Zemplínsky Kapor 2014

Blíži sa nám tento prestížny pretek, pár dní po odštartovaní registrácie sa to zaplnilo a vyzerá to na zaujímavý ročník.
Čo vy na to ?
Autor diskuse: Kubo Fabian - Profil , 1.2.2014 kaprařina - závodní sektor

soulfly - Profil | Čt 25.9.2014 22:21:33

Parádní závod, kde organizátoři udělali pro závodníky první, poslední a co hlavně konaný na krásné, obří vodě. Gratuluju vítězům, mají můj velký obdiv. My jsme napoprvé od Šíravy dostali pěkně napr... Nejdříve jsme si pomocí method mixu zamořili místo cejnama (kdo by řekl, že jich tam je takové kvantum :-) ) a nebodovanými kapry jímž vévodil kapr 2,98 kg, ale nakonec jsme měli i záběry od zřejmě pěkných ryb. Buď nám to o něco uřízli nebo se vyřízli v travách, několikrát jsme si zamotali udice motorem a ani nemusel foukat extra vítr.... No nebudu se dlouze rozepisovat, zkrátka na co jsme sáhli to jsme většinou komediálně pohnojili. :-) Nakonec jsme byli rádi za dva bodované kapříky přes pět kileček. Přes nezdary a zklamání to je pro nás cenná zkušenost z velkého jezera a myslím si, že příští rok se necháme na závod zlákat, dovybavíme se a budeme mít z čeho čerpat.

Kimot - Profil | Út 23.9.2014 9:44:49

TWIN 69 >> Díky menovče ;)

Ondřej Macků-Maca - Profil | Út 23.9.2014 9:42:05

Tak za nás musím říct, že na Prímestské bylo vše v pohodě, ačkoliv místa bylo samozřejmě podstatně méně než loni (můžu to dobře porovnat, protože jsme bohužel seděli na naprosto stejném místě jako loni :-(. Pro nás to bohužel tento ročník bylo bez bodované ryby, ale příští rok už se snad i ten los zadaří lépe a budem zase bojovat o nějaký umístění.
Jinak si nešlo nevšimnout na našem místě jedné věci - místa, kam jsme loni pokládali a bylo tam relativně tvrdo, tak letos na stejných místech kopa tak smradlavého bahna, že to bylo k poblití. Asi něco přišlo s Laborcem.

TWIN 69 - Profil | Út 23.9.2014 8:20:47

Kimot >> Milane,gratuluji ke skvělému výsledku.

Kimot - Profil | Po 22.9.2014 17:02:17

Big John K. >> Troch ma mrzí, že o tom vedeli aj rozhodcovia a neriešilo sa to. Domáci asi môžu všetko.

urbancarp - Profil | Po 22.9.2014 13:49:43

Neda mi nevyjadrit sa k tomu vsetkemu, aj ked si myslim, ze je to zbytocne.
Sobota: den losovania, prichod na lovne miesto, oznacenie lovneho miesta a prvy zakrm.
Ideme ku vedlajsiemu teamu aby som sme si pozreli ako to vyzera z ich pohladu. Povieme si vzajomne ako si predstavujeme velkost sektora. Zial nenachadzame spolocnu rec, a kedze neni vytyceny sektor pred pretekom volam riaditelovi preteku nech to urobi, aby nevznikli zbytocne konflikty. Riaditel posiela rozhodcu, ktoremu da pravo rozhodnut. Obidva teami robime kompromis a na dohodnute miesto umiestnujeme tycovku, ktora urci hranicu sektorov. Od tejto bojky asi 20m do nasho sektora umiestnime nasu prvu bojku ktoru zakrmime asi 10kg fanaticy.
Nedela: Pretek zacal, kazdy caka a dufa,ze mu ryba nabehne na lovne miesto.
Okolo obeda v priatelskej atmosfere prichadza clen susedneho teamu na debatu. Pokecame o rybach dame si po pohariku a odchadza. Asi po 2 hodinach sledujeme na ich stanovisti "brifing" asi 3 teamov s riaditelom preteku, ktory ide ku nasej krmnej bojke a asi. 10m za nu poklada hacko. Po navrate na breh su za nami vyslany rozhodcovia a oznamuju nam ze sa musime posunut s nasou bojkou o dalsich 20m!!!! To ze tam je zakrmene a nie najlacnejsou navnadou nikoho nezaujima. Tak ako nikoho nezaujimalo, ze den predtym rozhodca rozhodol o bojke ktora rozdeluje sektor. Prislo mi to ako rana pod pas, ked som videl ze dohoda z predchadzajuceho dna sa len tak zrusila. A to nehovorim o tom, ze par hodin pred tym sme kecali a dali si po pohariku.
O dalsom priebehu sa tu rozpisovat nebudem. V podstate je to za nami a uz teraz sa tesim na dalsi rocnik.

DeFoRt - Profil | Po 22.9.2014 12:27:16

Kubo Fabian >> nadhera :)

Modrý šílenec - Profil | Po 22.9.2014 12:26:44

Rišo >> No podle GPS sa Markus tlačil na nás, aby trochu uhnul sousedovi ;-) Na Tovačově byli sektory přesně vytíčené a nikdo neprotestoval že musí vozit podle břehu, hold to byl los a musel se stím závodník poprat. Podle měřění na mapách to vypadá trochu jinak, no prostě na další ročník budou vyznačeny hranice sektorů a to na břehu, tak i na vodě a snad bude líp. Dost blbě se rozděluje voda, když na břehu je velká zátoka a každý si myslí že je rovno ;-)

petrnovas - Profil | Po 22.9.2014 9:41:11

Byl jsem tam v loni a ten zavod fakt extrem. Velka gratulace teamu jetfish byl to jen jejich zavod a klobouk dolu. Nechapu ty zavistive raekce neprejicich lidi.Za vsechny minule rocniky dohromady se na Palkove 1 chytlo 331 kg kapru zatimco jetfish udelali 407kg za jeden jediny zavod. Za jediny zavod nachytali z tohoto mista vic kapru nez za vsech 5 predeslich rocniku dohromady.Velky respect a uznani.

Rišo - Profil | Po 22.9.2014 8:00:17

Modrý šílenec >> u nás sa hovorí nešprtaj do hovna aby nesmrdelo, nebol som tam ale ak by jeden rozhodca rozhodol a na druhý deň by to vyšší zmenil tak by ma to naštvalo. Nebol som tam osobne tak sa k tomu viacej vyjadrovať nebudem Milan ale opakujem tam kde ste vy mali málo miesta sa v pohode potlačili tri tými, tak mi vysvetli ak aj vám bolo ukrojené prečo ste sa museli tlačiť na Marcusa? Kua mali ste sektor dvaja dokopy široký nejakých 300-400 metrov a bolo vám málo, čo majú hovoriť tí čo mali šírku maximálne 70 metrov????? A ešte nerozumiem ako ste sa tlačili na päťku cez hrádzu ktorá bola medzi vami?

Meter-Vetra - Profil | Po 22.9.2014 7:51:41

Polnočná schodza kaprej obsádky : miesto:: Zemplinska šírava -21.9.2014, čas :23:55 :
Hned po slávnostnom otvorení schodze najstarsím kaprom šíravi nastala hlasná vrava. Každý kapor chcel povedat niečo o preteku ktorý sa tu konal.Nakoniec prekrikovanie ukoncil kapor Marcel a začal rozpravu k danej téme.Všetkym rozpraval o zvlaštnom týždni na tejto VN. Mal dlhu debatu o ludoch ktory po cely týžden servírovali do vody nekonečné množstvo kaprích dobrot a nazval ich akými si dobrodincami.Ale hlavná tema jeho rozhovoru bola aj skutočnost že nikto z týchto ludí si žiadneho kapríka neprivlastnil ba dokonca privítal aj noveho čelna kaprej rodinky kapríka Ruda.Tento statný takmer 18 kg kapor sa zahadne objavil anikto nevie kde sa tam vzal.Všetko by mohol objasnit nemenovaný team ktory tuto rybu daroval tejto peknej vode .Nebudem to dalej rozoberat toto nie je ucelom..Neskor prebral slovo kapor alojz a zhodnotil stav poctu ryb . Dlho čítal listinu rýb ktoré počas roka záhadne zmyzli a už sa nikdy neobjavili.Potom nasledovala dlhá diskusia a zvada na ktorej ryby predniesli svoje stažnosti..Najstarší kapor ich vypočul a slubil že na buducu schvodtu pozve aj jedneho z ludí a bude sa snažit danu situaciu riešit.Nakonci položil rybám jednu zásadnu otázku Páči sa vám tu v tomto jezere alebo by ste chceli íst niekam kde sa ulovok privlastnuje.? Ostalo dlhé ticho pretože ryby sa nevedeli rozhodnut.Mali dilema či skončit v udiarni ,mrazáku a či na pekáči alebo byt račej z náležitou opatrnostou a láskou vrátene do vody. Tu sa záznam končí lebo tam sedia ešte aj teras a nevedia sa rozhodnut či smrt alebo život.....

Modrý šílenec - Profil | Po 22.9.2014 7:43:28

Rišo >> No tu přívlač beru, taky mám pár fotek kdy je závodník v lodi na vodě a bez vesty a ne jednou !!! Ale nechápu že jeli přímo na kanál před námi, asi GPS kdy tam chytali a vůbec se nesnažili prohledávat sektor před sebou, kdybych neměl problémy s technikou, možná by to dopadlo jinak, ale je to za námi na další rok budů ve 300 metrů od břehu hraniční bojky a bude klid.
Neboť díky tomu že se tak roztáhli, museli jíné tými na Kamenci mít meně vody pro sebe.
Jo a Potros protestoval stejně jak já, ale sektoroví řekli že to tak bude ! A než přijel hlavní rozhodčí, tak to chvilku trvalo. Je taky zajímavé že když se nemohli dohodnout s námi, tak rychle volalí rozhodčích !

Modrý šílenec - Profil | Po 22.9.2014 7:25:10

BigD >> JJ a hlavně klídek, uvidíš co sa změní na rok, bude pár změn v pravidlech :-)

Rišo - Profil | Po 22.9.2014 7:13:55

Modrý šílenec >> v 2011tom som na šestke Kamenci chytali dva tými jeden Nikl a druhý Urban carp a nemali sme najmenší problém, potlačili sme sa. To čo mne opisoval Jano sa dosť líšilo od Tvojho podania, nebolo to tak že deň pred tým sa Portos dohodol s Urbanom na hranici sektoru za prítomnosti rozhodcu a dala sa hraničná bójka, a na druhý deň ste si to rozmysleli? A neviem ale ani tá žltá karta nebola udelená v tom momente by totiž Urban carp odstúpil s tým že má fotky a zverejnil by ako to bolo. Na tom úseku kde ste boli dva tímy sme ako som už spomínal boli v roku 2011 traja a nebol najmenší problém. Mimochodom videl som fotku za ktorú by mala nasledovať okamžitá diskvalifikácia Vášho tímu, štyri udice vo vode a Ty si si veselo prívlačoval?!!!! Neviem ako u Vás ale u nás sa za to berú povolenky.

Kubo Fabian - Profil | Po 22.9.2014 0:12:36

Ako pisal Rosto, relaxujem a striham DVD, sem tam to aj pípne...zdravim vsetkych zo Zemplinskej Siravy.

BigD - Profil | Ne 21.9.2014 21:51:01

Martin M. >> Placebo efekt by fungoval, než by se to provalilo.. :o)

Martin M. - Profil | Ne 21.9.2014 21:46:46

BigD >> To pak staci prazdne krabicky :) Ale ne, urcite to je schudne reseni, pokud by se vyladilo.

BigD - Profil | Ne 21.9.2014 21:42:37

Martin M. >> Máme to na firemních autech a funguje to bez problémů.
Pokud pluješ s lodí pravidelně kam nemáš, měl by tě automaticky rozhodčí upozornit, že narušuješ cizí území. Myslím, že už jenom vědomí, že tě někdo sleduje, tě usměrní a nedovolíš si cíleně zavážet kam nemáš. Nejde o to někoho buzerovat, ale zabránit nedorozumění a taky bez emocí vyřešit sporné situace.

Martin M. - Profil | Ne 21.9.2014 21:34:08

BigD >> tyhle hracky nejsou tak drahe, ale tezko budes dokazovat, ze tam ta lod v tu chvili pokladala montaz. Krome samotneho pristroje potrebujes jeste do kazdeho sim kartu a nejaky ten tarif od mobilniho operatora. Nejsem si jisty, jak by to bylo se softwarem, jestli je mozne sledovat treba 50 zarizeni soucasne a na nejake rozumne mape. Krabicku prilepis k clunu a zaplombujes.
http://www.aliexpress.com/item/Mini-GPS-GSM-GPRS-Tr​acking-Real-Time-Car-Motorcycle-Bike-Monitor-Tracke​r-TX-5/1790721629.html

BigD - Profil | Ne 21.9.2014 21:01:00

Modrý šílenec >> No to je právě ten problém, že za všechno může vždycky "ten druhý."
Ale myslím, že je nejlepší to prostě nechat plavat. Jsme jenom lidi a hormony s námi někdy cloumají tak, že se chováme jako pitomci.
Pokud se nechytá na rovném úseku řeky, nebo na hranatém rybníku, tak se vždycky stane, že ten můj sektor se mi jeví tímhle směrem a druhý tým, co sedí na šikmině má stejný pocit. A když navíc na sporném místě berou, musí to holt rozlousknout rozhodčí. Sezóna pomalu končí a je načase se dostat do pohody a těšit se na tu příští..

Modrý šílenec - Profil | Ne 21.9.2014 20:54:03

Kocháč >> A kdyby dám hoblovali v našem sektoru, tož bych sa projej s kotvou :-))

Kocháč - Profil | Ne 21.9.2014 20:52:06

Modrý šílenec >> Tak je to správné, tak to má být.

rices - Profil | Ne 21.9.2014 20:47:08

Modrý šílenec >> železo sa má kuť rožžeravene nie keď vychladne !!!!! spravne !!

Modrý šílenec - Profil | Ne 21.9.2014 20:31:50

BigD >> A není problém v sousedních týmech ? My jsme měli problém a byl vyřešen, sice jsem pak byl napaden že nejsem rovný chlap a pod, ale i tak se objevila hraniční bojka a instaloval ji sám hlavný rozhodčí. Kluci si ale nedali říct a následovala žlutá karta a pak byl klid. :-)))

supinna - Profil | Ne 21.9.2014 18:41:11

RAJA >> Byl jsem teď tři dny bez možnosti sednout k počítači, tak považuju za slušnost Ti odpovědět. Proč jsou reakce KF agresivní (možná výstižněji napsáno podrážděný) to fakt nevím. Každopádně mi tak někdy (v případech co už jsem psal) připadají.
K samotným závodům a jejich organizaci a pohybu kolem, vody můžu napsat to samý, co Ty. Jestli jsi můj příspěvek chápal jako volání po podrobných online vstupech, tak to tedy nebylo. Na Šíravě jsem bohužel nerybařil- snad ae mi to někdy poštěstí:)) I já Ti přeju hodně pěkných ryb na podložce :)

čvachta - Profil | Ne 21.9.2014 17:18:48

Taky si myslím,že pokud byla pochybnost,je třeba nejdříve použít domluvy,pak kotvičky a nakonec rozhodčí na cizý montaže v sektoru a byl by problém vyřešen,ale konkrétně tenhle případ neznám takže nechci dělat vševědu. Ještě malé poděkování těmhle třem borcům, kteří fotili a natáčeli.
Kuba momentálně zůstal na Širavě a v klidu si tam zpracovává materiál na DVD z tohohle závodu,které si myslím bude tou pravou třešničkou na dortu.

BigD - Profil | Ne 21.9.2014 17:06:33

Kocháč >> :o)))
No jak je vidět, tak místa, peněz a slivovice není nikdy dost!!! :-D

Kocháč - Profil | Ne 21.9.2014 16:54:47

BigD >> Člověk by řekl 3000ha, místa dost :o))))

Švec - Profil | Ne 21.9.2014 16:54:31

BigD >> když na závodech uvidím jak mě někdo zaváží do sektoru tak bych hned volal rozhodčí a řešil to hned a ne po závodě na MRKu. Od toho jsou protesty, kauce atd... A při podezření na tak závažné porušení pravidel by se určitě nějaký volný rozhodčí našel.

Kocháč - Profil | Ne 21.9.2014 16:54:05

čeman 29 >> Ale rozvádíte to,teď už pozdě. Při závodu jsi měl podat ofiko protest, rozhodčí sedne do lodě a pojede si v klidu pro montáž. Složit litr kauci a když to bude pravda, tým z trojky jede domu, když ne, váš litr dostane poškozená strana.

BigD - Profil | Ne 21.9.2014 16:46:06

Švec >> No to by třeba musel být zrovna u tebe. Pokud měří a zapisuje některému sousednímu týmu, tak na něj nebudeš čekat- ty sektory jsem si prošel a je to fakt rozlehlé. Akorát jsem nebyl na Prímestské a v Zalužicích, ale to je víceméně na stejno.

Švec - Profil | Ne 21.9.2014 16:40:36

BigD >> a co v vzít rozhodčího do lodě ať si to opatrně smotá a uvidí kde je montáž položená ?