Zacházení s kapry při výlovu

Je tento rybolov a zacházení s rybama v pořádku?Co na to říkáte?Dostal jsem jeden názor,že všechno je v pořádku,protože rybáři mají zelené rukavice zabarvené od kliniku.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/266299-jedovnicky-kapr-na-cestach-rybari-delaji-prelov-rybnika/
Autor diskuse: tonda1953 - Profil , 15.3.2014 všeobecné - ostatní

Pravidla: Každý pouze jeden zápis.

Momis - Profil | Ne 16.3.2014 17:05:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Při výlovu ve vekochovu se s rybou zachází trochu méně šetrně. Když jsem byl zaměstnán u bývalého SR tak musela být mezi káděma na zemi „stýl". Dříve nasekaný rákos a později aspoň několik rozházených balíků slámy. Podle zacházení s rybou se poznal rybář a RYBÁŘ. Zacházení s rybou patřilo ke stavovské cti. To mi vštěpovali do paměti už na rybářské škole a později i staří baštýři. Dnes jsou profi rybáři spíš obchodníci s rybami než chovalelé ryb. No ale taková je doba. Petrův zdar. M.

tonda1953 - Profil | Ne 16.3.2014 16:26:47

Omlouvám se všem,které jsem podráždil zadáním otázky kde jsem uvedl pouze kapra.Měl jsem ale na mysli všechny druhy ryb,které se v přímém přenosu Ondřeje Schneidera válely po zemi a bylo s něma dost nešetrně házeno.Hlavně jsem chtěl,aby to viděli ti,kteří za to že rybář na MRKu vezme rybu do ruky,nedej bože položí do trávy,tak omdlévají a klikají na nelíbí jak zběsilí.

arnošt - Profil | Ne 16.3.2014 15:54:23

Kdo takový pohled neunese,tak ať si jde svého kapříka chytit bez protihrotu na nějaký soukromý rybník,anebo ještě lépe,do ruky.
Prostě to ve velkém jinak nejde.To není mazlení se zvířátky,to je prostě velkochov.Víc k tomu není co dodat...

Vash - Profil | Ne 16.3.2014 15:34:25

nofish >> Přesně! Jakejkoliv velkochov je prostě prasečina!!! Leč jinak to asi nejde...
Zajimalo by mi, kde by pisatel článku vzal kapře na vánoce, nebejt výlovů. A kde by k němu přišli nerybáři? Stejně jako k jinýmu masu, když nemaj možnost si ho vychovat doma. Těžko bude mít někdo v paneláku pár slípek bo čuníka ve sklepě. :o)
Už sem to kdesi v nějaký diskuzi psal. Na zemědělský škole nás učili o výrobě hovězího, vepřovýho a jinýho masa. Podle toho se taky se zvířatama zachází. Jako s výslednym produktem. Nelíbí se mi to, snažim se to nepodporovat, ale lepčí nápad jak to dělat nemam.....

Tloušťobijec - Profil | Ne 16.3.2014 15:30:50

pouštěč >> přesně jak jsi napsal....kapr, kapr, kapr...jiná ryba už v našich vodách asi neplave, alespoň někteří jedinci mě v tom čím dál více utvrzují :-/ tady v tomto výlovu, měli tendenci tu bílou rybu alespoň vylovit. Zažil jsem výlov, kde se bílá ryba nechala ležet a pomalu chcípat v bahně...hlavně že kapr byl odloven....

freddys - Profil | Ne 16.3.2014 15:18:10

Řekl bych, že to je takový standartní výlov. Možná, jak píše nofish, mohli trochu lépe rozestavit mančaft na hřiště, ale jinak normálka. Že se to rybám nelíbí, a tom ani potom. Ale žádný jiný způsob se zatím neprosadil, je to prostě produkční rybářství, tedy platí podobné (spíše ještě o dost lepší) podmínky, jako při produkci jakéhokoli jiného druhu "masa".

pouštěč - Profil | Ne 16.3.2014 15:05:08

tonda1953 >> Panebože UŽ zase... Jenom kapr, kapr a kapr!!!!
Už mě to vytáčí, pořád kapr, to se tak zachází jenom s kaprem a s ostatníma rybama ne ? Nebo jenom s kaprem se takto nesmí zacházet a po candátech línech a bílé rybě se smí šlapat a dláždit s něma chodník, mě osobně určitě vadí víc že se tam šlape po ploticích a bílé rybě než že kapr jede nějakým tunelem do kádě...
Jako samozřejmě, že není v pořádku že to s těma kaprama dělají, ale doprčic dyť tam je o dost víc ryb než kapr, jak říkal Zdeněk, Krucifix vyndejte už tu hlavu z tý prdele a začněte myslet někteří...

matto - Profil | Ne 16.3.2014 14:56:54

podla mna to je v poriadku

LukeSSS - Profil | Ne 16.3.2014 14:19:23

Je to v pohodě,prostě nějak šetrněji to nejde,nešlo a asi ani nepůjde.

nofish - Profil | Ne 16.3.2014 14:16:48

tonda1953 - >> Co tím chceš říct? Já si tam všimnul jen toho, že si volové nepostaví kádě tak, aby nemuseli ryby házet jak až kdoví kam. JInak prostě výlov. Ryby trpí, stejně jako kuřata při vyskladňování haly, nebo krávy při převozu. Základ je, udělat to tak, aby ryby trpěly co nejméně.
A článek byl napsán taky "oborně" a "přinesl spoustu důležitých informací" :-)

petr6955 - Profil | Ne 16.3.2014 14:02:26

Cus.loni jsem byl na vylovu a z toho jak s rybama zachazeli mi bylo blbe.chapu ze bylo hodne ryb a z fin.duvodu to museji udelat co nejrychleji ale hazet kapry a stiky pres dve kade priblizne tri metry od sebe a kazda treti ryba skoncila na zemi na kamenech protoze se proste do kade netrefil a jeste z toho maj srandu!!!jednalo se o vylov na severu cech v usteku.

retrívr - Profil | Ne 16.3.2014 13:12:35

tonda1953 - >> Článek " novinářský", takovejch už jsem napsal / bylo se mnou napsáno/, byly na ho.no.Myslím tedy sport.Obecně , myslím, že při výlovu, i když se podaří, to určitě není každý,se toho moc dodržet nedá.Kdo tvrdí jinak, už z principu nemá pravdu.Nic víc. nic míň.