Feeder v zahraničí v zimních měsících?

Jelikož su fajnovka a nebude se mi chtít mrznout u vody kde by to šlo i v zimě, a jelikož mi zbyla dovolená, tak pokládám tuto otázku - jezdí někdo na feeder do teplejšího zahraničí, a případně chystá se někdo letos v zimě? Kapraři i sumcaři vyrážejí do zahraničí často, ale mě primárně zajímají cejni, cejnci, plotice, a z vyloženě říčních druhů parma, podoustev, ostroretka a tloušť. Pokud se lze vyhnout při chytání těchto druhů ryb kaprům, tak se jim vyhýbám. Takže má někdo zkušenost s rybolovem v zahraničí zaměřeným na tyto druhy v měsících leden, únor? Díky předem za odpovědi.
Autor diskuse: miramax - Profil , 31.12.2013 feeder - revíry, cestování

miramax - Profil | Út 7.1.2014 8:47:25

díky všem zatím diskutujícím, a díky i za odkaz na články. počasí venku asi nikoho moc nemotivuje se zamýšlet nad takovým typem výletu :)
abych to ale upřesnil, nejde mi o to, vyrazit si v zimě za sluníčkem se ohřát, spíš typově o čtyři pět dnů v prostředí, kde ryby berou celoročně a je tam přes den kolem osmi, deseti stupňů - to mi stačí, furt je to lepší jak sedět na Moravě při -5 stupních.

whitehunter - Profil | Pá 3.1.2014 9:09:54

miramax - >> předem přiznám, že to nebude asi natolik konstruktivní, jak by bylo potřeba, protože ony kýžené měsíce (leden, únor) jsem tam nechytal, ale v březnu už ano. Konkrétně Itálie - Pád. Na feeder cejnů mraky (ale nijak velkých), nějaký ten karas, malí boleni, jeden babysumec a kolega chytil i úhoře. Chytali jsme nástražky, takže třeba o parmy jsme se nesnažili, ale je jich tam dost (na vhodných místech). Kapra jsem tam na feeder, myslím, nechytil...
Jinak ale ta Itoška v zimních měsících taky nejsou žádné tropy. Je tam sice podstatně lépe, než u nás, ale pokud chceš za teplem, poohlédl bych se jinde.

usak - Profil | Pá 3.1.2014 8:06:53

miramax >> v ramci te dojezdove vzdalenosti bych to videl na Italii. Rekl bych, ze tam se parmy chytaji celkem dost a v krasnych exemplarich(je otazka, zda i v techto mesicich?). Cilene tam na ne asi nikdo nejezdi, ale sumcari ci kaprari sem mnohdy davaji fota krasnych ryb, chycenych nahodou ci pri kraceni dlouhe chvile...
(jen tak z hlavy, tento clovek sem daval nejake fotky, mozna i clanek z parmovacky na Padu... http://www.mrk.cz/clen.php3?id=2634&kw=RAF)
Talosi maji i celkem dost webovych stranek, ktere se parmolovu venuji...

miramax - Profil | Pá 3.1.2014 7:54:54

Levák Bob >> sacrebleu, seděl jsem do devíti v práci - to víš konec roku :( napříště se již pokusím zůčastnit. Případně vysonduj vše potřebné a pojeď se mnou. Doprava grátis :)

Levák Bob - Profil | Čt 2.1.2014 23:02:07

miramax >> měls přijet 27.12 na Vinarius. Jako neškodný lovec nástražek, bys dostal od zcestovalých sumcařokaprařoštikařů relevantní info. Jako fakt.

miramax - Profil | Čt 2.1.2014 22:00:57

Tož zatím nic moc, Kóďo, vypadá to, že pojedem sami :) Kdysi jsem někde četl článek o lovu ostroretek v Bosně nebo jinde na balkáně - tam bych si to představit uměl. Snad se ozve někdo s reálnou zkušeností, jinak nezbývá než to Ebro, ale radši bych si představoval něco v dojezdové vzdálenosti 12 hodin autem, na delší cestování su už asi moc pohodlný.

KóĎA - Profil | St 1.1.2014 16:46:43

to je velmi zajímavá otázka - akorát také tápu. Viděl jsem na FaH zajímavou reportáž z Maďarska - jezero u elektrárny. Ale ponejvíce by mě zajímala Itálie nebo Španělsko. Ostatně i hodně trofejí U.K. parem pochází ze zimních měsíců. Tak snad se někdo objeví s praktickými zkušenostmi.