Rybářský lístek zjednodušení výdeje?

Zjednodušení v čem prý kvůli jednodušímu výdeji pro cizince ale vydávat to bude nadále obecní úřad s pracovní dobou od do v pátek se zkrácenou a o víkendu bez šance někde se čeká od podání do výdeje i několik dní. A české uchazeč ho také dostane bez znalostí tak kdo bude při výdeji kontrolovat a zkoušet znalosti zákona rybářského řádu budou tuto povinnost mýt výdejci povolenek když je někdy vydávají v restauracích nebo na recepcích a jsou tam i nerybáři. Tak že lovit ryby bude moc každý kdo si zaplatí bez jakýchkoliv znalostí ryb a předpisů jak to potom bude vypadat u vody?
Autor diskuse: REX65 - Profil , 22.9.2013 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Jste pro zachování zkoušek pro vydání prvního rybářského lístku

A) ano za stávajících podmínek2%

B) ano ale zpřísnit dodržování poctivosti zkoušek76%

C) ne je to zbytečnost15%

D) zrušit rybářské lístky7%

Od 23.9.2013 hlasovalo 46 čtenářů.

REX65 - Profil | So 28.9.2013 20:38:38

Hlinomaz >> taky to někdy podle toho u vody vypadá a když je jim odebrána povolenka tak mu je v jeho MO hned vracena pomalu s omluvou

SAHIB - Profil | Út 24.9.2013 21:29:17

Mrknato >>
Nazdar,
to s Tebou v tomto naprosto souhlasím..
Pouze to je dobrý,z čeho máme užitek - co nese do kasy prašule,..
Ale jak to smrdí nějakým problémkem,něčím náročnějším,něčím,co "zisk" zastíní a není v takovým měřítku,tak rychle ruce pryč a co nejdál...Co kdybysme za to museli nést zodpovědnost,to ať nese někdo jinej,..
Máš pravdu,je to zvrácený,nechutný..
Protože vopravdický poctivci,co to myslej v dobrým,chtěj něco udělat neprorazí,naopak je jim to tak znechuceno,že většina dá ruce pryč od toho a ať se hádají a rozčilují druzí..
To pak nedojdem nikam,a bude to čím dál horší..
S medajlí,diplómem,a vším podobným se nic nenapraví,neudělá,nevylepší..
To chce mít v srdci rybařinu...,jít tvrdě za svým cílem,nedat se,otravovat neustále dokola..
Pak to má smysl a je o čem přemýšlet,že když to jde v jednom případě,že by to mohlo jít i v dalším..
A jak ,i pls,není vopravdu stejný měřidlo všade..Je to rozličný ,nedodržuje se, a dělaj si to po svým kde jak chtějí,..As je malý tlak na MO,na vejbory,aby bylo vše jednotný a aby hlavně všude,opravdu všude platilo stejný jak tady i tam,.stejně se postihovalo,ale NENÍ as chuť to kontrolovat,hlavně že máme svý jistý......

Shawt - Profil | Út 24.9.2013 17:14:05

hraji >> super,diky za info

Mrknato - Profil | Út 24.9.2013 16:32:14

Tak tady hraji chválím, umí to nazpaměť a i pozpátku. Tyhle příspěvky vždycky hltám vočima....... Jo, čilimník, ten se hned pozná. Jen tak dál.

hraji - Profil | Út 24.9.2013 15:36:17

Shawt >> stačí když zajdeš na obecní úřad příslušný k vydávání RL podle místa tvého trvalého bydliště, tam vyplníš žádost o vydání RL a doložíš svůj neplatný starý RL. Žádné zkoušky a přezkušování kvůli vydání RL nemusíš absolvovat.

Shawt - Profil | Út 24.9.2013 15:13:05

Chtěl bych se zpetat, pokud mam stary RL,naposled jsem chytal v CR pred 15ti lety,tak musim absolvovat znovu naky zkousky nebo je ten RL stale platny nebo jej jen tak vymeni a ja si muzu kopit uz jen povolenku + naky ty brigady a chytat v pohode dal?

šmudla007 - Profil | Út 24.9.2013 14:26:45

REX65 - >> rybářský řád se zkouší při kontrole RS u vody.
V zahraničí máš háček se zamáčknutým protihrotem-zadrhne ve vestě= zadržená povolenka.
U nás podle toho jak se porybný vyspal a koho potkáš.
Když si vezmu k vodě kalašnikov tak žádnej rybářský lístek nepotřebuješ, ani povolenku, nikdo ani nepípne, a když pípne tak naposledy :)
Dokud bude rybářský lístek jednodušší a levnější než kalašnikov tak moje volba je jasná. Rakušáci k nám rabovat nejezdí takže na severomoravské frontě klid.

REX65 - Profil | Út 24.9.2013 12:36:28

Podle ankety je nás stále většina proto aby před vydáním povolenky se každý něco dověděl a složil zkoušku jestli bude vše dodržovat je už na každém. Jsou lidé kteří po školení a zkouškách ještě několikrát a vody na něco ptají nebo volají aby něco neudělali špatně ale jsou tací co se naučí testy a za dva dny nic nevědí. Ale to bohužel nejde změnit.

Mrknato - Profil | Út 24.9.2013 8:29:36

Sven >> No myslím, že MZe nemůže změnit zákon a zrušit RL za parlament. Kdo ale může suše zrušit RL, tak to je rada sama, když vydá patřičné BP........))))

Mrknato - Profil | Út 24.9.2013 8:25:09

mirmen >> Onomu "tunelu" značně napomáhají i samotní rybáři, chtějí lovit 24hod, na 3 pruty jako na soukromácích a tak jim to svaz zařídí, včetně toho že k lovu nebudou potřebovat "brzdu moderních evropských trendů" - RL. No když k něčemu dojde, tak to ne svaz, to člení, klienti to chtěli....... Oni to jen demograticky vyřídili.

Jestli něco ohrožuje jednotu společného rybolovu, kterou chce Rada ČRS udržet stůj co stuj, tak to jsou BP. Kupodivu tyto BP Radě ale vůbec nevadí. Svaz se zřejmě domnívá, že s MO si to vyřídí snadněji, než s jednotlivými zákonnými uživateli. A tak se děje, co se děje.

kakr - Profil | Út 24.9.2013 8:06:22

Sven >>
Zdaleka to "hotové" není, navíc pořád nechápu proč se trvá na nějakém pofiderním přezkušování a výdeji RL dle místa pobytu žadatele.
Každá organizace, která je oprávněná vydat "Osvědčení" má úplně jiná pravidla hry. Je to od zdi ke zdi. Někde se vyžaduje za "přezkoušení peníz nekřesťanský, jinde je gratis. Budu se opakovat, ale 50 let se RL vydávaly jen po zaplacení správního poplatku, ryby se lovily rybáři dělali průsery stejně jako dnes, kdy musí mít pro vydání prvního RL bumažku.
Bohužel dnešní doba ,kdy mají gauneři na všech frontách zelenou značně "uvolnila" mezilidské vztahy , podle toho to u vody vypadá a nejen u vody.
Jsme denně konfrontování s tím, že každý se má o sebe postarat sám ,tak ať se stará.
Když rybář nedodržuje pravidla hry, tak má dostat takový flastr, že si to setsakramennsky rozmyslí udělat přestupek podruhé. A to bohužel nefunguje, zde je dle mého jádro pudla.

Jarda Š. - Profil | Út 24.9.2013 7:02:59

mirmen >> Velké vody nejsou z hlediska uživatele revíru příliš atraktivní, protože na nich má velmi vysoké náklady. Vždyť třeba na takový Orlík se skládají v ceně povolenky všichni držitelé celosvazových (příp. celorepublikových) i územních MP povolenek ČRS, i když tam většinou v životě nelovili a ani lovit nechtějí, aby Rada ČRS měla ty náklady z čeho platit.
Souhlasím ale s tebou v tom, že může na těchto vodách docházet k upřednostňování jiných (lukrativnějších) aktivit před rybařením.

mirmen - Profil | Út 24.9.2013 2:41:44

Sven >> sven - 24.9.2013 1:06:27 >> je otázkou, zda se " nevymkla úmyslně".

mirmen - Profil | Út 24.9.2013 2:40:38

Uskutečňuje se pouze DALŠÍ FÁZE DLOUHODOBĚ PŘIPRAVOVANÉHO TUNELU, jehož cílem je vytřískat co nejvíc z vodních ploch na území naší země.
Zájmové skupiny, propojené s Ministerstvem zemědělství a jím spravovaných organizací ( Povodí a.s, Lesy ČR aj. ) , mají zájem o privatizaci výkonu rybářského práva na atraktivních revírech - velké vody, přehrady, písníky a pravděpodobně i vodní toky.
Usnadnění prodeje PRÁVA K LOVU RYB nejširší veřejnosti je pouze prostředkem, který má vyplnit ztrátu zisku z tržeb za povolenky, která vznikne odlivem několik desítek procent stávajících rybářů, kteří nebudou ochotni platit přemrštěné ceny za denní či několikadenní právo lovu na revíru.

V další fázi nastoupí samozřejmě ovlivňování místních samospráv se snahou o změny územních plánů, stavebních uzávěr aj. a návazně na to i další tunely na eurodotace pro "rozvoj cestovního ruchu, rozvoj regionu " aj.



Sven - Profil | Út 24.9.2013 1:06:27

Zbytečná diskuse, zbytečná anketa... už je to dávno hotová věc.
Problematiku RL řeší MZe a rybáři jsou ze hry....
Poděkování patří pánům: jednateli a předsedovi Rady, kterým se jejich "iniciativa" vymkla z rukou.....

11.02.2013
Ze zasedání Republikové rady ČRS (únor 2013)

..... Předseda s jednatelem dále informovali členy Rady o dvou schůzkách s 1. náměstkem ministra zemědělství Ing. Žákem, jejichž tématem byla, mimo jiné záležitosti, i problematika výdeje rybářských lístků. Jako významná byla diskutována možnost úplného zrušení rybářských lístků. Byť dosavadní návrhy ČRS směřovaly především k odstranění neúměrných byrokratických překážek pro žadatele o vydání prvního rybářského lístku, alternativu naznačenou náměstkem ministra považuje svaz za mimořádně zajímavou. Ing. Žák vyzval zástupce ČRS, aby předložili návrhy na potřebnou legislativní úpravu. Jednání o problematice rybářských lístků budou pokračovat jak na úrovni vedení MZe, tak jeho odborných útvarů.

Šámik - Profil | Út 24.9.2013 0:31:03

Mrknato >> Já si myslím,že někde to dělá dobře ČRS.

Mrknato - Profil | Po 23.9.2013 23:58:35

REX65 - >> V tý nový anketě ti chybí E) Zrušit vládu, parlament a nahradit ho ČRS, páč co ten dělá, dobře dělá......

Mrknato - Profil | Po 23.9.2013 23:45:28

hraji >> plukovníku, tady si překročil státní hranici svazu, jesli vo tom náhodou nevíš, tak otoč svoji stíhačku s ostrou municí, jak dospět k 1. RL a mazej dom, páč tady se svým ánungem na 1.RL co máš tak dobře zmáklej, nevystačíš.

1) Rušit školení a zkoušky nechtějí MO, ale Rada.
2) MO z toho mají neopominutelný vývar "vepřových hlav".
3) Rada ČRS navrhovala, aby o podmínkách a úrovni znalostí k vydání 1. RL rozhodoval uživatel revíru, nikoliv ten kapitáne, kdo pro něj vykonává některé činnosti, tedy neopomenutelné MO....
4) Chystají se nové stanovy spolku a to i u Vás proreformních.....
5) Peníze za výdej povolenek s tím mají společného tak akurát kulové
6) Jde o cizozemce, budoucí klienty, kteří se u nás chtějí povyrazit a plnit odznak Fučika a RL nechtěji ani náhodou....
7( No a prdel je to, že tento proces se dotkne i prudce reformovanýho MRS, který o to nestoji možná.....

Vodní kurka - Profil | Po 23.9.2013 23:08:42

Pvl >> Ty co znám,tak se tak chovají dva z nich.

Petr64 - Profil | Po 23.9.2013 18:52:21

Vodní kurka >> Kolik procent rybářů má papíry jen za hotový?Na určitých vodách u nás je takovej bordel,že lidi co mají papíry zajištěný""normální cestou"" a tudíž by měli RŘ strčej tady to malý procento do kapsy.

Jarda Š. - Profil | Po 23.9.2013 18:51:43

REX65 - >> Ono to dlouho bylo tak, že potvrzení od MO ČRS k vydání prvního rybářského lístku bylo vyžadováno pouze u mládeže, u dospělých ne.

Pvl - Profil | Po 23.9.2013 18:32:29

Vodní kurka >> Myslíš si, že když někdo neudělá zkoušky, tak jen kvůli tomu se chová jako prase ? Nemyslím ,že tomu tak je EDIT lidi kteří mají řidičát se také nechovají stejně

Vodní kurka - Profil | Po 23.9.2013 18:28:15

Zdarec,znám čtyři lidi co žádné zkoušky nedělali a rybářský lístek dostali za groše.Potom to u vody vypadá tak jak to vypadá...jak už tady někdo psal.Rybářský řád ani nečetli.Svazy si ten nepořádek okolo vody dělají samy tím,že jim to takhle prodávají.Já vím o čtyřech lidech a kolik jich musí být v Republice?

hraji - Profil | Po 23.9.2013 18:25:52

Já bych těm, co hovoří o penězích, chtěl připomenout skutečnost, že z prodeje povolenky má MO deset korun. Zbytek ceny se odvádí na svaz. Tak si říkám, jak těch deset korun od potencionálního zahraničního rybáře láká ty MO.