Lovné míry ryb

Nechápu proč jsou tak nízké. Přidal by jsem pomalu každé rybě 10cm. Masaři, to je také hnus, klidně by stačilo ponechání dvou ušlechtilých ryb za týden, ne den. Ty každoroční masakry po zarybnění jsou až nechutné.
Autor diskuse: Štípa - Profil , 5.7.2013 všeobecné - RŘ, MO, svazy

tucnak11 - Profil | Čt 11.7.2013 15:40:44

Pstruh27 >> A viš kolik takovych znam? tobys ziral.Nejhorši je jak mi začnou brat kapry a oni se koukaji jak taham kapra za kaprem a oni sedi a ani čuk.Jen ja jedu si zachytat a ne za 20 min.otchytat a jet domu to nema nic společneho s rybařenim

Pstruh27 - Profil | Čt 11.7.2013 8:31:34

tucnak11 >> Tak to čo píšeš už u toho dotyčného fakt hraničí s demenciou. Veľa ľudí ale nie je proste schopných pustiť rybu. Som za to aby si rybári ryby brali - v nejakej rozumnej miere na vlastnú sportebu a nie ako krmivo pre hydinu, výmenný prostriedok za alkohol v krčme a podobne.
Zas je podľa mňa choré aby rybár chodil kupovať Duháky na sádky a Pangasiusa do Tesca - te je zas druhý extrém.

tucnak11 - Profil | St 10.7.2013 18:42:43

Mrknato >> No maš pravdu.

Mrknato - Profil | St 10.7.2013 18:33:34

tucnak11 >> Všechny revíry, o kterých jsem psal jsou také pod "správou ČRS". To je maximálně nejasný a všeobjímající pojem. Jestliže je "Váš" revír v užívání ÚS, tak to, jestli má být "soukromý" tedy v užívání MO, nebo ÚS, nemůžete jako členové MO ovlivnit.

tucnak11 - Profil | St 10.7.2013 18:09:28

Mrknato >> Tak teras rozumi zatim je jeden takovej v Hustopečech nad Bečvou maji 5 kousku rybničku,Nesmi chytat mimo ně povolenka stoji na rok pro cizi 3600 kč a to musi se zapsat uš dřyve inač je limit povolenek.Naš revir je pod spravou ČRS neni sokromy.a ani nehceme.

Mrknato - Profil | St 10.7.2013 16:43:39

tucnak11 >> Když píšu "soukromák", tak myslím revír, nebo i vodu v režimu rybníkářství, kde uživatel, nebo rybníkář je MO. Na takovéto vodě nemohou lovit ostatní rybáři s územní povolenkou, ale pouze členi oné jedné MO. U nás ve Vč. má takové "soukromáky" cca 60% všech MO. Jestli něco pohřbívá rybolov na "státních vodách", tak to nejsou lovné míry, odnášení většího počtu úlovků, ale takovéto činnosti.

tucnak11 - Profil | St 10.7.2013 16:33:16

Mrknato >> Přesně na Se.Mo a Sle tady je tolik MO co ma vyjimky s rybařskeho prava a patřy pod ČRS nejsou to soukromaky,naš revir take neni soukromy.

(o)_(o) - Profil | St 10.7.2013 15:56:01

Mrknato >> Tak tohle vím docela přesně, veličenstva s kadibudkou za zadkem:-)

Mrknato - Profil | St 10.7.2013 15:51:49

tucnak11 >> To ale hovoříš o soukromácích, bývalých RMV, kde má VRP novým dekretem povolena MO. Dříve se takovým MO říkalo SHMO a členi takových SHMO neměli a nemají nárok si koupit územní (krajskou) a vyšší povolenky. Dnes má nějaký ten soukromák většina MO a tak se o SHMO moc nemluví........ Další divnou věcí je, že MO tlačí na uživatele na konferencích a ten musí přijímat kraviny, dělat kompromisy a dávat je do BP, i když tam nepatří. To je hlavně u Vás, na Sev. Moravě.

Jestli něco řešit ve svazorybolovu, ta by to mělo být toto. Jenže na "stanovování a úpravu" lovných měr je odborník každý a taky se o tom lepši hovoří. Dotyčný nemusí vědět téměř nic, může být i málo chytrý, ale zařazením se do určité úrovně společnosti získává pocit, že je brán vážně a že může něco "prospěšného" vykonat...

tucnak11 - Profil | St 10.7.2013 15:34:17

Mrknato >> Cosi na tom je,jen jak jisem se všimnul každa MO začela dělat vyjmky s rybařskeho prava a vedeni hlavni souhlasi,aby si zahovat revir dobře zarybněn a nevyrabovan.

tucnak11 - Profil | St 10.7.2013 15:29:29

Pstruh27 >> To je stara garda ja chytam v Česku ot 1986 a nemužu pohopit jak někteži mužou zežrat 2 kapry denně. Byvaly Kamoš mi žekl, Maro sakra sezona za hvili a ja mam ještě v mrazaku 10 kapru budu muset hodit kačenam bo se to uš neda žrat mě malem netrafila pepka žekl jisem mu že je dobytek a tak skončilisme.

Mrknato - Profil | St 10.7.2013 15:00:05

Pstruh27 >> Kapr a duhák jsou na pstruhovkách a mimopstruhovkách nutným zlem. Kapr i duhák se vysazuje v extrémních počtech a v tržní velikosti, aby se "bral", ne aby se záměrně pouštěl. Od toho jsou revíry jiného typu a na těch si mohou majitelé vysazovat co je napadne (jesetera, veslonose, tilapii, okounka pstruhového...)
Proto mají rybáři možnost volby, chytit si velkou rybu, často, ale za velké peníze, nebo se pobavit menšími rybami a někdy i velkou, to je to překvapení a ryby si dle vyhlášky třeba i přivlastnit. Rozloha soukromáku je 2-20ha a počet lovících - jednotlivci. Rozloha revírů našeho ÚS je 4500 ha. 37000 lidí, co si kupují každoročně územní povolenky ve velmi přijatelné ceně (roční stojí to, co dva dny na soukromáku) a také si každoročně odnášejí cca 520 tun ryb to nědělají proto, že jim to někdo nařizuje, nutí je k tomu. Ryby si rybáři mohou brát, nebo je pouštět, je to jen na nich. Proč to někomu stále vadí? Přirozené je, když rybu nechci, tak si ji nevezmu, ale proč tady stavět přepodivné konstrukce, které stojí mimo realitu?

P!F - Profil | St 10.7.2013 14:16:01

Mrknato >> Ty si mi rovnako ukradnuty a ver mi, ze nebyt toho ze si reagoval na mna tak ti nenapisem ani vetu, davno viem ze v tej drevotrieske co mas v hlave urobi zavity jedine tesat dlatom.

Apropo podobnych vandrakov ako si ty tu moc vdakabohu nie je a to je fajn.

PS: to ze tu pises svoje zlepeniny o ZP je OK, na to som zvyknuty, ale to ze mavas pentapodom na niekoho co ho nevlastni je fakt stupidne aj na teba.

Mrknato - Profil | St 10.7.2013 14:09:20

(o)_(o) >> Tak ta rovnice fungovat může, ale v jiném systému rybolovu, třeba na slovači, kde opět mají "pány, žandáre" a "hospodaří" skrze spolky..... Proto se k nám "bezzemci" hrnou horem dolem. Těžko některým vysvětlovat , že společný, územní rybolov nelze kombinovat s prvky které fungují na soukromácích..... Kdopak se je do společného svazorybolovu asi snaží propašovat?

Mrknato - Profil | St 10.7.2013 13:58:47

P!F >> Jsi mi zcela ukradený, reagoval jsem pouze na hlouposti které jsi tu šířil a šíříš i nyní. Pokud si ve své myslivně nedodážeš dát do hromady 1+1, proč ryby, které se ještě před 20 lety rozmnožovaly dostatečně přirozeně se dnes rozmnožují minimálně, kdo platí zarybnění, proč zarybnění nejde akumulovat na 50-100let pentapodem, co jsou a proč existují ZP v ČR, tak jsi vandrák a je dobře že jsi za hranicemi, v úplně jiným svazu. Tobě podobných "vandráků" tuná máme něurekom. Kdyby došli, dáme vědět......
Mně osobně by nenapadlo, abych rozdával svá "moudra" tomu, kdo o ně nestojí a jsou věcí úplně jiné množiny dvounožců s odlišným myšlením. Na šíření pitchovin tu máme zaplať pánbožko dostatek svého svazomateriálu, původního.

(o)_(o) - Profil | St 10.7.2013 12:13:19

šmudla007 >> Obávám se, že ta tvoje rovnice neplatí a to ani z jedné strany...

Pstruh27 - Profil | St 10.7.2013 8:34:33

tucnak11 >> No - je to ako píšeš. Neviem či by som to nazval pozostatkom totalitného režimu - skôr nenažranosťou. Rybu si vezme každý - aj ja si po napustení 2 - 3 kapríky v priebehu tých prvých 14 dní vezmem ale to je myslím si v pohode. Ale je aj dosť takých čo odtial odnesú týždene aj 10 a viac rýb a toto je problém.
Mal som napríklad taký zážitok - asi 2 - 3 týždne po napustení. Chytal som na feeder, chytil som kapríka tak 50 - 55 cm, ktorého som pustil (rybu som brať nechcel, mal som vtedy zobraté už tie 3 kapríky tak som všetko púšťal) - prišla RS - starší pán, skontroloval ma, dali sme sa do reči a na otázku čo som chytil som odpovedal - kapra cez 50 + nejaké menšie kapríky, pleskáče .......
Všetko som pustil.
Porybného odpoveď ma zaskočila - no, ale to netreba púšťať, za chvílu sa vychytajú a nebude už čo brať. Treba ich brať kým ešte sú......
Takže asi tak.

P!F - Profil | St 10.7.2013 8:07:33

Mrknato >> Kto plnil reviry predtym kym sa zacali sypat do vody vo velkom blboryby? Spojeny zvaz neandrtalsky ktoreho si bol zakladatelom? Cely ZP je pre mna z vacsej casti bohapusta pucovina. Aky ma zmysel nasadit pidikapre ktore sa instantne vychytaju? To iste plati pre duhaci... Totalny nezmysel ktory nema s rybackou nic spolocne, to nech rovno daju kade pred kazdy miestny zvaz a kto si zaplati nech si dojde "nalovit" podberakom. Sucastnu rybarinu z 90% platia rybari, ktori si zaplatia povolenku a za rok idu 0 - 3 krat k vode, ktorych je podstatne viac ako si myslis. Pretoze ti, ktory sa tesia na "ulovenie" nasadaka, pre zvaz nijak ziskovy nie su, skratka zozeru co zaplatili.

Revir ti okrem ineho zarybni dokonca aj ten pentapodista W&M, ktory sice lezie vsetkym na nervy, pretoze vyvaza palice 500m daleko do kriza, ale ryby nezerie. Navyse, pokial mas aspon zakladne chapanie logiky, mozno pochopis, ze ked menej beries, menej treba sypat. Ked beries hodne menej, treba hodne menej sypat. Ked znizim odber o 80% odstranenim supermasiarov a znizenim mnozstva povolenych odnesenych ryb, 50% prijmov bude znamenat pomaly 2nasobne mnozstvo ryb vo vode. Mozno dokonca na niektorych reviroch nebude treba sypat vobec, pretoze existuje nieco ako prirodzena reprodukcia ( viem ze to je velmi zakerny slovny obrat, citaj si to pomaly ) .

Myslim, ze ten, co riesi nieco co mu vobec neprislusi, si Ty. Ludia s tvojim IQ by mali riesit predovsetkym zasadne problemy tipu "ako dopravit potravu do ust" pripadne "kadial sa ide na WC aby zase nemali plne plienky".

Pokial by si nebol uplne tupelo, tak by si mozno postrehol, ze ja mam svinsky daleko k nejakym pentapodom a klinikom.

Mrknato - Profil | Út 9.7.2013 20:56:20

tucnak11 >> V tomto případě nejde o češtinu, jde o to, že se zde podsouvá "jaký si" ideál moderní rybařiny, kterou si upravují MO k svému obrazu. Může se zdát, že to je z vůle členi svazu, ale z vůle členi svazu se akorát odsává potenciál z územních revírů, který se sociálními inženýry CaR, K70, vyplňuje nápady o omezování úlovků, zvyšování lovných měr, nebo zaváděním horních, aby se udržela fazóna.......

šmudla007 - Profil | Út 9.7.2013 20:11:47

Štípa - >> Souhlas. čím vyšší lovné míry = tím víc ryb v revíru a chytneš jich větších víc.
Dvě ušlechtilé ryby týdně je taky dobrá myšlenka(třeba ušlechtilá ryba je například candát, štika pstruh,karas obecný,lín.
kapr tloušť amur ostroretka sumec bolen parma okoun ani náhodou ušlechtilá ryba není(tam bych limit zvedl na 10-15 kg denně bez míry a omezení počtu) - plevel je třeba hubit všemi prostředky, jinak ty ušlechtilé nebudou mít dost prostoru ve vodě. Kdyby se nezarybňovalo= tak by nebyly masakry, takže nevysazovat (maximálně plůdek nebo roček).

RST - Profil | Út 9.7.2013 19:49:21

Krtek11111 >> krtek11111 - 9.7.2013 18:21:40 >> : dddddddddddd

tucnak11 - Profil | Út 9.7.2013 19:24:58

Krtek11111 >> NO VIDIŠ A TO BYLY REVIRY KTERE JISEM MĚL RAD A TERAS VULI TOMU NEBRAL JISEM MIMOPSTRUHOVOU POVOLENKU. vzal sem moji milovanou Jižni Moravu,jako Feedraže to jisem tam okouzleny.

Krtek11111 - Profil | Út 9.7.2013 19:21:59

tucnak11 >> jj,už jsem mrkl a našel jsem další a jiný revíry

tucnak11 - Profil | Út 9.7.2013 19:17:59

Krtek11111 >> krtek11111 - 9.7.2013 19:14:41 >> 471016 bečva 7-mo -valašske meziřiči

Krtek11111 - Profil | Út 9.7.2013 19:14:41

tucnak11 >> bud neumím číst nebo su úplně blbej:D
no o čem se bavíme 2 krát v týdnu na ryby atd.:)

tucnak11 - Profil | Út 9.7.2013 19:12:32

Krtek11111 >> Jako co zavedli

tucnak11 - Profil | Út 9.7.2013 19:10:41

Mrknato >> Maš pravdu ja jisem jen napsal co udělali naše vedeni nic vice a že moje Čeština je čežka ja zato nemužu Čeština je opravdu naročna obzvlašč pravopis hačky čarky ptački to je hruza.Tak možna bylo mě špatnš pohopit.

Krtek11111 - Profil | Út 9.7.2013 19:07:40

tucnak11 >> jak se nazívají vaše revíry kde jste to zavedly a kde to je?

tucnak11 - Profil | Út 9.7.2013 19:06:06

kakr >> To ja vim a vidiš ide to, některe MO si to dělaji.Prahy ido do jednoho a potom se rozděluji na reviry podle zarybniovaceho planu.

Krtek11111 - Profil | Út 9.7.2013 19:01:17

tucnak11 >> nevím co a jak a proč,ale hlava mě to nebere:)

tucnak11 - Profil | Út 9.7.2013 18:59:25

Krtek11111 >> Žika se tomu Re vir s omezenou dohazkou pro inne členy.To ja zaplatim 1300 kč za MP povolenku a mužu na innym reviru chytat jen 2 krat v tydnu a oni na stejnou kdykoliv unas a to maji ten spusob zaveden uš 4 roky a to jisou 3 reviry s Revirem s omezenou dochazkou.Žekli nam že si hrani svoje rybniki před natlakem rybařu.

Krtek11111 - Profil | Út 9.7.2013 18:56:03

tucnak11 >>háčky to je taky chujovina stejnak propíchneš rybě hubu,ale toto,nemám slov:D
asi neumíte chytat nebo já nevím:D

kakr - Profil | Út 9.7.2013 18:55:40

tucnak11 - 9.7.2013 18:47:07
Je přímo žinantní celokrajský rybolov kouskovat na naše - vaše. Nějak vám holenkové uniká, že peníze na zarybnění se dávají na společnou hromádku a z ní se dle ZP jednotlivých revírů přerozdělují. Kdyby podobně uvažovala většina MO, tak je celokrajský rybolov kde?
V perdeli pane hrábě, v perdeli.
A vo tom to je.......
Závěrem jen tolik, ze sumarizace dle lehce dohledat, kolik docházek, kusů a kg uloví našinci a kolik cizinci. Většinou to bývá 50 na 50....

edit - už to napsal kolega Mrknato.

Mrknato - Profil | Út 9.7.2013 18:55:29

tucnak11 >> To, co kritizuješ je právě podstata územního rybolovu. Tedy lovit na území bývalých krajů. V ČRS nehospodaří MO, tyto nepravdy sem vnáší pár fifáků. Hospodaří ÚS a bohužel tak, jak mu to dovolí MO.... Vytvořit si na "svém" jiná pravidla, než platí v územním rybolovu by měla být konečná pro takové MO a její členi.
To, že rybář loví i jinde je podstatou společného rybolovu. Např. naše MO vybere za povolenky přes 3 miliony, své revíry zarybní cca 1.4 miliony a 1,6 milionů jde do jiných revírů jiných MO. Proč by si pak rybář z takové MO (která navíc nemá své soukromáky) měl na "cizích" revírech připadat cize, divně?

tucnak11 - Profil | Út 9.7.2013 18:52:25

Krtek11111 >> Kamarade to neni tak jedno duhe a ani nehceme bysme byli sami proti sobě,utihlo se a uš nevadim nej co bylo proti tomu .Chytaji cely rok kapry, a ne jen 2 tydny uvědomili si že bylo to spravne jen ser... ich te hački bezprotihrotu jen my to sme nevymysleli jen ČRS-pro MOR a Sles..

Krtek11111 - Profil | Út 9.7.2013 18:51:12

tucnak11 >> to je rybyřina jako svina jít 2 krtá v týdnu na ryby:DDD už to tady nemůžu číst:D

tucnak11 - Profil | Út 9.7.2013 18:47:07

Mrknato >> V tom mate pravdu,souhlasim jen některe MO kolem nas udělala si vyimky,na stejnou povolenku jak maji oni,mužu chytat jen 2 krat v tydnu a prt udělam horši je to že bydlime kolem sebe 20 kilaku,a oni jezdili nam rabovat vodu to uš předseda neunesl.

Krtek11111 - Profil | Út 9.7.2013 18:44:23

tucnak11 >> když je vás 80% tak si ho udělejte pro sebe rybník a nikdo vám tam nebude chytat a právě za totality bylo ryb vrbníce víc než ted:)