ji ji vzal jako: Lov na položenou

miki | St 25.8.2004 12:47:28

Na zarostlých vodách chytávám tak, že mám dlouhý cca 50cm návazec, který je připevněn přes obratlík ke kmenovému vlasci. Nad obratlíkem je průběžná trubička se závěsem, na který připevním cca 30cm dlouhý vlasec, ukončený olůvkem asi 20g. U spoje návazce (pro olůvko)s trubičkou mám kousek korku, aby byla trubička nadnášena. Na háček dávám buď vyloženě vzplývavou nástrahu, nebo nástrahu nadlehčím, aby po nahození pouze jemně dopadla na porost. Vlasec po náhozu nikterak nedopínám- dopne se sám, váhou čihátka.

Joysi | St 25.8.2004 12:14:58

Hlbka az 2 metre, ale niekde miestamy aj v prostriedku jazera len 50-70 cm. Trava krehka.

šeptal - Profil | St 25.8.2004 11:49:09

Piskotus® : Šňůrou a trojháčkama by to byl program na celý den. Než uděláš pořádný okno, tak i hráběma na špagátě to je na dobrou hodinu.

Piskotus - Profil | St 25.8.2004 11:45:36

Nemyslím,že je feeder vždy nej.řešení já bych zkusil při bezvětří lov z hladiny (mlaskačka),nebo obyč plavanou.Pokud bych musel chytat na feeder vytáhl bych návazce na balatonu co nejvíše k hladině.Pokud by to situace nedovoloval,nebo by to nefungovalo vzal bych pořádnej sumčák s pletenkou nebo něčím festovným a navázal soustavu trojháků a snažil se cestu bez trávy vytvořit v případě ,že nemáš problém se zdoláním ryby.Tudíž ta tráva není asi nijak pevná.Jaká je tam hlobka?
.

Joysi | St 25.8.2004 10:15:02

No aby som upresnil, ja mam problem aby my ryby nasli medzi tou travou nastrahu na hacku! /Takze som "este" nemal probem s vytahovanim ryby, ale s najdenim nastrahy ..
Takze asi skusit tu navnadu nadlahcit?
Inac boilesaci plavali s clnmy a hladali beztravnate dno - OKO /kamenisty flek/ , ale co mam robit ja bez clna?
Priadne skusit iny sposob lovu ako feeder ?

Rasto | St 25.8.2004 10:09:17

Priebezna montaz alebo paternoster s olovom alebo krmitkom (nie feeder kosik ale nieco gulate co sa nezachytava)na zaves

Lubo | St 25.8.2004 7:12:21

Tohle jsem zažil letos na Seči. Každý druhý kapr vlivem nedostatečného záseku upadnul. Vyřešila to průběžná montáž s kapkovitým olovem místo krmítka.