Bude se konečně něco dělat, nebo jen nadávat?

Z vlastní zkušenosti mohu říct, že jsem potkal spoustu rybářů, kteří říkají jak by nezatočili s pytláky a bordeláři! Pojďme zkusit navrhnout konstruktivní řešení když RS celoročně slaví Silvestra a C(M)RS činí jak činí....
Autor diskuse: Pr3v1t3k - Profil , 11.9.2013 všeobecné - ostatní

Pr3v1t3k - Profil | Po 23.9.2013 16:19:24

Inu byl jsem nějakou dobu pryč. Nechtěl jsem na nikoho útočit, všude dělají svou práci mentálové i normální. Kdosi mi tu radil stát se Rs a vyzkoušet. Do konce týdne si tedy tady v plzni zjistím co a jak a budu nadále informovat. S pfilosopfickou fakultou snad testy zvládnu a poinformuji své zážitky :-)

Pvl - Profil | Po 16.9.2013 14:47:55

Mmmm dnes tady není žádný amatér -To si to budu muse přelouskat celé

Mrknato - Profil | Po 16.9.2013 14:41:42

Woohooo >> To bude správné, ale vůbec ne svazové...)))))) Děkuji že jsi potěšil duši starce.

Mrknato - Profil | Po 16.9.2013 14:38:59

Plácáš nesmysly kapitáně, ho neštve půlmiliardy, kterou si dělí čilimníci, ale to, jak je dělena, protože na tu půlmiliardu přispívám. Mít podněty, návrhy a kritické připomínky je právem člena ČRS. Navíc to, jak se peníze dělí a používají, je výsostným právem rozhodování členi svazu, a rozdíl od zásahů do VRP.

Woohooo - Profil | Po 16.9.2013 14:30:46

Mrknato >> Az svazu dojdou prachy :))) a nebude v rece ani supinka pujdu s tebou a vobjedeme Hrajimu jeho sluzebni Ferrari klicem :)))) do te doby bych to nechal plavat :)))

Mrknato - Profil | Po 16.9.2013 14:23:07

Woohooo >> Ano, takhle se na to dívá 95% rybářů a má to i svou logiku, viz to, co jsi napsal..... To je hodně silnej argument, pohodu ničím nevyvážíš.

hraji - Profil | Po 16.9.2013 14:21:22

Woohooo >> ho především štve, že z té půlmiliardy nemá vůbec nic, ani tu reofilní plotici, zatím co jiní volení zástupci rybářského lidu jezdí ve služebním Ferrari a z té půl miliardy si vystavěli paláce. Nehledej za tím nic hlubšího, než obyčejnou českou závist. ;-)

Woohooo - Profil | Po 16.9.2013 14:15:33

Mrknato >> Něco ti povim :))) je me to srdecne u prdele ... verim ze většina lidi co tam je vi co dela ... ja chodim na ryby pre me to bavi a je to relax ... jesli mas pocit ze se dejou "nahore" neplechy ... a cele to smeruje do rite :))) je to mozne ... nic netrva vecne ... dinosauri ani stredovek :))) ani Euro nepotrva ... jesli te pali myslenka ze za mnoho let nebude co chytat ... je to mozne :))) život je moc kraktej na to aby si se rozciloval kuli nejakym blbym prachum kere někdo rozkradl nekde ...

Trdlik - Profil | Po 16.9.2013 14:10:56

něco k tomu, jak se nám téma vyvinulo:

Mrknato - Profil | Po 16.9.2013 13:46:20

Woohooo >> Obsah těchto debat řeší "hovno" v revírech, "hovno" které si mnozí ze zákona dělají a proto někdo může říci, hovno jako hovno..... Toto hovnaření přináší milý kolego "hovnařům" cca půl miliardy. Nechtěj se pak bavit, či domáhat takového ho-na.....

Mrknato - Profil | Po 16.9.2013 13:27:03

kakr >> Jak může být kličkováním, když si zájmová skupina lidí sepíše nějakou deklaraci, kde říká, že MO hospodaří na cizích revírech samostatně. Tato jedna jedniná věta v úvodu jasně vyjadřuje, jak to soudruzi v MO MRS myslí s tou zákonností..... Co k tomu říká uživatel? Vrzne tam štempl a vo ten de........ No a když to "loutkový uživatel" nepodepíše, tak se zástupci uživatele převolí. Ale proto on podepíše vše a pak to vypadá, jak to vypadá. A problémem je nepořádek u vody, ten nikoho nehrožuje ve funkcích.

Stejné to je i v ČRS v ÚS Sev. Moravy, kde jejich "BP" též silně unikají legislativě. Na druhou stranu, jak potom může ono společenství rybářů trestat ty, kteří unikají té samé legislativě, ale jen v jiných paragrafech. Tomu se Karle říká pokrytectví......

Pokud nejsi zvolen rybářským hospodářem svými věrnými členi, tak jsi prd hospodář........)))))

Woohooo - Profil | Po 16.9.2013 12:56:34

kakr >> Ze Vas ty debaty o ho-ne bavi :))

kakr - Profil | Po 16.9.2013 12:38:16

Mrknato >>
Klasika, zase kličkuješ. Ve Statutu není nic, co by bylo v rozporu se zákonem.

Na druhou stranu jsi mně uklidnil, když mám průkaz hospodáře vystavený pověřeným úřadem na konkrétní revír, tak jsem skutečně hospodářem i když nevoleným.......

Mrknato - Profil | Po 16.9.2013 11:40:36

kakr >> Já nebudu kritizovat a studovat interní rozhodnutí svébytného OS. Zákon jasně říká, že uživatel má hospodařit a že některými činostmí může pověřit svoji nižší org. složku. Které činosti hospodaření tedy uživateli-MRS ještě skutečně zůstaly?

kakr - Profil | Po 16.9.2013 11:31:16

Mrknato >>
Prosil bych, ale zcela konkrétně bys vypsal "prvky" ze Statutu hospodaření MRS, které jsou v rozporu se zákonem a vyhláškou.....

Mrknato - Profil | Po 16.9.2013 11:24:42

kakr >> Karle, tak znovu. U nás je to to samý. U nás tomu říkáme územní konference. Tato konference, stejně jako členské schůze mohou rozhodovat jen o tom, co jim přísluší. Tedy o svazozáležitostech dle stanov. VRP stanovy neřeší, ani nemohou. VRP řeší uživatel, rybářský hospodář (jmenovaý) a RO.

Pokud je to u Vás tak růžové a peníze z rozpočtů jednotlivých MO odebíráte pro potřeby všech revírů Vašeho svazu rozhodnutím oněch 103, tak to bych Vám možná i záviděl. Ale není tomu tak. Pokud by legitimní uživatel revírů v MRS byl právně a skutkově nezávislý, jak předpokládá i zákon 99/2004, pak by podíl na zarybnění z jeho rozpočtu omezil, pokud ho nahrazujete z rozpočtu vaší MO. U nás to tak je. Vy jste uživatele revírů odsunuli na půdu, jako nepotřebný vercajk a klíče od WC v baráku má určitě hraj.... Když kupříkladu u ás v ČRS pan Krásabajts zarybní Mělice I. z rozpočtu WaM, pak o to méně zarybní uživatel ze svého rozpočtu. Tomu říkám demogracije zase já, tedy nic proti rozhodnutí "stotrojek", ať je tomu kdekoliv.

Edit : satutů tů tu "naseru přes noc belik"......... tím neohromíš. I náš statut CS rybolovu v sobě dlouho obsahoval prvky neslučitelné se zákonem 99/2004......

JKB - Profil | Po 16.9.2013 11:23:28

hraji >> kdyz mrzi sebe nikoho nepustite a je vas malo,tak nebude stacit ani kdyz bude chodit kontrolovat denne. To je jako u myslivosti,ve spolcich placou jak maji vysoky vekovy prumer a mladi jak to nechteji delat atd...jenze to, ze kdyz se zeptate jestli vas vezmou aspon na praxi, odpoved zni NE. A to uz nikdo nerekne...to same RS, jen placou ale ve skutecnoati mezi sebe nikoho nechteji a ze svazu chodi odpovedi ,,mame plny stav". TO JE K SMICHU

kakr - Profil | Po 16.9.2013 11:12:09

Mrknato >>
Zkus si přečíst -
http://www.mrsbrno.cz/dokumenty/SVRP.pdf

Mrknato - Profil | Po 16.9.2013 11:09:27

hraji >> Já tě nežádám z důvodu, abych se od tebe něco nového dozvěděl, ale žádám tě proto, abych tě usvědčil z toho, že plácáš tendenční kecy polosvazoprivatizanta. Když říkáš "A", a o to tě nežádám, tak řekni i to "B", aby tvé výroky byly korektní. Řeznickej pes si bere buřty bez svolení majitele, to já nedělám, to spíš ty tu Svitavu...... To zamená, že o nějakou závist vůbec nejde. Splněno mají určitě všude a u nás je za to odpovědný uživatel a tak jsem v klidu.

Když říkáš, že hospodaříte v revíru někoho jiného, staráte se o něj, bez jeho souhlasu do něj vysazujete ryby, tak zákon zcela jistě nedodržujete. Zákon říká něco úplně jiného.

kakr - Profil | Po 16.9.2013 11:07:34

Mrknato >>
Milý Pavle, MRS tvoří cca 70 000 rybolovců organizovaných v MO a ti si vybrali ze svého středu 103 čilimníků, kteří je zastupují, jeden čilimník jedna MO. Říká se tomu demokracie, ale to jistě dobře víš. Jen čilimníci mohou rozhodnout, kam se peníze získané od členů investují. Navíc má každá MO právní subjektivitu a čilimníci MO rozhodují kam peníze od členů potečou. Také každoročně dávají členům zprávu jak byly jejich peníze použity.

V MRS se hospodáři MO nevolí na schůzi, ale jmenuje je příslušný orgán státní správy. Nemusí být ani ve výboru, ba dokonce ani členové MRS.
Tolik demokracie, by se u nás volili hospodáři zase nemáme:-)))

hraji - Profil | Po 16.9.2013 10:52:24

Mrknato >> máš zvláštní způsoby, u nás se jim říká způsoby řeznického psa. Ty po někom něco žádáš a současně jej urážíš a obviňuješ z nekalostí.
Já ti něco napíšu, ono je úplně jedno, zda ty bazíruješ na tom, čí je revír. Klidně ať je státu, ale staráme se o něj my, Brno 3. Peníze, které investujem do zarybnění jsou dvojí, jednak jsou to peníze od svazu jako podíl na svazovém hospodaření a jednak jsou to naše peníze, které neprožereme a nevyplatíme na odměnách funkcionářů, ale nakoupíme za ně ryby. Úplně stejně to tak mohou dělat i jiné organizace. A to, jak si revír hlídáme, i to je plně naší interní záležitostí, pokud neporušujeme zákon. Já vím že tě to štve, závist je mocná hnací síla. Ale přesně ty jsi jeden z těch, co raději naklepou stopadesát řádků na MRKu, než by šel udělat něco užitečného. Tož si dál záviď a užírej se tím, že hospodaříme a staráme se o náš revír. Na další rok mám splněno.

Mrknato - Profil | Po 16.9.2013 10:42:34

kakr >> Karle, zřejmě jsi nečetl pozorně. Těch peněz bude u nás asi stejně jako u vás strdí, ale nikdo z žádné MO si nedovolí nerspektovat zarybnění dle potřeb revírů a nahradit ho zarybňováním dle potřeb členi, jako je tomu u Vás.

Na MRS nenám ánung, ale jen podle zběžného pohledu jste uživatele totálně odstavili a jeho rozhodování nahradili "středověkým" kulatým stolem 103 čilimníků a rozhodnutí těchto čilimníků musí (oni, 4 "loutky") vorazit štemplem uživatele.

U nás má alespoń uživatel rybářského hospodáře, kterého navrhl a ne pojašená lůza lovem 24, K70, a podnikáním v MO...... z toho možná plynou ony soukromáky MO, pozor, už to nejsou záhumenky, aby nedošlo k nedorozumění.........

kakr - Profil | Po 16.9.2013 10:33:14

Mrknato >>
Když nemáte love na ryby, tak chovejte holuby, vyjde to levnějc.
Markrabství Moravské oplývá nejen mlékem a strdím, ale i vodami rybnatými a lidem rybářským lováči překypujícími.....
Navíc pokud jsi se nevšimnul tak věz, záhumenků (RMV) máme u nás poskrovnu, neb moravané jsou lidé přející a nehrabou jen na svém písečku. Ba i ryba reofilní (u vás neznámá) je součástí zarybňovacích plánů na hafo revírech a skutečně se jí zarybňuje.....

Mrknato - Profil | Po 16.9.2013 10:19:15

hraji >> Nesmysly plácáš ty. Svitava 1 není VÁŠ revír, ale vlastníkem je stát a VRP má MRS, ne MOMRS3. Trvalo to rok, než jsi veřejně přiznal, že na té Svitavě nehospodaříte, ale "jen" vykonáváte některé činnosti pro uživatele, MRS.

Nikde jsem nezpochybnil, že revír Svitava 1 je zařazen do společného rybolovu, ale mnohokrát jsem tě žádal, aby jsi mi, jako čilimník odpověděl, kde jinde ještě cca 30ha zarybňují 750 tisíci. Mlha........

I u nás, na pěti revírech o výměře cca340ha, kde některé činosti pro uživatele provádí MO Pardubice, se na celkových úlovcích podílí také cca 50% nečlenů MO Pardubice. Těcho cca 340ha se zarybňuje cca 1,5 miliony. To je hektarově 6x méně než u vás. Ale na rozdíl od Vás, se dalších cca 1,5 milionů od našich členi převádí do jiných, potřebných vod v celém VČ ÚS, kde jsou též pěkné revíry, ale tamější členi z povolenek nevyberou na zarybnění. To je ten zásadní rozdíl. A je přirozené, že na těchto vodách může lovit každý s platnou územní a bouhužel i s CS a CR povolenkou.