staré lamináty

Vlastním 4 staré lamináty lipno resp. sazava a z dovodu citoveho vztahu by som rad vedel ci niekto v okolo Bratislavy resp. generelne vymiena ocka za SIC a opravuje drziaky navijakov, tie pruty su prakticky neznicitelne staci len vymenit par veci tak mi poradte. Diky
Autor diskuse: Neomorph - , 18.8.2004 všeobecné - domací dílna

xycht - Profil | So 28.8.2004 11:18:46

Golem: jeden takovej mam taky a taky na sumce, je hrozně těžkej :-) a navíc to chce nějakej těžkej naviják, protože těžiště prutu jen docela daleko od rukojěti..teda aspon mi to přijde....

miki | Út 24.8.2004 17:16:22

Mám úctu ke starým lidem i k těm, kteří si starých věcí váží, ale ruku na srdce, myslíš, že to má cenu???-dělat ze starých věcí nové? Ty se chceš pouštět do něčeho, jako: opravit starou škodovku a udělat s ní kvalitní auto. To je přeci pitomost. Když si dnes koupíš pruty z grafitu, které jsou možná dražší, ale také lehčí a pokud na ně nešlápneš, tak i věčné, uděláš nejen rozumnou, ale i užitečnou věc. Na víc tě bude těšit rybařit s novým a kvalitním cajkem, než se starými, byť zachovalými lamináty.

Golem - Profil | Po 23.8.2004 12:21:53

Pouzivam tyhle pruty jen na sumce, ale bohuzel uz jen jeden, protoze u druheho odesla mosazna hilzna (proste se to tam ohnulo, kdyz sme tahali sumika kolem 130 cm). Je sice pravda, ze jsou ty pruty prakticky neznicitelny, ale nechapu jak na ty pruty muzes chytat. Tim, ze je to plnej laminat, tak to vazi neuveritelny kila a pri rybacce si pekne zaposilujes. Jinak ty ocka bys mel zvladnout sam.
Moje doporuceni: Pri vazani ocek VZDY pokladej vazaci snuru do nejakeho laku (natri si to predem a snurku pekne ukladej). Ten lak ti ro pekne zafixuje a bude to vypadat jak od profesionala, kteri to motaji uplne stejne.

Bob | Pá 20.8.2004 22:09:10

Zajdi za bačou ať ti dá střeva z ovce a doma si udělej vlasec,místo háčku použij ohnutý špendlík a Petru Zdar.Mimochodem ta očka tě budou stát dvakrát víc než všechny muzejní pruty dohromady skrblíku.

Mirek Saf. | Čt 19.8.2004 20:42:51

Kdysi jsem to doma dělal. Očka jsem koupil jaká byly a vázal jsem je normální hedvábnou nití. Přelakoval jsem je nitrolake. Rychle to schlo a drželo také.

stando | St 18.8.2004 23:19:33

Ide to aj doma s trochou sikovnosti, ocka kupis ake chces, naviazes kevlarovu nit a cele to presytis nejakou epoxydovou zivicou. S tym drziakom to budes mat mozno zlozitejsie.