Jedou dračí lodě - nechoď s prutem k vodě...

Přátelé, co si myslíte o dračích lodích? Já osobně tento druh plavidla nemůžu vystát, ani když jsem na procházce bez prutu (i to se mi párkrát pŕihodilo). Dle mne je to nejhorší blbost, jaká kdy brázdila naše vody - místo relaxu nabízí všem (i externě zůčastněným) kravál (nejen buben, ale i hurónský jekot "dynamického teamu" plus uřvané psycho na trenérském postu jako třešnička na dortu) , a to jen pro pocit jakési exotické dobrovolné otročiny snad ve jménu nové kolektivní zábavy a podělaných teambuildingů.
Lodě obecně mám rád, drobné rozmíšky s vodáky řeším tím, že ustupuji (zatím), sám jsem byl párkrát na vodě a je to bezva, ale tohle je fakt moc, nic bezohlednějšího jsem fakt ještě neviděl (a to ani u rybářů). U vody hledám klid, v létě chápu uječené koupače, zvlášť děti - patří to k životu, ale BUM-BUM-BUM je brutus. O plašení ryb nemá ani cenu psát.
To, že jsem kdysi na koncertech strkal hlavu do repráků, neznamená, že souhlasím s tím, aby obdobný rachot měl okupovat naše (nejen rybářské) vody, zvlášt, když třeba v Brně je ta část řeky, kterou zneužívají draci pro své nekalé rejdy, jedna z mála klidnějších zón ve městě.
Svůj (silně zredukovaný) náhled na samotnou existenci tohoto trendu jsem nastínil, snad se i vy podělíte o své náhledy či zkušenosti a třeba zdravě pobesedujeme na tohle téma.
Budu se těšit!
Autor diskuse: Siven Polní - Profil , 27.6.2013 všeobecné - ostatní

Vadí vám dračí lodě?

A) Ano - plaší mi ryby2%

B) Ano - vadí mi hluk, chci ticho57%

C) Ano - plaší + hluk10%

D) Nevadí18%

E) Nemůžu se dočkat, až projedou kolem mě2%

F) Sám jsem otrok/otrokář/ka z dračí lodě 4%

G) Jsem velká zlá dračí loď a za tu diskusi tě utopím, Sivene :(3%

H) Jsem ta uřvaná k... a za tu diskusi tě utopím, Sivene :(4%

Od 27.6.2013 hlasovalo 100 čtenářů.

Jarda 7 - Profil | Ne 7.7.2013 20:54:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Siven Polní >> Máš pravdu,ale je to vše jen o lidech a o toleranci.Včera mi před místem kde jsem měl nahozeno snad desetkrát projeli dva idioti na motorovém člunu a dělalo jim velkou radost,že jsem musel stáhnout pruty a znovu nahazovat.Nezbývalo než chytat u břehu a neriskovat že mi vezmou za vlasce.To raději dračí lodě.

bombardák - Profil | Pá 5.7.2013 11:15:27

Zajda >> Ahoj ,, Zajošku " -- To mě neříkej - Ty - gentleman povodí Moravy a rybářských závodů, navíc milovník psů - aby ses s někým dohadoval... Jinak máš pravdu - seděl jsem nad Stržó - byl to druhý pokus s místem - u Bezměrova je podle místního starosty každý rybář nežadoucí a na odstřel..Kamarád to tady perfektně zakrmil, (je to spíš ze strany od Plešovca ) tak jsem v podstatě přišel k hotovému..Krásné tři dny a včera večer jsem byl propuštěný na pivečko..Co se týká těch baldoňů, u nás už byla partie značně zapocená i na vajcách a myslím, že díky tomu řvaní od téj cérečky tamburinky - to hlavně hodně přepískli, takže zároveň jim do kecání moc nebylo...Dobrý lov přeji...

Zajda - Profil | Pá 5.7.2013 10:48:02

bombardák >> Seděls nad Stržó? Jestli jo, tak s tou mužskou posádkou jsem měli v Kojetíně pěknou slovní přestřelku...

bombardák - Profil | Pá 5.7.2013 10:43:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Siven Polní >> Včera jsem si užíval třetí podvečer na Moravě a přes sluníčkové a hlavně tropické odpoledne to byla krása. Navečer projela ,, Dračí loď " ... tentokrát s mužskou osádkou. Na můstku seděla krasavice a řvala na ty ,, bizony za pádlama " pěkně k.revsky, jak strýc Jožin z Postřižin.. Myslím - že to glosovali kámoší - by tady, jako vedlejšák mohla odháňat komáry...Pak ( pravděpodobně)díky delšímu volnu a možnosti odpočinku pracujících projela motorová jachta s mořskou ambaláží, která sem pasuje, jak mrtvému zimník a na poloviční ceres - majitel ukázal, že by to šlo ještě víc...Vlny, jak u móřa - kurňa...

Soulfish - Profil | Čt 4.7.2013 8:21:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ať si klidně na té větší hloubce (5m) jezdí, ale ať mi neberou silony, protože taková obrovská loď s 15-20 lidma na palubě se s feederem a silonem na 6 kilo pěkně blbě zdolává (v podstatě je nemožné takovýto úlovek otočit, dotáhnout k podběráku, vyháčkovat a zase pustit)

Zajda - Profil | Čt 4.7.2013 7:38:51

Siven Polní >> Velká řeka - velká tolerance. A naopak. - Do žuly tesat a písmenka vyzlatit...

Siven Polní - Profil | Čt 4.7.2013 7:00:32

bombardák >> No tak tisíckrát raději draky než motoráky, právě na Moravě v UH jsem zažil dva šílence, kteří se tam naháněli. Divím se, že neskončili v regulaci (přiznám se, že jsem jim to přál).

Siven Polní - Profil | Čt 4.7.2013 6:58:08

Jarda 7 >> Jasný, jak říkáš. Koukni ale na labe v Nymburce (znám) a na fotku hned pod tvým příspěvkem. Je to foceno ze břehu, čili žádná Mississippi. Velká řeka - velká tolerance. A naopak.

bombardák - Profil | Út 2.7.2013 22:20:02 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dnes večer na Moravě(od kokoša) projela dračí loď s pěknýma holkama na palubě, děvčata makaj - na plkání nemají čas.. Pro naší malou skupinku rybářů, to bylo parádní úsměvné pobavení. Podle mne i ostatních , to na braní ryb nemá podstatný vliv..Nakonec řeka patří všem... Když však vyjede na vodu pár motorových kluzáků a nějaký rychlý šíf - to je jiný kafe...

Jarda 7 - Profil | Út 2.7.2013 21:58:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Chytám na Labi v Nymburce.Dračí lodě jsou tady prostě součástí dne u vody.Vzhledem k tomu,že trénink je poměrně častý,připadá mi,že si ryby zvykly.Nezaznamenal jsem,že by projetí dračí lodě mělo vliv na četnost záběrů.Dračí lodě jezdí středem koryta a nijak neomezují (mimo chvíle hluku) rybáře.Důležitá je trocha tolerance z obou stran.Já vydržím chvíli hluku,a osádky dračích lodí jezdí tak,aby nezasahovaly do nahozených vlasců.Každý máme svoji představu o aktivitě u vody jinou a není problém ji sladit tak aby vyhovovala všem.Je to vlastně jediný způsob jak mohou odcházet od vody všichni v pohodě.

Koubas - Profil | Út 2.7.2013 16:37:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

tak včera odpo kolem vody s hafanem, všude krásně. a v tom se to ozvalo a následně objevilo :)

Kozič origin - Profil | Út 2.7.2013 11:08:54

Siven Polní - >> Já nemám rád dračí lodě. Vlastně nemám rád ani lidi. Vždy když mě někdo naštve, tak bych ho nejradši zabil.
No ale na takovém orientálním plavidle je lidí moc a já bych se nadřel. Možná bych se přemohl a dokázál bych pozabíjet všechny.
Jak se ale znám, tak bych byl potom lítostivý, když bych si uvědomil, že jsem někomu zkazil zábavu. Už by to však nešlo vrátit zpět.
Kousky mrtvol a trosky závodního speciálu by se mi pořád motaly do silonu a to by mě štvalo nejvíc. Najednou by bylo po idylce.
No já mám tedy jasno a pěkně si to maluju, ale při pytlačení na zapadlých loužích mě tohle potkat nemůže. Prostě ne, čili hlasuji za E.

deni 79 - Profil | Út 2.7.2013 11:06:02

Siven Polní >> Lod ve tme a zhorseny svetelnych podmínkách ma byt osvetlena-na pravo zelenym svetlem a na levo cervenym. Pokud to nemá,tak riskuje moznou srazku s jinou lodi. Bavim se o vode s lodnim provozem a ne o uzavrenem rybnicku..

Koubas - Profil | Út 2.7.2013 10:39:20

Siven Polní >> mám další foto z řeky v brně :) průběhu dne přidám tentokrát i s bubnem :)

Siven Polní - Profil | Út 2.7.2013 9:07:27

schiwa >> Tak zase tu dračí loď aspoň ve tmě uslyšíš :) A teď vážně - s loďmi ve tmě zkušenost nemám, divím se, že to někdo praktikuje - může to být (zvlášť na řece) pěkně nebezpečné...

schiwa - Profil | Út 2.7.2013 8:06:23

Nemám nic proti dračím lodím ani veslařům a kajakářům,akorát by mohli jezdit na Vltavě6 v Praze dál od břehu než dva metry a hlavně za světla.

Siven Polní - Profil | Út 2.7.2013 7:57:42

Asi to, že mi bubínek vadí, nebude jen tím, že jsem "zapšklý rybář". Včera jsem byl na Malé Otročí řece s kamarádem kajakářem. Já jsem se pokusil chytat a on se jel po práci projet. Sotva zmizel za zatáčkou, ozvalo se "bum-bum-bum...". Začal trénink.
Asi po půl hodině, když se kamarád vrátil, prohlásil, že mu to vadí taky. A to tentokrát slečna na galéře bubnovala opravdu šetrně a tlumeně- téměř melancholicky, ani žádný kvil nevyluzovala, díky čemuž mi byl tento "team" téměř sympatický.
Takto pravil kamarád kajakář: "Svým koníčkem přece nemůžu otravovat ostatní. Je to stejný, jako kdybych tady střílel z brokovnice. To by se lidem přece taky nelíbilo".
Jenže - dokud budou lidi prasata a v rámci plážových diskoték (bohužel jsem pasivně zažil v Liberci v pátek) i nad jejich rámec budou veškerý odpad stlát pod sebe či jej pohazovat po nejbližším okolí a vysmívat se kárajícímu (bohužel jsem aktivně zažil v Liberci v pátek), rozkopávat odpadkové koše (historie se opakuje, loni skončily i s betonovou patkou ve vodě!) a opět se vysmívat kárajícímu, nabízejícímu jim nejprve vysvětlení funkce odpaďáku a posléze i pár facek (smích ustal), dokud tedy lidi budou takováto svoloč (a ti, kteří je "vychovali", též) a dokud za takové konání alespoň pár z nich nenafasuje těžce ztrátový finanční trest, podmíněný i alespoň NĚJAKOU tou KONTROLOU POLICIE (ať už ku.va nekecají že jsou všude - je to LEŽ, a tady tohle byla olbřímí akce pro puberťáky k vysvědčení - 15 let, chlast, tráva, vandalismus - tady měli být od začátku do konce! (btw- taky jsem řádil, ale ne takhle, a stačilo nás sprdnout)), dokud se tohle tedy bude dít, žádná bubnující loďka mně už asi nerozhází tolik, jako před tímto zážitkem.
I když se totiž do kraváločlunařů strefuji, uznávám, že to jsou lidé, kteří chtějí dosáhnout nějakých pozitivních výsledků (aťsi přes filosofii mně nelibou), sportují, hýbou se, nejsou to paraziti a ničitelé.
Howgh...

arnošt - Profil | Pá 28.6.2013 23:03:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nikdy není tak zle,aby nemohlo být ještě hůř! :)))

Siven Polní - Profil | Pá 28.6.2013 16:39:36

Jarda Š. >> nasi se nezinyrujou ani na treninku.

Jarda Š. - Profil | Pá 28.6.2013 16:18:40

Siven Polní >> Když projíždí dračí loď při tréninku, tak to pochopitelně vůbec nepotěší, ale ještě se to dá snést a prominu jim to (naši vodáci se při tréninku, co se týká hluku, alespoň trošku krotí a účastní se i brigád na čistění břehů) , když mají závody, tak pochopitelně jedu na ryby jinam.

Siven Polní - Profil | Pá 28.6.2013 16:07:24

Šámik >> Lol! Nn, na rocku, punku, metalu.

Chosé 2 - Profil | Pá 28.6.2013 15:08:06

Siven Polní >> Jo..o tom by se dalo povídat, nebo také založit otázka, ale až na pozim, kdy pro rybáře bývá někdy adrenalin lov kachen v rojnici :-))

RST - Profil | Pá 28.6.2013 15:01:17

Krabat >> Jo řešili, ale stejně to ještě není to pravé ořechové.