Jednoduché recepty k vodě na plynový vařič

Zdravím všechny ty, co se při delším pobytu u vody nespokojí jenom s tyčkou salámu a chlebem. Přikládejte a podělte se o své recepty které kuchtíte a kutíte u vody. Podmínkou je jednoduchost, chutnost a jdou udělat na plynovém vařiči (nic grilovaného). Myslím že nám rozšíření kuchařských obzoru zpříjemní to čekání u vody :)
Autor diskuse: Jarychen - Profil , 19.9.2013 všeobecné - ostatní

Dusej - Profil | So 5.4.2014 10:10:31

jednoduché a levné

Dusej - Profil | Út 7.1.2014 23:26:15

karloson >> karloson® - 6.1.2014 18:44:40 >> http://www.sportovne.cz/zbozi/eshop/50-1-Dilna-Hobb​y-Naradi/0/5/731-Plynovy-cestovni-varic-Rsonic-cerv​eny tu je ten odkaz jinak já ho má z aukra za stejnou cenu plus jedna kartuše,tady je bez ní :)

jurasoft - Profil | Út 7.1.2014 8:33:54

karloson >> karloson® - 27.9.2013 19:37:49 >> Mrazím maso v normálním mrazáku. Na rybách mám velký termobox co se v nemocnicích používá na uchovávání krve a tak..žádný šunt. ale v létě mi stejně vydrží chlad vevnitř tak 3 dny..a to tam dávám i chladící destičky ale i třeba petku zmrzlé vody...jek jdu dovnitř pro jídlo tak se tam dostane teplý vzduch a je to na pytel...takže de fakto když jedu na týden tak beru jídlo max na první 3 dny a pak si musím zajet nakoupit...pokud tedy nemám s sebou konzervy ale i ty musí být v chladu a ne na 30 stupňovým vedru...

karloson® - Profil | Po 6.1.2014 18:44:40

Dusej >> vypadá sympaticky a malej, můžeš poslat odkaz? Dík

Dusej - Profil | Po 6.1.2014 12:44:03

dneska dorazil už se těším jak ho zajedu :)

karloson® - Profil | Pá 27.9.2013 19:37:49

Jarychen - >> Dnes jsem si vzpoměl na tvoji diskuzi při nakládání masa. Když už tedy zvažuješ to grilování, tak mrkni, dnes naložím krkovici, nechám do zítřka, pak dám třeba po dvou plátcích do sáčku a vše zamrazím, před odjezdem na ryby vytáhnu a dám do termotašky a u vody už jen pogriluju a je to, po dvou dnech je to v tomto počasí pořád zmrzlé, takže s tímto vystačíš třeba 4 dny, ale nemusí ti to vyhovovat, já maso můžu pořád tak mě to nevadí, případně to můžeš i na plynu na pánvi, jen už nějaký pečivo k tomu, okurek.. Jako doplněk stravy třeba nějakou polívku v pytlíku, paštiku, nebo vepřovku jak jinak než z lídlu..

ferdoz - Profil | St 25.9.2013 9:41:30

Jarychen >> Tak v tom prípade mi môžeš ten word poslať, resp. niekde uložiť na stiahnutie. :-)
Ďakujem.

P.S. Možno bude aj odmena . . .

messer - Profil | Út 24.9.2013 21:40:41

ladislavtikal >> Ja mam tento varic a naprosta spokojenost,bomby nejsou drahe a vydrzi opravdu hodne... http://aukro.cz/plynovy-varic-cestovni-kufr-4x-plyn​-kartuse-i3563886397.html

Machino - Profil | Út 24.9.2013 21:39:41

Kocháč >> v dobrém smyslu protože tu samou posílají i němcům.
Má obsah 80% masa

Kocháč - Profil | Út 24.9.2013 21:31:49

Machino >> v jakým smyslu? Jako tam fakt bylo maso? Nebo to projeli Lídláci?

Machino - Profil | Út 24.9.2013 21:29:44

Kocháč >> vždyť taky veprovka z lidlu vyhrála test v pekle na talíři.

Jarychen - Profil | Út 24.9.2013 21:23:03

Tak uz se to tu celkem solidně zaplnily a ja si nekteré zápisky upravil do klasických receptury a mám je pekne seřazené ve wordu přípravě na uvaření .... Ale pište dal bando at máme co na těch rybach zrát :) třeba i nejaké jednoduché dobroty připravené doma jako: utopenci, nakládání hermos atd. berete sebou k vode?

karloson® - Profil | Po 23.9.2013 18:54:58

FOUSATEJ HAT >> No já jen kecám, takovej steak můžu 3x denně. Ale máme tady další odnož náboženství a to je mrkař, většina přívrženců se dušuje že by rybí maso nevzala do huby, no já už letos hřešil dvakrát a to jsou ještě Vánoce.. No nic, abych nenarušoval diskuzi.. mizím

FOUSATEJ HAT - Profil | Po 23.9.2013 18:44:50

karloson >> karloson® - 23.9.2013 18:19:58 >> ty jo ty si jako hinduisti :-)

karloson® - Profil | Po 23.9.2013 18:19:58

FOUSATEJ HAT >> Vypadá to moc dobře, ale kráva je kámoš, kráva není žrádlo :-)

patlal - Profil | Po 23.9.2013 11:16:31

Ulovíme candáta,vykostíme,posypeme solí a kmínem a usmažíme na másle.

lunimus - Profil | Po 23.9.2013 11:12:04

ladislavtikal >> všetko má svoje pre a proti. Osobne mám malý horolezecký varič na plyn s naozaj slušným výkonom. Som s ním veľmi spokojný, ale cena náhradnej kartuše je cca 10€ a samozrejme má obmedzený objem - tým aj dĺžku možného varenia.
Tento varič je fajn, ak potrebuješ ísť relatívne "naľahko"

Ak ideš až na lovné miesto autom a máš v kufro dostatok priestoru, tak klasická plynová bomba s bežným varičom (takzvané kempingové variče) majú síce nevýhodu obvykle väčšieho objemu, väčšej váhy a nižšej účinnosti, ale na druhú stranu za cenu 10€ budeš mať plynu možno aj na doživotné varenie (v závislosti od počtu tvojich vychádzok k vode s varičom)

Ďalšia dôležitá vec je, že ak ideš na ryby sám, alebo s menšou partiou, tak je malý varič v pohode. Ak potrebuješ variť vo väčšom množstve, tak si neviem (aj kvôli stabilite) predstaviť, že by som na môj varič položil 5L hrniec plný vody :)

ladislavtikal - Profil | Po 23.9.2013 10:43:53

kdyz na to koukam tak asi lepsi k vode je klasicka plynova bomba nez kartusove ?

lunimus - Profil | Po 23.9.2013 10:17:23

Jarychen >> keď už ide o grilovanie, tak osobne sa snažím objem batožiny minimalizovať maximálne. Z toho dôvodu nenosím so sebou celý gril, ale len grilovaciu mriežku. 2 kamne, medzi ktoré ju postavím sa nájdu vždy :)
... samozrejme toto riešenie praktizujem len tam, kde nie je problém s kladením ohňa. Inak beriem originál gril.

retrívr - Profil | Pá 20.9.2013 14:26:53

Jarychen >> Tak jsi mi to vysvětlil, pak OK.

rover - Profil | Pá 20.9.2013 12:46:39

Těstoviny, ...bez těch nejedu nikam. Dají se navíc kombinovat málem čímkoliv.

Jarychen - Profil | Pá 20.9.2013 12:19:19

retrívr >> vim, vim tema zni jinak ... Ale ten grilek je sikovny, skladny a s tim vikem bez velkeho cmudeni. Dobra inspirace k nakupu, chlapec zaslouzi pochvalit :)

rices - Profil | Pá 20.9.2013 11:44:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tučné klobasky :-)

retrívr - Profil | Pá 20.9.2013 11:36:01

Jarychen - >> Moc jsem nepochopil pochvalu, když zde nemá být řeč o grilování. Micméně je to pravdivý zápis.Nic víc, nic míň.

Morus - Profil | Pá 20.9.2013 8:41:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

dobrej je na ryby minigril, ten pořád s sebou k vodě tahám. Ať už se na něj dá hovězí, čuně nebo ryba tak je to lepší než kdejaká konzerva nebo žrádlo z pytlíku. Ten gril zabírá málo místa, je jen asi 60cm vysokej.

FOUSATEJ HAT - Profil | Čt 19.9.2013 17:18:23

My zase nejrači grilujeme hovězí :-)

Kubajz - Profil | Čt 19.9.2013 16:32:16

já řeším jídlo na rybách tak,že vše navařím doma,buť zavařený nebo zmrzlý a na rybách jen ohřívám.Maximálně co vařím tak míchaný vajca na špeku a cibuli.Jenom takovou zobku.Nebaví mě nějak extra vyvařovat na rybách.I když takovej kotlíkovej guláš nad ohněm má něco do sebe.To se sem tam hecnu:-)

axel82 - Profil | Čt 19.9.2013 16:14:29

Kocháč >> lídl je dobrý z prostého důvodu. vše co kupujeme jde i na něm. lidl a to si netroufnou jím tam dát vepřovku s podílem masa 20% tak jak tesco

Kocháč - Profil | Čt 19.9.2013 16:01:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Grasel >> nekecám, jezdil jsem s majkama a různýma separátama od hame, ale kámoš mi dal ochutnat konzervu z Lídla a fakt dobrý. Dělají šunku, různý masa a myšmaše a je to dobrý. Prdel je, že kaprům nahážu za víkend koule za cca 700,- a sám žeru konzervy za pár kaček :-)

retrívr - Profil | Čt 19.9.2013 15:11:22

Jarychen - >> No, já jdu často do buřtguláše, rychlé, jednoduché. Lze dle možnosti přidat houby.Jde jen o to, vzít si s sebou trocha mouky do skleničky. Cibuli mám vždycky.Jinak utopenec , je utopenec, pravda, není to na vaření.

axel82 - Profil | Čt 19.9.2013 15:01:37

Jarychen >> no podle moji babiny na kratkou dobu staci otocit tim vickem dolu a musis to do te sklenky nalit horke. A pokut na delsi dobu je dobre to zavarit.

lunimus - Profil | Čt 19.9.2013 13:16:43

Jarychen >> Jasné, že je to poznať :) ... je to tzv. rychlo údenie a je vyslovene pre chuť (takmer) okamžite konzumovaného jedla. V žiadnom prípade ale nenahrádza klasické údenie studeným dymom, ktoré okrem chuti navyše jedlo aj konzervuje.

Keď si takto pripravím pleskáča, alebo inú rybu, tak ani nemá šancu byť dlhodobo skladovaná, lebo je rýchlo "zožratá" :)

Podobne, keď som raz takto urobil doma kuracie prsia, dcéra to najskôr nechcela jesť ... ešte takéto veci nejedla. Mám ale decká vycvičené tak, že ak im veci nechutia, jesť ich to nenútim, ale ochutnať musia. Podával som jej takto kúsok zaúdených pŕs, nech si odhryzne. Ochutnala a keď sa jej chuť rozplynula na jazyku, tak ako blesk vyštartovala a skoro mi ukusla prsty, kde som držal zvyšok mäsa :)

K údeniu len jedna poznámka.
údenie teplým dymom je určené na okamžitú konzumáciu a trvá výrazne kratšiu dobu, ako údenie studeným dymom, ktoré je určené na dlhodobejšie skladovanie a zároveň to aj dlhšie trvá.

Jarychen - Profil | Čt 19.9.2013 13:16:33

dosec >> Tak doporuceni ohledne dobrych konzerv jsou tez dulezite. Predejdu bridkemu testovani nejedlych blafu a prejdu rovnou na delikatesy .... pastyrku vezmu urcite na dalsi vypravu a zkusim jak ta holka chutna :D

Jarychen - Profil | Čt 19.9.2013 13:08:01

Makrelobíjec >> Jasne, to si potom na to jidlo ani nevzpomeneš :D

Jarychen - Profil | Čt 19.9.2013 13:05:25

lunimus >> Lunimusi diky za tuto vychytavku, takto udit na varici by me nikdy nenapadlo. Vlastnim takovy plech ktery ty popisujes, takze jenom sehnat mrizku pod maso ... celkem s me udivila delka toho udeni, je to uzeni v te rybe ci mase potom znat? asi se to ale nevyrovna klasickemu uzeni :)

Makrelobíjec - Profil | Čt 19.9.2013 12:59:25

visage >> dík už jsem vydal patřičný rozkaz co bude k večeři :)

visage - Profil | Čt 19.9.2013 12:54:51

Makrelobíjec >> http://www.labuznik.cz/recept/hriato/
a hlavne si nezabudni prečítať aspoň 2 x spodnú vetu :DDD

lunimus - Profil | Čt 19.9.2013 12:51:41

dosec >> máš pravdu ... zabudol som dodať, že tie 3-4 malé oškvarky idú k 0,5dcl ... takže to zas nie je tak málo :)
ale máš pravdu, osobne si tiež dám radšej dvojnásobnú dávku oškvarkov :)