Lodne motory Selva

Dobry den, mam v plane kupit motor SELVA Black Bass 8 (5xs). ak vlastnite motory SELVA, prosim info o spolahlivosti, skusenostiach, postrehy, ....

Dakujem !
Autor diskuse: kebator - Profil , 18.10.2013 všeobecné - náčiní, doplňky

P!F - Profil | Út 5.3.2019 10:40:45

tchudlicka >> Fotku s dialkovým ovladanim asi nenajdes, ten motor na to nie je robený. Tiež som nieco podobné isiel robit, nakoniec z toho zislo a radsej som ho predal a kupil iný. Treba dokupit nejaku srandu (stoji cca 50eur) ktora sa primontuje o zadne celo a riadenie sa montuje na to a motor. Neviem presne ako sa to vola. Kazdopadne treba aj specialny kabel riadenia k tomu. Co sa týka el. startéra neviem, ani si nepamatám ci ho tam je kam namontovat. Viac info, prípadne zakupenie tých veci tu: http://clny.sk/

tchudlicka - Profil | Út 5.3.2019 10:12:30

Ahoj, poradí někdo kde bych na netu našel motor Selva Naxos 5hp s dálkovým ovládáním?Četl jsem že se vyrábí s el.startem i dálkovým ovládáním ale fotky k tomu žádné. A nebo ještě lépe pokud se ozve někdo kdo tento motor včetně dálkového ovládání vlastní. (předpokládám jednopáka a bowdeny C2...). Potřebuji vyřešit pohon laminatky 6m 550kg. Díky

Rezeň 5,125 - Profil | Pá 21.9.2018 15:03:14

prodávají s eu nás ještě motory selva? na netu je mrtvo....

edit- tak asi dají, ale moc sem toho nenašel...

Vincent - Profil | Út 23.1.2018 10:35:19

Ahoj, chceme koupit motor Selva 15 koní. Má tu někdo nové informace? Jde nám o váhu, která je tu bezkonkurenční, tichost provozu a samozřejmě cenu. Díky za informace.

Mariner4 - Profil | Čt 15.6.2017 11:30:42

Ahoj má někdo lodní motor HIDEA 6HP? Zajímá mě celkové hodnocení tohoto motoru a jestli jde do skluzu s gumákem 330cm s 2 osoby? Děkuji za jakýkoliv názor.:-)

supermoucha - Profil | Ne 4.6.2017 22:35:22

Já o něm uvažoval taky ale po bádání se mi zdálo že je příliš hlučný.měl jsem Tohatsu 2t 5hp jel krásně 27KM/h ale taky rámus. pak jsem narazil na hondu 5hp je krásně tichá,jede dobře a je spolehlivá hlavně se nemusí řešit papíry, to že napíšou certifikát že to má 5koní u Selvy tak je k ničemu osobní zkušenost mého souseda který dostal pokutu na Slapech!! a ne malou.Jinak bych se zamyslel co od toho motoru chci a nezapoměl bych na tu svobodu s 5hp!!!a jestli nevadí kravál tak bych šel do 2t do 5 koní na ten se nevztahuje vyhláška o provozování motoru 2t nad 5hp na stáří užívaného motoru!! A je lehčí

mario31 - Profil | Ne 4.6.2017 21:47:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Carpkiller >> Aby nebyly samé negativa.... Měl jsem za 3 roky 2 Selvy Naxos. Předtím Johnson 5, Mercury 6 a Tohatsu 9,8 - tudíž mám s čím srovnávat. Upozorňuji, že nejsem lo´dař, ale tyto motory používám výhradně na ryby (Časté starty ,přesuny apod.) Zpočátku před koupí jsem se opravdu obával, jak bude ta Selva startovat, zda nebude moc hlučná a zakouřená.
Co se týká startů - naprosto zbytečné obavy - max na 2 škubnutí (i v mrazech). Přechlastal jsem to za celou dobu max 2x a to mojí chybou při startu. I po přechlastání jsem nastartoval do minuty. Co se týká chodu, ani jednou to za celou dobu při jízdě nezahaprovalo a nezdechlo (což se u výše uvedených značek občas stalo). Leju do toho olej Valvoline 2 a moc to nekouří. Co se týká spotřeby, musím nesouhlasit. Jezdím sám s lodí vážící přes 100 kg a stabilní spotřeba při jízdě ve skluzu kolem 4 litrů při rychlosti 30 km/h, což si myslím je u 2T tohoto výkonu slušná spotřeba. Jak psal PIF, není to plnohodnotných 15 HP- má 260 ccm ale výkonově se 15 HP 4T přibližuje. Rozdíl ve výkonu při stejné lodi a zátěži s Tohatsu 9,8 4T znatelný, Selva má jednoznačně navrch. Další velké plus je váha - 30 kg. Hlavně tento parametr u mě vyhrál. Když to shrnu - ano, měl jsem z koupě tohoto motoru obavu, ale dnes musím objektivně říct, že zbytečnou. Motor splňuje přesně to, co jsem od něj očekával. Není to samozřejmě žádný technický skvost, je to naprosto jednoduchý motor, ale v poměru cena/výkon je bezkonkurenční.
Takže jediné co mohlo být na motoru lepší je jeho samotné zpracování, ale ten, kdo od něj očekává práci, ne módní přehlídku bude myslím za ty peníze co stojí hodně spokojen.
Jak píše PIF a to s ním naprosto souhlasím, jsou mnohem lepší motory, ale bohužel taky za úplně jinou cenu. Když se podívám, co tady stojí ojetiny, které kšeftaři tahají ze zahraničí, tak se v budoucnu znovu budu rozhlížet po něčem takovém jako Selva , protože dávat z stejný výkon 2x tolik u renomovaných výrobců se mi prostě nechce.
Upozorňuji, že nejsem žádný prodejce této značky. Dále musím uvést, že jsem si oba motory zajížděl sám, a oba jsem kupoval nové a dodržoval návod od výrobce.

MRyb - Profil | Ne 4.6.2017 20:30:30

Carpkiller: Napsal jsem svůj názor zadavateli otázky dle mých znalostí a zkušeností. Myslím, že si trošku odporuješ ve svých stanoviscích na bezpečnost provozu na vodě. Vadí ti, že dávají policisté dýchat účastníkům plavebního provozu dýchat při kontrole na alkohol (tedy kontrolují dodržování pravidel zákona o vnitrozemské platbě), a zároveň se mě tážeš, zda vím, jaká je situace na vodě. Jaká je situace na vodě vím a myslím si, že by kontrol mělo být více. O papíry přijdou ti, kteří nebudou stanovená pravidla dodržovat. Je to stejné jako na silnici. Pokud si chceš koupit Selvu do 5 hp, tak je všecno v pořádku a nic se neděje. Jestli je tvůj člun těžký a nestačí ti motor 5hp, tak si prostě musíš koupit motor silnější a udělat si papíry. Nebo se přestěhuj do německa a bez papírů můžeš jezdit s motorem do 15hp. Pokud chceš Selvu silnější než 5hp v čr a nebo jezdit napitej, tak to v pořádku není a přeber si to v hlavě už sám.
P!F: Já vidím 6 renomovaných nadnárodních firem s vlastní celosvětovou sítí dealerů a často historií delší než 50 let. Všechny tyto firmy poskytují záruku na svoje produkty. Já osobně jsem v žádné továrně na výrobu lodních motorů nebyl a věřím, že ty také ne. Tedy zde reprodukuješ jen to, co sis sám přečetl někde na netu. I když může motor jedné značky vypadat na první pohled úplně identicky jako motor jiné značky, neznamená to že je poskládaný ze stejně kvalitních součástek (i když vypadají na oko stejně). Materiálově může být součástka bez problémů ošizena. Také systém kontroly kvality si řídí každá firma po svém a ručí svým odběratelům svou garancí. Já tedy vím, že u mého motoru Honda mám při dodržení podmínky jednoročních prohlídek záruku 5 let. Má tyto podmínky i Selva?
Ještě že nejsem akcionář firmy Mercury. Kdybych si tu přečetl tvé vyjádření k Mercury motorům 5hp, tak bych asi musel zavolat do firmy a přesvědčit představenstvo, aby se na výrobu těchto motorů vykašlali, že se touto činností nemá smysl zabývat.
Omlouvám se zadavateli otázky za tématu nepřínosný příspěvek.

P!F - Profil | Pá 2.6.2017 12:13:46

Carpkiller >> Selva hlavne nie je vyrobca motorov. Male motory do 15hp vratane tych XS verzii si nechava robit v cine, 15hp a viac je vsetko Yamaha, este aj kluc od motora dostanes yamahu, maximalne maju inak nastavene riadiace jednotky.

Jasne, teraz vsetci zacnu drzkovat, ze treba kupit Mercury. Mno to by sa asi divili, keby vedeli, kde sa tie male mercuraky robia. Amikom prd zalezi na kvalite malych motorov, to je tak 1 percento ich obratu, ak vobec.

Carpkiller - Profil | Pá 2.6.2017 12:04:44

P!F >> ještě jednou díky za cenné info, i za sz. nadávat na levnější motory umí každý, hlavně ti, co je nikdy neměli.
je to stejný jako kecy typu: japonec až nakonec, fordem tam a pěšky zpátky, atd atd.... jak se snažíš v druhém příspěvky vysvětlit, ty motory stejně dělají maximálně 3 továrny, jinak je všecko identické, když nebudu počítat voriginál čínu jako hidea, parsun, mercury či yamaha design, to jsou šroty to jo, ale zrovna Selva, patří co jsem zjistil do kategorie nejlepších motorů, i když na poslední místo, tak pořád k těm top značkám.

Carpkiller - Profil | Pá 2.6.2017 12:01:50

P!F >> já vidím tři, ale mohu se plést.

P!F - Profil | Pá 2.6.2017 9:40:18

MRyb >> pekne napisane. Je vidno, ze sa naozaj vyznas. Ked napisem v rade Selva, Yamaha, Honda, Mercury, Evinrude, Tohatsu, kolko realne vidis vyrobcov?

P!F - Profil | Pá 2.6.2017 9:38:18

Carpkiller >> Na tych 20 mth to bude ok, akurat sa naucit to startovanie ked to prechlastas. Idealne kup to s el startom ak je taka moznost a vsetky problemy vyriesene.

JPfish - Profil | Pá 2.6.2017 8:43:06

Carpkiller >> Mám stejný názor jako MRyb.Stejně časem to pochopíš sám
a půjdeš do osvědčené značky.Ten dvoutakt měl jeden kolega na lodi v maríně u nás a bez
startovacího spreje to nešlo nakopnout a nebo věčně přechlastané.Ten čas co promarnil při
laborování jak to nakopnout vážně za to nestojí.Opravdu méně času zabere si udělat ty papíry.
Ten čtyřtak neznám a nemůžu hodnotit.

Carpkiller - Profil | Pá 2.6.2017 8:22:51

MRyb >> to jsem právě pročítal a moc negativ jsem nenašel, lod přihlašovat nehci rozhodně, proto nechci vůdce plvavidla, schválně jsem investoval do lodi takové, která se vejde do limitů pod nutnost přihlášení a byl bych blázen ji přihlásit...
viděl jsi co se děje poslední dobou na vodě?
Policajti jsou ti schiopní a dávají dýchat i za veslování na gumáky, s takovou o vůdce přijdou všichni rybáři do úár let a co pak s motorem, co s lodí? můžeš se s ní leda tak vyfotit, stejně tak s drahým motorem....
to raději ať to žere o 30% víc,ale ať to loď spolehlivě utlačí a nemusím nic přihlašovat.
Za další pro mé kaprařské účely, na přejetí max 10km ve středu a dalších 10km v neděli, rozhodně nevěřím že Selva nestačí, když jich na moři jezdí bez problému stovky, možná spíše tisíce a jen na lipně jsou jich prý desítky, proto hledám uživatele kteří je vlastní, abych se dočkal skutečných zkušeností z praxe.

Carpkiller - Profil | Pá 2.6.2017 8:16:39

P!F >> děkuju za info, slyšel jsem že občas to takhle umí zazlobit, ale jachting info jsem pročetl a právě že většina lidí ho spíše chválila než že by na něj plivali, musí jich jezdit mraky.
a jde o to, že záměrně nechci svou loď přihlašovat, takže to musí vyřešit touto cestou, 5hp mám k dispozici mercury, super motor, ale na 700kg lod je to už slabý...
kolik toho při lovu kaprů najezdím, do dvaceti motohodin ročně, za rok ho ani nezajedu, takže podle mě je koupě o půlku dražšího a hlavně přihlášení nutného nesmysl, to prostě nechci.

jinak nikdo další kdo by ho skutečně měl a používal?

MRyb - Profil | Čt 1.6.2017 21:41:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Napíšu ti podobně jako už psal někdo níže:
Do Selvy bych nešel. Projdi si fórum www.jachting.info Vyber si z osvědčených značek jako Honda, Yamaha, Suzuki, Evinrude, Mercury nebo Tohatsu dle svých finančních možností. Pokud chceš motor silnější než 5 koní, tak si udělej papíry na plavební správě. Nic to není. Mě to stálo jeden víkend u počítače na naučení teorie a nějakej kolek. Na plavební správě jsou normální fajn chlapi - úřednící, které bych dal za vzor, jak by takový úředník měl fungovat. Nedělají z ničeho vědu, vysvětlí, poradí....
Vychcanosti s přeštítkováním motorů mi fakt lezou na nervy. Je to čecháčkovina. Jednou jsou nějaká pravidla, tak by se měla dodržovat. Přeju šťastnou ruku při výběru.

P!F - Profil | Čt 1.6.2017 18:36:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Carpkiller >> Mal som 2t 15 ps. Este starsi model, ktory sa vyrabal v taliansku. Viac menej bezporuchove, akurat som sa chvilu ucil co s tym. Ked bol dlhsiu dobu vyklopeny, zvysok sa prechlastat a chytil asi na 101 krat, bolo tazke odhadnut, ci je dost dotlaceny benzin pri prvom starte, kvoli tomu som tiez pár krat tahal za spagat 15 minut. 15ps to nemalo, kus menej. Smrdi to ako svina, robi to rambajz, zerie to hadam aj stromy okolo vody, spalit s tym za den benzinu ako za tyzden s 20kou yamahou co mam teraz nebol problém. Zase za tie prachy... A netreba skusky, prihlasovat loď atd... Posluzil. Na tie 4t som dobreho slova nepocul, je to cina.

Skus porozmyslat nad skuskami a kupit to s normalnymi papiermi, ono Tieto akoze 5ps su len medzipristatie k normalnym motorom a malokto pri tom skonci.

Carpkiller - Profil | Čt 1.6.2017 17:32:55

Nějaké nové zkušenosti s těmito lodními motory??? zvažuji že selvu pořídím ve verzi 5Xs a rozhoduji se mezi 4 taktem 9,9hp a nebo 2 taktem 15hp.
zajímají mě reálné zkušenosti lidí co ho vlastní, protože někdo si je nemůže vynachválit, jiní je pomlouvají...

kebator - Profil | Út 19.8.2014 18:51:31

vydrísek vimperk >> môžeš hodiť reálne foto ?? Dik

vydrísek vimperk - Profil | Út 19.8.2014 16:43:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

zdarec, mám Selvu 5XS (9.9 hp) štítek je psaný na 5 hp. Msím říci že jsem měl obavy ,ale ted bez závad , nestane se že by chytnul na potřetí. strop je druhé škubnutí a vrčí. Spotřeba 1,5 l na mh je taky super mám 550 kg važící lod a rychlost ve dvou lidech a vybavou na ryby byla 12 km v hod. Podle GPS. Můžu jen doporučit ...

kebator - Profil | St 30.10.2013 18:16:10

BULOH >> všade je napísané, ze má 5 koní, aspoň tak mi povedal predajca. Aj na stitku na motore, aj v papieroch ... Tak uvidime