Nutnost mit u vody clenskou legitimaci

Zdravím kolegy rybáře.
Chci se zeptat nevíte jak to je teď s nutnosti mit u sebe u vědy clenskou legitimaci?

Ptám se proto, ze jsem tuhle byli na revíru 451093 a přijela rybářská stráž a kontroloval me a chtěl clenskou legitimaci při me namitce ze podle rybarskeho řadu nejsem povinen ji mit u sebe mi na to odvětil ze podle nových stanov ano a ze za to v létě bude brat povolenky. Tak se ptám jestli se stim už někdo setkal nebo je to pěkná blbost a on si jen kecal.
Autor diskuse: Army666 - Profil , 13.3.2014 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Army666 - Profil | Pá 14.3.2014 12:52:14

Myslím že už toho tady zaznělo dost.
Tak to tu nějak zakončím.
RS pokud to není uvedeno v BP nemá nárok na to aby kontrolovala čl. legitimaci
Má nárok k prokázání totožnosti a pokud jí k tomu stačí čl. legitimace tak je to OK.
Ale RS nemůže zabavit povolenku pokud sebou u vody nemám čl. legitimaci nebo ji mám ale nemám v ní fotky v případě že prokážu totožnost jinak (občankou atd.).
Může mi zabavit povolenku pouze pokud nemohu prokázat svoji totožnost.

Blumik - Profil | Pá 14.3.2014 12:48:06

RST >> Přesně- ja ti rozumim,jen pořad nechapu, PROČ ? u nas ji vyžaduji,takže je jim po tom vlastně hov-no. Divaj se do prukazek a buzerujou ,že nemaš přes fotku razitko -oto tady jde,ja ho už tam mam,ale dojede člen z jine MO a ten to nema a oni požaduji prukaz člena ,divaj se na fotku a jeb-u ty ,co tam razitko nemaj ---o to jde!!! o to jde,takže ty to znaš, u nas to asi nevi, pak tu vznikaji spory na našich revirech z RS a dědulove a kluci mladi, tam stoji se svěšenyma hlavama, aby jim nebyla odebrana povolenka k lovu, protože ani o tomto zakoně nic nevědi,pro mě je to už uzavřene tema,dik.

hraji - Profil | Pá 14.3.2014 12:41:17

Jarda Š. >> zakoupením příslušné povolenky souhlasíš s BP výkonu rybářského práva na daných revírech. Tím pádem jsou splněny předpoklady pro to, aby RS vyžadovala plnění stejných podmínek po všech držitelích povolenky, bez ohldu, zda jsou z východních Čech či Ostravy nebo Brna.

kakr - Profil | Pá 14.3.2014 12:39:56

Jarda Š. >>
Ale přece nikdo rybolovce nenutí by lovili na revírech kde existují omezení s kterými nesouhlasí. pokud tak učiní, musí šlapat brázdu.
Koho chleba jíš, toho píseň zpívej....

Jarda Š. - Profil | Pá 14.3.2014 12:36:47

sintrix >> Považuji ale za sporné, jestli tuto povinnost může Jihočeský ÚS vyžadovat i vůči rybářům, kteří nejsou jeho členy, ale jsou členy jiných US nebo MRS. Mám za to, že ne, protože by šlo o překročení kompetence.

hraji - Profil | Pá 14.3.2014 12:36:15

FRANK71 >> až se to stane, budeme se o tom bavit. Zatím si o tom myslím své. Jistě, útok se vyloučit nedá, ale to je stejné jako v baru, na ulici, v parku. Do magora nevidíš. Přestupkem je neprokázání totožnosti, pouhé sdělení jména nemůže být v této situaci považováno za prokázání totožnosti, protože jméno RS již zná z povolenky. Není třeba nic vymýšlet

Kubalorenc - Profil | Pá 14.3.2014 12:35:24

tomfisherman >> Nebudu se snižovat k tomu co ty a urážet tě tady. Taková jako jsi ty mě nikdy z míry nevyvedou. Navíc je páááááátek, takže tě mám víš kde.
Já ti jen říkám jak to je. Máš se řídit BP. Pokud v nich je, že máš předložit i členskou legitimaci a ty tak na vyzvání neučiníš, provinil ses hrubým způsobem proti BP a na místě bych ti sebral povolenku. Ono ani není potřeba volat PČR. Na to já nemám čas s někým takovým se na dvě hodiny zahazovat. To si radši půjdu sednout k prutům taky. Kdybych to měl placené, tak tam s tebou klidně ty dvě hodiny počkám, ale to by neměnilo nic na tom, že i kdyby PČR přijela a ty mi ukázal občanku, tak jsi stejně odmítl ukázat již před tím členskou legitimaci a noty by jsi už zpátky nedostal. A pak by si se mohl bránit takovým způsobem, který ti náš stát umožňuje, případně to hnát třeba až do štrasburku, když nemáš nic lepšího na práci.

Army666 - Profil | Pá 14.3.2014 12:35:14

Tady jde spíše o to že mi dotyčná stráž když jsem se sní bavil zdělila, že pokud u sebe nebude mít rybář čl. legitimace nebo bude mít čl. legitimaci ale bez fotky bude zabavovat povolenky což nesmí protože na čl. legitimaci nemá nárok a kvůli tomu že ji nemám u sebe mi přeci nemůže zabavit povolenu. Může mi jí zabavit jen v případě, že bych nemohl prokázat svoji totožnost. Ale v tom případě by měla RS zavolat policiji aby přijely a moji totožnost si zjistily např. v počítači co mají v autě.

hraji - Profil | Pá 14.3.2014 12:33:32

RST >> mě se na těchto diskuzích strašně líbí, jak jsou všichni hrdinové, u vody, v okamžiku, kdy vezmu jeho povolenku, podívám se na něj přísným pohledem a řeknu mu: pane rybáři, dopustil jste se přestupku podle §30 zákona 99/2014Sb. v platném znění, tak naprostá většina z nich se zmenší a je hodná jako mílius. Těch co se mnou chtějí debatovat je málo, hodně málo, a i to je velmi rychle přejde.
Takže jdeme na ryby, tam bude líp. A když potkáme rybáře, svlékneme ho do trenek, a zkontrolujeme, zda má čisté ponožky. ;-)
MRK je boží (copy nevím kdo)

FRANK71 - Profil | Pá 14.3.2014 12:33:21

hraji >> Jirko udelat tohle, tak si budes muset vymyslet naky prestupek, jinak si v pytli. To, ze jsi uredni osoba neznamena, ze nemuzes dostat pres drzku, porad to bude tvrzeni proti tvrzeni, tak na tuto ochranu bych se az tak nespolehal.

RST - Profil | Pá 14.3.2014 12:27:48

hraji >> Kua Jirko to sou zase diskuse, nepůjdeme radši na ryby???

hraji - Profil | Pá 14.3.2014 12:22:37

nofish >> napiš mi, co uděláš, když tě jako RS vyzvu k předložení povolenky, RL a prokázání totožnosti? Já předpokládám, že normální rybář mi předloží povolenku, RL a nějak prokáže totožnost. V okamžiku, kdy mám v ruce jeho povolenku, a on se bude zdráhat prokázat totžnost, je jeho povolenka přemístěna do taštičky, kterou nosím na kontrolu, a až do okamžiku vyřešení záležitosti s totožností tam zůstane uložena. Co s tím jako rybář uděláš? Budeš se násilím domáhat vrácení povolenky? To může, a velmi pravděpodobně bude, ohodnoceno jako útok na úřední osobu se všemi důsledky.
Zkus si uvědomit, že obě strany mají svá práva, ale i své povinnosti.

FRANK71 - Profil | Pá 14.3.2014 12:22:09

Kkubek >> no ono je to jedno, jestli ukazes clenskou legitku nebo papirek s namalovanym pejskem obe maji stejnou vypovidaci hodnotu.

RST - Profil | Pá 14.3.2014 12:21:45

Blumik >> A na co sem (nofish) neodpověděl???? Jestli myslíš to o té fotce tak na to sem odpověděl ještě než se zeptal, tak ještě jednou:

R.S. Nemá ze ZÁKONA právo kontrolovat průkazku člena, ale může požadovat ověření totožnosti .....

Kkubek - Profil | Pá 14.3.2014 12:18:11

Kovis >> Neboj, ti lidi jsou při kontaktu s RS normální, jen tady frajeří jací to nejsou bouchači. Ohánějí se kdovíčím vším a nakonec, když u vody potkají RS slušně pozdraví a sami bez vyzvání tu legitimaci vytáhnou se zbylýma papírama, předají porybnému, pak poděkujou a chytají dál. To jen tady hrajou machry. Takže je to vlastně neškodné, protože vždycky zůstane jen u slov. :-)

sintrix - Profil | Pá 14.3.2014 12:17:11

dodatek k bližším podmínkám na MP jihočeský...

7. Lovící, pokud loví na členskou povolenku, je povinen mít u sebe při lovu svou členskou legitimaci ČRS s vylepenou podobenkou a na požádání rybářské stráže se jí prokázat.

Nemáte něco podobného i u vás ??

Čingi - Profil | Pá 14.3.2014 12:17:06

Jsme Češi a máme to v krvi.Raději se místo klidu u vody dohadovat s R.S.že nemá právo vidět mojí č.legitimaci,to fakt nechápu!

Kovis - Profil | Pá 14.3.2014 12:08:05

Tady má člověk v některých diskusích pocit, že to není server o rybaření, ale server právníků amatérů, kteří se dohadují o nesmyslech... Proboha lidi použijte selský rozum. Je opravdu takový problém mít u povolenky, RL a dalších věcí i členskou legitimaci??? Taháte (taháme) k vodě kotel věcí, které ve finále ani nevyndáme z tašky a budeme řešit jestli u sebe budeme mít malou nic nevážící kartičku?

Blumik - Profil | Pá 14.3.2014 12:02:08

RST >> Možna ti je potom hovno,ale mohl by jsi( nofish) mu odpovědět,jestli ne, tak taky možna proto ,že sam neviš jak to je.

Čingi - Profil | Pá 14.3.2014 12:00:25

Kubalorenc >> Jsem rád,že jsi to takto napsal.Triviální věc a pitvat to tady jako zásadní problém.