Něco pro ochránce vyder...

Zdravím, dnes po procházce po hrázi našeho rybníčku jsem si všiml, že uprostřed rybníka je kapr, který se plácal ve vodě a plave pořád dokola. Sedl jsem tedy na loď a plaval jsem pro něj. Když jsem ho viděl, tak jsem nevěřil vlastním očím. Kapr měl ukousnutou půlku hlavy i s očima a byl poškrábaný nejspíš od vydry! Nejhorší na tom bylo, že vše měl chycené plísní, takže se tam takhle musel plácat několik dní... Pro představu přikládám fotografii, která není vůbec hezká...
Autor diskuse: Bububu - Profil , 7.6.2013 všeobecné - příhody, kuriozity

kritik - Profil | Pá 7.6.2013 8:07:15

Bububu - >> Holka chlupatá neměla nejspíš hlad a jenom si hrála. Naprosto běžná věc, okousaný, poškrábaný a dobitý ryby tam, kde hospodaří.

Fajx - Profil | Pá 7.6.2013 7:14:09

Ahoj, Určitě to je smutnej pohled... Každej tvor je svým zpusobem krasnej. A samozřejmě je ho škoda ale dyby byl ten kapr100% zdravej tak ho žadnej predator nenapadne nebo spíš nechytne a myslím si že něco muselo predátora vystrašit aby tam takhle zraněného kapra nechal. kdyby člověk nelikvidoval přírodu a nesnažil se ji ovladat tak by ho tam dravý ptáci, nebo savci nenechali trapit ale rybáři takovýdle "doktory" vyhání. a ochrancum nadávají. čím víc se zasahuje do ekosystému tím víc podobných případů přibyde. Příroda si poradí sama když se jí do toho pořad nebudeme stále plect a určovat kolik čeho smí u rybníku i jinde žít. . .

Čingi - Profil | Pá 7.6.2013 7:10:38

No pohled nic moc.Ale na druhou stranu nesmíme být přecitlivělý.Je to příroda musíme ji respektovat.Denně se v ní odehrávají tisíce dramat a tak ten kapr je jedna z jeho částí.Myslím,že v našem životě poznáme mnohem větší utrpení,ne?

Kozič origin - Profil | Pá 7.6.2013 7:02:17

Bububu - >> Kapr který plave s půlkou hlavy se špatně chytá na háček. Taky by s ním nebyla pěkná fotka. Po shlédnutí tohoto tématu mám jasno a budu nesnášet nakousnuté kapry.

Ravachol - Profil | Pá 7.6.2013 6:08:57

Bububu - >> me tada daleko vic lezej na srdci klecovy odchovy slepic, kravy nastosovany v kravinech a narvany nakladaky veprovyho z ciny nez to, ze se zviratka mezi sebou popraly....bud trochu soudnej - daleko, daleko vic ryb zemre ve slusnych mukach na urvanej trojhacek, nebo zazranej jednohacek od nas rybaru...rozsekanejch v turbinach elektraren, otravenejch chemikaliema co poustime do vody, zaslapanejch v trdlistich jeste nez se vylihnou z jiker pri brozeni.Dravci v prirode to delaj pro preziti - my lidi (rybari) pro zabavu a vytrzeni z nudy...
Ale asi zbytecny vysvetlovat :))))

mazdič - Profil | Pá 7.6.2013 5:58:06

Kovis >> Vydra možná? Toto dílo bych tipoval na norka a ten tu nemá co dělat.Olovo a pasti nebo ať si naší ochránci koupí přehradu a tam ať to chovají jsem pro predátory ale vše s mírou.

sison - Profil | Pá 7.6.2013 5:54:52

Bohuzel zrat take neco musi.Je spatne ze toko kapra nedokazala usmrtit a trapil se nekolik dni ale je to na obe strany.Mozna by pomohl radny plot,aby se vydry k rybam nedostaly.

Kovis - Profil | Pá 7.6.2013 5:18:38

Bububu - >> Ahoj, to je prostě příroda, tak to chodí. Nevidím důvod proč nadávat na vydru za to, že dělala to co dělá běžně. Je to šelma, která loví ryby.

Radek Fox - Profil | Pá 7.6.2013 0:16:59

Bububu - >> To je hold příroda ;-) Vydra nemá k dispozici obchody plné potravin ani ruce, paličku, nůž a žrát jako vše živé musí...

MAXXSKATER - Profil | Pá 7.6.2013 0:14:35

Bububu - >> Tak to je hodně smutnej pohled ... Sice tady bude spousta lidí psát, že kapra škoda není, jak je tady v poslední době zvykem, ale pořád je to ryba a živý tvor, jenž musela hodně trpět. :-/ Doufám, že jste mu jeho trápení ulehčili ...