Jak uchovat masne cervy pekne vyzrane a co nejdele!

Krome toho, ze je hodime do lednicky. Daji se vubec necim dokrmovat? Cim...
Autor diskuse: Kony - , 28.6.1999 všeobecné - nástrahy, návnady

Zdenka | Út 29.6.1999 8:14:35

Koni: kromě toho, že je strčíš do ledničky je důležité je vyčistit, to znamená zbavit je staré vlhké strouhanky a nasypat jim novou i šrot se hodí, já osobně je raději než v krabičce přechovávám v pytlíku na červy je to normální nebo nenormální? Je to takovej prodyšnej pytlík ze slabý bavlny, ale i krabička je postačující, myslím si, že červy není nutné tak dlouho uchovávat, protože jich doma určitě máš nanejvýš krabičku, lepší než je nechat v lednici smrdět je koupit si nový, u mě by to byl problém v sezoně závodů mívám doma i 4 litry červů :o)

Tomas M. | Čt 8.7.1999 10:57:36

Cervy koupene v obchode je samozrejme treba vycistit - preberes je, odstranis mrtve a zakuklene. Ja misto strohanky nebo srotu pouzivam suche jemne piliny. Hlavne musi byt suche, jinak se cervi budou kuklit.
Dokrmovat se daji tavenym syrem (trojuhelnicky), a pokud do syra pridas potr. barvivo, zacnou i cervi nabirat zvolenou barvu.
Pristup vzduchu cervi nepotrebuji, prebrane cervy uzavru do kelimku bez pristupu vzduchu a ulozim je nekde do spodnich pater lednicky. A vydrzi s malymi ztratami 3 - 4 tydny.