Jaký software pro rybáře a svazy?

Jaký používáte ve své MO nebo svazu počítačové programy?
Ulehčují vám práci nebo jsou jen na obtíž? Doporučujete nějaký?
Autor diskuse: computerfish - Profil , 10.8.2013 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Sumarizace za rok 2015 bude umět evidovat i ryby vrácené vodě.

A) Evidovat vrácené ryby - ano40%

B) Evidovat vrácené ryby - ne60%

Od 9.11.2015 hlasovalo 5 čtenářů.

computerfish - Profil | Po 9.11.2015 18:37:47

Zdravím všechny. Od letošního roku bude možnost zapisovat i ryby vrácené vodě. Vhodně například pro revíry se statusem "Chyť a pusť" Proč evidovat? Odpověď je jednoduchá. Doba pokročila a výpočetní technika to umožňuje. Děkuji za názory. Petrův zdar!

Stanley76 - Profil | Po 12.8.2013 17:54:58

computerfish - >> Hlavně už by měl konečně někdo přijít s webovkama, kde si člověk bude moct zakoupit online hostovačku do jiného kraje. Je 21.století!!!

Šámik - Profil | Po 12.8.2013 16:53:29

Akorát jim to trošku trvá.Než to nadatlují do toho notebooku.Jako mě:-))))

(o)_(o) - Profil | Po 12.8.2013 16:16:41

kakr >> V ČRS podobné, informační systém IDS od Kasinvest, jen pro přenos dat Rady a US.

kakr - Profil | So 10.8.2013 20:42:48

Oficiální program v MRS je profesionální MORS. Bohužel není v lidských silách přesvědčit všechny MO by si program zakoupily a pracovaly s ním. Program umí vše, co je potřeba pro chod MO, evidence členů, plateb, tisk povolenek , legitimací, pozvánek, potvrzení o platbě, trestů, sumarizace atd. Umí tisknout čárový kód na povolenku, který slouží pro potřebu MO k rychlejšímu otevření příslušné aplikace programu, používá se hlavně u sumarizace.
U sumarizace se stále vyskytuje lidová umělecká tvořivost jednotlivých MO, která není kompatibilní s ničím a tak slouží jen pro potřeby MO. Výsledek se musí revír po revíru pracně přepisovat do MORSu a stojí to naprosto zbytečně hafo času a nervů.
Sumarizace MORSem je příjemná, umožňuje nastavení filtrů pro váhy ryb včetně různých statistik ve formě ks/ha ,ks/ doch, kg/doch., atd.
Centrální databáze členů MRS neexistuje, každá MO si své ovečky hlídá sama. Zato existuje centrální databáze členů kterým byla zadržena povolenka včetně výše trestů, je na stránkách ČRS a je chráněna heslem s právem přístupu funkcionářů MO. V této databázi se s plnou nahotou obráží přístup jedné centrální Kárné komise pro celý MRS a dozorčích komisí MO ČRS.

Počítače v MO využíváme více jak 15 let, přesné datum bych zjistil z disket, které už dnes ani neotevřu.
Nedovedu si chod MO bez použití počítačů už vůbec představit ,přesto že pamatuji karty členů a povolenky s pruhem vypisované rukou.

Anýzový dědek - Profil | So 10.8.2013 19:12:57

computerfish - >> Nevím přesně co u nás v MO používají za software, ale je to v rámci programu LIPAN, takže holt asi museli na toto přistoupit.