Rybaření s rybářskou drobotinou

Zdravím. Má neteř je hodně energická dneska pod novým slovem ,, Hyperaktivní" a chci nechat malinko čuchnout k rybařině aby poznala, že ikdyž je občas člověk v klidu tak to může být zábava. Když si matně vzpomínám na své rybářské zážitky tak nebýt jednoho náhodného mentora, kterého jsem poznal na mé první návštěvě na rybách byl bych pěkně v háji, protože co si budeme povídat rybářské kroužky jsou hodně obecné. Píště prosím rady a tipy jak k vodě dostat co nejvíce naší rybářské drobotiny a udělat to tak aby pro ně to nebyla nuda, ale zábava.
Autor diskuse: schaser - Profil , 26.2.2014 všeobecné - techniky lovu

Laďa K - Profil | St 5.11.2014 9:33:53

schaser >> Pokud chceš, aby se tím dítě zabývalo, dej ho do kroužku co nejdřív, tak druhá, třetí třída. Samozřejmě to nevylučuje tvůj osobní vliv a pomoc. Ovšem počítej s tím, že u toho nemusí vydržet.

Zdencek - Profil | St 5.11.2014 7:51:48

:-) je tam sranda jen si musi clovek davat pozor kam ten spunt zrovna leze

PYTLAKS - Profil | Pá 28.2.2014 20:07:48

pořád jezdíme:-)

flm-baits - Profil | Pá 28.2.2014 20:02:54

Děkuji autorovi za tuhle diskuzi,kde nás snad někdo nenapadne za špatné chování u vody.

schaser - Profil | Pá 28.2.2014 19:26:35

S dětmi je to prostě super. Od kdy by asi tak měli začít navštevovat rybářský kroužek a nebo radši naučit je vše sám?

mirda1 - Profil | Čt 27.2.2014 9:38:44

Také něco přidám, my jezdíme celoročně

dada11 - Profil | Čt 27.2.2014 9:16:45

schaser - >> Někdy to dopadne i takhle a to je teprv to pravé ořechové, na nervy :-))))). Foceno, po vytažení traktorem s pole, zapadl jsem cca 2km od civilizace :-). Z ryb nebylo, samozdřejmě nic.

Moravák - Profil | Čt 27.2.2014 9:10:43

Zdencek >> Vůbec neotálej, malé je na fotce 2 a půl a už tehdy ji rybičky zajímaly, bylo to lepší, než ty okoukaný hračky v pokoji, spousta nových podnětů, žužlání trávy, hrabání v krmení a šup s ním do vody, tak jak to dělá táta, chňapání po rybí drobotině mrskající se na háčku, motání kličkou, když to není zapotřebí, tahání za vlasec, vrtání se v rybářské tašce s těma neuvěřitelnýma věcma, které zrovna tak moc potřebuju, máchání se ve vodě, prostě paráda. Rozhodně to člověk nedělá pro to, aby si zarybařil.

vydra Lucky - Profil | Čt 27.2.2014 9:01:10

Musím moc poděkovat autorovi - konečně něco, co snad nevyvolá připitomělé diskuze, ale pobaví většinu lidí. Skvělý nápad. Já dnes už jen vzpomínám na chvíle u vody, když byly děti malé a chodily se mnou k vodě. Dnes kluk 27 a holka 30 let, nerybaří. Nemají čas ... Záměrně nepíšu na ryby. Končilo to často oním obligátním - mě se chce ..., snědenou pařenou houskou a podobně, jak to jistě zasvěcení znají. Tohle téma mi připomnělo krásné chvíle u vody. Bylo to fajn, proč už je to pryč ??? Příliš rychle to uteklo. O to více se těším - mám se stát v létě dědečkem ......... Ještě jednou díky.

dada11 - Profil | Čt 27.2.2014 8:47:28

Zdencek >> Hlavně dej pozor na fotky, co na nich může bejt, tady nikdy nevíš, co se vyloupne na fotce. Když sem chodím s klukem, tak prvně lustruju a pak ukážu i jemu.

dada11 - Profil | Čt 27.2.2014 8:45:32

Moravák >> Mě spadl kluk do řeky, v březnu, z mola. Hloubka do dvou metrů a voda studená. Bylo mu šest let. Seděli jsme tam asi půl hodiny a jeli rychle domů, ten den bylo po rybách. Doma ze začátku samozdřejmě veselo, pak se to (manželka) uklidnila :-)).

Zdencek - Profil | Čt 27.2.2014 8:42:14

Ja uz se na to tesim, mala ma sice jen 2 roky ale ryby ji zajimaji, porad koukame na Muj lov tady na mrku. Tak snad letos nebo mozna az pristi rok pujdem na chvilku k vode.

Moravák - Profil | Čt 27.2.2014 8:38:49

Dceru vedu k rybaření od útlého věku a moc se jí to líbí, přesněji se jí líbí, když se někde něco hýbe, mrská, šplouchá apod., prostě když to není nuda. Naštěstí už nedává při pouštění rybám pusinku, maminka to viděla nerada, ale přezbrojila na strkání masňáků do pusy na cestu, říká zatím "housenky na cestu". Mladej šampión měl včera rok a rybařina mu začne letos, takže neponechám nic náhodě. Pravdou je, že je to kolikrát boj, už jsme sbírali masňáky v trávě, jednou jsem si nechal přivézt 5 krabiček masňáků a malá je během okamžiku zkrmila z mola rybám, prostě ať se něco děje. Zrovna včera jsme tu psal, že jsem před časem byl s dcerou na ryby a byla to rybařina jak z knížky. Přišli jsme, neměl jsme nic navázaného, tak jsem si vyndal prut, nasadil naviják, protáhl očka a dcera že chce čůrat, takže šup dolů bundu, mikinu a pak už se dala svlíknout, nicméně čůrání se nechtělo, takže zase natáhnout to co měla na sobě, oblíct mikinu a bundu a hurá pokračovat. Navázal jsem, napíchl dva masňáky a šup s nima do vody, to už ale dcera zase na záchod, takže zase předchozí procedura a když zase nic, tak jsem šel na záchod i já, povedlo se. Koukám na splávek a říkám si, že tak divně plave, vytáhnu a červi byli zaháknutí na splávku, to ale zase dcera na záchod, tak jsem aspoň nahodil a hurá na čůrání - opět se nepovedlo, splávek popotahuju a nechávám chvíli na místě a lup, ztěžklo to a začalo slušně jezdit, pěkné, nakonec z toho byl krásnej cejn cca 40 cm +/-. Byli jsme už oba vyfoukaní, sbalili jsme věci a pelášili domů. Konečná bilance: 2 náhozy, 1 ryba, 4x čůrání a za hodinku jsme byli doma a ani jsem nerozmíchal krmení.

JaLi - Profil | Čt 27.2.2014 8:15:56

Já chodím na ryby s dětma celkem pravidelně. Nejdůležitější je aby se něco dělo, jinak je to dřina udržet je u prutu :) v úterý jsme byli s malým, ryby moc nebraly, ale za zády byla ohrada s ovcemi a krásnými jehňaty, tak je malej šel krmit :) když jsem chytl rybu, tak jsem na něho zavolal, nechal ho určit druh a společně jsme ji pustili. Za měsíc bude dělat zkoušku, tak doufám, že až bude mít vlastní povolenku, tak ho to bude stále bavit a budeme spolu jezdit často.

Lauri - Profil | Čt 27.2.2014 8:15:52

Zatím času dost, ale až se oteplí tak určitě vyrazíme.....

dada11 - Profil | Čt 27.2.2014 7:46:08

schaser - >> Špinavý dítě= spokojený dítě :-))).

dada11 - Profil | Čt 27.2.2014 7:45:06

schaser - >> A takhle to končííííí :-))).

dada11 - Profil | Čt 27.2.2014 7:44:34

schaser - >> Ahoj, s dětma je na rybách radost :-)))) Takhle to začíná (pouštění běličky).

Siven Polní - Profil | Čt 27.2.2014 7:17:38

Každopádně před vámi pánové smekám :)

Siven Polní - Profil | Čt 27.2.2014 7:16:00

vyky >> Tak to máš super promyšlený :)
Jako děcka jsme chodili na obecní rybník.
Nikdo nikdy nechytil kapřa, ani jich tam moc nebylo. Na výlovu se ukázalo pár nádherných úhořů, několik štik a sem tam kapř.
Prim ovšem hrály plotice, okounci, líni.
Jednu dobu to bylo tak masový, že veškerá droboť (8-15 let) ten rybníček obléhala.
Je to tak - pro děcka je důležitý, aby braly - a je už jedno, jak jsou ryby velký. Ale s tou trpělivostí je to ošemetné - já jsem byl ochotnej čumět na splávek celý den - i bez záběru.
Jsou ale děti, který to nedají...
Jenže základ bude asi v tom, že i děcko se vydrží déle "nudit" dobrovolně, než z donucení.

vitold - Profil | Čt 27.2.2014 0:46:04

Milujou spaní u vody. Když to bere, chtějí pouštět ryby a nechtějí večer usnout. Hlavní je tahat více druhů ryb, aby měli změnu. A když to nebere, mám v záloze vždy pár věciček na hraní. Nejlepší hračky jsou ale vysoké holínky, raději dvoje, vždy tam zahučí. Nejlepší je, když jich jede víc. To se pak zabaví sami.

Donn79 - Profil | St 26.2.2014 23:24:32

Brávám malou na ryby,ale jen občas.Ale jakmile to nebere,tak s ní není k vydržení :-))

vyky - Profil | St 26.2.2014 22:52:45

Zdar, chce to nějaký návesák nebo nebesák se slušnou obsádkou plotiček, karasů a jiné havěti. Krátký bič 3 m stačí, splávek šípek a jak říkal mladej háček polykáček. Jinak do party tak 2 děti stačí. Kýbl a strouhanku s sebou. Doma je nechat vlastnoručně uplácat těsto z rohlíku nebo strouhanky a nasypat trochu vanilkového cukru. I červíci jsou možní. A už jen vyrazit. Doporučuju odchytat tam bez dětí nějaký čas a zjistit kdy berou. Vyrazit těsně před tím a pak udělat kouzlo, jako že začnou brát. Vyrazil jsem takhle s dětma, co držely prut poprvé a byla to paráda. Očka jiskřila. Mám takový nebesák, kde berou v létě plotičky hned po západu asi tak hodinku a půl. To bylo ono. Tak hodně zdaru. Mladej 3 roky a první vlastnoručně zaseklá plotice. No a v 5 ti letech sám zdolal tlouště 53 cm.