Rybářské články, povídky, recenze

Prvně jsem nechtěl zadávat otázku, ale nakonec jsem si řekl, že by to mohlo pomoci nejen mně.
Jakým způsobem píšete vaše články vy co jste autoři, o čem rádi píšete? Na co by si měl začínající autor dávat pozor, čeho se vyvarovat?
Jaké články a povídky máte nejraději vy čtenáři?
Autor diskuse: Kocháč - Profil , 5.1.2014 všeobecné - ostatní

F.T.M. - Profil | Po 6.1.2014 19:05:19

Kocháč >> Jsem s tebou :-))))) Táta vždy řekne mámě "máš pravdu a já zase klid" :-))))))

Kocháč - Profil | Po 6.1.2014 18:49:37

fotojakes >> Nejde o hádání, pohoda. Hádání vypadá jinak :o)))

fotojakes - Profil | Po 6.1.2014 18:36:33

nehádejte se! Já bych řekl, že pravda je někde mezi tím, protože každý má jiné zájmy a priority:-). Nelze napsat, že to je lepší a to horší, protože někdo si hold rád přečte krásně napsanou povídku i když její obsah nemá pro čtenáře velký informační přínos a druhý zas krkolomný technický článek plný informací a poznatků.

Poušťák - Profil | Po 6.1.2014 18:34:26

Kocháč >>Tomáš Marný..o))

Kocháč - Profil | Po 6.1.2014 18:11:20

Darcy >> To snad ani ne. Jen jsem to záměrně přehnal a poukázal na to, že třeba i dobrá myšlenka napsaná s chybami stojí za prd. Mimochodem ty umělotiny třeba i s pěknou fotkou taky nemusím.

Darcy - Profil | Po 6.1.2014 18:02:35

Kocháč >> Tak tohle sis už mohl odpustit. Zřejmě patříš k malé skupině tady na MRKu, která nesnáší jiný názor.

Kocháč - Profil | Po 6.1.2014 17:58:43

Darcy >> A jag se ti lýbý, kdyš čtež tohle? A třeba to může mít i myšlenku :o)

Darcy - Profil | Po 6.1.2014 17:52:09

Kocháč >> Určitě si rozumíme. Protože podle mě, má větší vypovídající hodnotu článek napsaný s pravopisnými chybami a případně nekvalitní fotkou, který popisuje např. nový rybolovný způsob, než pravopisně bezchybně napsaný blábol stylu: přijel jsem a chytil jsem dvacetikiláka na bojlí xy, s perfektními fotkami.

jurasoft - Profil | Po 6.1.2014 15:33:29

Kocháč >> zažil jsem cca 11 dní..když už utíkali myši z biwaku jak smrdím tak jsem se šel koupat do labe..vzal jsem člun a odplaval doprostřed a houpnul do vody...v říjnu...z tý zimi se mi skoro kousla pumpa..sranda byla, že člun táhl proud do německa a já se ho snažil dohnat...i když jsem ho měl na špagátu tak ten tah vody byl silnější..no a vlést do vysokotlakáče taky byla sranda..no já se moc nesmál...takže by mě zajímalo jak u vody dneska...roky si plánuju zahradní sprchu a chemický wc...

Fishky - Profil | Po 6.1.2014 14:39:21

Přesně jak píše Milda. Článků je kopec ale najít technikdy hodnotný čtivý či zajímavý lehce čitelný (aby to člověka vtáhlo do děje a pohltilo) moc není. Stačí klidně popsat jeden lov - viz MM ale umět to je dar z hůry :-) V jednom odstavci popisuje montáž a techniku lovu a v zápětí si ujíždí na bábovce od babičky, nebo sjede příznivce teplý vody (čaje) :-)) nevím, zda vidím /stejně jako Ty/ stejnou tu hodnotu článku (kvalita textu, fotky a ulovené ryby) páč třeba MM může chytat i placaté slizké cejny a článek s úsměvem a zaujetím dočtu dokonce, i když má foto z mobilu ;-)

Kocháč - Profil | Po 6.1.2014 14:24:55

jurasoft >> Pěkná připomínka, možná by vše mimo popisu lovu a ryb bylo zajímavější. Já byl nejdéle v kuse na rybách 11dní, z toho pár dní sám. Dneska bych s takovým tématem uměl čarovat :o)) Co si pamatuji, tak to byla pecka a životní zkušenost být několik dní sám bez mobilu, rádia a podobných informací u vody. Pecka je ten čas, začne ho člověk vnímat jinak a i tu přírodu kolem sebe. Možná i trochu katarze, protože vydržet sám se sebou to je někdy na bednu :o) Po pár dnech to přejde a potom to je mazec. Kdo to nezažil, ten nepochopí.

jurasoft - Profil | Po 6.1.2014 14:19:12

Poslední dobou jsem narazil na 2 články o dlouhoooodobém lovu. O 30 dnech, o 2 měsících na rybách. Sám si to nedovedu představit. Asi jsem moc městský, moc zvyklý na otočení kohoutku s teplou vodou. Očekával jsem, že se v obou článcích dočtu něco o zázemí lovu, o tom jak se dá na jednom místě u vody v biwaku strávit takovou dobu. Vyjmenování dní kdy bralo, kdy pršelo mě až tak nebere jako v jak dalekém křoví vyrostla jak velká hromada trusu...podle úrovně článků se pak pozná jazyková zásoba pisatele, hlavně kolik toho čte aby věděl jak se co dá napsat..

Kocháč - Profil | Po 6.1.2014 14:17:44

fotojakes >> V tom se vyznáš ty, protože fotíš a protože jsi se kolem toho motal. Já mohu dát pouze na svůj dojem. Fakt tomu nerozumím. Zajímalo by mě, jestli nějaký časopis třeba z důvodu úspor zvolil horší tisk a jaký je v tom rozdíl. Já poznám rozdíl jen mezi současným třeba Kaprem, který leží vedle mě a novinami.

Kocháč - Profil | Po 6.1.2014 14:14:18

fotojakes >> To bezesporu, to je super ta okamžitá zpětná reakce. Člověk se díky tomu může podstatně rychleji učit a zdokonalovat se. I přes některé dohady, kterých se často i účastním, si pořád myslím, že samočistící schopnost funguje. A to i přes to, že procento "hloupějších" diskutérů neustále roste. Ale horší už to asi nebude a vždy se najde někdo, kdo je schopen napsat rozumný názor, ze kterého si člověk vezme co potřebuje.

fotojakes - Profil | Po 6.1.2014 14:13:32

Kocháč >> I ty fotky jsou sporné, vem si schválně pár časáků, kde jsou stejné reklamy a zjistíš, že jsou tam velké rozdíly v tisku. To je dáno tím, kdo to tiskne a jestli mu stojí někdo z redakce za zády:-)

Kocháč - Profil | Po 6.1.2014 14:09:07

fotojakes >> Z hlediska informací opravdu není, teda vlastně je. Internet je na tom 100x lépe, je živější a rychlejší. Co se týče fotek, tak je sice papír dnes možná trochu retro záležitost, ale krásná fotka je hezčí na křídovém papíře než na monitoru.

fotojakes - Profil | Po 6.1.2014 14:07:21

Kocháč >> Hlavně se informace z článků a videí mnohem více rozeberou v širším kruhu v diskusi, což má také velkou hodnotu a není to jen o zkušenosti a názorech autora:-)

fotojakes - Profil | Po 6.1.2014 14:05:45

Kocháč >>tak obrazy jsou úplně něco jiného. Mezi časopisem a webem pro rybáře zas takový rozdíl není:-)

Kocháč - Profil | Po 6.1.2014 14:00:06

fotojakes >> Internet je pecka a díky netu nebo i konkrétně MRKu lidi vyzískali velice rychle spoustu informací a to levně. Třeba takový MRK dal za svoji relativně krátkou existenci lidem s prominutím mrdu informací. Je tady v podstatě všechno co by člověk hledal v tištěné podobě 1000x dlouho pokud by to našel.

Kocháč - Profil | Po 6.1.2014 13:57:03

fotojakes >> V úrovni textu a informace žádný, ve fotkách velký. Už jen proto, protože třeba obraz od nějakého patlala třeba Leonarda da Vinciho má taky větší cenu v rámu než na monitoru :o))) Asi jsem stará škola, ale knihu raději čtu ve vazbě než na tabletu. No a to nepopírám, že hodnota informace je stejná.

fotojakes - Profil | Po 6.1.2014 13:41:23

Kocháč >> a jaký je v tom rozdíl (web/print)? Myslím z pohledu uveřejňování článků, ne toho, že si časák přečteš na záchodě, či u vody:-)

S tou zpětnou vazbou máš pravdu, ale právě díky ní, se hodně lidí bojí na internetu vůbec zveřejňovat své články, snad ze strachu, že ho nedokáží před případnou kritikou obhájit, případně jí snášet.

Kocháč - Profil | Po 6.1.2014 13:33:57

Martin02 >> Já to pro jistotu dělám jinak. Dám to přečíst někomu v mém okolí, protože jinak by jsme měli záchod dost často ucpaný :o) No a mimo to doufám, že úplný odpad by majitel média ven prostě nepustil a jsem připravený i na informaci, že to prostě ven nepůjde. A už se mi i stalo, že byly připomínky k textu, tedy se musel přepracovat nebo přetáhnout myší do koše.