Letní špenát

Ahoj, máte někdo zkušenosti s vláčením ve vykvetlé vodě? Má to vůbec cenu zkoušet? Chtěl jsem zkusit štěstí na přehradě Skalka (Cheb),Kždej, kdo to tam trochu zná mi dá za pravdu, že je to tam dost hustý. Přivítám i konkrétní rady od místních. Jaké jsou nejvhodnější nástrahy? Díky
Autor diskuse: marek - , 19.8.2004 dravci - ostatní

rybomil | Čt 19.8.2004 15:19:35

Nemám stím vůbec žádné zkušenosti ..... posledních 15 let na Sázavě od počátku července do půli září v ničem jiném vlastně nechytám, jen ta barva je trochu jiná.Nejlepší rada ??????? Vy..... se na to a jet úplně jinam.

raduch | Čt 19.8.2004 13:40:12

Marku,v této době kvete Skalka každý rok,nevím kde jsi chytal,ale nejlepší je vyjet za dalniční most na Pomezí a k přítoku- Na kosu,.Tam je to každé léto o trochu lepší než na Pirku nebo Cetnově.Zkus vyčíhnout počasí po dešti,po bouřce.Sinice klesnou ke dnu ale za dva dny je to samý.Ještě je šance chytat s větrem v zádech,ale protrpět to musíš až do září.Čím víc prutohodin,tím větší šance.Tenhle rok ze Skalky pár okounů do 30,štíhlata,bolínci a na mírové budem muset počkat do podzimu.Zdar.

Robi | Čt 19.8.2004 13:28:46

Kvetoucí voda není takový problém, pokud fouká trochu vítr, tak se to ve vlnách rozmíchá a potom je to jedno. Problém je když je rovná hladina a na hladině se vytvoří souvislá zelená vrstva. Při vláčení vlasec prořezává tuto zelenou vrstvu a na hladině to dělá stopu, tak jak táhneš nástrahu. Opatrnou rybu to v mělké vodě může odradit od záběru. Zkus vláčet až bude hladina trochu v pohybu, mělo by to jít a výsledky by jsi neměl mít o nic horší než kdyby byla voda čistá. Pokud to na tvé přehradě nejde ani když je čistá voda, tak opravdu nečekej zázraky.

marsip | Čt 19.8.2004 9:49:13

Vranovská přehrada v Červnu loňského roku. Jeden týden dovolená výsledek 1 štička :o(. Nemuselo to být špenátem, ale rukama. :o)

cestovatel - Profil | Čt 19.8.2004 9:22:01

Třeba na Lipne to jde i s kvetouci vodou.