Bystřice 1 a 2 (Kosičky II)

Ahoj nevíte někdo, jak na tom jsou Kosičky II? Jsou zarostlé nebo ne? Jsou tam velké ryby? Moc díky ;-)
Autor diskuse: kolda249 - Profil , 15.8.2013 všeobecné - revíry, cestování

Slavíček - Profil | Čt 16.8.2018 16:35:59

ZdenekTDM >> je to uz bohužel klasicky prerybneny kaprodrom

ZdenekTDM - Profil | Út 20.2.2018 13:21:52

Kosičky II už nejsou revír ČRS. Neví někdo co tam bude? Kaprodrom?

jirisyky - Profil | Ne 10.12.2017 19:08:16

Na Kosičkách II od příštího roku konec lovu...

h2jezďí - Profil | Po 5.9.2016 8:01:17

Tak prodam clun? Zahodim papiry .a dam se motejly

Olson - Profil | Ne 4.9.2016 23:03:15

Nebudu zde polemizovat,ale pokud se budeme dal dohadovat tak neni opravdu o čem.A bohužel by se tu mělo napsat,že na Kosičkach začína byt dost bezvladí a rybařska straž už tam také dost polevila v kontrolách.Já mám pole působnosti jinde,ale fakt mě štve,když jedu okolo a vidím co se tam děje!!!Tot vše a víc se k tomu vyjadřovat nebudu!

Bláža - Profil | Ne 4.9.2016 21:41:55

ZIKY >> Já vím, že jsi odsud, koukám do karty, když se s někým takto dám do polemiky. Určitě mě nemůžeš podezírat z toho, že to schvaluji, ale zase když mi napíše RS tak razantně, že je to zakázané, tak chci vědět kde to vyčetl. Ono to totiž není tak jasné. Myslím, že vhodnější by byla domluva dotyčnému, ostatně víme, že kapraři a sumcaři na tomto revíru jsou s pravidly na štíru, a nebyl by problém dostat je na jiný přestupek, hlavně na lov přes čáru....


Jinak v té bytovce už taky nebydlím 27 roků, ale v Chlumci ano. ;o))

Kde že ti okouni jsou, a candáti. Ta éra skončila uvedením revíru do územního rybolovu, za dva až tři roky bylo po všem....

Bláža - Profil | Ne 4.9.2016 21:37:44

ZIKY >> Tak to je se vším, pokud to nerozsekne soud, tak je to mínus. Byl by největší problém dokázat tu činnost. Jinak pokud tam zaplave, tak zase nemáš nic, nepoužil loď, tudíž je to vše jen blamáž.....

ZIKY - Profil | Ne 4.9.2016 21:17:29

Bláža >> Koukám ,že jste tu všichni okolo skoro Chlumečáci. Já pocházím také z Chlumce.Posledních 25 let jsem mimo v Pce a HK. Na Kosičky jsem jezdil vláčet s Čepikama v zlaté éře 1988 - 95. Bydleli jsme naproti sobě v deťáckých panelákách. Stovky krásných okounů denně. A to nepřeháním. Teďka je situace zcela jiná.

ZIKY - Profil | Ne 4.9.2016 21:12:35

Bláža >> Nedalo mě to. Teď uvedu okopírovanou část textu , který odpověděl JUDr. Šíma-předseda. " Jako součást lovu pak je třeba považovat např. i vyhledávání místa lovu pomocí loďky a echolotu, tedy činnost směřující k následnému ulovení ryby." - čímž dovodit, že i zakrmování a zavážení je činnost, která podpůrně směřuje k ulovení ryby.z logiky věci tedy vyplývá, že používání lodi na revíru, kde to není výslovně napsáno , je zakázáno. Konečně po letech polemik, by to chtělo, aby se někdo "ukřivděný" po odebrání "not" se obrátil na soud a vznikl judikát.Pokud ne, tak se o tomto problému bude diskutovat stále dokola.

Bláža - Profil | Ne 4.9.2016 21:03:49

Slavíček >> Vykat mi nemusíš, to se tady na webu nenosí. Podle fotky co máš, si myslím, že už jsem tě někde u vody potkal. S vláčákem toho obkroužím dost. ;o))

Většinou se ale jen proplížím a snažím se nevyrušovat.

Slavíček - Profil | Ne 4.9.2016 21:01:52

Bláža >> Jak vidím jste s Chlumce možná se podle vidění známe Pokud by lidi vozili do vzdálenosti co dohodí ale jak jsi napsal oni to berou pod heslem čím dal tím větší ryba .

Bláža - Profil | Ne 4.9.2016 20:58:41

Slavíček >> To je všude stejné, taky to nemám rád, pár lidí vedle sebe a jsou schopní zašpagátovat půl rybníka, bych jim to pořezal a bylo by po srandě...

To se ale zase nebude líbit jim, a je problém. Několikrát se mi stalo, že jsem vytáhl při vláčení kaprařům zavezené pruty podle břehu, to byla prča. ;o))))

Slavíček - Profil | Ne 4.9.2016 20:54:48

Bláža >> Vidím to stejné chytám pouze na nához krmim že břehu pokud jsou na vodě veslařský závody jako byli dřív na oědkách běžnou věcí stalo víš za co .Nechci bejt sprostý Jinak pořád máme za vzor anglii jestli pak víte že tam se nesmí zavážet používat čluny na žádné vodě

Bláža - Profil | Ne 4.9.2016 20:53:45

ZIKY >> Navíc v době, kdy stačí koupit zavážecí lodičky na dálkové ovládání, a v BP, ani RŘ to není VÝSLOVNĚ zakázáno je to hloupost.....

Snad mi nechceš namluvit, že použití zavážecí lodičky na dálkové ovládání je lov z plavidla....

Bláža - Profil | Ne 4.9.2016 20:50:50

Slavíček >> V zákonech je to obráceně, ale to je jedno.

Já osobně jsem radši když se to nesmí, a vřele bych tím pádem někomu doporučil, aby to uvedl na pravou míru, ale takhle je to silně diskutabilní a mnoho rybářů si to spíše vyloží jak jsem to napsal já.

Mě jen vadí, že všichni se snaží zavážet a krmit daleko od břehu, pak se diví, že u břehu nic nechytí. Ale je to blbost, je to jen kvůli tomu, že dělají partičky rádoby sportovních lovců na břehu bordel a pak tam opravdu ty ryby nejdou. Kdyby se radši zklidnili a prohodili si to kousek u břehu, tak ta ryba tam bude taky. Moje osobní zkušenost a mnoha starších rybářů taky. Jak jsem už psal na kapry chodím už jen minimálně a stačí mi odhoz, takže ty úvahy o zavážení jsou u mne pouze teoretické, ani nemám čím.... ;o)))

Slavíček - Profil | Ne 4.9.2016 20:40:34

Bláža >> Co je mi známo co není povoleno je zakázáno je tam napsáno povoleno zavážet krmit z lodě .Já to tam nikde nevidím .Navíc se nesmíš ani zdálit od nahozených prutu už vidím jak taháš druhý prut při záběru když jedeš pro rybu .

Bláža - Profil | Ne 4.9.2016 20:35:45

Další zajímavá odpověď..... ;o)))

A teď babo raď....

Dotaz č. 46
Datum: 17.09.2008
Kategorie: Rybářský řád a legislativa
Dotaz: Chtěl bych se zeptat, zda se neuvažuje o zákazu zavážení a zaplavávání návnad a nástrah a označování zakrmeného místa (navíc ještě PET lahvemi a kusy polystyrenu) na Slapech, tak jako je to na mnoha jiných revírech. Vzhledem k silnému rybářskému tlaku začíná být situace neúnosná.
Odpověď: Rybářský řád ČRS od roku 2007 již v bližších podmínkách výkonu rybářského práva nijak neupravuje možnost zavážení a zaplavávání návnad a nástrah. Případná omezení můžou platit v rámci bližších podmínek u jednotlivých územních svazů nebo na jednotlivých rybářských revírech ČRS.
Zákaz používání plovoucích a jiných předmětů označujících krmná místa je ošetřeno v Rybářském řádu ČRS od roku 2007 v rámci bodu VI. bližších podmínek výkonu rybářského práva a platí na všech rybářských revírech ČRS.
Odpovídal: Ing. Branislav Ličko

Bláža - Profil | Ne 4.9.2016 20:29:14

ZIKY >> Zatím jsem našel používání sonaru, a se svým výkladem bys neuspěl...

Datum: 08.08.2012
Kategorie: Rybářský řád a legislativa
Dotaz: Na revíru Jihočeského ÚS č. 421 042 Lužnice 10B jsem se dostal do nevyhroceného, ale nepříjemného střetu s rybářskou stráží. Na revíru jsem pojížděl malým plavidlem a sonarem mapoval dno. Člen rybářské stráže argumentoval tím, že na revíru je provoz malých plavidel zakázán Rybářským řádem podle přílohy č. 7 vyhl. 197/2004 Sb. V ustanoveních platných pro daný revír je však uvedeno, že na vodní ploše pískoven je zákaz používání plavidel pro vnadění a chytání ryb. Nevnadil jsem, nelovil jsem a ten den jsem se ani lovit nechystal. Ani na Státní plavební správě jsem se nezvěděl nic o jakémkoliv omezení týkající se případné vodní cesty. Omezující značení plavebními znaky na pískovně není. Jsem přesvědčen, že jsem se porušení Rybářského řádu nedopustil a to ani v případě, že bych ten den lovil (samozřejmě za dodržení všech omezujících podmínek).
Odpověď: Předně je třeba si ujasnit, že rybářské předpisy provoz malých plavidel vůbec neupravují, pouze ust. § 14 odst. 6 vyhl. č. 197/2004 Sb. odkazuje na to, že používání plavidel při lovu ryb upravují zvláštní předpisy, jimiž se míní zejména zákon č. 114/1995 Sb., o vnitrozemské plavbě. Příloha č. 7 vyhl. č. 197/2004 Sb. se tím spíše vůbec provozem malých plavidel nezabývá, tudíž samotný provoz malého plavidla na vodní ploše nemusí rybářskou stráž vůbec zajímat.
Rybářskou stráž ale musí zajímat malé plavidlo na revíru tehdy, je-li používáno k lovu ryb. Zákon o rybářství vychází z principu, že obecně je lov z loděk povolen. Může však být uživatelem revíru zakázán. Ustanovení čl. IV. Bližších podmínek výkonu rybářského práva na revírech ČRS tedy upravuje tuto situaci úplně obráceně. Obecně lov ryb z plavidel na revírech ČRS zakazuje, ale uživatel konkrétního revíru může tento způsob lovu na revíru nebo jeho části povolit.
Je-li uživatelem revíru č. 421 042 Lužnice 10B stanoveno v bližších podmínkách výkonu rybářského práva, že "je zákaz používání plavidel pro vnadění a chytání ryb", pak je to třeba dešifrovat tak, že pokud jde o lov ryb z plavidla, opakuje uživatel revíru zákaz, který je stanoven pro všechny revíry ČRS, jak to zmiňuji výše. Navíc uživatel přidává zákaz zavážení návnad, což je třeba respektovat. Nejsem si jist, jestli uživatel revíru nechtěl zakázat i zavážení nástrah a jen to neobratně vyjádřil "zákazem používání plavidla k chytání ryb", což je přece jen něco jiného.
Musím ale upozornit na to, že nelze "lov ryb z plavidla" redukovat jen na činnost rybáře, an sedí na loďce a třímá v ruce prut. Tady je třeba vykládat uvedená ustanovení poněkud extenzívně, sledujíce účel, který má být zákazem naplněn. Jako součást lovu pak je třeba považovat např. i vyhledávání místa lovu pomocí loďky a echolotu, tedy činnost směřující k následnému ulovení ryby. Pokud ovšem někdo jezdí malým plavidlem po hladině pískovny, kde není předpisy o vnitrozemské plavbě používání takového plavidla zakázán (to může rybářská stráž pouze nahlásit příslušnému správnímu orgánu) a sonarem si mapuje dno, pak nejde o činnost (resp. nedalo by se to prokázat) směřující k ulovení ryby, nelze ji považovat za přípravu a tedy součást lovu.
Odpovídal: JUDr. Alexander Šíma

1975 - Profil | Ne 4.9.2016 20:26:22

Nejlepsi je napsat nebo zavolat na svaz kde chce clovek chytat a zeptat se pokud v tom nema jasno mely by mu vse vyjasnit kolega to dela stale a nema problem on teda sumcari a obcas se mu povede pisemne vyjednat i nejakou vijimku jako lov pres noc...

ZIKY - Profil | Ne 4.9.2016 20:25:27

Bláža >> "Neznalost zákona neomlouvá". Přeci každý policajt nebude sebou nosit cca "20kg" vytištěných zákonů... Ber to s nadhledem. Je to pořád dokola polemika. Stejně se všechny zákazy a omezení dělají jenom proto, že se lidi u vody chovají jak hovada.Stejně to bude na posouzení konkrétního případu. I když by to tak být nemělo. Brou.

Bláža - Profil | Ne 4.9.2016 20:19:23

ZIKY >> Jenže oni z plavidel neloví, a stanovisko pohledám, sám jsem zvědav, jak to vymysleli. Pokud by pro rybu jeli s lodí, tak to beru jako lov z lodi, pokud jenom zavezou a prut je na břehu v péči jiného lovce, a ten nemá svoje pruty nahozeny, tak nevím...

Pokusím se dohledat, ale jestli je to pravda, tak bys jako RS měl mít ten výklad mít vytištěn a potvrzen s sebou při kontrole, jinak ti nikdo nemusí věřit. Je to docela na hraně ten výklad....

ZIKY - Profil | Ne 4.9.2016 20:09:44

Bláža >> Je to pod bodem V. !!! Lov ryb z plavidel je zakázán.Revíry nebo jejich části, kde je lov ryb z plavidel povolen, určuje uživatel rybářského revíru. to znamená, že jak to není pod soupisem revíru uvedeno hospodařící organizací, tak je používání lodi zakázáno! A "vykukové" , že prý jenom krmí a neloví, tak si dohledej stanovisko vedení ČRS. To by jsi na Kosičkách moc u RS nepochodil. Nechápu, jak jsi toto mohl přehlédnout!

Bláža - Profil | Ne 4.9.2016 19:22:09

Olson >> Za prvé je mi to absolutně jedno, já dohodím tam kam na té vodě potřebuji. A jestli se může zavážet, či ne bys teda jako RS vědět měl, jen nevím, kde jsi v nových BP našel zákaz. U revíru to teda napsané není, a v BP jsem to nenašel.

Asi by to chtělo trochu samostudia...


Jinak bych si s tebe udělal u vody dobrý den. Hledal bys dokud bys nenašel.

Já tam nestanuji a nezavážím, na koulís už několik let v podstatě nechytám a uklízím tam po ostatních bordelářích. ;o)))
U vláčení toho moc nepotřebuji...

Olson - Profil | Ne 4.9.2016 6:37:23

Bláža >> Nevim co se tady pořad řeši jestli stanovat nebo zavažet pánové?Jsem členem rybařske straže a co vim tak se tam zavážet nesmi,ale je to hold na každem jak si to vyloží po svém jako ty a pak při kontrole začne vypravět pohádky...

Bláža - Profil | Čt 1.9.2016 19:50:14

jirisyky >> U místní státní policie jsou taky rybáři, takže je to i možné...

jirisyky - Profil | Čt 1.9.2016 9:18:05

Bláža >> ano to muze byt problem. Vsak nam pekne lepily pulky, kdyz jsme se ukempily a sly hledat cislo reviru

Bláža - Profil | St 31.8.2016 22:32:21

jirisyky >> Tak o lodi tam nic není, ale táboření je zakázáno obecní vyhláškou, prý, já ji nečetl. Stačí příjezd policie a to se někdy děje a může nastat problém....

jirisyky - Profil | St 31.8.2016 22:11:21

Jelikoz se zde stanuje o sto sest, tak uz je jedno, zdali budu resit lod ne? :-D

Bláža - Profil | St 31.8.2016 21:46:54

Olson >> Tak to mi teda napiš, co je tam napsáno o zavážení na revírech Včús

Olson - Profil | St 31.8.2016 21:32:40

Šela123 >> ahoj.Určitě můžeš zavážet do první kontroly! Budeš hned bez not.Nechapu proč se tady ptáš,když víš co je v rybářském řádu....

Bláža - Profil | St 31.8.2016 21:18:00

Šela123 >>

451 003 Bystřice 1

Od ústí do Cidliny v Chlumci nad Cidlinou až k jezu Divokého mlýnku u Třesického rybníka.

K revíru patří písníky : Kosičky I. 10,0 ha

Kosičky II. 25,0 ha

Stará Voda 1,5 ha

Na písníku Kosičky I., Kosičky II. a Stará Voda platí zákaz stanování a táboření. Zákaz lovu ryb v úseku vyznačeném tabulemi na severním břehu písníku Kosičky I. a z ostrůvku. Na písníku Kosičky I. a II. je povoleno parkování v prostoru mezi uvedenými písníky. Na písníku Kosičky I. a II. je stanovena horní míra kapra 65 cm. Ulovený kapr, jehož míra přesáhne 65 cm, musí být co nejšetrněji vrácen zpět do vody v místě ulovení.

Na revíru platí východočeké územní, celosvazové a celorepublikové povolenky.

jirisyky - Profil | St 31.8.2016 19:38:02

Šela123 >> ahoj, jj

Šela123 - Profil | St 6.7.2016 8:32:51

Mohu zde zavazet ? Diky

kolda249 - Profil | Po 21.4.2014 15:10:02

Letos se znovu chystám na víkend na písník Kosičky 2 a rád bych se zeptal, jestli tam někdo v této době nebyl? Kosičky jsou známe tím, že zarůstají, ale myslím že z jara to bude dobré. Spíš se bojím toho, jestli tam jsou nějaké pěkné ryby. Máte někdo zkušenost? Loni jsme tam byli a nebyl ani jeden záběr, ale bylo špatné počasí, tak to mohlo být tím.

kolda249 - Profil | So 17.8.2013 11:53:35

Aha :-/. No vím že zarůstají no, ale chystáme se tam příští týden a nvm jestli už jsou zarostlé nebo ne. Nebyl jste tam teď někdo ?

pepix6 - Profil | Čt 15.8.2013 20:55:15

Zarostlí jsou jako každej rok,a velký ryby tam už dávno nejsou,bejvávalo........