Přechod na elektronickou evidenci

Jaký je váš názor na přechod k elektronické evidenci členů ČRS,zlepší se tímto dle vašeho názoru možnosti MO...atd...každý názor je zde vítán...M.
Autor diskuse: ctvrtmile - Profil , 27.12.2013 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Drtic21 - Profil | St 1.1.2014 8:44:44

No, mládenci, vzhledem k tomu jak fundovaně jste se vyjádřovali o problematice chovu ryb a dalších problémů s hospodařením, nabyl jsem dojmu, že víte hodně o všech fíglech s tím spojenými. Ale nemyslím to zle. Je to opravdu dost složité.

nofish - Profil | Ne 29.12.2013 15:57:25

kasch >> solich76 - 29.12.2013 15:48:31 >> no, asi je na čase, aby sis to přečetl všechno ... ;-)
Je to jenom o tom kdo a za jakých podmínek to dělá, stejně tak jako nevím proč sem taháš placení "všeho co si řekneš", já to nike netvrdil, právě naopak.

solich76 - Profil | Ne 29.12.2013 15:48:31

nofish >> nečet jsem to vše ale souhlasím s MRKNATO .......chovali jsme si taky ryby a bylo to tak prodělečné až hrůza. Ještě jsme to právě dotovali ze svého. Nemysli si že ti ÚS vyplatí vše o co si řekneš.

nofish - Profil | So 28.12.2013 23:09:40

Mrknato >> ad "2)" no že ti to taky došlo člověče. 2kg i víc uděláš i za tři roky, když se daří jak má, o to už nejde.
ad "1)" Já to vím. Proto musíš vědět jak na tom jsi, co zvládáš a co ne. Není to o ničem jiném než o profesionalitě. A tím profesionálně odvedenou práci a je jedno kdo a za kolik ji bude dělat- to teď neřeším.

Vím, že jsou tu úplně jiné problémy než nějaké K70 a nonstopy. Ale nikdo je nějak neřeší. Zajímalo by mě kdy se něco stane. Ale co vím já, tak některé MO jsou jedni z těch co mají občas snahu některé problémy řešit a ne jen počítají kolik co stojí....
Balím to. Měj se.

Mrknato - Profil | So 28.12.2013 22:48:03

nofish >>
1) Je to jinak. Když budeš po komerčním chovateli chtít aby ti htrhl trn z paty a to ještě jen někdy, tak s ním žádný kšeft neuděláš.

2) Ano o rok jsem se seknul, omlouvám se, nad 2kg se jedná o čtyřletou rybu. (Ryby nechovám)

Problém je,
že všichni chtějí rybařinu posouvat kupředu hájením kapře, zvyšováním měr, zaváděním horních, milicí svazu, profihlídači kapř a trvrdými postihy za porušení zákona. To ale podle mě nestačí.

nofish - Profil | So 28.12.2013 22:37:46

Mrknato >>
1) To je to co celou dobu tvrdím. Když to vyjde, odchovám, Když to nevyjde, nakoupím. Stejně jako s prasetem doma ve chlívku - přehnaně řečeno

2) O rybařině víš prd, tak se do toho alespoň nese*. Kecáš blbosti, jestli si myslíš, že měnší 1kg ryba za dva roky je malá. Je to daleko složitější než myslíš a předem tě upozorňuju, že se ÚMYSLNĚ chovají dvouleté ryby i cca 25-30dkg. Dělat pravidělne dvouletou rybu o váze jako jsi psal, tedy 1,5-2,5kg a k tomu v kusech co potřebuješ je šílené. Jestli to umíš, neseď na mrku. Jakákoli firma tě okamžitě zaměstná a zaplatí zlatem.

3) Už končím a se*u na tebe :-))) Zasekl ses na tom kolik se vybere peněz a tím to končí. Náklady kromě ryb nevidíš. Víš moc dobře, že se spoustou věcí souhlasím a taky se mi nelíbí, že peníze mizí. Na druhou stranu jsi mimo reálné uvažování o tom co kolik stojí. Vidíš jen že peníze = ryby.

Mrknato - Profil | So 28.12.2013 22:22:15

nofish >>
1) Pak je věc úvahy jednoduchá. Když by MO se svými zaměstnanci a brigádníky dokázaly odchovat násady za tutéž cenu, jako komerční chovatel, tak ať je chovají, ale je to věc toho množství a ceny. Komerční chovatel nebude uživateli látat záplaty v jeho byznysu.

2) Když někdo bude mimo svaz chovat kapř o váze 1kg 2 roky, tak zkrachuje. To zase kecáš ty.
Úprava ZP je možná, ale pak je blbý, když RO vyhoví, tak mu tropit taškařice s K70, která jde proti tomu, že se nemusí vysazovat pidikapř.

3) Vyjádřil jsem se ke všemu.

4) Území revíry jsou ty, na kterých platí územní povolenka a uživatel je ÚS. Nechápu co jsi tím myslel. Jinak revíry Rady, revíry pro děcka, revíry pro místní, za brigády ostatních je tunel a svazočuňárna, kterou jsem tu řešit zatím nepostřehl.

K závěru : Určitě to ustojím, ale nejsou to jen peníze za dětský kroužek. Už ty peníze za ryby které jsou pro člení dělají bordel ve vnímání provozu a ceny za rybolov. Je to podobný, jako by se nevykázala část úlovku v sumarizaci a v CS rybolovu. To samý je o autodopravě. Mě jako člena nezajímá, jestli auto mohlo jet 1x, nebo muselo jet 5x, nebo se to auto muselo koupit. Já to nedokážu posoudit. Dokážu posoudit, jestli se za cca 500 mega vysadí za 188, nebo 300 mega i bez psychologa. Pokud každýho jedno nebude nic nutit chovat se ekonomicky, bude jen hůř. No a čím víc lidí má přístup k lizu, může si zobnout, tím hůř. Není nic jednoduššího, než při závěrečném účtování sdělit členi, že za vybraných 60 milionů (u nás), se vysadilo za 40 milionů. Dnes to je nějakých 17 mega......)))) Pravdou je, že máme kanclíky, závodníky, výbory, pdseudochovy, které ještě ke všemu na pstruhovkých drancují revíry hůř jak kormorán..... Ještě že ho máme )))))

nofish - Profil | So 28.12.2013 21:56:21

Mrknato >>
1) nejde mi o chov, ale když už jsme u toho tak to za tu samou cenu odchováš i v rybníčku doma na zahradě, když umíš. Za tu samou cennu co firma s produkcí tisíců metráků. Nemusíš být velká firma. Akorát že neprodáš za rozumnou cenu, všichni tě oberou, pokud to nedokážeš prodat sám. Je to jen o tom jestli umíš.
2) nekecej do rybařiny, když o tom víš prd. Netvrdím, že se nedá se štěsím udělat kapr, který bude mít za dva roky kilo, možná o trošku víc, ale někde se alspoň zeptej, běžně se to fakt nedělá, natož ryby 1,5-2,5kg.... Když ti ÚS řekne že máš dát do revíru 1000ks o váze 0,8kg a za to dostaeš čásstku "X", a ty dáš 1100ks o váze 1,5kg, někde ten rozdíl je a nějak to musíš zaplatit. A buď to platíš chovem, nebo v nákupu. Tak i tak to stojí víc než by mělo a než ti dají, když to vezmeš jednoduše. Další prachy nepočítám, to je abys pochopil, že není všechno jak se zdá a nehodlám tu řešit další čachry s přelíváním peněz z leva do prava a zpět.
3) provoz kanclíku musí někdo paltit. A ty kanclíky jsou i teď. Ke zbytku ses nevyjádřil, proto že se to nehodilo co?
4) furt nechápu, co tu meleš o územních revírech. Aź na revír co je pro děcka do 15.let tady okolo mě můžu na ryby kamkoli chci a co je o 70km dál jsem neřešil. Dokonce odvádím prachy na radu a jejich revíry, kam ani nejezdím, takže platím chytačku pražákům.

Já ti to řeknu asi takhle. Doufám že to ustojíš a nezabije tě to. Jestliže vyberu za brigády sumu "X" a utratím ji za část ryb, dětský kroužek, povolenky, autodopravu a další věci, tak tu samou částku utratí i ÚS kdyby ty peníze vybírali oni. Podle mě by za to teda zaplatili méně věcí, protože velká hromada se rozkrádá lépe než hodně malých. A ještě mi tvrď že se v tomhle státě nekrade a hospodárně nakládá s veřejnými penězi a jdeš povinně na vyšetření k psychologovi.

Mrknato - Profil | So 28.12.2013 21:38:15

nofish >> Kolik MO by dokázalo chovat ryby, početně a velikostně jak členi očekávají, za tržní ceny, při stejných podmínkách byznysu, jaký mají i ti profichovatelé? Tady máš pravdu, že to jen odhaduji.... 2-5%?

Možná nevíš, že se kapři, jací jsou v ZP už nevysazují a u nás to dokonce posvětil i KÚ. Vysazuje se dvouletá ryba a ta má těch 1,5 - 2,5 kg, ať je odkudkoliv. Existují i přepočky násad, ale to asi víš..... Doplácí se hlavně z redistribuce a i z rozpočtu MO a to jak ztráta z chovu a tak i investice, odpisy, DKP, mzdy, odměny, ale z toho nelze říci, kolik to dělá a jestli musí dělat a jestli tam skutečně šla ona částka. Je to spíš o tvrdosti tuhy v tužce a jejím ořezání......)))

Dětské kroužky u nás nejsou a kde je mají, tak si je platí ze svého, aby MO měly více členi- opět business. Rybářské kroužky byly a jsou v jiném mimoškolním vzdělávání a platí si je rodiče, stejně jako i pionýráky, Mikulášskou nadílku a holínky, udice a žížaly....

Provoz kanclíku s chovem ryb nesouvisí a pokud ano, tak stejně jako u toho komerčního chovatele.

Zatím jsi mi nenapsal jeden jediný důvod co se platí z rozpočtů MO a je směřováno do územích revírů. Tím ale neříkám, že tam jde všechno i z rozpočtu ÚS, ale to je na jinou diskusi.

nofish - Profil | So 28.12.2013 21:15:46

Mrknato >> Ne, fakt ne. Buď nejsi střízlivý, nebo jsi se zbláznil, nebo to nechápu. V některých věcech máš pravdu, ale jiné zas nevidíš.
Neřeším výdělečnost chovu kapř. To by se muselo spočítat. Bral jsem to odhadem a byl jsem na nule. Je to sporné, osobně bych se na to vyprdnul a když už tak choval jié ryby i kdyby totálně extensivně, nebo z rybníků udělal revíry, když už jsou smlouvy na nájmy. Nebo něco. Ale to je jedno.
Vysvětlím ti to polopaticky jak malému dítěti. ÚS ti nadiktuje velikost ryb a kolik ti za ně zaplatí. Velikost je taková, že by se lidi zbláznili (70-80dkg, nebo kolik to bylo) To samé kusy. kusy krát velikost= cena co ti za to dají. Ty dáš do vody chytatelnné ryby co chtějí lidi teba v trošku větším počtu. Ale nějak to musíš zaplatit = tady máš velkou část peněz z těch brigád. Třeba. Dětské kroužky, další prachy. Povolenky zdarma pro ty co makají "kdykoli si pískneš, ryb. stráž a další"= další prachy. Provoz kanclíku= další prachy. Budem hledat dál, co stojí peníze? Ty tu furt meleš o tom jak by ty peníze šly do ryb, vzpamatuj se. Ony jinam nejdou. A pokud je MO utrácí za chlast a děvky pro pobavení členů, no tak je na čase jim to zatrhnout.

edit: Mimochodem. Říkám ti to furt. Sepiš celou tvoji koncepci na papír tak aby byla právně v pořádku, dalo s ejí věřit a přesvědč 3/4 rybářů ať udělají generální stávku za změny.

Mrknato - Profil | So 28.12.2013 20:58:43

nofish >> Hele, teď zase ty mě přesvědčuješ že jsi mimo. MO nemusí dávat nic do vody. Je to povinnost uživatele a ten ji může a nebo nemusí přenést na nižší org. složku. Rozdíl mezi svazocenou a tržní cenou násad je mnohonásobně menší, než objem rozpočtu MO, tedy peněz habakuk. Uživatel ZP plní a je jedno, zda sám, nebo prostřednictvím MO. Ty MO rády chovají, chovají kapř, protože jim z toho též něco kápne.

Hele za 40let jsem nezažil, že by členi něco zachraňovali, fakt ne. Idea to je dobrá, stejně jako se v budoucnu mělo odměňovat ne podle práce, ale podle potřeb. To taky nefungovalo, ale žvanilo se o tom dost a mnozí tomu i věřili. Protože i myslet se musí svazově a pokrokovo..)))))))

EDit : tedy že i ryb si bude moci v budoucnu vzít rybář podle svých potřeb a ne podle BP a vyhlášky. ))))

nofish - Profil | So 28.12.2013 20:47:34

Mrknato >> vzpamatuj se. Fakt. Teď mi to připadá, že třeba netušíš jaké kapř mají u nás MO dávat do vody, kolik za to dostanou a jaké ryby se dávají. A ať jsou z vlastního chovu, nebo nakoupené, tak ten rozdíl musí někdo z něčeho zaplatit. Tady máš ty tvoje brigády. O dravcích a jiných rybách než kapř radši nemluvit.
Pražáci mě nazajímají, mě zajímá to co mám u baráku a s čím se člověk bude v budoucnu potýkat.
Kanclík na okrese je fajn, ale když se něco stane, ryby nebo rybník ti dva lidi nezachrání. To taky není prča.
Počítat umíš, to ti neberu. Ale prakticky myslet už ne. Tohle nemá cenu.

Mrknato - Profil | So 28.12.2013 20:39:09

nofish >> U nás je cca 100 MO. ÚS v Hradci by měl ještě cca 4 pobočky (Svitavy, Pardubice, Trutnov a Ústí nad Orl). Podívej se kolik lidí z celé ČR je organizováno v Pražských MO! Nevadí jim to, naopak. Vše se odehrává poštou a e-mailem.

Co by se podle tebe dělalo s těmi cca 200 miliony, které by zbyly po MO? Brigády nech stranou. Jsou povinností k zakoupení území povolenky, ale do společných vod nejdou. To co dnes jde navíc, mimo plán, jde z redistribuce CS Rybolovu a je toho dost a opět v tom MO nijak nefigurují, až na to zarybňování,co dělají dobrovolníci + zaměstnanci svazu.

Hele ty trojko, co tedy MO dělají pro území rybolov, co by cca 15 profíků a pár dobrovolníků nestihlo, nezvládlo? Napiš to prosím..... moc mě to zajímá, ale prosím jen to, co souvisí s územním rybolovem.

nofish - Profil | So 28.12.2013 20:25:06

Mrknato >> Aha... takže si vezmi mapu a podívej se, jak velké území zabírá ÚS a jak daleko by hromada lidí asi musela jezdit. Kdyby byl je ÚS.
A když to dáš po okresech, bude to to co jsem říkal. Nebude to MO, ale fukce bude stejná.
Taky si zjisti třeba jaké "diktuje" ús ryby k zarybnění a počet. Tohle dát do vody, tak by byla sranda. Ty kusy i hlavně kila navíc jsou zase z peněz z MO (brigády atd)
Netvrdím, že MO jako takové jsou nepostradatelné, ale jestli si myslíš, že chovají kapři a tím to končí, tak už dej fakt radši pokoj, protože tak blbý nemůžeš být (ani s trojkou v žíle).

Mrknato - Profil | So 28.12.2013 20:16:18

nofish >> Prostě doba se mění a vzdálenosti se zkracují. Proč by prosím tě mělo někomu vadit jet do okresního města pro povolenku, když tam jede na katastr, do nemocnice, na úřad ......?

A ty by jsi chtěl, aby zarybnění soukromých vod MO platil ÚS, jako to bylo cca před 12 lety s malými vodami?

Územní rybolov funguje, ale evidentně mu chybí peníze, které skončí a svazově utratí tyto MO. Zarybnění územích revírů platí uživatel-ÚS. No a když zrušíš neefektivní a hluboce prodělkové chovy v MO, tak na co budou?

Mrknato - Profil | So 28.12.2013 20:08:33

kakr >> Náš ÚS má jen cca 37 tisíc členi a povolenku si bere cca 30 tisíc. Těch 10 čilimníků tam je už dnes! Japak se asi vydávají ŘP? přijde 10000 řidičů a také nový ŘP nedostanou hned. Řeč tu je o elektronizaci a pak objednání požadované povolenky a její zaplacení by mohli rybáři provést už třeba v září, aby mohli lovit hned zkraje roku.

Řeč tu je o ČRS, ne o MRS a její pověstné "půdě"...... Jak to provést u Vás, je skutečně jen Vaší věcí.

nofish - Profil | So 28.12.2013 20:01:26

Mrknato >> No jako kanclíky... tady bude kanclík v ostravě a všichni pro všechno budou jezdit tam? Uvažuj. Jako beru větší MO, ne ty "vesnické". Hele k jednání ss úřady... není to dobré, místní lidi znají problematiku vždy více, to neukecáš. Dobrovolníci ti doma nevezmou auto, nedají tam bedny a nebudou vozit ryby po revírech. Nebo budou, ale budou rovnou i udit (i když... já vím..)
ǔzemní revíry neřeším, my jich tuzas tolik nemáme a MO defakto platí zarybnění z velké části ze svých peněz. Když je dostane ús, kdo ví kolik zas zmizí "jinde".
Říkám furt. Neje*at do toho co funguje. Jen se vy*rat na věci co nevydělávají, nebo jsou sporné. Viz ty tvoje soukromáky. Zrušit, hned. Chovy kapra? Spočítat, nevyplatí se, zrušit... prostě se chovat jako firma, ne jako organizace na utrácení vybraných peněz.

kakr - Profil | So 28.12.2013 19:58:12

Mrknato - 28.12.2013 19:26:05 >>
Prosím,jak vydá ÚS (10 čilimníků) povolenky pro cca 70 000 rybolovců. Do kdy je bude vydávat ?? Počty jsou jednoduché, když jeden čilimník vydá 100 povolenek denně, což je slušný výkon, 10x100= 1000. Za pouhých 70 dní jsou povolenky vydané........do března. A to 10 čilimníků nebude dělat nic jiného. 10 čilimníků nemají snad ani na Olšinách.

Už slez z hrušky dolů, píšeš o věcech o kterých vůbec nic nevíš.

Mrknato - Profil | So 28.12.2013 19:53:13

nofish >> Je to revoluční představa, to jo. Kanclíky má a měl by uživatel, v nich by seděli zaměstanci, kteří by pracovali, jednali s úřady, stejně, jako to dělají dnes. Nevím co by se pos*alo? Ale určitě by to zvládli lidi v pracovním poměru a pár dobrovolníků. U nás ve Vč. se většina MO točí jen okolo svých soukromáčků a za peníze které dostane z ÚS koupí, nebo vysadí své ryby, které jim zbyly. Profit z peněz rozpočtů MO, území revíry nevidí..... To je to, co se se*re a už dlouho.

nofish - Profil | So 28.12.2013 19:46:35

Mrknato >> Nechci ti brát iluze, ale bez MO se neobejdeš. Možná by se to nejmenovalo MO, ale neobejdeš. Kanclíky, lidi k jednání s úřady, "rychlé roty" když se něco po*ere.... zas trošku soudnosti. Otázka je ta efektivita, to určitě.

Mrknato - Profil | So 28.12.2013 19:26:05

fotojakes >> To, co říkám o zbytnosti MO platí pro ČRS, kde ÚS nesídlí v "podkrovi", ÚS mají daleko více zaměstnanců na člena než MRS a pokud někdo říká, že by to v ČRS nešlo bez MO, tak uvádím po několikáté příklad ÚSMP a Radu, kde žádné "MO nehospodaří"......

Kdo říká, že MO jsou pro VRP nezastupitelné a ještě za peníze které na to spotřebují, tak ať uvedou co dělají? Výdej povolenek, sumarizace by celek jako ÚS s výpočetní technikou zvládl 100% a daleko levněji. Vysazování ryb a RS mohou dělat jednotliví rybáři pod ÚS dobrovolně, jako doposud a nejde o jednotlivce, pro které by to bylo výhodné. Výhodné by to bylo pro všechny, kteří loví ryby. Rok 2014 je pro takovou to změnu ideální, protože záleží jen na Radě ČRS, které složky nechá zapsat jako spolky pobočné....... Podle mých info ale budou zapsány MO i ÚS a proto musí stanovy nově popsat hierarchii, ne jen vyměnit razítka, jako u sousedů.

Elektronická evidence, digitalizace a další moderní technologie k takové úvaze vybízejí. Kdo chce hospodařit v MO na soukromém brčálníku, tak klíďo, ale mimo územní rybolov, mimo brigády pro MO a mimo členských pro MO. Nejde jen o efektivitu a možost zarybňování dvojásobným množstvím, nebo kvalitější násadou, ale i konec žvástů o práci zdarma. Nejen státní úředníci, ale i čilimníci mají tendenci se rychle množit a snahu dělat práci zadarmo, která ale přijde na bratru 250 mega a to moc zadarmo není.....

kakr - Profil | So 28.12.2013 18:49:18

Darcy >>
Kolik klientů za hodinu obsloužíte a kolik lidí povolenky vydává?

ctvrtmile - Profil | So 28.12.2013 18:37:23

kasch >> solich76 - 28.12.2013 12:56:53 >> zajímalo by mě,zda li při vydávání povolenky tkz.nových členů je tento systém schopen rozpoznat jestli jde o nového člena nebo o hříšníka z jiné MO...který má třeba zákaz...???

Darcy - Profil | So 28.12.2013 14:54:54

ctvrtmile - >> Místní organizace Havířov využívá počítačovou databázi členů již od roku 2000. Pokud vidíme jako výsledek komfort pro členy,tak ten je nezanedbatelný, především při výdeji povolenek odpadly dlouhé fronty. Zjednodušila se také činnost pracovníků výdejny. Zavádění výpočetní techniky do praxe za každou cenu, je podle mého názoru nesmyslné, především u organizací, které mají méně než 500 členů. Bohužel znám MO, které využívají počítač pouze okrajově a nadále nutí členy k vyplňování nesmyslných formulářů, platbě na poště a čekání na vydání povolenky. Když zavedení výpočetní techniky, tak se vším všudy. Jaká je praxe u naší MO? U okénka výdejny nahlásíte svůj požadavek a předáte peníze. Pracovník výdejny sjede čtečkou čárový kód na vaší legitimaci, zobrazí se vaše karta, několik kliknutí, tiskárna počítače vytiskne vaše osobní údaje na povolenku a také vám vytiskne potvrzení za co jste zaplatil. Na potvrzení o platbě(které je dvojmo), je dole text, že dáváte souhlas s nakládáním s vašimi osobními údaji kopii(která zůstává MO) podepíšete a odcházíte. Zapomněl jsem na vylepení členské známky do legitimace a razítko o výdeji povolenky.

solich76 - Profil | So 28.12.2013 12:56:53

ctvrtmile >> ne .......tento systém slouží ÚS ČRS. Jakýkoliv člen kterékoliv MO nenahlídne do karet jiného člena. Jestli to jde i centrálně to nevím. Možná ano.

ctvrtmile - Profil | So 28.12.2013 12:11:23

Tak jak jsem z vašich příspěvků pochopil,má tato el.registrace členů pomoci jen MO,nejedná se tedy o systém kompletní celorepublikové databáze s možností vyhledat člena ČRS v kterékoliv MO s možností náhledu do jeho karty...???

solich76 - Profil | Pá 27.12.2013 22:52:57

fotojakes >> přesně jak píše kolega hraji .........kdo by tu práci dělal? Potřebují je .......a hlavně jejich peníze.

hraji - Profil | Pá 27.12.2013 22:42:52

fotojakes >> v MRS se pokud vím vyžádalo stanovisko od svazového právníka a nutným změnám, ale nic zásadního ani podstatného se novým zákoníkem nemění, tedy rozhodně ne v řádu měsíců. Vize kolegy Mrknata jsou v tomto případě jen vizemi.

Louda - Profil | Pá 27.12.2013 21:59:53

kasch >> solich76 - 27.12.2013 20:41:42 >> máš pravdu že ne všichni cítí potřebu číst co je na stránkách MO nebo svazu

fotojakes - Profil | Pá 27.12.2013 21:33:54

hraji >> Já žádné jiné o.s. se strukturou jako má ČRS neznám, ale necháme se překvapit jak to dopadne. Vzhledem k tichu, které kolem toho panuje předpokládám, že není důvodu se znepokojovat:-)

hraji - Profil | Pá 27.12.2013 21:24:02

fotojakes >> bez MO to nejde, s těmi spolky s jeho závěry nesouhlasím, nemyslím si, že to musí nutně vést jen ke dvěma úrovním, územní svaz není podle mého názoru spolek. Rybáři určitě nejsou jediné o. s., které má více stupňovou organizaci. A hlavně, je na vše stanoveno přechodné období, kdy se to ujasní a případně doladí ve Stanovách.