Okouni v září

Říká se, že měsíc září je nejlepší na lov okounů. Prý bývají žravější než v jiným obdobích. Od poloviny června si pohrávám s okouny na lehkou přívlač na přehradní nádrži se střídavými úspěchy. Už jsem trochu vypozoroval jejich zvyky. Zajímalo by mě, jak se bude chovat okoun na podzim, kde je mám hledat, zda na mělčinách nebo naopak na hloubce a ostatní dobré rady od někoho, kdo má s tím trochu zkušenosti. Jedná se mi o lov na přehradních nádržích, tedy větších vodních plochách.
Autor diskuse: Pavel - Profil , 20.8.2004 dravci - techniky lovu

Sergo Aš - Profil | Út 31.8.2004 15:06:45

To je pravda úplně nejlepší bývají lovy těsně před zamrznutím.

marfic | Pá 27.8.2004 12:55:35

ja uz mam leta nejuspesnesi mesic listopad prosinec, s tim zarim nejak nevim, v tehle mesicich je vidis rano za rozbresku doslova srkat z hladiny a jakmile se trochu rozedni jdou na dno, nejvic je lovim 5-10 m, vetsinou z bellyboatu

Sergo Aš - Profil | Pá 20.8.2004 10:59:10

Asi se mnou nebudou mnozí souhlasit,ale hledat je musíš na těch samých místech,jako v létě.Tedy na mělčinách pouze ráno a večer.Zbytek dne dál od břehu,ale v podstatě tam ,kde maj rybky.Dost důležité je jestli máš loďku,nebo ne.Bez loďky je musíš i několik hodin hledat,nebo na ně čekat.A pak máš pouze pár minut na to aby si si zachytal,protože hejno je většinou v pohybu a kolikrát se ti stane,že vydíš jak loví,ale jsou tak daleko,že nemáš šanci je odchytat.Natož s nima cestovat.Přes den,kdy má většina z nás čas na ryby ,jsou většinou hloubš.Nejlíp je hledat u srázů ,nebo v pařezovkách.Já osobně je lovím zásadně v blízkosti dna(asi to není vždy to nejlepší) na twistry a hlavně na těžké(3-5g) marmyšky.Ze břehu budeš strašně trhat.Odtrhám taky jednu cívku vlasce za týden.Proto s snažím sehnat na delší lovy loďku.S tou máš daleko větší šanci.Ještě bych je na podzim hledal v,nebo u hlubších partií přehrady.Tedy ani ráno na přítokových mělčinách(na podzim).Jo a na ty marmyšky dávám taky twistřík,ale vždy nějakou žížalku.I na twistry.