zkušenosti s teleskopem JRC 3lb, 3,6 m

Zdravím,
máte prosím někdo podobnou, nebo stejnou zkušenost?
Mám tři teleskopy JRC 3lb, 3,6m, ale teprve teď jsem si všiml, když jsem je porovnával, že je každý jiný. Jestli je to nový nebo starší model, to neřeším. To je jedno. Ale dal jsem všechny tři pruty vedle sebe a každý je jinak dlouhý i očka má každý v jiné vzdálenosti. Ta celková délka prutů se liší cca o 5-8 cm. Ani jeden není stejně dlouhý a to mají mít 3,6m alespoň přibližně , že jo. Jenže opravdu je každý o těch cca 5-8 cm jinak dlouhý. Máte někdo stejný problém, nebo je to normální? Je to jen detail, zajímá mě, jestli to má i víc lidí. Díky.

ctvrtmile - Profil | St 6.11.2013 15:04:31

alx >> já bych řekl,že to normální u áčkové jakosti není,a to,že jsi prut polámal pří poloviční zátěži není už vůbec normální...hlavně spokojenost...

Mikšík - Profil | St 6.11.2013 14:57:11

Ahoj. Promiň, ale s touto situací jsem se u těchto prutů nesetkal, ale určitě to je možné. Já nemam 3,6 ale 3,9 a jsem s nimi spokojený. Krásná akce, dobře se s nimi nahazuje. Mam 3 roky a bez problému. :)

Laci - Profil | St 6.11.2013 12:37:23

je to uplne normalne, aj delene pruty 2-3 dielne nebudu uplne rovnako dlhe aj ked nie z takou odchylkou, je to zavisle ako do seba zapadaju spoje a ako hlboko sa zasuvaju, kedze teleskop ma dielov viac tak aj spojov je viac a vacsia odchylka, hrubka jednotlivych dielov uplne rovnaka nikdy nebude, a pouzivanim sa neustale obrusuju, u teleskopov moze nakoniec dojst k vysunutiu dielu úplne vonku, tesne predtym ked to bude drzat iba na 1-2cm bude dlzka celej udice vacsia, a spocitaj si kolko spojov na teleskope maš

alx - Profil | St 6.11.2013 12:24:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Čau, je to normální. Když jsem je kupoval, prodejce vybalil několik a nechal mě vybrat stejně dlouhé pruty. Prý je to tolerancí průměrů dílů při výrobě a jejich kompletací - nikdy nesloží dva stejné pruty.
Co se týká zkušeností, už bych je nechtěl, jeden jsem zlomil při běžném nahazování (40g olovo, výměna dílu v záruce). Přesto, nejsem moc spokojený.