Hlásiče Solar V10i

Ahoj, hledám nějaké info o hlásičích od solaru, konkrétně V10i. Proč se už neprodávají? Byli nepovedené? Napište nějaké zkušenosti kdo je máte.. (ty zkušenosti :)) ) Vizuelně jsou krásný..
Autor diskuse: Houmi.. - Profil , 3.11.2013 kaprařina - náčiní, doplňky

lukas11 - Profil | Po 4.11.2013 14:38:32

už dávno som to videl ale hlásiče nemajú iba príposluch V10r a svetlo V10t

lukas11 - Profil | Ne 3.11.2013 19:39:30

mam V8i pár rokov no mne šlapú ako hodinky ,sice nemajú píposluch .... dlho zhánam V10i no nikde sa nedajú ,pár x boli na ebay .uk .no furt my ich niekto vyfukol

Milda - Profil | Ne 3.11.2013 19:13:20

Byly docela poruchové,lze se to dočíst na některých anglických webech.
Mám je pár let,kupovány z druhé ruky.Po nějakém čase odešel příposlech a už mi jej nikdo nedokázal opravit.Ale už je několik let víceméně nepoužívám.
U nás je asi moc lidí nemělo(na svou dobu brutální cena,kdy jeden stál přes 6000Kč).
Technologicky předběhly svou dobu a většina hlásičů se jim v tom nevyrovná dodnes(ale už to nesleduji,tak nevím, jakou výbavu mají dnešní hlásiče nejvyšších tříd renomovaných značek).
Každý hlásič má vlastní SIM kartu tuším s 4.miliony kódů(frekvencí),kdy si sám u vody vyhledává volné frekvence,aby nemohl být někdo na stejné a nestalo se ti to,co jsem i párkrát u vody viděl-tedy že příposlech někomu hlásil záběr nějakého dalšího kolegy z jeho hlásiče.
Nastavení kroku citlivosti mezi 1-7cm,kdy ať máš jakkoliv nastavený vyšší krok(dejme tomu třeba ten nejvyšší-7cm),a máš záběr,tak se hlásič sám automaticky přeladí na nejnižší možný krok(tedy 1cm),aby byl záběr plynule hlásitelný.Pokud do 20.sekund(přesně si to už nepamatuji,ten časový úsek) není záběr od prvotního pípance,tak se hlásič sám automaticky nastaví na nastavený krok.To je velmi dobrá vychytávka v případě lovu na řece,kdy plave ve vodě nějaký bordel a naráží do vlasců nebo třeba na loď,kdy jsou vlny.
Volně měnitelné diody různých barev(třeba netradiční "bílá" jde velmi dobře vidět za tmy).
Jak jsi psal,tak jsou to krásné hlásiče,ale jejich největší slabinou je spotřeba baterií.
Využívá ne zrovna laciné baterie LR 1 a doslova je vysává.Jestli je to tím,že má moc funkcí a pořád hledá třeba volné frekvence nebo tak něco(v tomto zběhlý nejsem),to nevím.Ale moc dlouho v něm nevydrží.Díky těmto hlásičům jsem zjistil,že opravdu nejvyšší výdrž mají baterie Energizer,zbytek je druhá třída.Ale i ty v něm vydržely při nepřetržitém provozu něco málo přes týden.U jiných značek(třeba GP) se mi občas stalo,že jsem hlásič ani nezapnul nebo za nedlouho zjistil,že hlásič nefunguje, jelikož je baterie out.
Ve své době mi přinesl nejeden úspěch a tehdy nebylo na trhu zrovna moc hlásičů,které by měly tak nízkou citlivost,kterou člověk ocení třeba při delší vyvážce.
Takže on je to hlásič krásný s dobrými funkcemi,ale taky drahý "poruchový žralok".